2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

şu domatesli tarifi yaptım bugün gamzeye kokusu tadı çok güzeldi kesin gamze yer diyordum ama 3 çay kaşıpının ardından o minicik dudaklarını bi kilitledi çilingir gelse açamaz yani o durumda 3 kaşıktan fazla yemedi..
şimdi uyuyo bende bezelyeli çorbayı yapıyorum umarım bunu yer...

sibel ben bayılıyorum krem peynire 1 kutu 1 hafta sadece bana yetmiyor yemiyimmi artık
yediklerim ne olcak
lmaz:

canım ben bunları ilk başta norma şehriye ve pirinç çorbaları olarak denedim bulgurda ekleyerek çok severek yedi daha sonra normal bildiğimiz sebzeleri haşlayarak sebze çorbası yaptım asla yemedi o kadar uzun bir süre sebze çorbalarını yedirmek için uğraştımki yine yemedi yine yemedi önceki sayfalardan belki gözün takıldıysa o zamanlar burdaki arkadaşlarımada çok fikir danıştım bu sebze çorbalarını nasıl yedirririz diye sonra deneyerek ve nettende çeşitli tarifler ve bilgiler bularak bu tariflerin bir kısmını kızımın sevdiği şeylere göre çeşitlendirdim mesela şehriye çorbalarının içine azar azar çeşitli sebzeler ekledim çünkü biliyorum ki sebzeler bebeklerimiz için inanılmaz faydalı ve bir şekilde tüketmeye başladı mesela kereviz ve enginar çok faydalı fakat bunlar zor sebzeler olduğu için kokularından dolayı şimdi nasıl yedirebilceğime tarifler düşünüyorum en kısa zamada onlarıda denemek istiyorum ve istiyorum ki 1 yaşına kadar değişik tatların bir çoğuna alışsın işte böyle sebzeyi direk yemeyince bende tahıl grubuyla çeşitlendirdim bu kadar her bebğin sevdiği mutlaka bir çeşit olur diye düşünüyorum mesela çorbalarına unu hafif pembeleştirerek dene unu kavurunca hoş bir lezzet veriyor belki öyle yer nebileyim benimki mesela direk suya atarak haşladığımda sebze çorbalarını yemiyor genelde önce şöyle bir yağda çeviriyorum daha sonra suyunu ekleyip haşlıyorum gibi... yani bence alternatifler üretmeye çalışırsan başarırsın gibime geliyor arkadaşlarımın bir çoğu biliyordur sanırım daha önceleri benimki kaşık mamaklarının haricinde hiç bişey yemiyordu daha sonra kaşık mamalarını azaltarak 1 öğüne düşürdüm bu arada karnını doyurcak kadar yemiyordu zaten şu anda hiç kaşık maması vermiyorum tamamen unutturdum sadece ev yemekleri emiyor ve aptamil 2 yi kullanıyorum bu kadar yani bende çok uğraştım yediresiye kadar ama sonunda bir şekilde oluyor arkadaşım emin ol sabırla ve inatla devam et bence mutlaka senin bebişininde sevdiği ağzınınsardığı bişeyler vardır az da olsa yedşklerini takip edersen bulabilirsin bence yani benim nacizane fikrimdir bu bebeişlere bool iştahlı günler inşallah..

sibelcim belki haklı olabilirsin ama pınarın sürülebilir tuzsuz krem peynirleri var marka olduğu için güvenerek kullanıyorum ben 1 yaşına kadar asla tuz ve şeker vermeyi düşünmüyorum kullananlara karşı değilim ama kızıma cicibebe bile vermiyorum şekerli tadından dolayı zaten ailece tuzsuz yiyyoruz biz tuzla çok haşır neşir bir aile değiliz kızımında böyle alışmasını istiyorum ve benim kullandığım markada senin bahsettiğin boyutta tuzluda değil canım diğer markaları bilmiyorum belki onlar tuzlu olabilir ama benim kızım labne peyniri çok severek yemedi neyin içine koyduysam tiksinerek yedi bende o yüzden kullandığım markayada güvendiğim için o tarifte krem peynir var o kadar tarifin içinde krem peynir kullanmayı arzu etmiyenlerde artık ya başka bir alternatif üretsin yada diğerlerini denesin bu okadar zorda değil tatlım öyle dğilmi yinede uyarın için saol hayatım..

Ayyy çokhihoyyythihoyyyt sevindim elifcim valla süper gerçekten bu tariflerin çoğu lezzetli sırayla dnemende fayda var bencecokacimcoook..bu arda ismim Fatoş canım..ama sen daha sonraki zamanda o domatesliyi tekrar dene onuda seveceğini düşünüyorum..

selam kızlar suyu nasıl veriyorsunuz oğlum suyu sadece bir şeyler yerken içiyor diğer türlü içmiyor yemek arası da sağlık açısından iyi değil diye biliyorum ama napayım başka türlü içmiyor hem sanki yemek arası içerse daha fazla yiyor gibi geliyor ne zaman istememeye başlasa su veriyorum sonra biraz daha yiyor yemek arası su zararlı mi bilmiyorum ama fazla yedirdiğini düşünerek seviniyorum sizler nasıl içiriyorsunuz???

arkadaşlar ben birşey soracaktım ön sayfalara baktım ama hepsine bakamadım.balık veriyor musunuz?ben konserve balık aldım ama vermedim henüz aranızda veren var mı?

valla fatoşcum okadar güzel tarifler yazıyosunki çoğunu hemen ajandama yazıyorum..
haftaya tekrar denicem domatesli tarifi...
tekrar teşekkürler...

Ben 2 defa balık çorbası yapıp verdim canım yedi ama içine sebze falanda koyuluyor ama ben taze alınmış balıkla yaptım zannedersem konservenin her türü bebeklere pek tavsiye edilmiyor koruyucu katkı maddeleri, uzun süre dayanması için içine koyulanlar , tuz kabın meytal olması ve bunun içinde uzun süre durması vs gibi sebeplerden dolayı o yüzden bence taze alıp yedirmen daha faydalı gibi geliyor bizim yumurta alerjimiz olduğu için yumurta veremiyorum bu yüzden bana 7. aydan sonra dr balık verebilirsin demişti senin bebiş kaç aylık bilmiyorum ama sanırım 7.8. aydan sonra falan verilebiliyor..

Afiyet olsun Gamzeciğe hayatım ihtiyacın olursa daha değişik tariflerim var yeterki bebişlerimiz yesinler..
Bende bu gün şöyle bir çorba yaptım yine benim uydurmalarımdan birisi biraz havuç bezelye ve yeşil mercimeği haşladım biraz suyla blendırdan geçirdim o böyle akıcı bir püre oldu küçük bir tencerede 1 kaşık unu 1 kaşık şehriye yi şöyle bir pembeleştirdim içine 2 barrdak su koyup hızlı hızlı karıştırdım şehriyeler iyicene yumuşayınca yeşil mercimekli püreyide içine koydum 5 dk daha kaynattım baya koyuca oldu ocaktan aldım içine yarım dilim ekmek içi ufaladım 1 kasasini 12 buçukta yedi 1 kasede 4 te yedi maşallah okadar sevdiki buda yine benim içine bişeyler ilave ederk uydurduğum bir tarif çünkü havucu tek başına yemiyor bunu içine bazen 1 -2 dal ıspanakta koyutorum yani ne kadar yemediği sebze varsa her yapışta içine 1 çeşit koy mesela ben öyle yapıyorum çünkü yeşil mercimeği seviyor bizim cadı tel şehriyeyle pişirince birde bu çorbayı dene mesela bunuda yer eminim havuç ve bezelyae koymadan sadece yeşil mercimeklede yapabilirsin senin yaratıcılşığına kalmış işte artık.....Hani fikir olsun diye söyledim hayatım..

şu anda oğluşa kabaklı-şehriyeli tarhana çorbası pişiriyorum..doktorumuz sadece tarhana çok besleyici olmaz..kat karıştır içine birşeyler dedi..bende yarı süt/yarı suyla tarhana-kabak rendesi ve şehriyeyi birlikte pişiriyorum...bakalım rondodan geçirmeden yedirebilecek miyim....

yeşil mercimeğim yok şimdi ama alınca deneyeyim bunuda ve ben hala yulaf arıyorum marketlerde yarın 2 markete daha bakıcam :)

aaa bak buda iyi bir fikir bende bunu bir deniyeyim hem kabak kabızda yapmıyor ...bebeciğinede afiyet olsun..

çok zor bulunuyor öyle değilmi valla bende bulmak için kaç market dolaştım bir bilsen bu yulafta nasıl bişeysa her yerde bulunmuyormuş yaww en sonunda kipada buldum sanırım ve şimdi az kaldı bitmeden hemen görürsem 1 tane daha alayım diyorum yedek sonra kullancağımda bulamadığım için bu çorba türü şeylere hafiften azıcık azıcık eklemek iyi oluyor çünkü

hergün çorbasına yada kahvaltısına katıyormusun canım? yani hergün verdiğimizde bi zararı olmaz dimi?

kızlar hipp in organik yulafı var..migros ta filan satılıyor..."oat" yazıyor kutunun üzerinde...5.90 tl filan olması lazım..netten de alabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…