2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

eflatun canım ben kardelen ne zaman isterse veriyorum su yemek arasındada içiyor bencede ver ne zararı olucakki

bende dün akşam kızıma uydurma yemek yaptım bugün vericem inşşalah yer
küçük bi soğanı az yağda kvurdum içine daha önceden ayırdığım domatesle kavrulmuş kıymay ekledim
birazdaha kavurup içine irmik ve küçük küçük doğranmış kabak ve kanı baharı ekledim bol suda pişirdim

eflatun canım ben kardelen ne zaman isterse veriyorum su yemek arasındada içiyor bencede ver ne zararı olucakki

sevgicim çok teşekkür ederim cevap verdiğin için kimse cevaplamamış diye okumaya devam ederken sonlarda senin cevabını görünce çok mutlu oldum kaydirigubbakcemile3

hıpp marka hiç duymamıştım bende ama bence yulef bayaa zor bulunuyor o yüzden bence markaya çok takılmamak gerekiyor diye düşünüyorum
Elifcim yulafı her gün vermiyorum tabikii haftada 2-3 kere yeterli bence ben öyle veriyorum
Mesela bu gün kahvaltıda yulaf ezmesi verdim yine 3 güngür vermiyordum genelde meyveli veriyordum bu gün şöyle denedim inanılmaz sevdi ağzını kocaman aça aça kendi isteyerek yedi
1.5 kaşık dolusu yulafı biraz kaynar suyla ıslatıp ağzına fincan tabağı kapatıp arada karıştırarak 10 dk yumuşattım sonra içine 1 çay kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı dolusu akşamdan ıslattığım beyaz peynir rendesi 5 tane kabak çekirdeği içi 1 cevizi havanda dövdüm hepsini karıştırdım inanın öyle bir lezzeti olmuştu ki yulafı çok aldığımda aynısından kendimede yapıcam bu malzemeler ne kadar olduğu aşağı yukarı belli işte kızlar tabakta kırıntısını bile bırakmadı 20 dk sonra falanda birde emdi yatırdım uyuttm bunu denemenizi bebişlere şiddetle tavsiye edilir
Su olayına gelince canım ben genelde suyu geceleri veriyorum çünkü gündüzleri içtiği su anca 60 cc falandır suyu çok severek içmiyor nedense birde bizimki, biberon almadığı için alıştırma bardağıyla içiyor o yüzden bende geceleri ağladığında her seferinde 30 cc kadar önce su içiriyorum emzirmeden anca böyle içiyor..

kızlar hipp veya başka marka farketmez...ama sonuçta hipp avusturya malı ve organik üretim..benim geçen hafta aldığım mamayla birlikte hediye vermişlerdi...ben kullanıyorum...

canım benim kızımda biberon almıyor .peki sen mamayı nasıl içiriyorsun? ya çok özeniyorum biberon alan bebeklere...ne rahatlık yaaa

ya benim güzel kızım önceden hazırladıklarımın çogunu yerdi ama 1 aydır kavga ediyoruz her yemekte
agzını kapıyor tas gibiiiii actırabilene askolsun

bugün gamzeye yulaf ezmesi peynir yoğurt ceviz tereyağ lı kahvaltı verdim çok şükür yedi ama biraz sulu yapmışım cicibebeyle tamamladım :kedi:
bugünde balkabaklı püre yoğurt meyve tabi öğlen uyanınca domatesli şehriye çorbası vericem...gecede uyumadan muhallebi..

sabah 180cc sütün içine milupanın 8 tahıllı ballı mamasından koydum onu içti saat 7 gibi
9 gibi kahvaltı yaptırıyordum ama bugün 10 a kadar uyumuşuz biraz geç kaldı kahvaltısı
10:30da domates rendesi ve cicibebeli süt yedi okadar
şimdi uyuyor mama içiricem uyurken öğlene kadar çok az yiyor mamada içmiyor

bizim oğlanın uydurma çorbası ocakta...kabak-patates-havuç-bulgur-daha önceden kavrulmuş soğan/kıyma ve dün haşladığım mısırlardan bir miktar ayrıca 1 adet domates...piştikten sonra 1 tatlı kaşığıo zeytinyağ..oldu sana çorba..bizim doktorumuz sebzeyi 2 öğün ver dedi...öğlen ve akşam olmak üzere...o yüzden 2 öğünlük pişiriyorum...

canım benim kızımda biberon almıyor .peki sen mamayı nasıl içiriyorsun? ya çok özeniyorum biberon alan bebeklere...ne rahatlık yaaa

Benim kızım biraz cins arkadaşım yaaa mamayada ağzızı sürmüyor direk verdiğimde aptamil 2 kullanyorum suyla muhallebi yapıyorum pirinç unuyla içine biraz pekmez 3 kaşıkta aptamil koyuyorum karıştırıp veriyorum kaşıkla yediriyorum direk verince asla içmiyor benimki bol bol emiyor bu gidişle okula gidesiye kadar emmesinden korkuyorum ziraa dışarı çarşıya falan çıktığımda önce dışından elleriyle bir yokluyor sonra vermeyince dışarıdan saldırıyor emmek için miletin yanındada bir tuhaf oluyor bu durum ya neyse artık anneyiz idaere ediyoruz cadıyıı..

Elifcim gamzenin yulaflı tarifi seveceğinden emindim tadına hiç baktınmı bilmiyorum ama ikraya yedirirken ben baktım öyle güzel tadı olmuştu ki bı çocuklar ağazlarının tadını biliyorlar valla sebze haşlamalarını niye yemiyorlar geci onu ben bile yiyemiyorum yaa.
Bu arada Sevgi sanki yavaştan yavaştabn kardelenin iştahı açılmaya başladı gibime geliyor ne dersin maşallah bir dönemn hiç yemiyordu şimdi yine ufak ufak bişeyler yemeye başladı sende seviniyorsundur artık iyi hiç yememesinden se 1 kaşık tadına bakması bile yeter bence 1 ay sonra belki 2-3 kaşık yer böyle böyle alışır gider inşallah..

bu çorbada hoş olmuş deniycem en kısa zamanda mısır bebekler için hem çok faydalı yalnız mısırı rondodan geçiriptemi koyuyorsun?

evet fatoşçum yavaş yavaş yiyor 3-5 kaşıkta olsa allaha şükürler olsun
sevinmezmiyim yediği her kaşık ta seviniyorum valla inşallah hep böyle gider

bizde bugün sebzeli kırmızı mercimek çorbası içtik.ne bulursam atıyorum çorbalara valla.

akşamada çorbasından var 1 kase kadar.birde fırında patatesle köfte yapmıştım ondan ezer yediririm.

2 gündür hiç birşey emiyooo arda sadece beni emiyo bu dişte çıksa artık diyorum bitrdi kuzumu iyice kafası sürekli ateşli gözleri süzgün offf uyuyo şşimdi uyanınca şehriye çorbası yapmıştım onu vericem yoğurdunla inşallah yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…