- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #29.041
Kızlar İpek biberon almaya pek istekli değil. Siz hangisi marka ile başladınız?
Biberon ucu olarak hangisini önerirsiniz? Bir de hangi akışı kullanıyorsunuz? Orta mı hızlı mı?
Dr'dan geldim. Bebeğim 6+1 çıktı. Yani gelişimi 2 gün önde bile. Tahlilde sorun varmış. Embriyo da içinde göründü. Hatta kalp atışı bile. 10 gün sonra yine gideceğim. Daha net görürüz dedi. Vajinal bakmadığı için çok su içmem lazımdı. Bu sefer fazla içemedim. Artık bir sonraki sefere.
çok sevindim canım gözün aydın.allah sağlıkla kucağına almayıda nasip eder inşallah..seninle beraber bizde bekleyeceğiz meleğinin doğumunu...ben ırmağın ilk kalp atışını duyduğumda çok ağlamıştırm.babasıda..o nasıl güzel bir duygu..doya doya yaşaman dileğiyle :)
İnsan hep aynı heyecanı taşıyor.
Çalışırken 2. çocuk zor bir karar. Hem bakan kişi açısından da zor. Ancak işi bir süre bırakacaksın o zaman. Çalışmaya alışan biri için de bu çok zor. Bir arkadaşımın İpek'ten 6 ay büyük kızı var. Çok bunaldı. Ben ev hanımı olamayacağım diye işe başladı.
Sen yetemiyorum demişsin. herşeyi 4 4'lük yapmak imkansız zaten. O yüzden bazılarından vazgeçeceksin. Kendini çok hırpalama derim.
Sağol canım.
Çok güldüm. Kız o değer senin testindeki değerle hemen hemen aynıymış. Testi ölçen aletin değerleri standartın çok üstünde olduğu için benim değer yüksek de olsa alete göre düşük kalıyordu. Ama sorun anlaşıldı. Kanımı fazla beklettikleri için hatalıymış.
Teşekkürler.
Ben kızımla her işimi yapıyorum. Sürekli peşimde dolanıp duruyor. Anne bağımlısı benimki de. Yemek yaparken sürekli kucağıma gelmek istiyor. Orada sıkıntı çekiyorum. Bu yüzden yemek ve ütü işini onun uyuduğu zamana denk getirmeye çalışıyorum. Temizlik yaparken sorun çıkmıyor genelde. Ben önde süpürge arkada onun arkasında İpek sıralanıyoruz. Yerleri silerken de kovanın peşine takılıyor. Hatta elini içine sokmaya çalışıyor. Tabi artık temizlik işlerini bıraktım. Bundan sonra da yapmam herhalde.
ırmakcığımın boğazı kızarmış.çok şükür onun dışında birşey yok.ilerlemeden farkedildiği için antibiyotiğe şimdilik gerek yok demiş dr...boyu 81 cm kilosu 11 kilo olmuş.maşallah kızıma..günde 500 cc den fazla süt vermeyin demiş..ırmağada inek bağlasan hayır demeyecek :) siz ne kadar süt veriyorsunuz kızlar merak ettim..bizim 500-550 bazen 600 cc bile oluyor..çok mu içiyor benim tosuncuk..
2 numara küçük gelir bence ama deneyerek öğrenirsin artık
ben 6 . aydan beri 3 numara kullanıyorum
AYY İPEĞMUUUU maşallah allah nazarlardan sakınsın çok sevindim ya maşallah küçük bebeşimize ay nasıl heycanlandım allah bize de yaşatsın inşallah bu muhteşem duyguları birdaha
kendine ipeğe ve küçük minnoşa iyi bak güzelim
yazdığım çıkmamış ipeğumu..tekrar yazayım..çok sevindim.allah sağlıkla kucağına almayıda nasip eder inşallah.ben ilk ırmağın kalp atışını duyduğumda ağlamıştım.babasıda..o nasıl güzel bir duygu..doya doya yaşaman dileğiyle canım...
Adenzar Ipegimu ve Confuse...
Cok cok tebrik ederim. Ne guzel yeniden hamilesiniz. Ben de cok istiyorum ama zamani var tabi.
ise girmem lazim once:)
Ben de Melek gibi dusunuyorum. Edos 3 yasindayken falan kardes getirmek isterim. ama yukaridaki nasil bir plan yapti bilemeyiz tabiki.
Cok opuyorum sizleri.
huriscim bu arada neden psikolojik yardim aliyorsun? Sorun ne kuzum?
ırmakcığımın boğazı kızarmış.çok şükür onun dışında birşey yok.ilerlemeden farkedildiği için antibiyotiğe şimdilik gerek yok demiş dr...boyu 81 cm kilosu 11 kilo olmuş.maşallah kızıma..günde 500 cc den fazla süt vermeyin demiş..ırmağada inek bağlasan hayır demeyecek :) siz ne kadar süt veriyorsunuz kızlar merak ettim..bizim 500-550 bazen 600 cc bile oluyor..çok mu içiyor benim tosuncuk..
geçmiş olsun canım
masallah Irmağa boyu kilosu çok ii
bizim drumuzda söylemişti yarım kilodan çok içmesin diye
ben mama kullanıyorum bebelac junior.
mama olmayınca süt veriyorum sabah 150 cc -aksam yatarken 150 cc hepsini bitiremiyor ama.
geçmiş olsun canım
masallah Irmağa boyu kilosu çok ii
bizim drumuzda söylemişti yarım kilodan çok içmesin diye
ben mama kullanıyorum bebelac junior.
mama olmayınca süt veriyorum sabah 150 cc -aksam yatarken 150 cc hepsini bitiremiyor ama.
Tamam tatlım seni mi kıracam. Zaten Elvan da hızlı akışı tavsiye etmiş. Artık deneyeceğiz.
Çok sağol. İnşallah istediğin vakit olur.
Çok sağol. Bu sefer çok anlayamadım. 11 gün sonra tekrar çağırdı. İnşallah o zaman net olarak görürüz.
Sağol Kibele. Senin de istediğini biliyorum. Eğer yaşım daha genç olsaydı ben de 3 yaşa ertelemek isterdim. Ama o kadar vaktim yok maalesef. Bu haliyle bile 4 yıl daha çocuk bakacağım demek oluyor. Yeterince dolarım.
Maşallah Irmağa. Boyu da kilosu da çok iyi. 600 cc bana bile çok ona da çoktur herhaldekaydirigubbakcemile3
Ben de bebelac junior kullanıyordum. Dr gerek yok inek sütü kullan dedi. Jinekoloğumun da İpek'ten 5 ay büyük oğlu var. O da biz keçi sütü kullanıyoruz. 2 yaşa kadar inek sütü allerji yapabiliyor dedi. Arkadaşın çocuk sütü kullanıyorum onu al dedi. Her kafadan bir ses. Bilmiyorum ki ne yapmalı.delikafadulden
kızlar bebişlere kan tesiti yaptırdınızmı . ben yaptırmak istiyorum ama kıyamıyorumda yaaa çok ağlayacak çünki 1 yaşında yapılması gerekiyormuş diye duymuştum .
slm arkadaşlar topiğe girer girmez tüylerim diken diken oldu valla
çok duygulandım
tekrar hamile kalan arkadaşlarımı(confuse-ipeğimu-adenzar) cani gönülden tebrik ederim allah kucağınızada sağ sağlim almayı nasip eder inşallah
elvancım ırmağada geçmiş olsun inşallah salgın değildir
elifin boğazındaki halen geçmedi kaç aydır antibiyotik kullanıyoz vede 5 de iğne yedi halen bi bademciği şiş valla bakalım bu hafta tekrar gidicez
derincim yaptırmanızı ısrarla tavsiye ederim
ben yaptırdım ve kızımda karaciğer enzimleri çok çok yüksek çıktı halen araştırılıyo
illaki sizdede bişi çıkıcak demiyorum ama tedbiride elden bırakmayın bence
bu arada doktorumuz biede beslenmesiyle alakalı
siz ne yerseniz oda yiyecek özel hiç bişi yapmanıza gerek yok
sizinle sofraya otursun ve siz ne yiyosanız oda yesin ve tatlarını en azından öğrensin dedi
ve süt içinde direk inet sütünü sulandırmadan başlayın dedi
günde 500ml içmeli dedi
en son beslenmesi yatmadan önce olmalı ve sabaha kadar da tekrar süt içmemeli dedi
sütüde cicibebesiz sade verin dedi
ben kah cici bebeli kah sade veriyorum valla
ben yaptırdım canım herşey normal çıktı şükürkızlar bebişlere kan tesiti yaptırdınızmı . ben yaptırmak istiyorum ama kıyamıyorumda yaaa çok ağlayacak çünki 1 yaşında yapılması gerekiyormuş diye duymuştum .
Gece yatmadan önce cicibebeli süt verince sabaha kadar uyuyorlarmış. Dr'lar verme diyor ama pratikte durum farklı oluyor maalesef. Bu arada İpek geceleri 6-7 kez uyanır oldu. Büyük azı dişleri patlıyor. Yandakilerle birlikte. Yani 4 diş birden çıkarıyor. Uçları çıktı ama uykuları düzelmedi. Çok yorgunum çoook.
kızlar bebişlere kan tesiti yaptırdınızmı . ben yaptırmak istiyorum ama kıyamıyorumda yaaa çok ağlayacak çünki 1 yaşında yapılması gerekiyormuş diye duymuştum .
slm arkadaşlar topiğe girer girmez tüylerim diken diken oldu valla
çok duygulandım
tekrar hamile kalan arkadaşlarımı(confuse-ipeğimu-adenzar) cani gönülden tebrik ederim allah kucağınızada sağ sağlim almayı nasip eder inşallah
elvancım ırmağada geçmiş olsun inşallah salgın değildir
elifin boğazındaki halen geçmedi kaç aydır antibiyotik kullanıyoz vede 5 de iğne yedi halen bi bademciği şiş valla bakalım bu hafta tekrar gidicez
derincim yaptırmanızı ısrarla tavsiye ederim
ben yaptırdım ve kızımda karaciğer enzimleri çok çok yüksek çıktı halen araştırılıyo
illaki sizdede bişi çıkıcak demiyorum ama tedbiride elden bırakmayın bence
Gece yatmadan önce cicibebeli süt verince sabaha kadar uyuyorlarmış. Dr'lar verme diyor ama pratikte durum farklı oluyor maalesef. Bu arada İpek geceleri 6-7 kez uyanır oldu. Büyük azı dişleri patlıyor. Yandakilerle birlikte. Yani 4 diş birden çıkarıyor. Uçları çıktı ama uykuları düzelmedi. Çok yorgunum çoook.
kikoleyim sağol canım bugün yaptırdım zaten .
ipeğimu yaptırdım canım bugün çok şükür bişey çıkmadı çok hafif demir ekskliği ve kanda iltihap çıkmış drumuz ilaca gerek yok dedi
ben yaptırdım canım herşey normal çıktı şükür
ay kıyamam canım zor olacak senin için inşallah biranönce atlatırsınız bu dönemi annesinin uslu kızı olur ipektoşta
evet öykününde arka dişler geliyo arada çığlık atıp liyle kaşımaya çalışıyo diş etlerini dentinox aldım sürüyorum fayda ediyomu bilmem kiiii
emmeyi bıraktırmak sanırım bu satten sona çok zorlucak bizi
bende artık bıraktırmak istiyorum ama bakalım
bu araada bırakmasını istersen bi tavsiye
bana da bi ablam tavsiye etti göğsünü hafif ıslatıp susam sür bildiğin normal susam
ve bak e olmuş de emin ol bırakacak
ben inanmamıştım benim ki o susamları yer diye düşündüm ama bi baktım denedim ve gerçekten emmedi kapat kapat işareti yapıyo:))
sen de bi dene
Derincim biz yaptirmadik kan testi. hemsire bir kez batirdi damari bulamadi. diger kolunda arayacakti, babasinin gonlu razi olmadi. ben biraz daha katiyim ona gore. bana kalsa yapilirdi.
Ipegimucum inasllah sutten kesebilirsin. ben de senin gibi duymustum ama sanirim icmeye devam ederse hasta ediyor. eltimin oyle olmustu. ama yakinda biracakacgina eminim.
Melekcim neden sutten eksmek istiyorsun? evdesin ne guzel. yani bebegin en az 2 sene anne uzerinde hakki var.
hani 8. 9. aydan sonra anne sutu yaramiyor diyorlar ya ben bir kitap okuyorum zaten bir kitap okuyorum o da benle paralel dusunuyor.
hersey bir yana emen cocuk zeki oluyor ve ic organlari uzun omurlu oluyor.
ben kizimi emmekten sikilana kadar emzirmeyi dusunuyorum insallah. en az 2 yas insallah.
inek sutune gelince... ben inek sutu ile buymusum arkadaslar. benc eo kadar takilmayin zararli vs diye.
kibelecim öykü maşallah çok iştahlı bi çocuktu herşey yerdi ama son 2 aydır sadece emmek istiyo minnacık bebek gibi satte bir emiyo ve başka ek gıdaları azallttı çok o yüzden diyorum bıraktırsam mı 13 aylık oldu alcanı aldı üstelik anne sütünden başka hiç süt içmiyoo denemediğim devam maması normal inek sütü kalmadı bikere bakıyo tadına bidaha ağzına sürmüyo çok şükür ki ayran ve yoğurda bayılıyo da ordan alıyodur heralde kalsiyum işte bu yüzden diyorum bıraktırsam mı diye ama çok zor gözüküyor tam diyorum tamam bıraktırdım bidaha emzirmicemm ama isteyince kıyamıyorum genee:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?