2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ya kızlra kahvaltıyı ben meyve püresiyle hazırlıyorum ama sizin gibi ıhlamurla hazırlamak istiyorum..nasıl hazırlıyosunuz ihlamur?

benim oğlan bugün yeşil mercimek yemeği yiyecek...şehriyeli havuçu-soğanlu filan pişiriyorum..ilk denememiz inşallah sever...

kızlar yine fatoşumun bir önerisini bugün kahvaltıda yaptım domatesi rendeledim içine peynir ezdim verdim
tabi beyefendi püreli diye yemedi
sonra içine cicibebe ekledim ve devam sütü az daha katı oldu püreli kayboldu böylelikle yedi

ve yine fatoşumun mücize tariflerinden yulaflı meyve çorbasını yaptım
of düper oldu çınarda çok sevdi ben bile bayıldım valla
tabiki günlük meyve ve yoğurdumuzuda yedik

TEKRARDAN TEŞEKKÜRLER FATOŞŞŞŞŞŞŞ

Bişey değil hayatım çınara ve tariflerden faydalanan tüm bebeişlere valla onlar yedikce benim kuzucuğum yemiş gibi seviniyorum ben o kahvaltıyı haftada 2-3 kere veriyorum yulaflı çorbada favorilerimiz arasında sen tarif sıkıntın olduğunda hatırlat canım ben yenilerini eklerim....

kızlar keçi sütüyle muhallebiyi denedim bu akşam pek aç olmasada yarım kase yedi.yarın akşam yine deniycem inş yer bakalım.

elifçim kılasik kahvaltıyı hazırlayıp ıhlamurla ıslıyorum ben yumurta peynir pekmez bi iki cicibebe üstüne sıcak ıhlamur ben artı olarak içine birazda milupanın 8 tahıllısından koyuyorum tahıl alsın hergün diye

Bizde bugün ilk defa tarhana çorbası içtik .Pek hoşlanmadı önce sonra içine yarım ölcek aptamil koydum sildi süpürdü .maşallah diyeyim .
FATOŞUN TARıFLERı nerde kızlar ben de bakayım hergün düşünüyorum ne pişirsem diye .
Birde biz kahvaltıyı bebek ekmeğiyle yapıyoruz bisküviye hiç başlamadık biz bizim dr. tuzlucu tatalılara ne kadar geç o kadar iyi diyor sonra diğer tatları kabullenmesi zor oluyormuş

Sevgi yaa bişley sorcam sana ama benimki belki saçma bir takıntı ama bende 1-2 defa ıhlamur kaynattım alıştırma bardağıyla içirdim ikraya aslında kahvaltıda da kullanmak istiyorum AMA... işte bu aması beni kuşkulandıran kısmı demlemeden önce 1-2 kere yıkayıp süzüyorum 10 15 dk kadarda şöyle bir suya aslatıp süzüyorum ama bu yıksama şekli beni bir türlü tatmin etmiyor içimden diyorum kimbilir bunları nerelerde kuruttular acaba kurutulurken yada çuvallara koyulurken üzerinemi basıldı afedersin serip kuruturke n kedi köpek falanmı işedi diye aklımdan bir sürü şey geçiyor içim bir türlü rahat olamıyor hani içinde tohumları var yapraklar çabuk kırılıyor falan foşur foşur ova ova çalkalayarak yıkamayınca içim rahat etmiyor bilmiyorum çokmu abartıyorum ama sen yıkarken benim gibimi yıkıyorsun yoksa bunun daha farklı bir yöntemi varmı canım? belkide bunu ben problem ediyorum kimbilir?

canım daha önceki sayfalarda arkadaşlara pek çok tarif yazmıştım sayfaları incelersen görebilirsin sanırım ama yinede değişik bir tarif istersen verebilirim..

Sağol Fatoş bakarım tariflere canım.Birde ıhlamura yaptıklarını okudum canım bu kadar takıntı yapıyorsan hiç içirme bence onda çiçek falan hiç birşey kalmıyordur yada hazır olanlardan al poşettekilerden doğal olanlardan .Biz henüz kurumamaış olanlardan almıştık yazın kendimiz kuruttuk .Seneye onu da deniyebilirsin .
Kızlar Derin de bir kaç gündür kahvaltısını sevmiyor bu sabah pekmezi azalttım sanırım tatlı tadları pek sevmicek benim gibi bende ıhlamur ile ıslattım bu sabah 1 dilim bebek ekmeği ,3 yarım ceviz ,1 tatlı kaşığı labne yarım yumurta biraz da pekmez koydum .

canlarım bişey sorcam bebişine hiç karnıbahar veren varmı bugün taze buldum aldım ama tereddüt ettim acaba dokunurmu hiç veren varmı aranızda varsa nasıl veriyosunuz doktorum mevsimlik bütün sebzeleri verebilirsin dedi ama ben genede takıldım kaldım versem mi vermesemmi diye napıyım kızlar veren varsa bir tarif verebilirmi bana karnıbaharla ilgili şimdiden tşk ederim...:1hug:

Merhaba arkadslar ...erdeme balık yedırmek ıstıyorum..daha once hıÇ denemedık ...balık tarıfı olan var mı bebek ıÇın en dogru balık hangısı bu konularda bılgısı olan varsa lutfen cvp

ben verdim serapçım karnıbahar hemde bir haftada 2-3 kere yedi gaz filan olmadı ama
gerçi olsada artık büyüdüler ya zorlanmazlar zannediyorum yani kardelen zorlanmıyor en azından :))

tarife gelince ben kendimize nasıl yapıyorsam öyle yaptım kıymalı pirinçli normal soğanı kavurup
salça yerine bitane domates rendeledim azcık tuz koydum pişirdim

Merhaba arkadslar ...erdeme balık yedırmek ıstıyorum..daha once hıÇ denemedık ...balık tarıfı olan var mı bebek ıÇın en dogru balık hangısı bu konularda bılgısı olan varsa lutfen cvp
canım suanda bebişler çipura ve levrek yerler yagsız balık oldukları için...birde içine bal kabagı koy tat versin....1 parca balığın büyük kılcıksız yerinden 1 dilimde bal kabagı koy hasla.1 damlada zeytinyagı...hepsini ez ve yedir...vitamin deposu...
canım ben sadece karnıbahar değil ...
havuc...bezelye...karnıbahar...kabak attım...2-3 parca kuzu kemikli et ...hem kemik suyu cok yararlı...hemde karısık sebze...buda vitamin deposu.....

yarasın yavrularımıza...afiyetle yesinler...

valla fatoşçum ben ıhlamuru biraz suda bekletip sonra süzgecin içinde bol suyla yıkıyorum
işin doğrusu aklıma hiç böylşe şeyler gelmez benim içine sinmiyorsa kullanma canım önemli olan o
sonuçta için rahat olmadıktan sonra ben biraz bu konularda rahatım iyi bişey değil ama ne bilm

tşk ederim canlarım bende sıcak suda bekletince karnıbaharı gaz olmuyo diye duydum bebeklere çok faydalıymış alıyım yapıyım dedim ama cesaret edemedim sagolun kızlar çok az katıp başlarım ozaman denemek lazım bakalım gaz yapıcakmı....a.s.a.s.a.s.

tarife gelince ben kendimize nasıl yapıyorsam öyle yaptım kıymalı pirinçli normal soğanı kavurup
salça yerine bitane domates rendeledim azcık tuz koydum pişirdim

canım ben hiç karnıbahar yemedim hiçte pişirmedim eşimle biz ağzımıza sürmeyiz inan bana normal yemegi nasıl pişirilir onu bile bilmiyorum kokusuna hiç gelemiyorum ama oğlum için katlanıcam pişiricem tşk ederim tarifin için çok makbule geçti....a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…