biter biter merak etme haklısın allah yardım edıyor çok sukur.. arkadaslarından yada ailenınden bu gibi seyleri dugun hediyesi olarak isteyebılırsın canım aklında bulunsun yerimseniben
tabiki Allah ceyız bahtı vermesın Amin..
herseyden once anlasmak huzur mutluluk herseye bedel..
iş basa gelınce anlıyoruz ev kurmanın ne kadar zor oldugunu dimi.. yerimseniben
Aşk evlılıgi olcak benımkısı hayırlısı artık..
selam kızlar nasılsınız?
şimdi herkes nişanlı yada sözlü olduğuna göre sorucam kesin bilirsiniz...kız tarafı çeyiz olarak ne yapar tam olarak? yöreye göre adetler değişir elbette ama genel olarak a.s.
günaydınnn arkidişler
nasılsınız bakimma.s.
merhaba canım , bende bu topige dahil oldum artıkın yerimseniben
biz soyle yaptık.. benım nisanımda ,annemle annem konustular bu mevzuyu...
yatak odası(yatak odası için; gardorop takımı,baza,yatak,yolluklar,tul,perde)-
mutfak(mutfak masası,sandalyesi,halısı,elektronık esyalar,catak kasık tak,12kısılık porselen yemek tak,kahvaltı tak + bunların gundelık olarak kullanımlıkları,fırın-ocak-mıkrodalga,vitrin takımı bide)
-banyo-wc(banyo paspas tak,fırca tak,terlıgı,camasırlık vs)ütü ve ütü masası vb kız tarafı ;
salon-oturma odası da erkek tarafı yapacak bu arada beyaz esyayıda onlar alcaklar a.s
biz boyle anlastık :ecrin_bebek: yore ve adet olarak farklı bolgelerdenız adet olmasın dedık ama yıenede boyle yapalım die konusuldu acıkcası.. :1rolleyes:
sorma canım yaa...
tam o gune ayarlıyorum kendımı , gelınlıktı vs derken bı bakıyorum pat gorev çıkmıs 45 - 60gun denıze / okyanusa seyrı gorevlerı çıkyor( benımkısı denızcıde...
Allah kımseye benımkıısı gibi bir husran vermesın .. ınsallah bu sefer son olacak :Saruboceq: :Saruboceq:
benımde canım ,tül perde... beyaz esya... bide hol yolluklarım eksık.. gerı kalan herseyım tam çok sukur..
temmuzdan bu yana erteledıgımız için dugun tarıhını aldık herseyı :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
senın tarıh ne zaman bellimi? bide senın kendı evın olucak anlasılan çok sanslısın a.s.
ben gibi kira gezmıceksın,lojmanda olsa kıra sonucta insanın kendı evi gibi olmaz a.s
Allah herseyın hayırlısını versın hepimiz için :Saruboceq: a.s.
gunaydın cnm nışanlın geldı mı nasıl allah sabır versın:teselli: sen nasılsın şekerle aran nasıl
off cnm sıkkın
zaten aşk olmazsa evlilik nasıl olur anlayabilmiş değilim ben....insan bazen kardeşine bile katlanamıyo sevmediğin bir adama nasıl onca yıl katlanırsın, nasıl isteklerine cevap verirsin...zor valla....sevenler kavuşsun inşallah mutlu olsunsırnaşık şey
cnm ya cok zor bılırım bızım ordada oguz abı var ondan bılıorum oda denıze sefere cıkıor..
cnm bızım tarıh 10 ekım salonuda tuttuk hayırlısıyla ve bızım tarıhı belırlemıstık coktan fakat net degıldı son 9 ay kala tuttuk salonu düşün
cnm ya bıde hepten kıradakılerı dusunsene bız de kırada oturabılırdık ben bılmıodum ılk evımızın oldugunu hep kendımı kıra dıe alıstırmıstım ama zor da gelmıodu acıkcası cunku kıraya ablamın evıne cıkıcaktık göyaadelikafadulden
ve zaten bende calısıcam tabı evlılıgın ılk dönemlerını evde gecırmek kadın olmanın tadını cıkarmak ıstıorum cunku kendımı bıldım bılelı lıse den sonra calısma hayatındayım..bıde ılk zamanlar yemek ogrenmek sonra kocamı beklemek ıstıorum ılk ıkı uc ay böle evde kalıcam inş ama fazla da duramam gıbı gelıo bana cunku alısmısım calısmaya ben..
gelelım senın durumuna bak sımdı kafadan kıran olmıcak ve ev almaya calısıcaksınız kenara para atıcaksınız bence super bıde kırada olup ev almak ıcın ugrasan ınsanları dusunursen sende sanslısın arkadasım..
bu arada kım ne alıcak anlastık demıssın ya bız hıc öle anlasma neyın yapmadık kım ne alıosa bızde ama bızım adetlere göre kız tarafı sunları yapar kı bende bızım adetlere göre yapıorum suan:jeyyar:
mutfak takımı ,perdesı halısı ,mutfak ıcın gereklı tencere tava ıvır zıvır tum seyler
yatak örtusu, yatak odası halısı,perdesı,yorgan,yastık,ıvır zıvır hersey
banyo ıcın aksesuarlar,klozet takımı hersey..
beyaz esya fırın,bulasık mak,camasır makınası(bunları alırsan yatak odası almazsın veya yatak odası alıosan bunları almazsın bızde öle)
aklıma gelmeyen daha bıcok sey onlara ıvır zıvır dıyelım
abba cnm cok haklısın saygı ve sevgı varsa aşk oluyor bence saygı bırıncı faktör
hayırlı olsun canım a.s. Allah bi yastıkta kocatsın :Saruboceq:
evimiz var ama esımın memleketinde biz golcukte durucaz işi geregi.. ancak emeklı olup gidersek memleketine öylelıkle ohh buda kendı evımıs soyle doya doya oturayım dicem :smiley-cool:
adetlerımız varklı yorelerımız bolgelerımız farklı oldugu için ,dedk hiç adet olmasın bohca yapmadık yanı sadece ev esyasında kaynanam demıs anneme biz bunları yapalım sızede bunlar kalsın die bi konusma gecmıs aralarında.. bizde olar dedık :ecrin_bebek:
yer tutmadık daha bız kıss.. aman degısır yıne tarıh die kafamçokkarıştı eşimin memleketınde kır dugunu yapıcaz ,denıze sıfır oldugu için sıcak olur daha oralar ama bızım bi yer tutmamız sart iç anadolu bolgesı hep soguk hep sguk.. bakalım hayırlısı olsun artık :Saruboceq:
beyaz esyada da bosh bulasık mak. 55dk kısa surede yıkama ozellıgı olandan alıcaz
profilo camasır mak (boschtu profiloya karar verdık)
arcelıkte buzdolabı almayı dusunuyos bakalım..
temuzun sonunda benımkısı seyırden gelcek agustos gibi ev tutucaz kısmetse :Saruboceq:
saol cnm..gölcük' e gittim biliyorum artı değirmendere ye de gıttım ama cok oldu gıdelı tabı onun dısında yalova bursa her yaz gıdıoruzsengözlerimebaksanab
benım memlekette aslen bursa ama ıstanbuldayız..
gölcükte tanıdıgım nurcan abla var gercı ıs sahası yok dıe evlerını bırakıp ıst e tasındılar ama orda oturdukları zaman cok gıttık hatta düğünüde gölcükte denıze karsı olmustu süperdı..
kardesımızı tanıdıgımız halde anlasmak zor dıyorsun haklısın bi bakıma ama ,
aşk tek yeterli değil sonucta saygı olacak birde her ne kadar aşkta olsa kıymet bılecek ınsanlarla karsılasmak gerek die dusunuyorum acıkcası..
etrafımda hep var arkadaslarımdan biliorum, aşk var ama 8ay sonra noluyosa bir ayrılık soz konusu oluyor sonra denılıyor hiç kıymetım yokmus en çok ben buna yanarım gibilerine sözler sarfediliyor..
Allahıma sukurler olsun ki kıymet bılen bi aşkım var :asigim:
son olarak gorucu usulude sonucta bi söz nişan araları oluyor o sırada tanıma ımkanına sahip oluyorlar azda olsa... birde sanırım kendılerını sartlandırıyorlar ki bir sekılde evlılık oluyor.. eskıdenmıs o bırbırlerını sadece nıkah gununde gorup evlenenler...
hersey kısmet sonucta.. çok var 6yıl flort donemı olupta deli gibi sevenler evlendıklerınde 6ayda bosananlar.. oyuzden her zaman dıyorum Allah hayırlısını versın.. a.s. a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?