2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

iyi pişsin diye heralde kavurmalarıda lezzetli olsun die

Anladım şekerler.

ben bugüne kadar çipura,levrek ve en fazla çinekop verdim....mevsimindeki tüm balıkları veririm yavaş yavaş....bugün biz hamsi yemek istiyoruz ama biraz zor olur onu vermek....:))

bizim kızda sadece istavrit yedi.. biraz fazla pişmişti hatta kuru gibiydi ama löp löp yuttu hepsini:)

milumil iştahsız bebekler için değilmi çiçek canın iştahımı kaçtı yoksa:)))

tüm annelere tariflerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum.etli ve tavuklu yemeklerden kağana yaptım.oğluşum severek yedi.bu arada bende ilk kez yazıyorum.görüşmek üzere.tüm bebişlere afiyet olsun....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar benim oğlum bazen kusuyo.ama normal bi kus
ma ağız dolusu kusuyo doktora götürdüm fitil verdi ftili 1 kere denedim oda ıkınmasına sebep oluyo.aranızda bu sorunu yaşayan veya duyan varsa veya çözüm için fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim:umursamazkaydirigubbakcemile5

arkadaşlar benim oğlum bazen kusuyo.ama normal bi kus
ma ağız dolusu kusuyo doktora götürdüm fitil verdi ftili 1 kere denedim oda ıkınmasına sebep oluyo.aranızda bu sorunu yaşayan veya duyan varsa veya çözüm için fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim:kaydirigubbakcemile5

Bu tarifleri henüz yapmadım,ama okurken sizinle de paylaşmak istedim.

Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri:
150ml süt
yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı:

Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.

Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

Benim kullandığım balkabağı oldukça tatlıydı bu nedenle tatlandırmadım,siz tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz,bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Brokolinin faydalarına gelince; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mineral ve demir eksikliğini gideriyor, alyuvarların oluşumunda önemli bir yere sahip olan folat maddesini içeriyor.

Brokoli nasıl pişirilir?
En iyi yöntem buharda pişirme, böylece besin değerinin sadece %7 si kayboluyormuş. Buhar pişiriciniz yoksa bir tencereye biraz su koyup üzerine ateşe dayanıklı bir süzgeç yerleştirin. Brokoliyi çiçeklere ayırıp sap kısımları aşağı gelecek biçimde süzgeçe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Su süzgeçe değmemeli. 10-15 dakika haşlayın.

Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Malzemeler
200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
1/4 elma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı elma suyu
1 tutam tarçın
1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için
1/2 çay bardağı su
Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuç
iyi bir A vitamini deposudur, ve özellikle gözlerimizin sağlığı için önemlidir.

Havuç Çorbası Malzemeleri
3 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
yarım tatlı kaşığı un
fındık kadar tereyağ
250 ml su
2-3 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz - (1 yaş ve üzeri bebekler için uygun)
Çorbamızın Tarifi
Ben havuçları rendenin en ince tarafını kullanarak rendeledim. Yağı eritin ve unu katarak hafifçe pembeleştirin. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Havuçları tencereye koyun ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Sütü ilave edin tencerenin altını kapatın. Afiyet olsun.

neden kusuyoki bi sebebi varmı bişey yerken mi durup dururken mi?
doktorun verdiği fitil emedur mu eğer öyleyse kullanma sakın biz kullandık ama fayda etmedi neden kustuğunu yazarsan ii olur

elifçim tarifler harika
inş. yarın balkabaklıyı öbürgünde havuçluyu yapıcimmcokacimcoookcokacimcoook

Balkabaklıyı Miray bugün yedi çok severek.Bende yarın için havuçluyu yapıciiimmm

kızlar bebekleriniz çorbayı kaç cc içiyor hiç ölçtünüzmü benim kzım yemek muhallabi vs 120cc fazla içmiyor aşarsak direk kusuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…