2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kayseriye gidiolar cnm bugün 16sında gelcekler bi aksilik olmassa gelcekler doğumgünümüze..onun bebeği de kesinleşti erkekmiş çok sevindiler kısmetse haziran gibi ahmet gelio:)

merhaba herkese

sabah kahvaltımızı ettik çıktık sokaklara...havada güzeldi oğluşum yoruldu şimdi uyudu artık...

daha ev temizlenecek bugün tüm yorganları havalansın diye çıkardım..ama çok sinirliyim iyiki burası var...uykusuzluktan yada benimde reglim geliyo..sabah biraz eşimle atıştım ama o da çabuk kaçtı tam aldıramadımalsanaalsanasmile

korunmadan konuşmuşken bizim akrabanın gelini doğum kontrol hapı kullanıyomuş yumurtalıkları kurumuş.şimdi bebek için tedavi görüyormuş..şimdi aklım karıştı doğum kontrol hapı bu kadar zaralımıymış o zaman doktorlar neden veriyobilmiyorumkismile insanın aklı karışıyor.

istedikleri oldu demek onlarında hayırlısıyla sağlıkla doğursun inşallah,

balım kolay gelsin burda da hava güzel tam temizlik havası var
doğum kontrol hapını kullanan milyonlarca insan var
ve hapı bırakıp hamile kalan birsürü kadın,belki haptan değildir
ama doktor hapa bağlamıştır..

Günaydınlar herkese,
Bu akşam bizim velette sürekli mızırdanıp yatakta döndü durdu.Tam yaşgününe 1 kala hasta filan olmasın diye sakınıyorum.İnşallah olmaz.Derya bizim kide gündüzleri yattığı yatağında gece yatmıyor.İllaki benim yatağımda ve babasını kovalamış şekilde yatacağız:))))İkimizin arasında olunca sıkıntı basiyor çocuğa:))))
Duygu bence de verme artıkgüzelim memeyi, nasıl olsa unuttu çocuk, hatırlatma ikide bir:)))
Derya bence de hemen git kız bir spaya.Ne güzel rahatlarsın.
Ayşegül, sen gününü not almıyor musun canım_?Her ay geçti mi geçmedi mi bilmeyince sinir krizi geçiririm ben sanırım.Neyse spiral taktırdım zaten artık sorunum yok 3 aydır da.
Chef bir sürü çeşit düşünüyorsun canım, az olur mu_?1 hafta var sen düşünmüşsün, ben yarın ama hala ne yapacağım diye düşünüyorum:)))))

Dün pastamızın siparişini verdim.1 şeklinde olacak.Pastanedeki kız diğer şekillerden başka senelerde de yapılabilir, ama 1 şeklinde sadece bu yaşa özel olur dedi.Aklıma yattı.
Yanına da, elmalı kurabiye, belki un kurabiyesi, sigara böreği ( geçen hafta sardım, dolapta bekliyor), milföy hamuru ile sosisli kanepe tarzı bir çeşit yapacağım.Birde sizi okurken aklıma geldi, aylinin böreğinden yapabilirim:)))))3 tuzlu, 2 tatlı+ pastası olmuş olacak böylece. Sanırım yeter.sizinkileri görünce az görünüyor ama, benden bu kadar.Tabii düşündüklerimi de yapabilirsem:))))

bilmiyorum aylin abla...burda bir topik var oradada doğum kontrol hapı kan pıhtılaşmasını tetikliyomuş diye yazmıştı birisi...bende kan pıhtılaşması problemi olunca birde bunu duyunca d.kontrol hapından korkmaya başladım...

meral abla senin menünde güzelmiş cokacimcoook yarın otobüse atlayıp gelsemmi acep eguşun doğum gününe aklinialirimsmile

duygucum onların artık gece beslenmesine ihtiyacı yokmuş yemeseler bile olurmuş dün dr umuz söyledi bize... istiyosa 1 sefer ver ama istemiyorsa illa vermeye uğraşma dedi...
BİLİORUM CANIM DA İŞTE bare aLsIN DİE APTALCA DAVRANIORUM..
duygu sen memeden geceleri mi kesmiştin sadece
yok canım tamamen de işte bazı geceler veriorum

işallah diştendir canım..
evet ben de bi daha asla dedim zati,hatırlatmayacağaım bi dahaeyvahedigeldismile
ay ben not alıorum REGLMİ AMA Bİ O KAĞIDA Bİ BUNA,HEP UNUTUORUM ..sanırım artık asmalı buzdolabına..bilmiyorumkismile
aylinn çok merak ettim şu böreği atlamışım ben..
meralcim sen de döktürmüşsün valla..ama şu elmalıları yazmayın aşeriorumzemuszemus
ayşegül kolay gelsin anacım..

benm bu salatamdan da yapabilirsiniz doğumgününe çok lezzetli
2bardak tel şehriye az sıvı yağda kavrulur 1bardak su eklenir az pişirilir çıtır kalcak
1tavuk göğsü haşlanır didiklenir
tazesoğan turşu maydonoz bol dereotu közlenmiş kırmızı biber hepsi karıştırılır mayonez limon az hardal sirke sos hazırlanır hepsi karıştırılır yerken ayşegül hatırlanır:)

Son düzenleme:
tamam ayşegül bunuda en yakın zamanda denicem:) birşey sorucam ama dereotu ve hardal koymasak yine lezzetli olurmu

meral abla senin menünde güzelmiş cokacimcoook yarın otobüse atlayıp gelsemmi acep eguşun doğum gününe aklinialirimsmile
Beklerim canım, eymeni de al atla otobüse gel:)))))Çok seviniriz valla.

Teşekkürler canım, iyi fikir verdin.Ama mayonez ve hardal olmadan nasıl olur acaba_?Ben onları sevmem çünkü:)))

hemen bende d.günü mönümü yazayım. ben yapmaya başladım bile.
zeytinli ve peynirli poğaça
peynirli ve patatesli börek
sigara böreği
yaprak sarma
kısır (eşimden özel istek)
kek türü bişey belki kurabiye..
ayşegül senin tarifide not aldım belki ondan..
tatlı çeşidi ve salata türü hariç hepsini yapıp attım dondurucuya. ay hepsini bi günde yapsam ölürüm ben. hemen hastalanıyorum biraz yorulsam. bizimki de böyle işte..

maşallah serpilde döktürmeye başlamış....
mönüler güzel kızlar afiyet bal şeker olsun...

Aylin yok herhalde, ben aldığım tarifi aktarayım buraya:))))Kolay bir tarif, bu akşamdan yaparım.
Serpilcim, ne yapacağıma ancak bugün tam karar verebildiğim için kaldı bugüne.Bu akşam yapmaya başlayacağım.Bu akşam hazırlarım, yarın pişiririm.Yaprak sarma istiyordum bende ama açıkçası uğraşmak zor geldi.O yüzden atladım onu:))))

3 adet yufka
5-6 orta boy patates
200 gr peynir
maydanoz
2 yumurta
yarım paket margarin
1 bardak yoğurt

patatesleri haşlayıp rendeleyin ,bir yumurtanın sarısını ayırıp içine kırın
peynir maydanoz,margarini eritip hepsini harmanlayın..peynirin tuzuna göre
tuzunu ayarlayabilirsiniz..
masaya 1 yufka serip hazırladığınız harçtan sürün,sürerken dikkat edin parçalanabilir yufkalar..harcı sürünce 2. yufkayı üstüne serip yine harçtan sürün,
3.yufka içinde aynı işlemi yapın..harç işi bitince yufkaları rulo şekline sarın..
ortadan keserek dolapta bekletin 2-3 saat,aceleniz yoksa 1 gecede bekleyebilir..
daha sonra dilim dilim kesip yağlı kağıt konmuş tepside üstüne yumurta sarısı sürüp
pişirin..ve afiyetle yiyin..
isterseniz kaşarda rendeleyebilirsiniz, isterseniz susam çörek otu koyabilirsiniz

slm kızlar ben daha regli olmadım korunma şurda kalsın bazen 2. iyi baksam bazen korkuyorum allah kızımın ömrünü versin bana başka birşey istemiyorum allh herkesin gönlüne göre versin bayanssulusmileopuyorumnanaktan

hayıdır durgu ne oldu nile kıs...
ay uykusu var ama uyumuo mızırdayıp duruodu en son çığlıklar geldi ve uyudu:)

kolay gelsin şekerim,tarif içinde teşekkür ederissolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…