2009 Nisan Annelerine Soru Sormak İsteyenler

sa çok teşekkür ederim hanımlar.nihayet beşiğimizi park almaya karar verdik.peki yatak nasıl olsun.alezli yatak bebeğin vücut şeklini alıyor diye herkez onu öneriyor.bende pamuk yada yün döşek yapmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım.AEO.

ortopedik birşey almanızı öneririm arkadaşım pamuk yada yün döşek bebeğin omurgası için pek de uygun olmayacaktır.

park yataklar için üretilmiş yataklar var ve çiçeğin dediği gibi ortopedik olsun ve bir gözlemim daha var ki....bu tip yataklarda yatan bebekler dönme refleksini daha iyi gerçekleştiriyor...pamuk ve yün olsa batıp kalacak hamle yapsa bile ama diğer türlü vücudunu çabuk döndürebiliyor....

Ben İkea dan bebekler için üretilen sünger yataklardan almıstım. Ne çok sert, ne çok yumusak. İçinde hafif dalgalı bir sünger kullanılmıs konfor için. Dış kılıfı fermuarlı. Çıkartılıp yıkanabiliyor. Zaten bebeklerin agırlıgı çok fazla olmadıgı için ortopedik yatakların çok da bir anlamı olmuyor. Bebek karyolasını aldıgınızda ortopedik yatak düşünebilirsiniz.

selam 2009 anneleri.size birşey sorcam.evde doğum sancınız başladı suyunuz falan geldi ve duşunuzu aldınız diyelim hastaneye giderken ne giydiniz.eşorfman falan mı,günlük kıyafetlerinizi mi yoksa gecelik falan mı.hani normal doğum yapacakların açılmasına falan bakıyorlar ya illa etek gibi bir şey mi giymek gerekiyor.hastanede veriyorlar mı doğum kıyafeti gibi bir şey.cevaplarsanız sevinirim.

Ben eşofman altı t shirt le gittim, zaten orada ameliyat önlüğü giydiriyorlar poposu acık olanlardan. Benimki göbeğimden kapanmamıstı da belime de baska bir tanesini baglamıstık kazak gibi :)

ben de bu sitedeki önerilerle pierre cardin 2020 aldım. Memnuniyetim % 50 diyebilirim. oto koltuğu maxi cosi cabriofix hediye gelmişti. maxi cosi quinny almadığıma pişmanım.

ben testturlu oldugumdan suyum kesilmediginden altima hasta bezi koydum normal hamileliklerimi giydim gittim yanima hastane cikisinda giymek icinde baska bi takim elbise aldim ama cogu insan dogumdan sonra elbise giyecek durumda olmuro yanina genis bir tunik ve pijama alti alirsan rahatlikla giyersin cikincada

sağol canım.çıkış için rahat bir eşorfman takımı ayarlamam lazım o zaman

kızlar tekrar tekrar teşekkürler.benimde annem gecelik hazırladı elbise şeklinde doğururken bunu giyersin dedi.doğum özel hastanede olacak belki bişeyler giydirirler diye düşünüyorum.ameliyathane gibi soğuk olmaz değilmi.bide sancı odası acaba özel hastanelerde kaç kişilik oluyor bilen varmı.doğum odası tek kişilik oluyormuş ama.doğumda elbise şeklinde gecelik iyi olur heralde.birde altüst aldım yanıma heralde yeter diyorum.ped olarakta hasta pedi değilde gece pedi almayı düşünüyorum yetermi sizce.bide su gelince hepsi akıp bitiyormu nasıl oluyor of ya rüyama girdi valla bu gece suyum akıp karnım sönüveriyordu ama hiç sancım yoktu nedense.çok düşünüyorum çokkkkk.Rabbim (c.c.) cuma günleri hurmetine hepimize ve herkeze kolay doğumlar ve sağlıklı bebeişler nasip etsin işallah.

Canım, hastanede hijyenik koşullardan dolayı ve acil bir müdahalede zorluk çıkmasın diye genelde kendi getirdiğini giymene izin vermiyorlar doğum esnasında, arkası açık hasta önlüklerinden giydiriyorlar. Doğum odası da, sancı odası da, ameliyathane de soğuk değildi benim doğumumu yaptığım hastanede. (Medical Park B.evler'de yaptım). Sancı odası uygulaması bazı hastanelerde oluyor, bazılarında da doğumdan sonra çıkacagın kendi odanda sancını çekiyorsun. Benimkinde sancı odası vardı, 2 kişilikti, wc vardı,arada da paravan oluyor. Yalnız sancı odasının kötü tarafı eşini içeri almamaları baska hasta da var diye. Ben eşimi yanımda istiyordum ama sadece kadın bir yakınını alıyorlar. Ped olarak gece pedi yetmez. Ben sezeryan oldugum halde iki tane hasta pedini uç uca yapıştırıp öyle koydu hemşireler anca yetti. Pedi hastaneden verdiler bana. Suyun gelmesi ise şöyle, bazı kişilerin azar azar geliyor ara ara, bazı kişilerde hepsi birden boşalıyor ama şöyle söyleyeyim, benim suyumu doktor patlatıp boşalttı çatalda, bayağı bir su geliyor ama karnında bir inme olmuyor, sönmüyor öyle rüyandaki gibi yani :) Fazla düşünme, hayırlısı neyse o olsun, bak ben normal doğum olsun çok istedim, çok da uğrastık ama sezeryan olmak zorunda kaldım. Nasip böyleymiş. Doğumla ölümün ne zaman, ne şekilde olacagı belli olmaz derler, çok doğru bir söz. İçini ferah tut. En kolay yoldan bebeğini sağlıkla kucagına alırsın inşallah...

slm deneyimli annişler....
benim karnımın belli kısımlarnda böle çürükmüş gibi acımalar var dokunamıyroum....
birde belli zamanlarda hani çok yürüsenizde dalaklanma olur böle kramp tarzı ben de o oluyor bu doğum sancısı belirtisimi acaba...
birde yatarken çok zorluk cekiyorum ve kaynanam falan şunu sölüyor kalk öle dön yatakta direk dönme sakın bebeğin boynuna kordon dolanır diyolar ya acayip tedirgin ettiler beni....
aslında sormak istediğim bikaç bişi daha varda çok mu uzattım acaba diyerek bununla btirym....

aynı sorun bendede var 35 haftalığım.göğsümün altında bir yer sanki ezilmiş morarmış gibi acıyor.dokunamıyorum bazen.doktora sordum.kaburgaların genişliyor.bebek büyüdükçe baskı yapıyor dedi.o dalak şişmesi gibi ağrı da sağ tarafımda oluyo.bende rahat uyuyamıyorum.sağdan sola dönüşlerde sırtüstü 1-2 dakika dinleniyorum.ama yüksek yastıkta yatıyorum.yoksa sırtüstü yatmak iyi değil dedi doktor.amniyo sıvısı yeterli olduğu sürece kordon dolanması problem oluşturmuyıo bildiğim kadarıyla.birde doğum yapan tecrübeli arkadaşlar yantlarsa daha iyi olur tabi

Söylediğiniz sıkıntıların hepsi bende de vardı arkadaslar, hamileliğin normal süreci, endişe edecek bir durum yok. Son zamanlarda uyumak iyice zorlaşıyor. İki dizinizin arasına bir yastık koyun yan yatarken. Tabi sol tarafınıza yatmanız gerekiyor bebeğe rahat oksijen taşınabilmesi için. Sağ tarafınıza yatmamaya çalışın özellikle de uzun süre. Yastık hem belinizdeki ve kalçanızdaki baskıyı azaltır, hem de daha rahat edersiniz. Kordon dolanmasının sebebi tam olarak bilinmiyor, bir de zaten her kordonu dolanan bebekte sorun olacak diye bir şey yok, dolanıp sonra açılanlar var, dolanmıs şekilde doğanlar var. Amniyon sıvısının yeterli olması dolanmayı önlüyor arkadasın dediği gibi. Kendini kasma dönerken yani, rahat ol. Hem hamileliğinde benim kadar çok ve deli deli kimse dönmemiştir heralde :) Yüzüstü yatmaya alışkın biri olarak çok zorlandım. (Emzirdiğim için hala yüzüstü yatamıyorum, göğüslerim acıyor, o ayrı konu)

canım ewapladığın için cok tesekkür ederim....
bende doğum yapar yapmaz kendimi yüz üstü yatağa bırakıcam diyordum kocama ,desene mümkün değil:)))
bende yarın doktoramı gitsem diyordum ,sizler normal diyorsunuz ama bende şüphelendim işte kontrolüm bu ayın 15.de ....
dönerken zate uyanmaktann uyku uyuyamaz oldum...

işte aynen anlattıkların bendede oluyor....yalnız bu çürük tarzı acıma hissi çok canımı yakar oldu...
birde benim rahim de baya bi acıma var....

Kızlar bebek odası bordürü arıyorum hala gönlüme göre bişey bulamadım , bebek odası duvar bordürünüz varsa nereden aldınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…