2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

Arkadaşlar ben robotta ezmeyi bıraktım ki damağıyla çiğnesin diye çatalla eziyorum ve maşallah yiyor bnim cimcime. Acaba erken mi geçtim bu döneme etrafımdakiler ne kadar erken elıştırırsan çiğneme ve yutmayı öğrenir dediler ben de öle yapıyorum...

kızlar zeynep bayıldı bu çorbaya
bir avuç şehriye
bir kabak
bir pırasa
bir havuş
5-6 dal semizotu bir yemek kaşığı zeytinyağıve bir domates
sebzeleri haşladım blendırdan geçirdim tencerede yağı ve domatesi rendeledikten sonra kavurdum içine biraz su ilave edip kaynattım ve şehriyeyi kattım o piştikten sonra püreyi koydum 1-2 dakikada öyle pişirip yedirdim mis gibi yedi deneyin belki sizin kuzucuklar da yer

yarın da havuç karnabahar ve patates deneyeceğim içine biraz da kıyma inşallah sever

Bende bu gün zeytinyağında 1 kaşık unu sarartım içine 1 havuç 1 küçük patates 1 soğan 1 kabak 1 küçük çiçek brokoli rendenin ince tarafıyla rendeledim birazda onları attım çevirdim 1 kaşık kıyma 2 -3 bardak su ekledim düdüklüde 15 dk pişirdim içinede ılınınca yarım dilim taa buğday ekmeği doğradım bende artık blendırdan geçirmiyorum öylece verdim gayette güzel yedi 3 -4 gibide öğleden sonra azıcık zeytinyağında fleto yapılmış uskumru balığını kızar4ttım derilerini soydum kılçığı az bir balık olduğu için ayıkladım güzelce küçük küçük didip onu yedircem 2 sefer çorbasını yaptım yedi bizimki ama sanki bana öyle olunca balık yemiyor hissi veriyor daha önceleri 2 sefer biz balık yerken 3-4 lokma onada vermiştim gayet güzel yemişti bu gün 1 öğün olarak vermeyi düşünüyorum vakit gelsinde bakalım yiiycekmi biraz öncede 1 bütün muzu soydu çay kaşığıyla parça parça içinden alaala hepsini yedirdim maşallh bu gün güzel yedi
sabah kahvaltısındada 1 çorba kaşığı dolusu beyaz peynir 1 domatesi rendeledim içine 1 ceviz 60 cc aptamil devam sütü koydum yarım dilimde tam buğday ekmeği içi doğradım onu yadi arada 1 kerede emdi bu günlük şimdiye kadar yediklerimiz bu kadar bakalım akşama kadar neler yer artık inşallah balığıda güzel yer ...

beg hayatım allah ikraya daha çok iştah versin maş maş ay nasıl özeniyorum bir bilsen malesef benim kızım yemiyor doktorumuz da yedirmemi hatta teklif etmemi bil yasakladı sadece anne sütü devam edicez bir süre o kadar üzgünümki sütümde çok değil ama doktor kontrol edicem dedi napıcam bilmiyorum hiç alışamayacak diye çok korkuyorum yanlış anlamazsan merak ettim ikra kaç kilo

Huzurcum ikra yiyyor ama zannetmeki çok kilolu bir bebek o kadar yemeye daha 7 kilo 300 gr gerçi doğum kilosuda küçüktü 2 800 normalde her ay kilo alma tablosuna göre tavan kiloyu alıyor neredeyse ama benim dr da bu kadar yemesine aldığı kiloya hayret ediyor dr mun söylediği normal bebeklere göre bizimkinin metobolizması daha hızlı çalıştığı için yakıyor diyor inanki maşallah güzel yiyyor hammm diye diyee ama sağlığı yerinde fakat okadar 9-10 kiloluk bir bebek değil ama çok şükür yeme yada yedirme problemimiz yok kaşığı görürken azını açan bir bebek maşallah bu arada bu kadar üzülme canım yaaa bizimkilerde öyle hooopp diye ağzını açıpta birden bire yemedi sanırım senin bebiş 6 buçuk 7 aylık gibiydi demi? yanlış hatırlamıyorsam seninkide alışır bee cvanım azar azar zorlamadan sabır et mesela bir ara Beyaz Bulut(Sevgi )arkadaşımızın kızıda öyle idi o da çok üzülüyordu geçmiş sayfaları okuduysan eğer onun kızıda artık yavaş yavaş yemeğe başladı maşallah seninkide yer eminim bu kadar strese sokma kendini çünkü bebekler annenin steresini bile algılıyabiliyor o yüzden rahat ol biraz ve bence azar azar açken tattırarak baştan başlamış gibi başla ilk önce öğün olarak doyuracak şekilde dğilde tattırmak amaçlı alıştır belki bu yol işe yarıyabilir tabbi benim nacizane fikrim canım...bebişine boll iştahlar inçşallah canım..

Birde benim anlamadığım dr niye yasakladı yemek vermeni hayatım anne sütü ile nerteye kadar olabilirki biliyorsun ki anne sütü 6 aydan sonra artık hasta olmamaları için ilaç niyetine takviye amaçlı oluyor kilo aldırmaya yönelik değil o yüzdende ek gıdayı yasaklama sebebini anlayamadım bunu anlatırsan sevinirim canım merak ettimde..

canım benim kızım kaşığı görünce kusmaya başladı inanamazsın kaseyi elimde görünce saniyede kendini kusturuyordu doktorda psikoljik reflu olabilir eğer zorlamaya devam edersek bunu alışkanlık haline getirebilir dedi şu an gelişim durumu iyi olduğu için anne sütüyle devam dedi yani benim kıza yedirmek mümkün değil oyunla moyunla yemiyor ve biraz zorlarsan kendini kusturuyor neden bu kadar çok üzülüyorum anlatabiliyormuyum benim kızımda 8 aylık 2700 gr doğdu şu an sadece anne sütü alıyor ve nasıl mutlu anlatamam sofraya oturtup biz yiyiyoruz biraz saldırıcak olsa uzatıyorum hemen kafasını çevriyor canım kızının kilosu az olsun sağlıklı besleniyo herşeyden yiyoyar daha ne olsun ne güzellll ayıca ilgin için çok saol yanlız bırakmadın beniiii

Anladım canım tabii özel bir durum varsa en iyi dr bilir o zaman onun dediği şekilde biraz ilerle bakalım belkide 1 ay sonra falan bu dönemi unutur sizde tekrar sil baştan başlarsınız biraz zor olur belki ama napalım bizler anneyiz evlatlarımız için her zorluğun üstesinden geliriz elbet sabır yanii olur seninkide geç olsunda güç olmasın ilelelebet anne sütü alcak değil ya er yada geç oda bişeyler yemeğe alışır sıkma canını önemli olan sğlıklı oluşu 1 ay önce yada sonra ne farkederki her bebeğin geçiş süreci ve aşamaları farklı belkide ek gıdalara geçmek için henüz hazır değildir..

kızlar bana yardım edin lütfen ben daha önce hiç somon pişirmedim oğluşuma vermek istiyorum nasıl yapabilirim?

asiyecim fırın poşetlerinde yağsız ve tuzsuz pişirsen gayet güzel olur bence bende dünden önceki gün uskumru yaptım verdim bayağı bir parça yedi severekte yedi maşallah daha yiyyordu aslında ama ekmeksiz öyle parça parça yedirdiğim için midesi bulanırda tiksinir diye korktum daha fazlada vermedim bence o şekilde yaparsan hem sağlıklı olur...

Sağlık Bakanlığı, tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketiminin insan sağlığı için büyük önemi olduğunu bildirdi.

Türkiye’de en çok tüketilen ekmeğin sağlık açısından çok önemli olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, günlük enerjinin yüzde 44’ünün ekmekten sağlandığını açıkladı. Kişi başına günde 400 450 gram ekmek tüketilen Türkiye’de ekmeğin tüm besleyici özelliklerinden faydalanılması gerektiğini kaydeden Sağlık Bakanlığı, bu konuda bazı uyarıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlığa ait internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, ekmeğin besin öğeleri içeriğinin buğdayın saflaştırılma durumuna göre değişkenlik

gösterdiği, besleyici değeri oldukça yüksek olan buğdayın öğütülme sırasında kepek ve öz kısmının ayrılmasının birçok besin öğesinde önemli kayıplara neden olduğu kaydedildi.

Özellikle düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerde bu oranın daha da arttığını ifade eden Bakanlık açıklamasında, yapılan çalışmalarda tam buğday unu kullanılan ekmeğin kalsiyum içeriğinde yüzde117, çinkoda yüzde100, demirde yüzde 300, magnezyumda yüzde115, B1’de yüzde 45 55 ve B2’de yüzde100, B6’da yüzde110 195 ve niasinde yüzde 45 55 oranında artış gözlendiğinin belirlendiğini bildirdi.

Ekmeğin düşük randımanlı unlardan yapılmasının birçok beslenme ve sağlık sorununa zemin oluşturduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Bu, özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinin daha sık görüldüğü ve ekmek tüketiminin fazla olduğu sosyoekonomik gruplarda daha da önemlidir. Bunun yanında tarımsal üretimimizin ana maddesi buğdaydır ve tarımsal topraklarımızın büyük bölümünde buğday üretimi yapılmaktadır. Ülkelerin tarım ekonomilerinde stratejik önemi olduğu göz önünde tutulduğunda buğdayın

en ekonomik şekilde kullanılması gerektiği göz önünde tutulmalıdır" denildi.

Açıklamada tam buğday unundan yapılan ekmeğin sağlık açısından faydalarını da sıralayan Sağlık Bakanlığı açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Tam buğday unundan yapılan ekmeğin; içerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.

Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır. Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
Bazı kanser türleri, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte, bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun önlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.

Tüm bu nedenler ve sağlık yararları göz önünde tutulduğunda alışveriş yaparken tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi ve tam tahıl ürünlerinin her gün hatta her öğün de tüketilmesi ve tam buğday unundan yapılmış olan ekmeklerin tüketilmesi önerilmektedir."

fatoşcum ikranın yumurta alerjisi vardı değil mi alerjisi olduğunu nerden anladınız sonrasında test yaptırdınız mı testi nasıl yapıyorlar? cevaplarsan sevinirim canım

ya beg sağol canım keşke cvp yazdınız mı diye baksaydım bir sitede gördüm somon tarifi en alta tencerenin patates üstüne somon onun üstne kabak arpacık soğanı falan koyun yazıyordu suyla haşlanıyormuş bendeyaptım sonra blendırdan geçirdim püre gibi oldu bilmiyorum inş yer.ya birdahakine sade yapıcam benim hoşuma gitmedimafoldumben

asiye biraz öne kanaltürkte anneyi ben diye bir program var orda özellikle balığı ve sebzelerei ayrı yarı haşlamalıısnız dedi doktor vitamini mi ne kayboluyomuş özellikle söyledi yani balık yaparken ayrı sıda haşla sebzelri katma tavukta aynıymış

sağol canım zaten ne tadı ne görüntüsü hoş oldu.bende ilk defa denedim normalde kendim evde buğulama falan bile yapmam sade olarak yerim ama bunlar bebiş diye özen göstereyim dedim .ama bir dahakine tek yapıcam

fatoşcum ikranın yumurta alerjisi vardı değil mi alerjisi olduğunu nerden anladınız sonrasında test yaptırdınız mı testi nasıl yapıyorlar? cevaplarsan sevinirim canım

canım bana dr yumurta sarısına haftada 3 kere 1 çay kaşığı başlıyabilirsin dedi ben ilk hafta verdimbişey yok sonra 2. hafta vermeye başladım bir gün sabah bir kalktık çocuğun kafasının içide dahil isilik gibi döküntü benim dr
akdeniz Ünüversitesinde aldım hemen götürdüm beni Alerji bölümüne yönlendirdi orada bir sürü tahlil verdi artık yer fıstığından tıtta elma ve patatese kadar 1 haftada sonuçlar çıkar dediler neyse sonuçlar çıkınca tekrar gittik Alerji bölümüne dr yumurtaya alerjisi çıkmış diğerlerinde hiçbişey yok dedi ama yumurta için ileri bir tetkik daha yapılması lazım dedi kolunun 3-4 yerinden iğne ile küçük delikler deldiler 3 ne ilaç deliğin birine yumurta damlattılar yarım saat bu şekilde bekleyin dedi yumurta damlatılan yer kabarıp kızarırsa ve şişerse kesin var demekmiş bizimki kıpkırmızı kabardı arı sokmuş gibi sonra onu cetvelle ölçtüler kaç mm kabarık olduğunu çizelgeye göre dereceleri varmış hangi boyutta olduğunun sonra dr dedi 2 yaşına kadar yumurta ve içinde yumurta olan hiçbişeyi verme dedi bisküvi keke poğaça vs sende emzirmeden kesesiye yeme dedi banada sütten çocuğa geçer dedi 1 yaşında tekrar gelin bir kere daha tahlil yapalım geçip geçmediğine bakalım dedi bazen 1-2 yaşında kaybolabiliyormuş geçmezse 3-4 yaşında bir kere daha tahlil yaparak sürekli kontrol altında tutalımdedi şimdi yumurta ve içinde yumurta olan hiçbişey vermiyorum ikraya bakalım yaşına gelince 1 kere daha götürcem ikrayı işte böyle canım.

bu aralar kardelen mama içmiyor biberondan su ıhlamur içiyor ama mama ve süte gelince kıyamet kopuyor ancak uykuda oda çok acıkmışsa
bugün sabah ıhlamur la hazırladığım kahvaltıyı yedi
3 saat sonra filan cicibebeli süt yaptım içmedi bende içine sütlü pirinçli
kaşık maması koydum bikaç kaşık yedi uyudu
kalkınca tarhana çorbası ve yoğurt yedi
bikaç saat sonra ananeyle komşu gezmesine gittiler
orda şehriye çorbası yemiş
akşam üstü sütlaç pişirmiştim içine armut rendesi koydum
biraz ondan yedi yatarken mama verdim ama içmedi bende uyuduktan sonra içirdim
gece kalkıncada sütlü pirinçliyi biberona yapıyorum onu veririm yada süt veririm
tabi içerse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…