Selamlar herkese,
umarım hepiniz iyisinizdir,
biraz yoğunluk var fazla bakamıyorum buraya,
oo bakıyorum da ennler seçilmiş, ozaman bizde en listesi yapalım bütün enlerimizi seçelim :)
eguşun saçını kestirdik cumartesi günü ,tabii kıyameti kopardı zor zaptettik :)
ama çok tatlıı olduu yüzü değişti çocuğun, büyüdü birden sanki,tam erkek gibi oldu :)
egehan ve eymen de maşallah çok tatlı çıkmışlar,
anneleride öyle :)
maşallah cnm tabi de ona göre de zahmeti var
ayakta altını alıoruz
yemek yedirirken ben de 40kere ısıtıorum önce tadına alışması lazım baby tv açık olucak ve berbat sesi olan bi oyuncağı
yatırırken de resmen evde ayin düzenlioruz gece masajlar sessizlik 8de karanlığa gömülüyo bütün ev..babası uyutucak beni görürse ağlıyo, ve kesinlikle kendi yatağında gece uykusunu uyuycak..
uyanıkken hep gülüceksin hayır demiyceksin şaklabanlık yapıcaksın yemek iş yapmıycaksın..
yabancıya gerek yok halasıyla falan da kalır da işte kalan yok..
bende seni en zarif anne seçiorum:) ezgiyi de en tombik bebek:)
febrar arada kahvaltısını mandalina suyu ile hazırla sende belki alışır yavaş yavaş
deryacım çok uzamıştı saçları tepesinde kocaman bir ibik gibiydi
ama şimdi çok daha tatlı oldu erkekim benim :)
ezgi nasıl oldu iyileştimi iyice?
Maşallah onata.1 haftaya yürür güzelim.Yaşgününde de 2-3 adım atmaya başlar.Peşinden koşmak lazım artık.Bizimki yürürken direk bir yere odaklanıp gidiyor.Masa, koltuk, oyuncak hiç önemli değil.Onları görmüyor.Çarpıp düşüncede bize bakıp mızıldanmaya başlıyor.Dün yemek masası cam benim.Ona doğru gidiyordu, oğlum kafanı çarpacaksın deyip kalkıncaya kadar hafif çarptı.Bir bana baktı bir anneannesine , niye görmedin, baksana önüne deyip güldük bizde.Kıyameti kopardı bu sefer ağalayarak.Sanki biz yaptık:))))Canı acıyacak şekilde çarpmadı ama biz naz yaptırmadık ya:))))Kızlar oğlum yürümeye çalışıyor sürekli ayağa kalkıyor 1 adım atıyor 2.yi atarken düşüyor sürekli deniyor ama çok azimli koca dötlüm :)))
Teşekkürler emelcim.Evet canım.Hamile kaldığım kiloya döndüm.Hiç istemiyordum aslında ama.60 kiloda kalsaydım iyiydi:)))ayy çok güzel fotolar bayıldım , büyümüşlerde erkek erkeğe kamyonculuk oynarlarmış yarabbim çok şekerler ikiside çizgili olan egehan değil mi?
Meral yine çöp gibi kalmışsın valla hamile kaldığın kilona gelmişsin sanırım
Teşekkür ederizzz...tünaydın millet
emelcim hadi gözünaydın koşturmalar başlıyo dmeek yürümeye başlar en geç 1haftaya, 1aya da sokaklarda sürtmeye:))
ne güzel çıkmışsınızı kızlar 4ünüze de maşallah
1 - 3 Yaş Çocuk Beslenmesİ
Dokuz aydan sonra çocuğun temel gıdası olmaktan çıkan anne sütü 2 yaşına dek anne için uygun olan bir zamanda kesilebilir.
Bir yaşından sonra 13-14 aylık olan çocuğa, çatal kaşık kullanma alıştırmaları yapılabilir. Ailenin diğer fertleriyle birlikte sofrada oturan çocuğun ayrı tabağı olmalı, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir.
Bu dönemde de çocuklar günde dört öğün beslenmeli, temel besin gruplarından (süt ve sütlü gıdalar .. etler, yumurta ve baklagiller .. sebze ve meyveler .. unlu ve nişastalı besinler) yeterli ve dengeli tüketmelidirler.
Yemek sırasındaki çocuk davranışlarındaki olumsuzluklarda aşırı tepki, cezalandırma,aşırı beklenti içinde bulunma yemek zamanını çocuk için işkenceye çevirebilir.
Çalışan anneler çocuklarını akşam yemeklerinin mutlu bir ortamda geçmesine özen gösterilmelidirler. Yemek öncesi sakin yorucu olmayan bir oyun veya istirahat yemeğin keyifli geçmesini kolaylaştırır. Okul öncesi enerji gereksinmesi arttığı için bunun karşılanmasına özen gösterilmelidir.
Bu yaşta televizyon ve oyun çok çekici oluşundan yemeğe ilgisizlik sık bir sorundur. Ayrıca yemek seçme de sıktır, haftalarca hep aynı şeyleri yemek istenmesi nadir değildir. Bu dönemde çocuğun çikolata, şeker, pasta, kola gibi besleyici özelliği olmayan şeylere alışmamasına özen gösterilmeli. Yemek saatleri düzenli olmalı ve yemek arasında bu gibi besinlerin verilmesinden kaçınılmalıdır.
Örnek Günlük Beslenme Programı
Kahvaltı (07.00-08.00)
1 yumurta (gün aşırı)
Ekmek, tereyağı, beyaz peynir, bal-pekmez veya reçel
1 bardak süt
Ara Öğün (Saat 10.00) 1 Bardak meyva suyu
Öğle Yemeği ( Saat 11.00-12.00)
Köfte (veya balık, tavuk, karaciğer)
Sebze (veya salata)
Patates (veya pilav, makarna)
1 Bardak süt veya yoğurt
Ara Öğün
Meyve
Akşam Yemeği (18.30-19.00)
Şehriye çorbası (veya makarna, pilav)
Yoğurt (veya süt, muhallebi)
Çok sağol deryacım.ay cok tatlı ikiside güzel suratlı minikler sizi maşallah size
Maşallah Naza.benimki hergün yumurta yiyo ama sarısı sadece onu 4bisküvi bi ceviz az suyla eziorum yiyo, üstüne de masada benimle ekmeğine labne pekmez sürüyorum baya yiyo
öğlen çorbasına ekmek doğruorum aralarda meyve meyve suyu içiyo bazen yoğrt veriorum, akşam bizle masaya oturuyo köfte kadar et yedirmeye çalışıorum salata çorba ne varsa verioruz doyana kadar yiyo 7buçukta gece muhallebisi hazırlardan yapıorum
bi de buaralar 150cc süt veriorum ballı, he tabi 3-4saatte bir de 700cc kadar mama günde..
Oooo erkek adam olmuş eguş beyy.Güle güle uzasın saçları, sağlık sıhhat olsun.Selamlar herkese,
oo bakıyorum da ennler seçilmiş, ozaman bizde en listesi yapalım bütün enlerimizi seçelim :)
ama çok tatlıı olduu yüzü değişti çocuğun, büyüdü birden sanki,tam erkek gibi oldu :)
massallah canim yürür dogum gününe o zaman azimli pasaKızlar oğlum yürümeye çalışıyor sürekli ayağa kalkıyor 1 adım atıyor 2.yi atarken düşüyor sürekli deniyor ama çok azimli koca dötlüm :)))
ay inci ikinci partimi ben birinciyi kara kara düsünüyorum helal olsun sanaçok işim var yarın çağanın ikinci partisi var ev toparlancak hazırlıklar yapılacak yine ama iki dakka sohept edim diye geldim burdada bir ben varmışım(((
tesekür ederiz liste icin a.s.1 - 3 Yaş Çocuk Beslenmesİ
Dokuz aydan sonra çocuğun temel gıdası olmaktan çıkan anne sütü 2 yaşına dek anne için uygun olan bir zamanda kesilebilir.
Bir yaşından sonra 13-14 aylık olan çocuğa, çatal kaşık kullanma alıştırmaları yapılabilir. Ailenin diğer fertleriyle birlikte sofrada oturan çocuğun ayrı tabağı olmalı, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir.
Bu dönemde de çocuklar günde dört öğün beslenmeli, temel besin gruplarından (süt ve sütlü gıdalar .. etler, yumurta ve baklagiller .. sebze ve meyveler .. unlu ve nişastalı besinler) yeterli ve dengeli tüketmelidirler.
Yemek sırasındaki çocuk davranışlarındaki olumsuzluklarda aşırı tepki, cezalandırma,aşırı beklenti içinde bulunma yemek zamanını çocuk için işkenceye çevirebilir.
Çalışan anneler çocuklarını akşam yemeklerinin mutlu bir ortamda geçmesine özen gösterilmelidirler. Yemek öncesi sakin yorucu olmayan bir oyun veya istirahat yemeğin keyifli geçmesini kolaylaştırır. Okul öncesi enerji gereksinmesi arttığı için bunun karşılanmasına özen gösterilmelidir.
Bu yaşta televizyon ve oyun çok çekici oluşundan yemeğe ilgisizlik sık bir sorundur. Ayrıca yemek seçme de sıktır, haftalarca hep aynı şeyleri yemek istenmesi nadir değildir. Bu dönemde çocuğun çikolata, şeker, pasta, kola gibi besleyici özelliği olmayan şeylere alışmamasına özen gösterilmeli. Yemek saatleri düzenli olmalı ve yemek arasında bu gibi besinlerin verilmesinden kaçınılmalıdır.
Örnek Günlük Beslenme Programı
Kahvaltı (07.00-08.00)
1 yumurta (gün aşırı)
Ekmek, tereyağı, beyaz peynir, bal-pekmez veya reçel
1 bardak süt
Ara Öğün (Saat 10.00) 1 Bardak meyva suyu
Öğle Yemeği ( Saat 11.00-12.00)
Köfte (veya balık, tavuk, karaciğer)
Sebze (veya salata)
Patates (veya pilav, makarna)
1 Bardak süt veya yoğurt
Ara Öğün
Meyve
Akşam Yemeği (18.30-19.00)
Şehriye çorbası (veya makarna, pilav)
Yoğurt (veya süt, muhallebi)
f.ebrar benim oglumda hic sevmedi meyva veya meyva suyu bende üzülüyorum ama yapacak bisey yok sabir edecegiz elbet zamani gelecekgerçekten maşaallah naz a
benim kızım yemek tarzı şeyler yemiyor..çeşit çieşit pütrsüz çorbalar deniyrm..
et tarzı şeyleride çorbalarına katıyrm
onun dışında en çok üzüldüğüm şey hiç meyve yemiyr
Selamlar herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?