- 18 Ocak 2009
- 2.507
- 19
- 358
- Konu Sahibi hayaletorka
-
valla tarifler hakikaten çok değişik
teşekkürler canım
yalnız önceki sayfada krem peynir koyduğunu yazmışsın
bebişlere krem peynir vermek ne kadar doğru dra sordun mu hiç??
ben gıda mühendisiyim ve evime krem peynir sokmam
çünkü krem peynirler kıvamı tutmamış, eskimiş vb. normal peynir olarak tüketilemeyecek peynir türlerinin eritme tuzu denilen kimyasallarla işlenmesiyle elde ediliyor
bence verilmemeli
belki kıvamından ve çokça tuzlu olmasından bebişlerin hoşuna gidebilir ama bu riski göze almaya değmez
tabi bu benim fikrim
fatoşcum garip gelebilir ama sana bişey sorucam yaptığın yemeklerin içinde bulguruşehriyeyi sevdiğini nasıl anlıyorsun bende değişik tarif deniyorum ama benimki hiç birini yemek istemiyor anlamıyorumki hiç birini sevmiyor hep nazlana nazlana yarım kase yedirebiliyorum seninki ne güzel sevdiğini baya yiyiyomuş bide bebişin kaç aylık maş bu yemeğe kilosuda iyidir
valla tarifler hakikaten çok değişik
teşekkürler canım
yalnız önceki sayfada krem peynir koyduğunu yazmışsın
bebişlere krem peynir vermek ne kadar doğru dra sordun mu hiç??
ben gıda mühendisiyim ve evime krem peynir sokmam
çünkü krem peynirler kıvamı tutmamış, eskimiş vb. normal peynir olarak tüketilemeyecek peynir türlerinin eritme tuzu denilen kimyasallarla işlenmesiyle elde ediliyor
bence verilmemeli
belki kıvamından ve çokça tuzlu olmasından bebişlerin hoşuna gidebilir ama bu riski göze almaya değmez
tabi bu benim fikrim
Ayyy çokhihoyyythihoyyyt sevindim elifcim valla süper gerçekten bu tariflerin çoğu lezzetli sırayla dnemende fayda var bencecokacimcoook..bu arda ismim Fatoş canım..ama sen daha sonraki zamanda o domatesliyi tekrar dene onuda seveceğini düşünüyorum..
Afiyet olsun Gamzeciğe hayatım ihtiyacın olursa daha değişik tariflerim var yeterki bebişlerimiz yesinler..
Bende bu gün şöyle bir çorba yaptım yine benim uydurmalarımdan birisi biraz havuç bezelye ve yeşil mercimeği haşladım biraz suyla blendırdan geçirdim o böyle akıcı bir püre oldu küçük bir tencerede 1 kaşık unu 1 kaşık şehriye yi şöyle bir pembeleştirdim içine 2 barrdak su koyup hızlı hızlı karıştırdım şehriyeler iyicene yumuşayınca yeşil mercimekli püreyide içine koydum 5 dk daha kaynattım baya koyuca oldu ocaktan aldım içine yarım dilim ekmek içi ufaladım 1 kasasini 12 buçukta yedi 1 kasede 4 te yedi maşallah okadar sevdiki buda yine benim içine bişeyler ilave ederk uydurduğum bir tarif çünkü havucu tek başına yemiyor bunu içine bazen 1 -2 dal ıspanakta koyutorum yani ne kadar yemediği sebze varsa her yapışta içine 1 çeşit koy mesela ben öyle yapıyorum çünkü yeşil mercimeği seviyor bizim cadı tel şehriyeyle pişirince birde bu çorbayı dene mesela bunuda yer eminim havuç ve bezelyae koymadan sadece yeşil mercimeklede yapabilirsin senin yaratıcılşığına kalmış işte artık.....Hani fikir olsun diye söyledim hayatım..
şu anda oğluşa kabaklı-şehriyeli tarhana çorbası pişiriyorum..doktorumuz sadece tarhana çok besleyici olmaz..kat karıştır içine birşeyler dedi..bende yarı süt/yarı suyla tarhana-kabak rendesi ve şehriyeyi birlikte pişiriyorum...bakalım rondodan geçirmeden yedirebilecek miyim....
aaa bak buda iyi bir fikir bende bunu bir deniyeyim hem kabak kabızda yapmıyor ...bebeciğinede afiyet olsun..
çok zor bulunuyor öyle değilmi valla bende bulmak için kaç market dolaştım bir bilsen bu yulafta nasıl bişeysa her yerde bulunmuyormuş yaww en sonunda kipada buldum sanırım ve şimdi az kaldı bitmeden hemen görürsem 1 tane daha alayım diyorum yedek sonra kullancağımda bulamadığım için bu çorba türü şeylere hafiften azıcık azıcık eklemek iyi oluyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?