2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

kızlar bebeklerimizin günlük menüsünü yazsakta fikir olsa bizlere
egeye ne yaparsam yemiyor ve artık tarif üretemiyorum
kahvaltıyı sevmeyen bebekler yumurtayı nasıl tüketiyorlar?
sütü sevmeyen bebeklere sütlü hangi tarifi yapıyoruzda yiyiyorlar
meyvesine eklediğimiz birşeyler varmı?
gün içinde hazır mama veriyor musunuz?

aysun sana hem sütlü hem meyveli bi tatlı yazayım.benim kızıma dün ilk defa yaptım ve yedi,iştahsız ve meyve yememsine rağmen.
muhallebisi için 1lt süt,1 su bardağı un,1 su bardağı şeker,1/4 margarin.hepsini kaynat.piştikten sonra tekrar 1/4 daha margarin ekle.blendırdan geçir muhallebiyi.yarım kilodan biraz az çileğide rondodan geçir.içinede biraz şeker koy.ben 2 yemek kaşığı koydum mesela.muhallebiyi kaselere boşalt.üstlerinede çilek sosundan dök.çok lezzetli oluyo.ege yemezse sen yersin.bence dene.

canım 1 sb un ve 1 sb şeker çok gibi geldi bana...ben normalde unu bir kaç kaşık koyuyorum azcıkda nişasta..aynı şekilde şeker de 1 çay bardağı falan maksimum...

canım tarif lezzetli:)))denicem ve dediğin gibi yemezse kendim yicem:)))
ama aklıma birşey takıldı niye rondodan geçiriyoruz?
zaten sütün içinde şeker,un,margarin erirki

rondodan geçirince kıvamı daha güzel oluyo.bende 2.ye yaptığımda margarin yerine tereyağı koyucam birazda miktarını azaltıp deniycem.

unla değil de ben direk pirinç unu ve danonenin çocuk sütüyle yapıorum muhallebiyi canın en çok sevdiği şey bir çay kaşığı şeker koyuyoruz sadece

kısacası günümüz şöle geçio
8:00 kahvaltı
12 öğlen yemeği
15:00 yoğurt yada meyvesi
19:00akşam yemeği yada muhallebi
21:00milupa aptamil 1+ 240 ml

slm arkadaslar bu konu gerilerde kalmis ama ben arkadasimin onerdigi bi yerden tarif eklicem
ALINTIDIR

Pirincli Domates Corbasi 6-8 ay
4 adet iri boy domates
•2 çorba kaşığı un
•5 gr margarin kullandım
•1 kahve fincanı pirinç
•5-6 su bardağı kaynar su
Yapılışı :
1.Tencerede yağı eritip, unu ekleyip kavurun Rendelenmiş domates,yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin Suyunu ekleyip karıştırarak çorbayı pişirin

Tavuk Corbasi 6 Ay

100 gr tavuk eti
4 su bardağı su
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy domates
1/3 öay bardağı yeşil mercimek
1/3 çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

yapılışı:

tavuk etini tencereye koyup suyu ekledikten sonra 20 dakika pişirin.havuç ve domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayarak tencereye ilave edin. yeşil mercimeği yıkayıp arpa şehriye ve yağla birlikte ekletin. kısık ateşte havuölar yumuşayana kadar pişirin. blendır, parçalayıcı veya tel süzgeç yardımıyla pürüzsüz hale getirin.

*bebeğinizin gaz problemi varsa içine 3-4 yaprak taze nane veya bir miktar kuru nane ekleyebilirsiniz.

Balik Corbasi 8 ay

Bir kase ayıklanmış mezgit
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
1/4 küçük kırmızı soğan
1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
300 ml sıcak su

Balıklı Bebek çorbasının yapılışı:

- Öncelikle ayıklanmış mezgitleri sıcak suda 10-15 dakika haşlayın...

- Ardından haşlanmış balıkları sudan alıp kenara koyun.

- Ayrı bir tencerede soğanı rendeleyip az yağda kavurun.

- Kavrulan soğana sırasıyla havuç , patates, mercimek ve yeşillikleri ekleyin.

- Bu karışıma haşladığınız balığın suyunu ilave edip, pişmeye bırakın.

- Çorbaya pişmeye yakın içine haşladığınız balık etlerini ilave edin.

- 15-20 dakika pişirdiğiniz çorbayı, karıştırıcı yardımıyla ezerek miniğinize yedirebilirsiniz.

Kabak Yemegi 1 yas

Bebeğim bugün ne yese?'in Fotoğrafları - kabak yemeği +1yaş .aynur melek.
Fotoğraf 1 / 1 Albüme Geri Dön · Bebeğim bugün ne yese?'in Fotoğrafları · Bebeğim bugün ne yese?'in Profili
Fotoğraftaki insanların yüzlerine tıklayarak onları etiketleyebilirsin.

•2 adet kabak
•100 g yağsız kıyma
•1 adet domates
•1 adet soğan
•1 parça tereyağı
•½ demet dereotu
•İyotlu tuz (1 yaşından büyük çocuklar için)
•2 su bardağı sıcak su

* Kabakları yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
* Ayrı bir tencerede yağı eritip ince ince doğradığınız soğanları ve kıymayı yağda kavurun.
* Tencereye koyduğunuz kabakların üzerine, hazırladığınız kıymalı sosu dökün.
* Sosun üzerine küp küp doğradığınız domatesi ve sıcak suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin.
* Yemeğin altını kapatmadan 2 dakika önce ince ince doğradığınız dereotunu ekleyin.

.Sehriyeli mercimek corbasi 1 yas

Bebeğim bugün ne yese?'in Fotoğrafları - şehriyeli yeşil mercimek çorbası +1yaş .aynur melek.
Fotoğraf 1 / 1 Albüme Geri Dön · Bebeğim bugün ne yese?'in Fotoğrafları · Bebeğim bugün ne yese?'in Profili
Fotoğraftaki insanların yüzlerine tıklayarak onları etiketleyebilirsin.

1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1/2 çay bardağı tel şehriye
1 adet domates
2 su bardağı su

Mercimekler iyice ayıklanıp yıkanır. Bol suda 10 dakika kadar haşlanır ve su süzlür. Diğer tarafta ince ince doğranan soğanlar hafifçe yağda kavrulur ve üstüne kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Bu malzemeye su eklenir ve kaynatılır. Mercimekler ilave edilir ve hepsi piştiğinde, çorba el blenderı ile karıştırılır. Bütün karışım tel süzgeçten geçirilerek zarlar ayıklanır. İçine tel şehriyeler atılır ve şehriyeler pişinceye kadar kaynatılır. Bebeğin isteğine göre daha çok ya da az su katılarak çorbanın yoğunluğu ayarlanabilir.

simdilik bu kadar bakalim begencekmisiniz:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…