2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

bursasu canım doktorun verdiği fitil o bende kullanmadım zaten ilk 6 ay tuvalet yapma sorunumuz vardı fitil kullandık mecburen.bu sebepten fitil kullanmayı istemiyorum.birde yemek yedilten sonra yediği yemeği kusuyo hariçten kusmamız yok.ama haftada 1 yada 2 kez kusuyo canım.sanırım bu sorunu sende yaşamışsın.geçmiş olsun:hulya::hulya:

çorbasını mı kusuyo daha çok?
belki büyük bir parça geliyodur arada ondan olabilir?
yada çok yediyse olabilir
yedikten sonra zıplatıyorsanız içi bulanır
kustuğu yiyeceklere dikkat et bide

bende iştahsız prensim için hergün yeni tarifler peşindeyim.
bugün kendimize yaptığım patates püresinden ve köfteden(ezip)karışım yaptım,birazda yoğurt ekledim ve maşallah yedi.
ilk kez muhallebisini de sütle yaptım onuda sevdi.

Kıymalı Ispanak
1orta boy patates
birkaç yaprak ıspanak
1köfte büyüklüğünde kıyma
1yemek k.pirinç
1 arpacık soğan
1 diş sarımsak

kıymayı haşlıyorum sonra pirinççleri sırasıyla patatesleri ıspanakları soğanı ve sarımsağı atıyorum içine pişirmeye bırakıyorum 1 tatlı k.zeytinyağ ilave edip yediriyorum afiyet olsun

yumurta sarısı, süt ve ceviz karıştırılarak krep yapılır..fındık kadar tereyağında kızartılır..buna azcık un da ekliyorum ben. sabah kahvaltısında güzel bir alternatif..

merhabalar,

ben genelde yaptığım yemeklerde tavuk yahut et varsa onları ezip veriyorum. yemeği acı bulmuşsam da sebze çorbası yapıp (domates, brokoli, karnabahar, biber, patates, soğan, kabak) içine etinden-tavuğundan koyuyorum. et ya da tavuk yoksa da yeşil mercimek koyuyorum. besin değeri çok yüksek. ayrıca kuru dolma içini de yoğurtla yiyor.

bir de kızım balığı çok seviyor. halbuki hamileyken acayip tiksinmiştim.
ara sıra balık veriyorum. kızartılmış şekilde. deri meri dinlemiyor hepsini yediriyorum.

kızımın henüz dişi çıkmadı. buna rağmen her şeyi veriyorum. damağıyla her şeyi parçalayabiliyor.

arkadaşlarr ne yapıyosunuz yaa çay vermeyinn lüfteen..bizlere bile yemekle çay içmek önerilmezken bebeklereee verilirmiii..

kim verirsee versinn..restii çekerrimm vallaaa..nasıl verirlerr küçücükk bebeğee..ben vermiomm diyip kenara çekilmek olmuyooo..

aysuncum birazdan bakarım demişsin bilg. kapamaya gelmiştim ama hemen yazayım :))
kızlar annem hep yapardı çok severek yerdik ama ela ya ilk kez yaptım pancarın yapraklarını kavurdum..kartsa otları ya da yaprağı onları atıyorum..taze olanları haşladım ama yumuşacık yapmadım şöyle söyliim pişme olayının yarısı haşlama yarısı kavurma :) haşladıktan sonra zeytinyağıyla bi küçük pırasayı kavurdum ben kırmızı biber koydum ama az salçada olur...sonra yaprakları atıp kavurdum ben üzerine tavuk suyu koydum pişince içine tavuk etinden koyup rondodan geçiridim ve 1 kaşık yoğurtla karıştırıp yedirdim ama ela da bende çok beğendik..zaten yoğurtsuz bizde yemeyiz :)

Hepsi rondodan mı geçiyor en sonunda??
Sen yaprakları atıp demişsin ya,ben de çöpe atacağız sanmıştım)Diyorum eee ,,neden kavurdu neden attı:-DD

aay anlatamadım demekki pardon yaa aceleyle işye..pancar alınca sapları olmuyo mu cnm üzerinde işte onları yavurdum saplarının hepsini kavurdum ama ucundaki yaprakların bazıları kart oluyo onları atın dedim..rondodan geçirdim çünkü parça tavukda vardı içinde..küçük keserseniz rondoya gerek kalmadan yerler herhalde..pancarları da haşladım kendimize salata yaptım

umutun şu sıralar hımmm diyerek yediği balık çorbası..haftada iki gün yapıyorum..

100 gr mezgit (ayıklanmış iglo) suda 15 dk kadar suda haşlanır
haşlama suyuna 1 domates püresi (yazın deepfreze attıklarımdam)
bir avuç şehrie veya un çorbası ilave edilerek şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
çok az zeytinyağı ve bir tutam tuz ilave edilir 1 veya 2 bebek ekmeği ufalanır ..servise hazır

yayla çorbamız..klasik bize yaptığımız gibi yapıyorum ama az yağlı

iki avuç buğday yarması,1 avuç nohut suda yumşayıncaya kadar haşlanır(ben önceden haşlıyıp dolaba atıyorum daha pratik oluyo)
3 çorba kaşığı yoğurt.
1 yumurta
yarım kaşık un ayrı bi yerde çırpılır kaynayan suya eklenir
sürekli karıştırılarak pişirilir
üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ ve nane ocakta kızdırılarak dökülür..
son olarak 1 tutam tuz yine (umut için çok az tuz atıyorum yemeklerine yoksa yemiyo)
eğer çok sulu olmuşsa bebek ekmeğiyle koyulaştırabiliriz.. yarasın bebişlerimize

Geçen gün yapmıştım
Karnıbahar yemeği :
Bir soğanı yağda kavurdum,içine 1 tane rendelenmiş havuçu koyup,karıştırdım,sonra 3-4 dal karnıbahar,biraz yumuşayınca içine su ekledim,pişirdim.

Bugün
Fırında Somon(Adını şimdi uydurdum)
Somonu az suda biraz haşladım.
1 rendelenmi havuç,yarım kurusoğan,1 diş sarmısak
Bunları fırın poşetine koydum,pişirdim,ekmekle yedirdim,çok da sevdi kuzucum)
Maşallah!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…