2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

yani A siyecim hazır salçalar katkısızda denilse güvenmiyorum ev salçalarındada m tuz miktarı fazla olduğundan vermiyorum dr da vermememi önerdi tabii tercih meselesi
ben şöyle yaptım ikra için bol miktarda yazın domates aldım rendeledim tencerede suyunu çekesiye pişirdim buz kalıplarına koyup dondurdum bu küpleri kalıplardan çıkarıp buzdolabı poşetlerine doldurdum kışın bunları kullanömmayı düşünüyorum aynı yöntemi tavuk ve semizotu içinde yaptım bu sefer haşlayıp blendırdan geçirerek dondurdum ç.okta pratik oluyor yemeklerine birer küp eklersin hele çalışan insanlar için bence süper bir yöntem 1 gün uğraşıp bir kaç ay rahat etmek açısından hemde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum

Beg bılgıler ıcın tesekkurler ben erdemın 1 ogununu anlatayım...pazar gunu ..saat 7.30 gıbı kahvaltısını yaptırdım cıcıbebe,elmapekmezı 1cay kasıgı bazen 1 tatlı kasıgıda olabılıyor,peynır yumurta sarısı..90cc devam maması ıcıne ..ayrı yerde yarım cay bardagı ıhlamur bıraz burnu akıyor oglusumun Şıfa nıyetıne erdem herzaman bıtıremıyor kahvaltıyı bende zorlamıyorum..kahvaltı sonrası bıraz oyun sonra 2. Uykusuna gecıyor saat ..uyandıktan sonra saat 10 gıbı meyve puresı hazırlıyorum evde hangı meyve varsa yarım dılım elma,karauzum,seftalı ceyrek havuc bazen ıÇıne sutlu muhallebıden koyuyorum ...tekrar oyun oynuyoruz saat 11.30 gıbı sebze corbası verıyorum ılıklı et suyunu daha onceden hazırlayıp kucuk torbalar halınde dıfrıze koyuyorum etsulu sebze corbasını ıcıyor...yıne oyun oynuyoruz yada bıraz dısarda dolasıyoruz bakkala gazete almaya gıtme gıbı yada asagıya babanesıne ınıyoruz ogle uykusundan sonra onun ıcın kabak dolması yaptmıstı fatma teyzesı bıraz pırınc kıyma mıncık tuz tek dolmayı yogurtla karıstırarak yedırdım buda 1.30 2 sıraları sonra baba bızı aldı hayvanat bahcesıne gıttık ordan yemege erdemede yanımda getırdıgım sutlu pırınclı muhallebıyı yedırdım saat 5.30 6 ya dogru eve 8gıbı geldık oglen ıcırdıgım corbadan yarım kase yıne verdım ıcıne cıcıbebenın ekmegınden yarım olarak koydum sonra gece uykusuna yattı saat 12 yada 1.30 gıbı devam sutu 180cc kadar sabaha kadar dokunmadım....

canım çok güzel menü bence hemen hemen benimkide sana yakın bir menü ama ben her gün yoğurt ve öğlen uykularına yatırmadan önce mutlaka emziriyorum bizimki biberon almadığı için devam sütünü muhallebi yaparsam içine koyuyorum ama artık mumallebiyi gece taymadan değilde 3-4 gibi veriyorum akşam yatmadan öncede içine ekmek doğranmış çorba yada çatalla ezilmiş yemeklerden veriyorum

canım çok güzel menü bence hemen hemen benimkide sana yakın bir menü ama ben her gün yoğurt ve öğlen uykularına yatırmadan önce mutlaka emziriyorum bizimki biberon almadığı için devam sütünü muhallebi yaparsam içine koyuyorum ama artık mumallebiyi gece taymadan değilde 3-4 gibi veriyorum akşam yatmadan öncede içine ekmek doğranmış çorba yada çatalla ezilmiş yemeklerden veriyorum

kızlar sizin bebişler kaç öğün yiyor kardelen çok az yiyor ya
sabah kahvaltı gün içinde meyva yerse tabi
çorbasını yoğurtla yiyor
sonra muhallebi onuda bazen yemiyor
gün içinde artık mama içmiyor buarada
sadece gece uyurken 3-4 saati buluyor öğün araları çok az değilmi ya yedikleri

sevgicim çınar kardelenin muhallebisiz hali

biz alerji yüzünden kahvaltıyı da kestik
kahvaltı olarak meyve rendesi içine ekmek içi ve bir tatlı kaşığı pekmez -o da yerse
öğlen1-2 gibi buharda haşlanmış patates-havuç-kabak-brokoli-ıspanak
yanına yoğurt
yoğurt yemekle yemezse biberona koyuyorum sulandırıp öyle içiriyorum
akşam da yine aynı çorba
bunun dışında sadece emiyor aptamili de kestirdi dr
yine yapışık ikizlere döndük P

berruda cok az yiyor ya
ugrasıyorum baya baya bişeyler yapıyorum ama burun kıvırıyor
bir günü bir günlerine uymuyor bunnarın o yüzden fazla takma cnm

kızlar emir de çok iştahsız zorla yediriyorum bende bir de arkadaşıma doktor demişki çorbalarına irmik koyun omega 3 varmış denedim çokta güzel oldu. Ben bile onun çorbalarını yer oldum.
akşama yatmadan önced de gece mamaları veriyorum ben onuda yemezse meyve rendeliyorum o zaman daha iştahla yiyor.
birde köyde öğretmenlik yapmanın faydası keçi sütü buldum dün gece annem yoğurt yaptı bakalım inşallah yer. akşama deneyecem. Okuldan dönersem.

bizimkide meyve düşmanımafoldumben bir gün sevdiğini diğer gün asla yemiyor sanırım bana çekti ama yılmadan deniycem ama şöyle markete gidincede çocuğuma verecek meyve buamıyorum bu mevsimde
siz meyve olarak ne veriyorsunuz kızlar?biz elma ve muz

biz bugün kahvaltımızı yapmadık yemedi iki kaşık yedi sadece beni emdi kalktığından beri sonra mercimek çorbası yapmıştım dün ondan yedi kalkınca üzüm sıkıcam ona kendi asmamızdan ya cic bebe karıştırırım yada muz la deniycem sonra yoğurt brokoli havuç patates pişirip vericem sonra gece mama arada beni emer bi kere günlük biz bu kadar yiyoruz az mı acaba

Kızlar inanmıycaksınız ama dün ikraya bulgur pilavı yaptım çok pişmiş ve sulucana bir kaseyi öyle severek yediki maşallah içine kaşlanmış havuç ve kabak rendesi domates ve 1 çorba kaşığı dolusı kıyma koydum bunlasrı pişirdim kısırlık bulgur ekledim suyunu koyup bulgurlar iyice yumuşayasıya kadar pişirdim iyicene suyunu çektirmeden hafif koyuvcanayken altını kapattım soğuyunca kızıma bir güzel yedirdim çok sevdi maşallah bu ghünde brokoli çorbası yaptım şu bebeklerimize yemek tarifleri bölümünde yazdığım tarifi yaptım şimdi uyuyo kalkıncada onu yedirmeyi düşünüyorum
Meyve olayına gelince Asiyecim seninki iyi kötü yiyormuş bizimki meyvekleri rendeleyip verirsem burun kıvıra kıvıra ite kaka 1-2 kaşık yiyyor onun dışında meyve bende çok yediremiyorum ama erik ve muzu elime alıpta ona ısıttıra ısıttıra yedirirsem arada elimlede koparıp ağzına koyuyorum böyle 1 bütün erik yada muzu bitiriyor ama elim kolum üstüm başım onunkile heryerimiz öyle bir batıyor ki böyle yiyincede bende temiz temiz rendeliyeyim kaşıkla yedireyim istiyorum yokk çocuk beni sinir ediyor ısrarla böyle yemiyor sıpa illa öyle döke saça olursa yittor bende artık çoğunlukla onun istediği şekilde bata çıka yedirmeye çalışıyorum napiim artık yeterki yesinde meyve lekeleride çok zor çıkıyor hanii çıkan bir leje olsa neysede ..

Yok canım bence hiçte az değil sanırım içimizde en iyi yiyen bebeklerden bir tanesi benim kızım o bile 2 ana öğün yemek ve kahvaltı yiyyor onun dışında aralardada meyve yoğurt ve emiyor o kadar baze 1 ana öğünün yerine muhallebi veriyorum okadar bence senin bebişte gayet güzel ve çeşitli yiyyor kahvaltı olayınız biraz az heralde onun dışında bence gayet güzel hayatım afiyet olsun kuzucuğuna..

ben hiç ermedim kivi ekşi bulur benimki kesin.dediğin gibi çok dert elmalarda .oy oy herşey bir sorun

ben verdim kivi yarısını rendeledim cam rendede karıştırdım diğer meywelerine ama çok ekşi değildi tabi..

hani bazıları yumuşak oluo onlar biraz daha tatlıdır genelde..
çok sewdi yedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…