2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

sağol canım sadece ıhlamuru içme suyuyla kaynatıyosun içine bişey koymuyosun yani kaynatırken..

keşke şu tariflerin başka bir sayfası olsaydı arayıp bulmak çok zor oluyor.aslında boş vakit lsa hepsini bir yere toplardım.aynı yemek sitelerindekiler gibi.

kızlar ıhlamur benimde aklımdaydı ama denemdim hiç
fatoşçum hiç merak etme nane ıhlamur gibi kurutlumuş ve çürüme riski olmayan kuru gıdalarda bakteri mikrop küf hiç birşey olmuyor
sadece bunlar nemli yerlerde olmasın yeter
üzerinde bakteri yaşamadığı için rutubetlenmediği dürece içini rahat tut canım

kızlar birde ben soğana başlamadım hiç başlasammı acaba

özlem bu fatoşun tarifleri varya süper
bizim çınar bayılıyor o tariflere

bencede tarifler ayrı biyerde olsa daha iyi olur aslında sayfa sayfa aramak zorunda kalmazdık

Derhall tatlım abartmış olmam heralde demii hemen şimdi iş başına geçiyorum şekerlerim buyurun buraya hadi bakalım kızlasr bu syfadanda tarifleri deneyip yiyip yemediklerinin kritiğ*ini yaparız anlaştıkmı?

fatoşçum bence ayrı bir konu aç ve tarifler olsun sadece bizde aklımıza gelen bişey olursa oraya yazalım tabi diğer arkadaşlar ne derler bilmiyorum ama deneyip yiyip yemekdikleri burda tartışılr tarifler ayrı bir konu olarak kalır

Merhaba arkadslar ...erdeme balık yedırmek ıstıyorum..daha once hİÇ denemedİk ...balık tarıfı olan var mı bebek İÇİn en dogru balık hangısı bu konularda bılgısı olan varsa lutfen cvp

Şafak çım dip balılları dışındaki bütün balıkları yedirebilirsin aslında lüfer ,levrek farketmez yanii hatta kılçığını çok iyi temizlediğinden eminsen hamsi ayda 1 kez somon balığı civa içerdiği için bundan fazlası yok dedi dr..Izgara yada buhar da pişir canım afiyet olsun

benim oğluşta bu sabah 1 yumurta sarısı peynir pekmez ve cicibeyle kahvaltı etti.
öğlen brokoli çorbası içti ikindide 2 tane büyümix yedi aralardada 5 ölçek mama içti. mevlüttede pilav yedi akşam da babasının profiterolünden otlandı kaydirigubbakcemile3

Derinde sabah anne sütü ,Arkasından klasik kahvaltısı dövülmüş badem koyduk bu sabahta ,birkaç kasık elma şeftali püresi,2 adet biber dolmasının içi ,150 ml.yoğurt ,150 ml.mama şimdi yine emziricem gece 1 dede yine mama vericem 150ml.lik .bu kadar .

bende bu gün 2 kaşık yulafı kaynar su ile ağzı kapalı yumuşattım içine 1 kaşık dolusu peynir 1 kaşık dolusu yoğurt 1 ceviz 1 fındık 5 tane kabak çekirdeği ezdim 1 kaşık pekmez ve 2 tane kayısı ezip koydum kuzucuğum son kaşığına kadar yedi maşallah
şimdi öğlen içinde 1 domates su 3 kaşık pirinci bir güzel pişirdim zeytinyağını ekleyip soğumasını bekliyorum birazdan onu yedircem hatta öyle güzel olmuşki tuz atıp öğlen 1 kasede kendim yiycem akşamada patates yemeği yapmayı düşünüyorum araalrdada anne sütü yoğurt ve meyve bu günkü menümüzde bu olsun bakalım napalım ..

kızlar çorba yada yemeği günde kaç öğün vermeliyiz bilginiz varmı? ben sadece öğlen çorba yada yemek veriyorum bunu akşamda verebilirmiyim?dün mesela çorba içti öğlen, akşamda kendimize kıymalı karnıbahar yapmıştım biz yerken ömercikte tadına bakar ama çok beğendi gene gene istedi bende küçük bir tabak yedirdim sizce bir zararı olurmu?muhallebiden daha yaralıdır diye düşünüyorum yemek.

Asiyecim ben öğlen ve akşam çorba yada onun yiyebileceği bir çorbamsı yemek yapıyorum yemek olursa çatalla ezip biraz ekmek içi doğruyorum veriyorum bende önceden ikraya akşamları mutlaka muhallebi veriyordum ama artık çorba türü veriyorum içine ekmek doğrayınca ilk uykusunu akşamları en az 5 yada 5 buçuk saat uyuyor daha sonra emzirme faslımız balşlayınca taabi ki 2 sasate bir uyanma maratonuna başlıyoruz bizim sıpa biberon almadığı için tok tutcak mamaları falan biberonla veremiyorum emip emip uyuyor iştee böyle devam bence sende akşamları çorba yada yemek verebilirsin bazende senin yaptığın gibi kendimize yaptığım yemekleri tuzsuz pişiriyorum ve salçasız pişince ona ayırıyorum sonra bizimkine salaça ve tuz ekleyip bir 10 dk daha pişiriyorum böylece bizim yemeklerden oda yemiş oluyor

bizim valla belirli bir düzenimiz yok elimden geleni yapıyorum ama çalıştığım için çok özel bir şeyler yapamıyorum yemeklerimi tuzsuz yapıp bizimkilerden veriyorum genellikle mesela dün peynir, yumurta, pekmez,ceviz ilave edilmiş milupa portakallı mısırlı kahvaltı, arada meyve püresi, akşam da kuru fasulye pilav ezmesi verdim yoğurt bile yemedik dün babamız yoğurdun üstünü açmayı unutunca 5 saat kalmış mayalanmak için ben de ekşimiştir diye güvenip de veremedim zaten en büyük sorunumuz yoğurt bizim her gün mayalamak zor oluyor ben küçük cam mama kavanozlarına mayalıyorum 100ml devam sütüyle bir defada 3 kavanoz mayalıyorum 3 gün veriyorum ama yapamadığım günler de oluyor küçük yerde yaşadığımız için babymix falan da bulamıyorum hergün yoğurt yiyemiyoruz yani bol bol anne sütü vermeye özen gösteriyorum sabah ve öğlen sağıp bırakıyorum onu içiriyorlar gece de çok kalktığına falan umursamadan anne sütüne ağırlık veriyorum

fatoşcum ya sen salçasız diyorsun ya benim salçayı annem yapıyor ev yapımı yani o yüzden çok dikkat etmiyorum sana salçasız olmasını doktor mu söyledi

biz de bugün sabah klasik kahvaltı, öğlen için de buharlı pişiricide kabak,patates,havuç,brokoli,yeşil biber pişirip biraz su biraz da annü sütü ilave edip çatalla ezerek püre yaptım içine yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip bakıcıya bıraktım yedir diye bizimki zeytinyağını hiç sevmiyor ya kokusunu anlıyor hemen o yüzden az kullanıyorum bakıcı kendi yoğurt mayalamış bugün ondan yedireceğim dedi ben de iyi dedim akşama da tarhana içeriz herhalde bir ara da meyve yeriz sonra sabaha kadar da annesütüne devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…