2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

biz tüm aşılarını özelde kendi doktoruna yaptırdık sadece veremi sağlık ocağı yaptı...
aynı gün oldu tüm aşısı..

ağızdan ishal aşısı oldu..
koldan verem..
sağ bacak zatürre..
sol bacak karma..

ama dikakt et ateş yapıyor zatürree..
3 gün banyo yok..
şuanda tam 71 günlük...
62 günlükken gittik biz 5.40 gr kilosu 60 cm boyu vardı..şimdi uzamış ve kilo almıştır kuzucum...

selam kızlar
bugün 2. ay karma aşılarımızı olduk
çok nazlı oldu kuzum , ememiyor bile, mızıl mızıl ağlamaktan ...
artık sağıp verdim .. bu kez üzüntüden midir nedir 50 cc zor çıktı .. onu da sağana kadar uyudu oğlum , 3 saat sonra uyandı , az önce verdim yeniden uyudu ..
naapıcam kızlar bi akıl verin .. her saat ateşini mi ölçmem gerekiyor yükselip yükselmediğini öğrenmem için ..
en son 37,1di yanlış ölçmediysem koltuk altından dijital termometreyle ..
aşıdan gelince eve 1 çay kaşığı calpol verdim , bi daha vermeme gerek var mı bu ateşle ?? hemşire huzursuzlanır da ağlarsa çok ve baktın biraz da ateş yaptı , o zaman 1 çay kaşığı ver yine dedi ..
siz ne yaptınız aşıdan sonra ???

starrr naber tatlım

endişeliyim tatlım yaa .. aşı olduk , oğluşum huzursuz , dız dız ağlıyor uyanık olduğu vakit .. ememiyor bile canı yanıyor sanırım bir de gazı mı tutuyor o arada nedir :uhm:
sana iyi bir öğretim yılı dilerim canım bu arada :1hug:

kısa kollu atletle yatırdım ama üzerine ince yazlık battaniyesini örttüm..
emmedi yazık o gün kuzum...
babasıyla battaniyeye yatırıp sallayarak uyuttuk..ogün çok ağladı resmen aktı gözleri ağlamaktan yavrum 500 gr kesin zayıfladı o gün ama ertesi güne gülücüklerle uyandı herzmaanki gibifazla giydirme...sık sık ateşine bak ve emiyosa emzir cnmcım..

geçmişler olsun kuzuna ve sana...üzülme sende...

bayramda evde yokum ve sizleri özliycem valla :gitme:
sabah kalkıp ilk boşluğumda girip okuyordum

ben deeeeeeeeeeeee kaydirigubbakcemile5
ist.da olucaz , 9 gün yokum ben de , arefe günü çıkıcaz yola bi aksilik olmazsa :Saruboceq:
ben de özliiicam burayı , arada cepten girmeye çalışırım belkifisfisfis

ishal verem ve karma olduk ,karmayı bizde sağ bacaktan yaptı akşam huysuzlanabilir falan dedi fitil verdiler kullanıyoruz bakalım şimdilik bişey yok
ayeş falan yapan zaturre miymiş öle bi aşı yazmıyo kağıtta adı ne diye geçiyoki zaturre aşısının
bu arada oğluna maşallah canım

teşekkürler canım .. ince penyeden uzun kollu bodysi var , ayağında çorapları bir de eşofman altı var , üstünde de ince penye battaniyesi var sanırım eşim örttüyse ...
fazla mı giydirmişim acaba :sm_confused:??
elleri soğuk soğuk terlemiş gibi , burnuna baktım iyiydi , ne soğuk ne öyle sıcacık ...
canımcım sık ateşine bak demişsin ya , 1 saat arayla bakmak iyi mi yoksa daha sık mı daha mı uzun tutmalıyım ateşe bakma zamanlarını ???
teşekkürler geçmiş olsun dileklerin için de ..
insan endişeli oluyor ya , ne olacağını , bebeğinin nasıl tepki vereceğini bilmemek ve masum masum dızıl dızıl ağlamasına şahit olmak acıtıyor insanın içini mafoldumben

ben de tv seyreden çocukların geç konuştuğunu duymuştum bir çocuk dr.undan tv dan ...
hakkaten doğru ama ... misal görümcemin kızı malesef .. hem senin yazdıkların + geç konuşma olayı :1no2:

teşekkür ederim canım başlıyoruz gene bakalım ben 20 gün rapor ayarladım ekim 14 gibi başlıycam nasipse
senin iznin varmı,ayrıca bana doktor fitil verdi ama calpolde olur sanırım ne sıklıkta vermeli hiç bilemiyorum canım

kızlar fitili doktorum önermedi bana vermedide...ilaç verdi onun yerine..erkek bebeklerde fitil yemeleri ilerde birtakım sorunlara yol açarmış...ne demek istediğimi anlayın işte...o bölgeyi hassaslaştırıp etki edermiş...fitil kesinlikle kullanmadım...

ateş için de zaten bebek uyuyosa hzuurludur...çorap giydir star_düst ve yarım kollu penye giydir ama üstünü şişirme ateşlenmesin...ince battaniyeylele ört zaten sıcacıktır teni...şimdi yatacaksınzıya nezaman uyanırsan sık sık ölç ateşini ensesine alnına yanağına tenine dokun...zaten kısa süreli olur ateşi olsa bile aşırı olmaz...meraklanma...

ya kızlar maşallah diyeyimde benim kızda hiç bişey yok acaba vurulmadığımız aşımı ateş yapıyo? ama hemşire akşama huysuzlanabilir ondan doktora ilaç yazdırın demişti valla meraktayım :uhm:

size de geçmiş olsun canım , aşı olmuşsuznu bizim gibi :teselli:
biz o ağızdan olanı ( rotavirüsü dimi ?? ) bayramdan sonra olacakmışız .. aslında 1 ay sonra yapalım dedi hemşire , ağır olur bugünkülerle felan dedi , ama ben 3 dozluk olanın korumasının %90ların üzerinde olduğunu öğrendim ve 6 aylık oluncaya kadar yapalım deyince o zaman 2 hafta sonra yapalım dedi . yarın kendi dr.umuzla 2. ay kontrolümüz var , ona soucaz , bakalım o ne derse onu uygularız biz de :sm_confused:

kilo konusunda en musdarip biz varız canım , 62 günlük 4500 gr , yine de çok seviniyoruz :asigim::teytey::dance::sm_cool:hihoyyytdelikafadulden

ay buarada ne güzel bi smiley gelmiş tammmmmmmmmmmmmm benlik :hulya:
bayılırım örgüyee delikafadulden
bakalım bu sene vaktimiz olacak mı :asigim:

evet ya ne pis şey şu fitil banada doktor yazarken kendisine sinir oldum ama napalım bana yarım yarım at dedi 6 saatte bir ,gerçi benim bebişte kız ya bişey olmaz heralde

kızlar siz bişey sorcam??ben yarın doktora gidiyorum bu 40 bittikten sonraki kontrol olcak bunda sadece ultrasonlamı kontrol ediyo biliyormusunuz??yoksa alttanda bakıyormu ??

benim daha var öğretimin başlamasına , sanırım kasımda , programımım belli olursa duruma göre izne ayrılabilirim kafamçokkarıştı
bize calpol verdi , fitil 39un üzerinde olursa ateş o zaman uygularsın dedi hemşiremiz
calpolu da ateşi olur , mızıklanır huzursuzlanırsa günde 3 kere felan 1 çay kaşığı verebilirmişiz :sm_confused:
sağlık ocağı dönüşü 1 çkaşığı verdim , bi daha vermedim

benim aldığım aşının ismi rotarix,2 doz vuruluyomuş 2. ve 4.aylar sanırım
evet ya ben rotavirüs aşısını almış öle gitmişti doktora ondan onu yaptı ve ağır gelir diye heralde bir aşıyı öbür aya bıraktı ama o aşı ne bilmiyom pnomokok ne aşısı?

evet ya ne pis şey şu fitil banada doktor yazarken kendisine sinir oldum ama napalım bana yarım yarım at dedi 6 saatte bir ,gerçi benim bebişte kız ya bişey olmaz heralde

ay çok güldüm demresu :)

senin bebek kız bişi olmaz :)

fitil gerçekten pis yaa...damlası ver biizm oğlanın..
ben bile bu yaşımda ne olursa olsun fitil yemem :) kii bebeğe hayatta aslaaaa....hele 6 saatte 1 verme ya...eğer ateşi yoksa nie veresinki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…