2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

ezracım maşallah bebişine kocaman olmuş , kasılma dediğin şey nasıl bir şey bende bilmiyorum bende de sadece sertleşme gerilme oluyor tecrübeli anneler bize bilgi verin

ekinsucum canım kasılmalar gayet normal diyor dr'lar bebekler büyümeye başlayınca iyice
artıyor kasılmalar eğer fazla ise magnezyum veriyorlar tabi eğer kasılmaların ve kasık sancıların çoksa gayet iyi geliyor son aylarda bi çok gebeye bu yüzden veriyorlar magnezyumu banada en son kontrolümde verdi kasılmalarım çok diye ama ben kullanmıyorum ilk gebeliğimdede vermişti
kasılmaları merak etme gayet normal bunlar
düşünsene doğuma çok az kaldı vücut kendini hazırlamaya başladı bu aydan sonra kemiklerde esnemeye başlayacak inan ki hani korkutmak gibi olmasın ama hani bilgin olsun diye diyorum oturup kalktıkça kemiklerin açıldığını hissedeceksin baya bi can yakıyor ama inan ki bu da güzel bi duydu 8 buçuk aydan sonra başlıyor ama kasılmaları dert etme

ctc hoşgeldin aramıza arkadaşım sorunsuz bi gebelik geçirir ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah a.s.

bu arada kızlar ben bebişimin 1 hafta gerilik olayını teksen çamlıbel'e sormuştum ,mail gelmiş normal herşey annenizde ağır olmayan bebekler doğurmuş olabilir,kilonuz az protein ve karbonhidratı fazlalaştırın ayrıca coraspirin de alıp kanınızı sulandırabilirsiniz die..bütün ölçülerini yazmıştım valla şimdik tam içim rahatladı:))ben nerdeyse 42 haftalık doğmuşum 3200lerde..

hoşbulduk :) bende öğlenden beridir kan uyuşmazlığı iğnesini arıyorum eczanelerde. ne yazıkki ülkemizin bir sağlık ayıbı daha. bulmak ne mümkün iğneyi. ecza depolarında bile yok. ezcaneler sıra ile satıyorlarmış. her ay birisindeymiş sıra. tabi onunda elinde varsa! en sonunda bir yerde buldum.ctesi uygulaması yapılacak ama bu seferde özel sağlık karşılamadığı için sgk bünyesinde almaya çalışıcam.ama sanırım onda da yeni uygulamya göre bir kısmını ve reçete parası adı altında bazı tutarları ödeyeceğim. ne diyelim sağlık olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun :)

neyseki bulmuşsun canım bu arada hem özele 10 milyon hem eczaneye 10 milyon valla soyuyorlar,birisinin almaması lazım ama açık kapı bırakmişlar aklınızda olsun!!

OYY OYY OYYYYYY bizde de kan uyusmazlıgı var yahu oyleyse şimdiden eczaneyle konusayım amanınnn panık yaptım şimci saolsın ctc

innacığım o açık kapıyı ben bilmiyorum faydalanmamız kolay birşeyse biraz anlatır mısın? özlemciğim eğer kan uyuşmazlığınız varsa sanırım sende 28. haftadasın bu hafta veya önümüzdeki hafta gibi sende iğneni yaptırmalısın. gerçi eskiden sadece doğum, kürtaj, düşüklerden sonra 72 saat içinde yapıyorlarmış ama şimdilerde bazı drlar 28. haftada da bir doz vurulmasını öneriyorlar. ancak aklında olsun pahalı bir ilaç 120-150 ytl arasında. birde bazı hastaneler kendi bünyelerinde 1-2- tane tutuyorlarmış özellikle doğum hastaneleri aklında olsun.

2-3 hafta önce ben kan uyuşmazlığı iğnemi oldum , prosedür gereği hastanede yatış yapman gerekiyormuş, 3 saat hastanede kaldım ben iğneyi bulmayla falan uğraşmadım kırmızı (renginden emin değilim) reçeteyle alınıyomuş onlar yazdı temin etti kan sonuçlarım çıkınca iğnemi oldum... Zaten onun soğuk tutulması gerektiği için buzlu şeylerle geldi...

ssk anlaşmalı özel hastanede yaptırdım, toplam da tetkik ve ilaç bedeli olarak ssk dan yararlanarak 5,13 ytl ödedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…