2009 Nisan Anneleri

soru sorup kaçmış gibi oldum arkadaşım geldi kahveye şimdi gitti..
ecrine maşallah ben bile yiyemem o kadarını tuğba biz katı kahvaltıya 1 aydır geçtik umut çiğnemekten yoruluyo tükürüyodu ağzındakini 2-3 lokmadan sonra ama şu sıralar iyi maşallah
umutta tatlıyı hiç sevmiyo zeytin canavarı bizimkide yumurta bide kaşar peynirini çok seviyo
labnenin kalsiyum oranı düşükmüş sürülebilir ezine peyniri veriyorum bende artık onuda sevdi
zeynepcim söylüycem hep laf karışıyo Allah bol kazançlar versin tatlım hayırlı uğurlu olsun inş.

inşallah canım inşallahhhhhhh

al bendede o kadar uykucu oldum adi sen 2 canlısın ya bennnnnnn

maşallah demireeee

kerem bi dönem öyleydi artık çok yapmıyor

ama oda evden çıkarken kıyafetlerini kendi seçiyor
şunu şunu anne diye gösteriyor eşekk :))
eheheh egede aynı kendi secıyor sıpalar artık

ege zeytın ve salatalık düşmanı sofrada varsa bunlar başka bişey yemez hele zeytını cekırdegını cıkartıyor anne bak cıkardım dercesıne

sabahları yumurta kırarsam 5 -6 lokma ekmekle yıyor
zeytın domates salatalık
sonra 11 gibi karışlım yapıyorum yıne bıraz yıyor ögleden sonra corba makarna ne yaparsam akşamda nevarsa yıyor

arlarda elma salatalık süt falan içiyorr cubuk kraker yıyor karınları ne kadarki doyuyorlardır herhalde benımde kuşkularım oluyor acaba doydumu diye

Son düzenleme:
ohh yarasın egeye maşallah umutta aynen omlet varsa 5-6 lokma ekmek yiyo zeytinle peynirle
tskler kızlar bende diyodum acaba yeterlimi diye yeterliymiş bizimkide

ecrinin tek sağlam öğünü kahvaltı zaten
geç yatıp geç kalkmaya başladığından beri ana öğün sayısı 2 ye düştü
kahvaltıyı 11.30 gibi yapıyorarkasına meyve suyu(150cc).uykusu gelince ballı süt içiyor bir biiberon tamamen dolu halde
kalkınca bazen çorba içiyor akşam 7 gibi bizimle yiyor ama sulu yemek alıştıramadım hala makarna pilav köfte mantı(süperfrehs mantıya deliriyor) ıspanak püresi barbunya ya da fasülyenin 3 4 tanesi şeklinde yiyor.babası kılıklı işte
1 tane köfteyi tamamen bitirse seviniyorum yani.
çok et yemediği halde kan sayımı iyi çıkmıştı

bu arada az önce doktordan geldik daha odadan girer girmez başladı ağlamaya
doktor oo kıbrıslılar gelmiş dedi biz ocaktan beri burdayz dedim
ama ecrin hiç hasta olmadı o yüzen gelmedik dedim :)
zor muayene etti sadece sırtını dinledi ve boğazına baktı sonra aşısını yaptı
ama ecrin yıktı hastaneyi ağlarken sümükler aktı rezil bi durumdu ehehehe
valla apar topar çıktık bekleme salonunda giydirdim sıpayı

Son düzenleme:
slm kızlar zzeynep gülşen ve müge maşallah daha uzun yıllar geçirin inş..

alp te bizden desene hala kahvaltı yediremiyorum
biz bugün bizim sitenin yakınındaki özel bi kreş var sölemiştim oraya gittik müdürü bekledik biraz oa arada kerem oyun odasında oynadı tek başına giriş oyun odası ve onun yanındaki 5 yaş sınıfı ferahtı neyse sonra müdür geldi konuştuk içime yattı falan bide 2-3 yaş sınıfını gezeyim dedim
küçücük bir sını 10 tane çocuk karanlık hiç ferah değil çocuklar sıcaktan buharlaşmak üzere girmemle çıkmam bir oldu mecbur kalsamda oraya vermem artık
aşağı inince müdürede söyledim zaten çok küçük dedim çocuklara oyun alanı hiç yok bir kaç sınıf fazla yapabilmek için 1 sınıflık yeri ikiye bölmüşler hemen kaçtım ordan :)

maşallaaaaaah yavrum benim yarasın et olsun kuzuma

ya ben napcam ya kerem hala kahvaltı etmiyor
arada deniyorum süper kahvaltı sofraları hazırlıyorum oyuncaklı yumurtalıklar falan ama yemiyor yemiyor
ne yumurta ne peynir ne bal ne yağ
kuru ekmek yer sadece...

patates kızartması yer

benimd eiçime sinmiyor karışım yapıyorum hala (

sultancum tek tek yemiyorsa karışım vermeye devam et sonuçta kahvaltı en mühim öğün ve hepsinden faydalanması lazım.nasılsa alışacak büyüyüpte bulamaç yiyen yoktur dimi :) boşver o da belli bir zaman öyle yesin doydu diye için rahat eder.bulamaçına kat tereyağını pekmezini peynirini
ama sende düzenli kahvaltı et onun yanında ki özensin.

önceden bu neden böyle değil diye kendimi kasıyordum.hala kastığım noktalar var (yabancılara karşı tutumu) ama bu çocuklar kurulmuş saat gibiler belli şartlar olgunlaşmadan bi tarafımızı yırtsak olmuyoorr.ama artık iştahsızsa üstüne gitmiyorum elle yemek istiyosa elle yiyor bulaştırmak istiyosa bulaştırıyor uyumak istemediği zaman zorlamıyorum öğlen yada gece...o kendi ikliminde gerekli evreleri aşıyor ben de stres yapıp kafayı yemiyorum.çünkü şahsım adına ben çok evhamlı geçirdim belli bir dönemi.

burda yazdıklarımız da kıstas olamaz nasıl ki hiçbiri birbirine benzemiyorsa huyları karakterleride benzemiyor.ben çok s eviyorum çocuklar hakkındaki anlatımlarımızı dikkatle okuyorum gözümde canlandırıyorum.hepsinin farklı yetenekleri huyları var.bırakalım herşey doğal ilerlesin.

kaçırmışım Sultan kerem i kreşe vermeyimi düşünüyorsun ,
kayrada sadece salatalık , zeytin ve ekmek yer çokokreme bayılıyor ama fazla vermek istemiyorum, ama görürse hayatta bırakmıyor kaşık kaşık yiyor , yumurtanın beyazını bazen yer sarısına hayatta dokunmaz bazen 1 saat sonra karışım yediriyorum bazende yemiyor , bizim yemekler halen çok sorunlu (( yemek saati çıldırıyorum valla

sultan iyi yapmışsın kreşe vermemekle.hem daha küçükler.dertlerini anlatamıyorlar.bez sorunu var.biri kötü muamele etse gelip söyleyemezler.ben bezi bırakıp iyice konusmaya başlamadan veremem.

hadi bakalım sizde atlattınız aşıyı gecmiş olsun

sultan sıkma canını tugbanında dedıgı gibi büyüyünce bulamaç yemıyecek sonucta

alışır zamanlaaaa

bana göre kreş için cok erken en az kendice düşüncem 4 yaş her derdını anlatır tuvaletını ,acıktıgını birinin kötümü iyimi davrandıgını o yüzden ben veremem zaten 6 yaşında göncerırım anca anakoluna

Selam!
Miray kahvaltıda hergün haşlanmış 1 yumurta yiyor,annem sosis kızartıp cevizle karıştırıyormuş,bir de süt,160 cc kadar.
Benim 1 yumurta yiyor diye içim rahat,peynir de arada yiyeceği tutuyor.Aslında peynir de yemesini çok isterdim.Domates ve salatalık da yer,hatta sadece salatalıkla beslenmişti geçen yaz.Ay ne zor günlerdi,o yüzden şu sıra çok şükrediyorum,bu kadar bile yemesine.

Tuğba ,Miray da malesef sebze yemiyor,daha doğrusu sulu yemek yemiyor.Köfte ,tavuk, patates kızartması,tavuklu pilav, bulgur pilavı,bu tarz kuru şeyleri yiyor.dün zorla 2-3 taze fasulye attım ağzına,o kadar.

evet tuğba bende herşeyi yesin diye bulamaç veriyorum hala
yarın doktor kontrolümüz var sorucam geçen seferde de sormuştum yemiyosa aç kalıcak dedi
gelip gittikçe sen yine aynı menüyü suncaksın en sonunda anlayacak ve yiyecek dedi

bulamaçına ben peynirini zeytinini ekmeğini balını cevizini fındığını tereyağını herşeyi katıyorum severekte yiyor sıpa
anaaaaaaaa cemile hamile galiba kusuyor:S

doktorda pek acımasızmış sevsinler onun çocuk psikolojisi tavrını
öylesi alışmak değil öğrenilmiş acizlik gibi bişey aç kaldığı için verilene sevmesede razı olmak...
ileride kahvaltıdan nefret eden bi çocuk olabilir böylece
bence özenerek öğrensin sizden gördükçe falan.zamanı gelince yiyecektir

bu osman şimdilerin küçük emrahı he anası tecavüzede uğradı tam oldu.bu kadar olumsuzluk olmasın ya içim sıkıldı

dün kerem gündüz hiç uyumadı akşamıda geç yattı bugün 12 de kalktır şaka gibiydi
ama tabi 12 de kalkınca bugünde gündüz uykusu olmadı artık ayakta sallanmakta istemiyor yatakta beraber uyucaz

ecrin ve miayın sevdiği yemekler aynıymış.hele de tavuklu pilavv :)
bide öğrenmiş ne yese çok güzel olmuş aannnee diyor.su içse bile :)

Miray da, beğendim,diyor

Miray en başta yatağına yatmak istiyor,orda enaz yarım saat dönüyor,sırtını sıvazlatıyor bana,benim belim kopuyor bu arada,eğilmekten.Tammm uyudu derken hopp kalkıp ayakta sallamamı istiyor.Bide uyumaktan nefret ediyor,o yüzden yatakta beraber yatmak istemiyor,bırakıp beni iniyor yataktan,oyuna başlıyor.Ama uyudu mu da maşallah,gündüz 2-3 saat uyuyor.

ben hergün düzenli kahvaltı ederim özenle hazırlarımtek başıma da olsa
alışacak artık zamanla

Yani Cemileyi de hamile yaparlarsa yuhh yani!!!

bence kızı berrin de hamile kalcak ahmetten analı kızlı bellerini tutar gezerler artık :))

ecrinde yanıma yatıp sırtını kaşıtmayı sever ama asla uyumaz o şekilde.sıkılır gider o da ben hastayken babası öyle uyutmuştu 2 gece.eziyetleri anaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…