2009 Nisan Annelerine Soru Sormak İsteyenler

anneler benim doğum nisan 25 gibi inş.size sorum bebeği taşımak için portbebe almam gerekirmi.yoksa mayıs olacağı için sıcakmı olur.yani gerek varmı yokmu bilemedim.birde onlar 3 ay falan mı kullanlıyor.ne dersiniz almalımıyım.

bence anakucağı alman daha mantıklı
13 kiloya kdr kullanabiliyosun hoş biz
6 aydan sonra bıraktık

yada arabayı travel sistem alabilirsin
o daha kullanışlı oluyo
hayırlı doğumlar

port bebe almadım ben anakucağı aldım hala kullanıyorum
ilk günlerde hastaneye oraya buraya hep onunla götürdüm ama hafif bişey olmasına dikkat edin

kızlar anakucağında hangi marka tavsiye edersiniz.onlar aynı zamanda oto koltuğuda mı oluyr.bebiş 2.5 aylıkken otobüs yolculuğu yapıcaz.ana kucağında rahatça yatabilir mi.birde ana kucağı dümdüz yatak gibi oluyor değilmi.

Yatak gibi dümdüz olanlara portbebe deniyor. Ana kucagı ve aynı zamanda oto koltugu olanlardan alırsan daha rahat edersin ve uzun süre kullanırsın. Mesela Chicco nun portbebeleri otomobile de güvenli şekilde baglanıyor ama bence portbebe çok gereksiz ve o kadar kısa bir kullanım için çok pahalı. Bebekler oto koltugunda gayet rahat ve güvenli seyahat ediyorlar. Otobüste de gayet rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ben ana kucagı olarak chicco 4me kullanıyorum aynı zamanda oto koltugu olanlardan, memnunum ve benimki aynı zamanda arabasının bir parçası zaten. tekerleklerin üstüne monte edilip arabaya dönüşüyor. 7. ayına kadar bu şekilde kullandık. Yine normal arabanın oturma yeri şeklinde olan baska bir parça da var. onu takınca da normal arabaya dönüşüyor. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
kızlar doğumdan sonra alt çamaşır olarak nasıl şeyler kullandınız,şuan için doğum şeklim belli değil,sezeryan olursa düşük belliler acıtıyor mu? yüksek bel mi almalıyım? cevaplarsanız sevinirim...

cnm ben pamuklu ve çok düşük olmayan, kalın kenarlı götürmüştüm çok dar olmasa da iyi olur..malum sezeryan olursa sıkmasını ve dikiş yerine denk gelmesini istemezsin :)

bizde travel sistem kraft var hstden çıkarken bence araban da varsa anakucağı derim minicikken zor oluyor anakucağında çok güzel taşınıyor bizde 4-5 aylıkken bıraktık oturmak istemedi aynı zamanda arabayada takılabiliyor.
bence dar sakın olmasın bol olsun çünkü araya streril gazlı bez koyuyorlar baya kalın kanaman geçmesin diye zaten tay tay yürüyorsun çok birşey götürme bence ben çoğu şeyi geri getirdim kullanmadan.

ben 1 beden büyük almıştım
normal doğum gözüküyodu
ama aniden sezeryana dönüştü
acı duymuyosun cnm
zaten hissetmiyosun uzun bi süre sezeryan yerini

cnm ben pamuklu ve çok düşük olmayan, kalın kenarlı götürmüştüm çok dar olmasa da iyi olur..malum sezeryan olursa sıkmasını ve dikiş yerine denk gelmesini istemezsin :)

teşekkürler canım evet sezeryan olması ihtimaline karşı pamuklu kalın yüksek bişeyler bakayım.

canım bak gazlı bezi falan hiiç düşünmedim sağolun tecrübelerinizle yönlendiriyorsunuz
dikkate alıcam teşekkürler

ben 1 beden büyük almıştım
normal doğum gözüküyodu
ama aniden sezeryana dönüştü
acı duymuyosun cnm
zaten hissetmiyosun uzun bi süre sezeryan yerini

canım teşekkürler doğum şekli belli değil benimde o nedenle her ihtimale karşı hazırlık yapmam gerekiyor,pamuklu şööle 1-2 beden büyük kalın alayım en iyisi

çok sağolun kızlar opuyorumnanaktan

Kızlar, taşıma koltuklarından bahsetmişsiniz. Bende pierre cardinnin bir modelini almak istiyorum. Hafif bir taşıma koltuğu olunca onu tercih edeceğim. Kraft ve chiccolar ağır geldi bana.
Ama bir sitede yorumda taşıma koltuklarında yeni doğan bebeği taşımak için destek koymak gerektiği filan yazılmış. Bu doğrumu kızlar? Doğru ise bu nasıl bir destek. Yoksa sadece bazı markalarda mı bu sorun var?

Bu arada şu iç çamaşırı konusunda teşekürler. Hemen gidip, birde şöyle babaanne donu alacağım. ıki tane hamile külodu aldım. Gidip şöyle büyük bendenlerden alayım. Large filan iyi olur sanırım.

Canım tam tersi kesinlikle destek koymamak gerekiyor hiç birine. Bu koltuklar zaten dogumdan itibaren kullanılmak üzere ergonomik olarak tasarlanmıs ürünler. Bazı kuruntulu anneanne babaanneler, çok bilmiş akrabalar, komşular ay küçücük bebek oturtulur muymuş, aman beli incinir çocugun vs. gibi asılsız şeyler söyleyip anneleri korkutuyorlar. İşin kötü tarafı sevi bebe gibi bazı markalar da bu kuruntuları paraya dönüştürme çabasıyla, bu koltuklara destek minderi üretmiş millete kakalıyorlar. Sakın inanmayın. Bebeğinizin doktoru da zaten böyle bir şeye kesinlikle gerek olmadıgını size söyleyecektir.

Bu arada sadece taşıma koltugu alacaksan en hafifif maxi cosi ninkilerdi ben baktıgımda ama fiyat olarak pahalı tabi.

slm tecrübeli nisan anneleri....
biz baya bi istikrarlı çıktık martın ortası geldi daha bir tane bebeğimiz doğdu ,şimdilik kimseden tık yok..
benim size bir sorum olacaktı,yüksek tansiyon,kalp atışlarımda hızlanma vede su gibi bir akıntı ile gunde 5 ped değiştirme şikayeti ile doktoruma gittim...
usg de bebeğim baya rahatızdı doktor hemen nst istedi...
sonuç bebeğim içimde cok sancı cekiyormuş,sancılar 140 ile 170 arasında değişiyordu ilk ölçümde...
baya bir tedrginlik yasadım...sonra ki ölçümde aynı gun içinde daha yavaslamıştı sancılar ama hala bebeğim içimde huzursuzdu....doktor son bir hafta daha bekleyelim ve sürekli takip edelim dedi bari üç kiloyu tamamlasın diye usg ölçümündede 37 haftalık çıktık....
bu arada çatı muaynesi oldum ve bir alet ile bakmak istedi ama ne mümkün canım ok yandı ve bakamadı...ikinci denemesinde de yine sonuç aynı o alet resmen kemiklerime dayandı,rhim yumuşamıştı ama iç rhim ve catım çok dardı,genede kesin bişi demedi sezaryan konusunda....
acaba sizdede böle sorun yasayan oldumu yani çatısı dar denipte normal doğum yapan varmı aranız da....
yoksa direk doktorunuz son kontrolünüzde sezeryan gunumu vedi....

ruzenin canım benim baştan beri sezeryan olucağım belliydi çünkü bebeğim tersti ve doktorum ikimizde riske atmadı tabiki ve ben 37. haftanın sonunda doğurdum çünkü kayranın yeri çok daralmıştı nst lerde de sıkıntı çıktı o yüzden erken oldu ama canım keşke doktorunla açıkça konuşsaydın net bişeyler söyleseydi bide benim bildiğim çatı darsa bebeği ve anneyi riske sokmazlar doktorlar .herşey umarım yolunda gider ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…