2009 Nisan Anneleri

günaydınn güzellerr

kendi kendine uyuyan kuşlara maşallaahh darısı başımıza inşallahhhh
deryacım ben ecrine sadece çorbasını yediriyorum sulu sevmiyor azıcık ekmek doğruyoruz
aslında onuda kendisi yemek istiyor ama çok bulaşıyor hafif sulu olunca
makarna pilav köfte kahvaltı hepsini kendisi yiyor doyana kadar
zaten demiştim ya ecrin yapsın ecrin yesin tripleri tavann

5. katta oturuyoruz ve asansör yok.o merdivenleri kendisi çıkıyor hemde tutunmadan çıkıyor yemin ederim anneee tutmaa ecrin çıksıınnnn diyor

bezinin bantlarını açmayı bile kendisi yapsınmış.bazen sıkılıyorum bu durumdan acelem varsa hemen olsun istiyorum

merhaba kızlar bılgısayar sorunlu cepten gırıp slzlerı okuyorum ama cvp yazması cok zor
denız elaya gecmıs olsun ınsallah ıyıdır sımdı umutta cok duygusalmıs yavrum buyuyuncede boyle olur ınsallah
yemek konusu konusulmus bız kahvaltıyı karısık yapıyoruz kımı zaman bulamac kımı zaman peynır yumrta ekmek seklınde uzrrınede 1 bıberon meyve suyu oğlen kesın corbamız vardır aksam ustu yoğurt aksamda bız ne yersek o allahtan sebze konusunda rahatım secmıyo selen
pek uyuma konusuda karısıkk uyjusu varsa yanına yatıyorum uyur yada sallanmak ıster ayakta keyfıne gore sultan masallah kerem santıye kres ıcınde vermemekle ıyı ettın canım ne bıleyım erken gelıyo bana hastalarımız varsa aklımda kalmayan hepsıne gecmıs olsun muge yok tu gozume carpan o oldu selınde yok bu ara alıyecım senınde gonlune gore olsun işlerln

selende aynı tuğba kendı ıner cıkar 5 kata kendı yıcekmıs ben yapıcam hep aynı dertten muzdarıpız

çok tatlı bunlar yaa kendi yapsın hastalığı bizdede var ecrin abartmış amaa cimcimee..bizde meyve suyumuzu kendimiz içiyoruz bide bezini umut atsın diyo gidiyo çöpe atıyo bücürr

Günaydın

benim tatlımda oyalanarakta olsa kendi uyur.....yatana kadar yapmadığı şaklabanlık kalmaz.....ama yanında olucam kesin............

bugün dışarı çıkaracam...dün pek halsizdi......bugün iyi .....................sıkıldık....bi günden çok duramıyoz evde...........: )

Ela ya geçmiş olsun......

size iyi sohbetler

bu BEN cilik bizde de tavan da.......yapamayacağı ya da çekindiği bişey için.....bir iki izleyip beni sonra yapabileceğini anlayınca onu da yaptırmıyo......ama bu bazen çıldırtıyo beni......

Gülşen aynı bezi de illa o atacak....kazara kakalıysa ona çaktırmadan atarsam....çöpten çıkartırıp tekrar kendi atıyo....daha neler..........neler.............

slmlarrr

demirde de var herşeyi ben yapim anneee diyo
bende kıyamıyorum napim yapsın öğrensin :)

demirde yemek ayırmaz bide bizimki pek bi meraklı
şimdi tam yemeğe oturduğumuzda eğer ağzını açmazsa
demir gçen gün noldu biliyomusun diyorum meraklı meraklı hıııı diyo
başlıyorum anlatmaya dinliyo dinlerkende yiyo maşallah

bide eğer susarsam annaatt diyo

demirde köfte tavuk pilav makarna patates kızartması balık bunlara bayılıyo
sebzelerdende brokoliyi yiyo maşallah ben küçüklüğünden beri hiç ayırmadan vermiştim
pütürüklü mütürüklü yiyodu
18 aylıktan beridir de kahvaltımızı ayrı yediriyorum

ekmek olarak 1 dilim yiyo üüstüne bide sütü içince şişiyo tabi
bazende simit yiyo ya da eğer kek fln varsa onları yemek istiyo

akşam yemeklerinde geenelde tok tutucak şeyler yedirmeye çalışıyorum eğer öğleden sonra
abur cubur yemezse akşam yemeğini çok güzel yiyo
öğlenleride genelde çorba yediriyorum içine ekmek doğruyarak

uyku konusunda 2 senedir hiç sallanmayan çocuk şimdilerde hep sallanmak istiyo bnmde cnma minnet
2 dönüyo yarım saatte bayılıyo
ama bazen yapmıyorum herzmn onun istediği olmasın diye
meraklı dedim ya demir bak nolmuş diyince hııı diyo yatıyo hemen
bide masal annaatt diyo başlıyorum anlatmaya saçlarını okşuyorum poposunu pışpışlatıyo
bizde 9.30 da gidiyoruz 10 a doğru bayılıyo

ay bakın dün noldu arakdaşa mangala gittik
demirin orda baş parmağı pimapen kapıya sıkıştı hemde 2 kere
1.sinde babası görmemiş hafif sıkıştı bişey olmadı
2. de arkadaşımın kucağındaydı sen kapıyı bi kapattı kapatmasıyla demirin çığlığı bir oldu
koşarak gittim baktım şişmiş ağladı biraz Allahtan bişey olmadı ama çok korktum
en kortuğum şeylerden biriside o dur ya neyse sabah baktım normal gözüküyo

ayyy çok uzun oldu

elaya çok geçmiş olsun

bizimde babamızla son günümüz hava güzel dışarı çıkıcaz

bizimkide bezini kendisi atar erkek çocuğu aslında öğrenmesi lazım bakın ben size bişey anlatıcam

biz bi doğum gününe gitmiştik
hepsi yabancıydı
neyse orda da şekerler vardı yerlere döküldü
bizim demir aldı şekeri açtı yedi kağıddınıda gitti çöpe attı
ama diğer çocukların hepsi yediği şeker kağıtlarını hep yerlere attılar

bizden ne görürse aynısını yapılıyolar
ben de heleki erkek çocuğunun böyle şeyleri bilmesi gerektiğine inanıyorum
baştan öğrensinki sonra annesi babası öğretmemiş demesinlerucu bize dokunuyo

okuyorumda hemen unutuyorum okuduklarımı ya
derya neyi sormuştuuu he kendi kendine yemek kendikendine sadece makarna ve patates kızartması yer
pilavı daha ağzımıza sokmadık
sebzeleri ben püre veriyorum çiğnemden yutuyor alıştıramadım işine gelenleri çiğniyor

demire geçmiş olsun 1 ay önce falan keremde orta parmağını sıkıştırdı çok hızlı kapattığı kapının arasında kaldı hala mosmor düşmesini bekliyoruz

kemde etçil çocuk geçen et yediriyorum ufak bir parçayı inanmazsınız yarımmm saat ağzında sakız etti
çıkartalım ynisini veriyim diyorum çıkarttırmıyorda
köfteye bayılır bizimkide:)

sallıyorum yine ayağımda

belkide keremde uyku ve yeme sorununden çok çektiğim için 2.ye uzak bakıyorum
bide çok kusuyordu hatırlarsanız

kesinlikle doğru.kaydetikleri çıkıyor artık.bizi izliyor kaydediyor uyguluyorlar.
ecrin yabancılardan çekindiği için biri bişey verdiğinde ben vereyim diyorum alıp ben teşekkür ediyordum ecrin zaten çekiniyor diye teşekkür et demedim hiç
ama artık kendisi başladı.bana babasına teşekkür ediyor dün avm de nt den kitaplar aldık orda balon verdiler yine kendisi almadı ama teşekkür etti.

bazen oyun oynarken benim cümlelerimi kullanıyor bebeğine karşı.

"hadi uyyaalımm kujum tımam mııı"
"sen buuda oynaa anne tufalite gitşin tımam mıı"
"anneşinin kujusuu"
"mama ye anne mutlu ooşuunnn"

bunları dün gece söylüyordu bebeğine :)

eheheh cimcime yaaaaaa egede 2-3 kat cıkıyordu 5 hiç denemedik dahaaaaaa

maşallahhhhhh ballı lokmayaaaaaaa

çok tatlı bunlar yaa kendi yapsın hastalığı bizdede var ecrin abartmış amaa cimcimee..bizde meyve suyumuzu kendimiz içiyoruz bide bezini umut atsın diyo gidiyo çöpe atıyo bücürr
:):):):):)

iyi gezmeler devrimmmmm

gecmiş olsun mügeeeeeeeee offffffff

müge egede anı gecenlerde yazmıştım düzenden konuşulmuştu
balkon teliklerım benım düz durur kapıyı actıgımda hemen ayagıma gıyılcek şekilde egede balkona ckar dolanır dolanır içeri girere egilir terlıklerı bukdugu gibi bırakır egede yelere atmak bişey sakızın kagıtları bile çöpe soguk sobaya atılır o derece bi kaç kere attı annecim o yeemi atılıyordu dedim hemen aldı çöpeee

yerım ya ben bu ecrini allahım korusun seni...
benim yerıme poposundan ısır tugbaaaaaaaaa
,

hepsi aynı dönemden gecıyorrrrrrrrrrrrrrrcogu aynı seyleri söylüyor ve yapıyorr sabah egeyi öptüm öptüm kokladımmmmmm o kokusu bebek kokusu degıl ama has kokusu hemen hop gözyaşları akıverdiiiii allahıma binlerce kıez şükürler olsunnnnnnnn

akıllı sıpalarrrrrrrrrrrrrr

bizde hazırlandık urlaya gıdecegız bi kaç işimiz var onları halledıp gelecegız yemeklerde haızr sizlere iyi sohbetler byeeeeeeeeeeeeeeee

Miray da yemek yemeyi çok sevmediği için kendisi yemiyor,sıkılıyor dediğiniz gibi.Bir ara hiiç yemediği için ben artık aman yesin de tek ben yedireyim diyorum.

İşleri kendi yapma isteiği bizde de var,alt eşofmanını (bol birşeyse) kendi çıkarıyor,giymeye uğraşıyor,ama giyemeyince kızıyor ağlıyor.Mesela Bugün öğlen yatmadan önce TV yi ben kapattım çıktık odadan,onun odasına gittik,tam yatırdım.O ana kadar sorun yoktu,sonra kalktı,Tevizyonu ben kapatçam diye ağlamaya başladı.Hadiii kalktık geldik TV yi açtık tekrar,sonra o kapattı.Sonunda da hahhh ,diyor.Rahatladı yani)

Ben de 1 yaşına kadar bütün sebzeleri verdim hiç ayırmadan,çok da güzel yiyordu ama ,1 yaşından sonra nolduysa yememeye başladı.

Nasıl yağmur yağıyor ya,şakır şakır.Çok da kapalı bir hava var.
Yaz geldi mi tam gelecek.

demire geçmiş olsun kıyamam yaa...demir bak noolmuş diyince hemen hııı diyomuşyaa koptum wallaa
ecrinede maşallah ya anne olmuş bebeğini uyutuyomuş kujummm
bizde çıktık yeni girdik eve ilk defa adda gidelim hadi bebeğim diyorum ıı hohh piş yapıcam diyo uyuycakmış zor çıkardım işim varya bu defada o çıkmıyo beyfendi
dışarda bayıltıcı bi sıcak var 25 derece gösteriyodu araba kalın giyinmişiz öldüm pöfff umutta hala uyumadı yatağında oynuyo ..oynaya oynaya uyuyo çok şükür 8 aylıktan beri kendi uyuyo o konuda beni hiç yormadı kuzum darısı ayakta sallanan tüm bebişlerin başına..yatağının ayak ucuna bıraktığım suyu havuşş (havuz)yapıyoruz ara sıra su neysede sütle yapılan havuz daha can sıkıcı oluyo..geçen gün yatırdım anne mavi koltuğa otur dedi oturdum biraz..anne sen git dedi tam çıkıyodum kapıyı pakaaatabi (kapatabilirmisin) dedi tabi kuşkulandım oğlum niye çık diyosun bana napıcaktın dedim havuuuşşş diyo haylaz haylaz

maşallahhh kuzularıma büyüdüler herşeylere akılları eriyor rabbim korusun onları

kuzuların karakterleri yüzlerinede yansıyor sanki.mesela resimler bana bazı izlenimler verir
miray hanım hanımcık nazenin kibar bi kız
ege bıçkın delikanlı gözlerinden zeka kıvılcımları çıkıyor :)
ecem tam cimcime güleryüzlü
umut tam anlatıldığı gibi duygusal beyefendi
kerem ağır abi karizmam benim
....

yani anlatılanlarla çocukların görüntüsü birerbir :)

Tuğba Miray la ilgili herkes aynı şeyi söylüyor,Miray tuttu yani))Ama ağlamaları çok:-(

Burcu da mı girmiyor bu aralar?Ben mi kaçırmışım?

o kadar kusur kadı kızında bile olur annesi olacak o kadar
bizde çok utangaçız ne yapalım :)
burcunun adını görüyorum bazen ama yazmadan çıkıyor

yerim ben demiri maşallah..geçmiş olsun bu arada...bende bayramda sandalyeye otururken yalnışlıkla melisin parmağına denk getirmiştimde uzayana kadar geçmedi morarıklığı..
bizimkide çöp kutusu delisi..geçen gün patlamış mısır yiyordu tvnin karşısında..mutfaktayım...mısırı yere dökmüş seslendi anne pis oldu diye..bende olsun sileriz dedi ama gitmedonra ses kesildi mmerak i çıkarmış bir tane yeri siliyor mısırlarıda toplamış...oyyy oan nasl içime sokasım geldi onu.ha bir de misafir geldiğinde illahi tabağı o götürecek verecek misafire yoksa kıyamet kopuyor...yardım ediyor şimdiden anneye...
ben de sebzeyi sadece bulgur pilavıyla kandırarak yedirebiliyorum tekten yemez mücvere bayılır ama
aşkolsun melisi saymamışsın ama

selam,
ben de açıyorum sayfayı bazen yazmayı bakmayı unutuyorum. şimdi okudum. baya konuşulmuş
çok tatlı oldular hepsi. Allah acılarını göstermesin bilmiş kuzular bunlar
dün akşam selenin 7-8 aylık görüntüleri varmış eşimin tel. de. tesadüf onları gördük izledik. unutmuşum hemen o hallerini ya. nasıl tatlı. ağladım izledikçe. Allah ım ayırmasın dedim çok zor çok
demir çok şeker ya meraklı demek müge çok hoş
umuta da kıyamam ne kadar duygusal canım benim
selen de kızıyorum diyince kıma anne kıma diyo. ağlarsam ağlar. yanlışlıkla parmağını falan gözüme sokuyo mesela ay diyorum ya hemen başlar ağlamaya anne anne diye.
evet tam kopyacılar. ne görürlerse aynen tekrar. ama ben davranışlarıma her zaman dikkat edemiyorum sanırım. selen de dışarıda falan çöpleri yere atmaz bana verir ama evde pek dikkat etmedim sanırım ne yaptığına
yemek bizim bazen çok kötü. bazen iyi. meyveyle çok arası yok. bazen güzel yer ama bazen de uzun süre hiç yemez. en çok yoğurt seviyo selen. yemek yoğurt yanyana koyduğum zaman önüne yoğurdu bitirir mesela.
kahvaltıda genelde her gün 1 yumurta yağda yer. peynir bazen yer eskiden daha çok yiyodu.zeytini de çok sever. domates yemez. salatalık seviyo bi de bu ara
et pek yemiyo. çok az ama kan değerleri iyi çıktı bizim de.
hava burda da baya kötü. mayıs ortasını bulucakmış normale dönmesi. biz tatildeyken iyi olur inşallah ya. yazık olucak yoksa.
çok uzun ve karışık yazdım kusura bakmayın.

saol tuğba teyzesii:)
kerem bizim yatakta uyuyordu bi ses geldi bir ağlama o kadar dağınık yatıyorki
2 kişilik yatağa sığamıyor
yataktan düşmüş
aldım kucakladım hemen nasıl bıdır bıdır bişeyler anlatıyor vurdu diyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…