2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ben ilk verdiğimde yapmıştı ama şimdi alıştı artık yapmıyor ver canım bence zaten şunun şurasında ne kadar yiyecekki taze taze kışın sera ((

buarada ben irmikli armutlu muahellbiyi yaptım yanlız çok koyu oldu çok tuttum sanırım ocakta inşallah yiyebilir

inşallah bence yer ben onu ekmayla denedim yemişti yaaaSevgi benim sorunum yumurta yiyemiyor ya labneyi öyle sevmedi sıpa beyaz peyniri çok sevdi domateside yedi ama işte her günde domates peynir omazki vcanım yaa bende tıkandım valla sizlerde gene yumurta sorunu olmayınca gün aşırı yumurta veriyorsunuzdur beni en çok şimdi ayrı ayrı verirse kahvaltı zorlayacak bulamaç verirken iyiydi her güne bir çeşidim bol miktarda tarifim var ama şunu keşfettim bulamaç verince yoğurt yada mumallebi yer gibi çiğnemeden löpür löpür 1 kaseyi yutuyor ama lokma olarak bu günkü gibi yersek çiğniyor fakat 45 dk da kahvaltıyı anca yapabildik hanımda bir afralar bir tafralar çığlıklar zor geldi tabii çiğneyerek yemek hani 8,ci ay çiğneme açısından tam öğreneceği ay bu ayı kaçırmamak gerekiyormuş yaa bende onun için biraz uğraşsamde tek tek vermeye karar verdim acaba ekmeğine azar azar tereyeğ sürüp versem nolurki dokunurmu hani şöyle fındık kadar bişey yani umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir banada bir çaaree kızlaarrr..

sevgi çok koyu olduysa içine biraz su yada süt ilave ediver sen süt veriyorsun nasılsa biraz sıvılaşır kaşıklamı vereceksin biberonlamı?

elifcim bencede domatesi ver birde şu sıralar tam hastalık ayları ben her gün yarım yada 1 tane rendeliyorum ekmekle veriyorum hem C vitamini çocukları gripten nezleden korur benimkide ilk yoğurt yerken 1 ay falan ağzının kenarları ve yanakları kıpkırmızı olup 10 15 dk sonra geçiyordu ben yo-ğurt vermeye devam ettim ısrarla 1 ay sonra falan kayboldu artık hiç olmuyor maşallah belki ilşk etapta hafif kızarıklar olabilir bendede olmuştu alerji dr muz 1 yaşına kadar domates verme demesine rağmen ben burdaki arkadaşların vermesinden cesaret alarak bir gün 1 parça dilimleyip eline verdim o kadar çok sevdiki inanamazsınız mama sandalyesinde nasıl zevkli yedi saçı başı üstü yanakları elinde sıka sıka dizlerine domatesi vura vura 1 domatesi bitirdi sonra bir banyo yaptırdım saçlarını tarıyorum banyodan sonra hala tarağın arasından saçından domates çekirdekleri çıkıyordu mişte bizim işlk domates deneyimimiz böyle oldu odur budur yaklaşık 1 aydan beri falan domates veriyorum fakat hala bundan dr muzun haberi yok
ılk başlıyacağın için bak istersen şu tarifi bir dene bizim sıpa buna bayılıyor
Domatesli Peynir
kaynar suya 2 bütün domate4si atıp 15 dk pişirin blendırdan geçirin 1 fincan irmik ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ocaktan alıp 1 çorba kaşığı lor peyniri yada akşamdan suya ıslatılmış beyaz peynir rendesi ekleyin 1 tatlı kaşığıda zeytinyağı ekleyip karıştırarak bebeğe yedirin

öyleyse bende vermeye başlayayım anlaşılan gç bile kalmışım...
peki bu tarifi kahvaltı olaark verebilrimiyiz yoksa ara öğün gibi bişeymi olur bu...

ya aslı maşşallah bu kadar tarifi nerden buluyon kız.ben bunları kocama yapsam beni baş tacı eder adam valla .bırak bebeğe yapmayı valla bunları okurken benim bile ağzımın suyu akıyo bazen ama nerde .vala ben basit suya atıp bir tarhan yapmaya bile kırk saat üşeniyom kaldı bnlar afiyet olsun ikraya

fatoşcum ellerine sağlık çok güze tarifler yepsini yazdım bişey sorucam bunların bir kaynağı varmı kızın için senin yararttığın tariflermi

Valla bazıları elimde olanlar bazılarıda içine ilave yapa yapa bulduklarım birde benim burda evim sahaflara çok yakın adamlarla tanışş oldum iyicene abla gene senmi geldin deyip ikrayuı seviyolar sahaflardan bebek yemekleriyle ilgili devamlı kitap değiştiriyorum bir kaç milyon üzerine para veriyorum hani devamlı bebeklere neler yedirirsek iyi olur diye evin içi ajandalar dolusu yarif oldu neredeyse yakında bebek en iyi neyle beslenir derken kafama bir huni takıp dolaşcam sanırım neyse bu işin şakası bazı tarifler bir kaç temel malzemeyle yapılıyor ama ben kızımın en sevdiği şekle getirmeye çalışıyorum mesela irmik şehriye ve bulguru çok seviyor pirincide genelde pek sevmediği şeylerin içine bunları ekleyerek lezzetlendirmeye çalışıyorum bu gün mesela uydurma bir çorba yaptyım 2 kase yedi sanırım hepiniz bilirsiniz bunu
az tereyağında şehriye bulgur ve un karışımını kavurdum içine biraz su koydum koyuca pişirdim indirince içine biraz krem peynir koyup erittim bizimki 2 öğünde 2 kase yedi bayıla bayıla bu tarifi ben geliştirdim annem eskiden bize un kavurup çorba yaptığını hep anlatırdı ben bunu biraz daha besleyici olsun diye geliştirdim ve her gün değişik bir şey vermeye çalışıyorum işte böyle kızlar..

fatoşçum üstün körü baktım eve gidince incelerim ama süper tarifler çok teşekkürler çok sağol
öpüyorum
harikasın

canım tariflerin için sağol çok güzel irmikli armutlu muhallebiyi denedim benimkide koyu oldu 10 gr irmikle daha iyi olur sanırım arda biraz tadından dolayı reddetti tadı pek olmadı ama hiç değilse 3 4 kaşık yedi bende yarı süt yarı sulu yaptım diğer tarifleride deniycem tekrar teşekkürler

Bişey değil arkadaşlar bütün bebeklerimize boooooll iştahlı ve sağlıklı günler olsun inşallah
Kızlar 1 bardak su veya süt derken su bardağıyla koymak gerekiyordu çay bardağıyla değil acaba çay bardağıylamı koydunuz katı oldu zaten bende bazen irmiğini ayarlıyamazsam biraz daha su ilave ediyoırum 20 gr her zaman tam net olmuyor zaten afiyet bal şeker olsun kuzucuklara güzel güzelde kilolar tabikii..

Elif domatesli tarifi deneyince yaz canım yiyip yemediğini ....bana kalırsa yer gibi geliyor eğer zeytinyağın el yapımıysa bizimki el yapımı sızma zeytinyağını sevmiyor sıpa hemen farkediyor o zaman ya irmik pişerken ekliyorum kokusu gidiyor yada inince 2 fındık büyükllüğünde tereyeğı ekliyorum ozaman yiyyor bazen bebekler yağın tadını bile ayırt edebiliyorlar canım..

yarın denicem canım yazarım öğlen sonucu...
benim cadıda tavuğu kokusundan anlıyıo sıkıca kapatıyo ağzını daha tadına bakmadan tavuk yediremiyorum bi türlü..

bizim oğlan bugün sabah uyanınca 150 cc mama içti-sonra milupa nın /8 tahıllı kahvaltısından yedi...sonraki öğünde muz/kivi/armut karışımı yaptım onu yedi...sonrasında kendisine şekersiz kuru kayısılı muhallebi pişirdim..keçi sütüyle...az sonra da sebze çorbası yiyecek...gece de yine mama içecek...

fatoşcum garip gelebilir ama sana bişey sorucam yaptığın yemeklerin içinde bulguruşehriyeyi sevdiğini nasıl anlıyorsun bende değişik tarif deniyorum ama benimki hiç birini yemek istemiyor anlamıyorumki hiç birini sevmiyor hep nazlana nazlana yarım kase yedirebiliyorum seninki ne güzel sevdiğini baya yiyiyomuş bide bebişin kaç aylık maş bu yemeğe kilosuda iyidir

valla tarifler hakikaten çok değişik
teşekkürler canım

yalnız önceki sayfada krem peynir koyduğunu yazmışsın
bebişlere krem peynir vermek ne kadar doğru dra sordun mu hiç??
ben gıda mühendisiyim ve evime krem peynir sokmam
çünkü krem peynirler kıvamı tutmamış, eskimiş vb. normal peynir olarak tüketilemeyecek peynir türlerinin eritme tuzu denilen kimyasallarla işlenmesiyle elde ediliyor
bence verilmemeli
belki kıvamından ve çokça tuzlu olmasından bebişlerin hoşuna gidebilir ama bu riski göze almaya değmez
tabi bu benim fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…