Biliyorum ki, down sendromu genetik bir rahatsızlık değil. Sadece kromozom fazlalığından kaynaklanıyor. Yani bizdeki 46 kromozom, onlarda 47 oluyor.
Bilmediğim de şayet bir şey varsa "alalım mı" diyecekler. ışte o zaman ne yapacağım onu bilmiyorum... Ellerini bile kullanamayacak belki de... Algısı düzgün olursa, ölene kadar acı çekecek. Benim evladım o; ölene kadar bebekler gibi bakarım; tek düşüncem o bu acıyla nasıl yaşar?? K.validem "aldırırız" dedi. Eşime 1 kez sordum; cevap vermedi. "Pazar tekrar soracağım, o zamana kadar düşün taşın" dedim. Hani bir kaç hafta önce diyordum ya "benim annelik hislerim başlamadı" diye. Başlamış demekki. Zira içimden hep dua ettim "eşim bebeği ne olursa olsun istesin" diye.
yaş riski var ama etrafımda bir sürü 40 yaşında doğum yapanlar var hepsi de super zekiler üniversiteyi bitirdiler hiçbir problemleri yok . Ailede kromozom hastalığı v.s. yoksa birşey olacağını sanmıyorum. Allah bize iyi neticeleri müjdelememiz nasip etsin inşallah.
Ben de eşime sordum aldıracağız dedi. Çok zor ve meşaketli birşey aslında çok tatlı oluyorlar, eğitimle falan hayata karışabiiyorlar ama 30 yaşına kadar yaşıyorlar. Neyse canım bunları düşünmeyelim ben bıraktım gördüğün gibi biz de aynı konuşmaları yaptık hepimiz endişeleliyiz. Ama allaha bırakalım ne yazdıysa o olacak , inşallah da iyi olur.
Neyse kızlar. Ben çıkıyorum kendinize iyi bakın...
Tamam canım hiç düşünme allaha bırak daha 25 yaşındasın ailede de biliğim kadarıyla bir problemin yok . Kendine ve bebişe iyi bak canım. öptüm
çok teşekkürler canım araştırıcam kaydirigubbakcemile5devereux canım güzel haberlerine sevindim devamıda gelsin inş...
ben geçenlerde haberlerde gördüm,amniyosentez artık düşük tehlikesinden dolayı kaldırılmış?
çapa da koldan kan alınarak artık bu işlem yapılıyormuş.. mersindesin ama bu uygulama illaki oralarda da yapılıyordur?
bir araştır istersen..
canım benim ilk gebeliğim 20 haftalık erken doğdu tama rahim ağzı yetmezliğimi yoksa enfeksiyonmu karar verilememişti birde çok zor hamile kalabiliyorum doktorumda tedbiri elden bırakmamak için dikiş atılmasını istedi 26 ocakta atacak dikişi canım sonrası allahıma kalmış birşey ama insan elinden geleni yapmak istiyor canım burda doruk diye bir ardaşımızında ikiz ve ona doktoru atacağız demiş sende bir danışırsın gittiğinde canım
kızlar bende ağustos anne adayıyım 8 haftalık hamileyim katılmak istiyorum aranıza
tatlım endişelenme geç döllenme olduğu için böyledir en yakında başlar pıtpıtlarkızlar canım çoook sııkkın
pazartesi doktora gittim bu arada 7 haftalık hamileyim geç döllenmeden dolayı.kese var cenin oluşmuş herşey normal ama kalp atımı yokvajinal ultrasonlada baktı göremedi.eğer cumartesiye kadar başlamazsa kalp atımı kürtaj dedi doktor tokat gibi ve benim bundan hiç umudum yok yüzde 1 ihtimal başlaması oda mucize olur dedi.yarın faklı bi doktora gitmeyi düşünüyorum.bana kalırsa daha başlar gibime geliyor 8.haftada bile başlayan varmış.
çok stresli günler geçiriyorum
bazı kadınlarda hiç belirti olmaya bilir cnmve şunuda ekleyeyim.vucudumda hiç bi anormallik yok ağrı,sancı,kanama,leke vs.piskolojim dışında gayet rahatım.
cnm bir kız doğurdum ama hiç sivilcem olmadı,hatta kızlar için annenin güzelliğini alır derler,benim güzelliğim artmıştı yoksa erkekmi falan dediler hep ama kızım olduKızlar benim cildim kuru bir cilt ve ergenlik dahil nerdeyse hiç sivilcem olmadı ama iki gündür suratımda sivilceler çıkmaya başladı. Acaba neden olabilir yoksa bebişler kız mı? Genelde kız bebekde annede sivilce çıkar derler.
bence annene git cnm sen,hamilesin sana iş yaptırmazlar hemde yalnızlıktan kurtulursunGünaydın arkadaşlar, dün akşam eşim şehirdışında olduğundan 3'e kadar koltuklarda sızdım sonra yukarı çıkıp yatağa yattım herzamanki klasik dönüşlerim ile sabahı yaptım. Şimdi kahvaltımızı yapacağız. Kocam olmayınca hayatım altüst oluyor önümüzdeki hafta da 1 hafta şehirdışında olacak şimdiden düşünüyorum anneme gitmeyi planlıyorum orda da internet yok babamın mevlutu için hazırlıklar temizlik falan olacak bilmiyorum kararsızım .
Serdemm biraz daha iyi olmana sevindim, allah kolaylık versin bu yılsonu ve açılış işleri çok yoğun olur bilirim.
Tüm arkadaşlara güzel bir gün diliyorum , kolay gelsin. Sevgiler
Biliyorum ki, down sendromu genetik bir rahatsızlık değil. Sadece kromozom fazlalığından kaynaklanıyor. Yani bizdeki 46 kromozom, onlarda 47 oluyor.
Bilmediğim de şayet bir şey varsa "alalım mı" diyecekler. İşte o zaman ne yapacağım onu bilmiyorum... Ellerini bile kullanamayacak belki de... Algısı düzgün olursa, ölene kadar acı çekecek. Benim evladım o; ölene kadar bebekler gibi bakarım; tek düşüncem o bu acıyla nasıl yaşar?? K.validem "aldırırız" dedi. Eşime 1 kez sordum; cevap vermedi. "Pazar tekrar soracağım, o zamana kadar düşün taşın" dedim. Hani bir kaç hafta önce diyordum ya "benim annelik hislerim başlamadı" diye. Başlamış demekki. Zira içimden hep dua ettim "eşim bebeği ne olursa olsun istesin" diye.
Canım çok sağol verdiğin bilgiler için, bende gittiğimde sorayım belki bana da dikiş atılır. Canım hep pozitif düşün bir kere oldu diye şimdiki bebeğinde de olacak diye birşey yok. İnşallah bu sefer sağlıkla kucaklarsın bebişini canım.
Merhaba kızlar bence olumsuz şeyleri okuyup endişelenmeyin.BU tür şeyler size ve bebeğinize zarar verir rahat olun herşey olacağına varır.Ve ben bazen bu 2li testi yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yanlışlık oranı doğruluk oranı kadar fazla boşuna strese girmenin bir anlamı yok .Yok eğer aldırırım diyorsanız o ayrı ama ben aldırmam doğrururm diyorsanız bu stresle hamilelik geçirmek neden.10 binde bir olan olayı neden kendinizde düşünüyorsunuz .Ayrıca teste problem çıksa birde amniyosentez yapıcaklar boşuna sitres.Bence hiç gereği yok zaten ense kalınlığına bakınca riskli bir durum varsa çıkıyor...sağlıkla kalın...
slm arkadaşlar.walla ben çok mutsuzum.bu bebeği çok istiyordum ama eşimle hergün tartışıyoruz.çok erken olduğunu düşünüyorum artık.her şey üstüme üstüme geliyor.keşke biraz daha bekleseydim diyorum.hamileliğin vermiş olduğu psikoloji zaten beni mahvediyor.offf off
slm arkadaşlar.walla ben çok mutsuzum.bu bebeği çok istiyordum ama eşimle hergün tartışıyoruz.çok erken olduğunu düşünüyorum artık.her şey üstüme üstüme geliyor.keşke biraz daha bekleseydim diyorum.hamileliğin vermiş olduğu psikoloji zaten beni mahvediyor.offf off
kızlar bende ağustos anne adayıyım 8 haftalık hamileyim katılmak istiyorum aranıza
hayır bebek için değil.her şeyden kavga ediyoruz. biz daha 4 aylık evliyiz.hayırlsı allahtan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?