ruzenin canım benim baştan beri sezeryan olucağım belliydi çünkü bebeğim tersti ve doktorum ikimizde riske atmadı tabiki ve ben 37. haftanın sonunda doğurdum çünkü kayranın yeri çok daralmıştı nst lerde de sıkıntı çıktı o yüzden erken oldu ama canım keşke doktorunla açıkça konuşsaydın net bişeyler söyleseydi bide benim bildiğim çatı darsa bebeği ve anneyi riske sokmazlar doktorlar .herşey umarım yolunda gider ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın
canım muayenede bile o kdr canın yandysa normal doğum seni zorlar bence.
çiçekcim;
gercekten beni çok zorladı iki kez denedi o alet ile bakmayı ve ben ağlıycaktım nerdeyse...
şimdi doktoruma bağlıyım...
normal deneyelim derse yok deme şansım varmı acaba....
inlşh hakkımızda hayırlısı olur....
Canım tam tersi kesinlikle destek koymamak gerekiyor hiç birine. Bu koltuklar zaten dogumdan itibaren kullanılmak üzere ergonomik olarak tasarlanmıs ürünler. Bazı kuruntulu anneanne babaanneler, çok bilmiş akrabalar, komşular ay küçücük bebek oturtulur muymuş, aman beli incinir çocugun vs. gibi asılsız şeyler söyleyip anneleri korkutuyorlar. İşin kötü tarafı sevi bebe gibi bazı markalar da bu kuruntuları paraya dönüştürme çabasıyla, bu koltuklara destek minderi üretmiş millete kakalıyorlar. Sakın inanmayın. Bebeğinizin doktoru da zaten böyle bir şeye kesinlikle gerek olmadıgını size söyleyecektir.
Canım, teşekkürler. Gerçekten almak istediğim mağazalarda hemen o destek yastığını gösterdi. Ama benimde içime sinmedi. Minicik bebişimin beli rahat olmalı.
Pierre cardinin ürünüde bayağı düz canım, sanırım onu alacağım. Maxi coxi çok pahalı. Birde haziranda arabalarda oto koltuğu şartı gelecek o zaman daha büyük kilo desteği olan, daha güvenli bir oto koltuğu alalım diyoruz. Direk oto koltuğu olsun istiyoruz. Bunu şimdilik taşıma, evde ana kucağı gibi kullanacağız. O nedenle uygun birşey istiyorum.
canım öncelikle sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almanı diliyorum .çiçekcim;
gercekten beni çok zorladı iki kez denedi o alet ile bakmayı ve ben ağlıycaktım nerdeyse...
şimdi doktoruma bağlıyım...
normal deneyelim derse yok deme şansım varmı acaba....
inlşh hakkımızda hayırlısı olur....
yeni nisan annelerine birkaç tavsiyem var. öncelikle alabiliyorsanız elektrikli göğüs pompası alın. süt çok farklı bir şey bugün memeleriniz çatlar şişkinlikten öbür gün söner bir damla kalmaz. ilk günler çok fazlanız olacak canınız yanacak ve bebeğiniz bol bol uyku halinde olacak. bu arada sağıp dolaba atabilirsiniz.
ikinci olarak meme ucu çatlağı için doktorun verdiği kremler bir işe yaramayacaktır. şimdi adını hatırlamıyorum forumu araştırın mor ambalajlı tüp şeklinde bir krem var biraz pahalıdır ama en küçük boyunu alın çok azını kullanacaksınız.
emzirme sütyeni almayın, hamile geceliği almayın bunlar para tuzağıdır. o kancaları çıkaracam mı dersin çocuğu düzgün kucağıma mı alacam dersin göğüsünün acısıyla mı uğraşacaksın, şayet sezaryenliysen kendini doğrultmaya mı uğraşacaksın. kesinlikle almayın zaten sinirlenir atarsınız ertesi gün. normal sütyeninizin içine göğüs pedi koyun.
bebeğinizin ilk haftası güllük gülistanlık geçebilir gazı bir hafta 10 gün sonra başlar, emzirdikten sonra gazını çıkartın mutlaka. gazla ilgili yapacak bir şey yok katlanacaksınız mecburen. yalnız kakası sümüksü köpüklü falan olduğunda bence kaka tahlili yaptırın amip olabiliyor bazı bebeklerde. bir de çok aşırı kusan bebekler için de mide kapakçığı geliştiren ilaçlar var, haberiniz olsun.
0-3 ay arası bebeklerinize cafcaflı elbiseler almayın, giydiremiyorsunuz. alttan çıtçıtlı badileri ve uzun kollu bacaklı kalın tulumları depolayın. ben bebekken kullandığım çıtçıtlıları hala kullanıyorum kızım 10 ayı bitirdi. esniyorlar.
tahminen haziran civarı yarım kolluları giydireceksiniz. hesaplarınızı buna göre yapın.
kimsenin lafına bakmayın bebeğinizi anne sütüyle beslemeye çalışın. kafayı taktığınız zaman sütünüz azalıyor. çok aşırı yemenize de gerek yok bol su için kafi. sütünüz yoksa da hayata küsmeye gerek yok. 4 aydan sonra ek besinlere geçersiniz. bebeğinizin de pütürlü gıdalara alışma süresi daha kısa olur bu şekilde kendinizi avutabilirsiniz.
bebe küvetine gerdirilen fileler çok işe yarıyor, birkaç ay sonra tek başınıza yıkayabilirsiniz.
bebeğin kucağa alışması diye bir şey yoktur, alışsa benimki alışırdı. bebeğinizi her fırsatta kucağınıza alın onu koklayın ve sevin.
bebeği uyuturken kucak yerine beşiğe koyup sallama yahut anakucağında uyutma daha mantıklı. yorulmazsınız.
bebeğinizin suratında yahut kafasındaki her türlü kabuk, konak için zeytinyağı birebirdir. başka yollara sapmaya gerek yok. kabuk ve konak hariç her şeye de anne sütü sıkın işe yaramasa bile plasebo etkisi var.
bebeğinizin sırtında morluk olabilir, doktora götürmeye gerek yok bir süre sonra geçer.
süt emiyorsa suya gerek yok ama temmuz ağustos'ta verebilirsiniz
sezaryenden sonra takriben 1 haftaya ancak ayaklanabilirsiniz. tuvalete gitmek siizn için azap olacak, dikişiniz hiç geçmeyecekmiş gibi gelecek ve hapşurmamak için dua edeceksiniz. merak etmeyin 10 güne kadar tüm acılarınız bitecek.
hastanede pijama çok zor olur. normal doğumda dikiş, sezaryende sonda var. gecelik giymeniz tavsiye edilir. eve çıkınca pijama daha uygun.
şayet elinizdeyse ilk günlerde misafir olayını abartmayın çünkü çok gazınız oluyor şöyle doya doya çıkaramıyorsunuz gıcık oluyorsunuz.
bebeğinizi ana kucağına alıştırmayı ihmal etmeyin, ben yapamadım çok ama çok zorluk çektim-çekiyorum. mutfakta, misafirlikte her yerde çok işinize yarıyor. hele orda da uyuyorsa tadından yenmez.
bebeğinizi yüzüstü yatırmanın hem iyi yanları hem de kötü yanları var. iyi yanı bebek uzun süre deliksiz uyuyor, kötü yanı bebek arabasına alışamıyorlar.
bu madde genel bir tavsiye olacak, bebeğinizi kimseyle kıyaslamayın. 6 aydan sonra diş çıkarıp oturmaya başlayan bebekler olacaktır, kimbilir ayağının üstüne basanlar olacaktır. kilosu çok daha iyi olan bebekler olacaktır. merak etmeyin sizin de bebeğinizin o günleri gelecek 6 ay olmasın da 10 ay olsun, gereken tek şey biraz sabır.
Canım benim bebegim 11 aylık olacak çok yakında, biz hala ana kucagı oto koltugu olanı kullanıyoruz ama artık büyük yüzü öne dönük oto koltuklarından alma vaktimiz geldi. Büyük oto koltukları zaten en düşük kilo olarak 9 kg. dan başlıyor. Dolayısıyla haziran da büyük oto koltugu kullanmanız mümkün değil. Zaten bu oto koltugu vazifesi gören ana kucakları yasaya da uygun. Yani şimdi uygun fiyatlı sadece ana kucagı olarak kullanabilecegin bir şey alsan, arabada nasıl tasıyacaksın? Kucakta taşımak çok ama çok tehlikeli. Hadi tehlikeyi göze aldın taşıdın diyelim, haziran da yasa girdiğinde mecbur oto koltugu alman gerekecek, ama büyüklerden alamayacagın için yine bir tane ana kucagı şeklinde oto koltugu alacaksın bebek 9 kg. ya ulasana kadar, sonra o küçülecek, bir tane de büyük oto koltugu almak zorunda kalacaksın, etti sana 3 tane koltuk. Bari şimdi yine uygun fiyatlı ama hem ana kucagı hem de oto koltugu olarak kullanılanlardan al ki, hem rahat et, hem de 3 tane yerine 2 tane koltuk alırsın.
yeni nisan annelerine birkaç tavsiyem var. öncelikle alabiliyorsanız elektrikli göğüs pompası alın. süt çok farklı bir şey bugün memeleriniz çatlar şişkinlikten öbür gün söner bir damla kalmaz. ilk günler çok fazlanız olacak canınız yanacak ve bebeğiniz bol bol uyku halinde olacak. bu arada sağıp dolaba atabilirsiniz.
ikinci olarak meme ucu çatlağı için doktorun verdiği kremler bir işe yaramayacaktır. şimdi adını hatırlamıyorum forumu araştırın mor ambalajlı tüp şeklinde bir krem var biraz pahalıdır ama en küçük boyunu alın çok azını kullanacaksınız.
emzirme sütyeni almayın, hamile geceliği almayın bunlar para tuzağıdır. o kancaları çıkaracam mı dersin çocuğu düzgün kucağıma mı alacam dersin göğüsünün acısıyla mı uğraşacaksın, şayet sezaryenliysen kendini doğrultmaya mı uğraşacaksın. kesinlikle almayın zaten sinirlenir atarsınız ertesi gün. normal sütyeninizin içine göğüs pedi koyun.
bebeğinizin ilk haftası güllük gülistanlık geçebilir gazı bir hafta 10 gün sonra başlar, emzirdikten sonra gazını çıkartın mutlaka. gazla ilgili yapacak bir şey yok katlanacaksınız mecburen. yalnız kakası sümüksü köpüklü falan olduğunda bence kaka tahlili yaptırın amip olabiliyor bazı bebeklerde. bir de çok aşırı kusan bebekler için de mide kapakçığı geliştiren ilaçlar var, haberiniz olsun.
0-3 ay arası bebeklerinize cafcaflı elbiseler almayın, giydiremiyorsunuz. alttan çıtçıtlı badileri ve uzun kollu bacaklı kalın tulumları depolayın. ben bebekken kullandığım çıtçıtlıları hala kullanıyorum kızım 10 ayı bitirdi. esniyorlar.
tahminen haziran civarı yarım kolluları giydireceksiniz. hesaplarınızı buna göre yapın.
kimsenin lafına bakmayın bebeğinizi anne sütüyle beslemeye çalışın. kafayı taktığınız zaman sütünüz azalıyor. çok aşırı yemenize de gerek yok bol su için kafi. sütünüz yoksa da hayata küsmeye gerek yok. 4 aydan sonra ek besinlere geçersiniz. bebeğinizin de pütürlü gıdalara alışma süresi daha kısa olur bu şekilde kendinizi avutabilirsiniz.
bebe küvetine gerdirilen fileler çok işe yarıyor, birkaç ay sonra tek başınıza yıkayabilirsiniz.
bebeğin kucağa alışması diye bir şey yoktur, alışsa benimki alışırdı. bebeğinizi her fırsatta kucağınıza alın onu koklayın ve sevin.
bebeği uyuturken kucak yerine beşiğe koyup sallama yahut anakucağında uyutma daha mantıklı. yorulmazsınız.
bebeğinizin suratında yahut kafasındaki her türlü kabuk, konak için zeytinyağı birebirdir. başka yollara sapmaya gerek yok. kabuk ve konak hariç her şeye de anne sütü sıkın işe yaramasa bile plasebo etkisi var.
bebeğinizin sırtında morluk olabilir, doktora götürmeye gerek yok bir süre sonra geçer.
süt emiyorsa suya gerek yok ama temmuz ağustos'ta verebilirsiniz
sezaryenden sonra takriben 1 haftaya ancak ayaklanabilirsiniz. tuvalete gitmek siizn için azap olacak, dikişiniz hiç geçmeyecekmiş gibi gelecek ve hapşurmamak için dua edeceksiniz. merak etmeyin 10 güne kadar tüm acılarınız bitecek.
hastanede pijama çok zor olur. normal doğumda dikiş, sezaryende sonda var. gecelik giymeniz tavsiye edilir. eve çıkınca pijama daha uygun.
şayet elinizdeyse ilk günlerde misafir olayını abartmayın çünkü çok gazınız oluyor şöyle doya doya çıkaramıyorsunuz gıcık oluyorsunuz.
bebeğinizi ana kucağına alıştırmayı ihmal etmeyin, ben yapamadım çok ama çok zorluk çektim-çekiyorum. mutfakta, misafirlikte her yerde çok işinize yarıyor. hele orda da uyuyorsa tadından yenmez.
bebeğinizi yüzüstü yatırmanın hem iyi yanları hem de kötü yanları var. iyi yanı bebek uzun süre deliksiz uyuyor, kötü yanı bebek arabasına alışamıyorlar.
bu madde genel bir tavsiye olacak, bebeğinizi kimseyle kıyaslamayın. 6 aydan sonra diş çıkarıp oturmaya başlayan bebekler olacaktır, kimbilir ayağının üstüne basanlar olacaktır. kilosu çok daha iyi olan bebekler olacaktır. merak etmeyin sizin de bebeğinizin o günleri gelecek 6 ay olmasın da 10 ay olsun, gereken tek şey biraz sabır.
Kızlar, bugün ben bebişimin yatağını yatak odamıza hazırlıyorum. Bayanlardan biri doğumdan sonra hemen kocanın yanınamı yatacaksın dedi. İlk günler kan kokarsın filan dedi hatta. bilmiyorumkismile
En azından bir hafta ayrı yatarsınız dedi.
Kızlar var mı böyle birşey? Doğum sonrası eşinizden ayrı mı yattınız bir süre?[/QUOTE
ilk defa böyle bişey duyuyorum ve birilerinin kafadan bişeyler atıp sonrada insanlarımızın buna inanması inanılmaz bi mantığı var mı bunun..nasıl kan kokarız..regl oluncada ayrı yatmak lazım o zaman ayda 1 hafta :))) insanın o psikolojiyle yanında isteyeceği ilk kişi eşidir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?