2010 Ağustos Anneleri

ben nisa da dış gebelik ameliyatı oldum toplamda 1000 lirayı buldu 675 az sanki normal 275 biraz az gibi ama inş. doğru hatırlıyosundur....

şunu da ekmeden geçemiycem ameliyat öncesi de sonrası da personelden çok memnun kaldım hepsi güler yüzlü canayakındı sontaj takıcaklarında felan çok korkmuştum ne bileyim iğneler serumlar ama çok haifiti elleri ve canım felan diye konuşup insanı rahatlatıyolar.tabi benim durumum biraz kötüydü sonuçta hem bebeğimi kaybetmiştim hem de tehlikem vardı belki bana acımışlardır :)ama iyilerdi.

aynı seyı bendede yapıyor bende o yuzden hıc ıcmek ıstemıyorum artık kullanmıyorsun galıba kac haftalık senınki?
ben 9 haftalığım canım...alttaki tickera aldanma yani....maltoferi önceki gebeliğimde kullanmıştım, oradan biliyorum..

Ee onların hasta çekme yolları da güler yüzden geçiyor..yoksa kim hem o kadar para verip hem de suratsız çalışanları çeksin ki.

yok yok canım 675 den %100 eminim... diğerininde en fazla son rakamını karıştırıyor olabilirim.. o civarda fiyatları hatta şimdi eşime sordum o benden daha ii biliyor öğrenir öğrenmez tam doğrusunu da yazarım ama %90 doğru hatırlıyorum..

Buarada herkeste bi kabızlıktır gidiyor..bende de bebiş bana tutundu tutunalı hergün ishal oluyorum. Eşime de bu bebiş benim bünyeme dokunuyor galiba diyorum; gülüp geçiyoruz. Hani yediğin birşeyin dokunması gibi. Kendi doktoruma da hiç söylemedim şimdi bi ilaç verir filan o zaman da kabız olurum diye.

özlem bi de şunu çok merak ediyorum asiye hanıma hiç sordun mu ;diyelim ki bizim bebekler pazar günü ya da gece geldi kim doğurtcak bizi ben kendi dr umu istiyorum.nasıl oluor bilen var mı:uhm:

kızlar benim anlamadığım birşey var...ikili testi yaptırdık , ok....ondan sonra birde üçlü test var....hatta dörtlü....madem dörtlüye kadar geliyoruz bu iklili, üçlü neden yapılıyo....artı ikili test tarama testi , yani tanı koymak için yeterli değil...yani bebek normal dese bile doktor , anomali riski var..veyahut bebekde sorun var dese bile herşeyin normal olma olasılığı gayet yüksek...peki o zaman neden bu ikili test..?

canım ben yaptırmayacağım,diyelim ki dr engelli dedi aldırmam asla,kaldı ki öyle dedikleri ve sağlıklı doğan oncaaaa bebek var.yüzde yüz sonuç vermeyen bi testten dolayı bebişlere kıymak olur mu yaaaaaaa senağlama

alıntı :ufffff kızlar moralinizi yüksek tutun lütfen. benim küçük kardeşime yıllar önce tam 7 doktor down sendrom teşhisi koymuştu annemin karnındayken üstelik 47 kromozom çıkmıştı. ve bedensel özür de bekliyorlardı üstelik tüm bunlar 6. ayın içindeyken olmuştu. En son ankarada bir prof un (allah ondan razı olsun) kızım inancın varsa bu çocuğu doğuracaksın dediğini hatırlıyorum. sonuçmu? kardeşiM şu an 16 yaşında 1.85 boyunda ve bir sorunumuz var evet kafası biraz fazla çalışıyor.... Allah bağışlarsa bende şu an 6 aylık hamileyim ve yaptığım en iyi şey doktorumu iyi seçmek oldu... kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...

işte bu diycek bişi kalmıyor ki 'inancın varsa bu çocuğu doğuracaksın'

tabi ki rabbim hepimizin bebeklerini korusun sağlıkla gelsinler inş.:Saruboceq:

evet, öyle bir seçeneğimiz var...ama bize doktorlar bundan hiç bahsetmiyo..örneğin ; dün ben kontrole gittiğimde doktorum üç hafta sonra ikili testimiz var dedi....hani "ister yaptır, ister yaptırma " yok...e doktor öyle deyince banada başka bir seçenek kalmamamış oluyo zaten..öyle değilmi?

yine alıntı :Cnm karar sizin ama bu testi turkiyede herkes yaptiriyor, ben amerikada yasiyorum, ve malesef burdaki insanlarin bu konuda daha inancli oldugunu gordum. doktoruma hayir istemiyorum test dedigimde bana zaten hastalarimin yarisi isterken yarisi istemiyor dedi. Ama turkiyede kime sorsam kimi duysam yaptirmis. bizde bebegimiz icin cok ugrastik, sonra mucizemiz kendiliginden geliverdi, biz boyle bir vebali tasiyamayacagimiza karar verdik. amniyosentez testinde bile dusuk riski var 200'de bir ustelik milyonda birde degil, oldukca yuksek bir ihtimal. benim 8.haftamda rahim icinde kanama cikti, doktorum kanaman olabilir bekle dedi, gercektende 4-5 gun sonra oldu ama gecti. o donemde bile dusuk onleyici ilac almayi dusunmedim cunku dusecekse ilacla engellemenin anlami ne. Herseyde bir hayir vardir diye dusunuyorum surekli. Allah verdi sonucta isterse alabilir benim bunda ne tasarrufum olabilir ki..

Çok sevgili Hamiş arkadaşlarım size bir de başka bir bakış açısı ile seslenmek istiyorum..Ben engelli insanlar olan bir aileden geliyorum..Benim canım birtanecik rahmetli amcam down sendromluydu..ve bakımının ne kadar zor olduğunu ben biliyorum..Babaannemin ne kadar zorluk çektiğini biliyorum..ne kadar göz yaşı döktüğünü ve allahım benim arkama bırakma diye allaha dua ettiğini..o yüzden arkadaşlar lütfen asla aldıramam derken iki defa düşünün..

Selam herkese ben geldim.Offf çok heyecanlıyım yarın ikili testim var bakalım ne çıkıcak?Bir de cinsiyetini söyliycek mi bakalım çok merak ediyorum ama benim dr.um pek söyliyecek gibi bir dr.değil.Ama ikili testin sonucu daha önemli tabi onu daha çok merak ediyorum.Yeni arkadaşlar gelmişler hepiniz hoşgeldinizvereliniortak

merhaba kızlar dün bizde doktorumuza gittik ense kalınlıgımızı ölçtürdük kuzumuz uyuyordu onu uyandırdı doktor teyzesi hareketlendirdi sonra havaya sıçrarken ölçümünü yaptı baya uğraaştık ama çok güzeldi opuyorumnanaktan

bugünde ikili test için kan verdik, ayrıca arkadaşlar ben test yaptırmam diyorsunuz ya bu ikili test zaten bebeğimizle alakalı değil bizimle alakalı yani annenin kanına bakılarak çocuğunun down sendromlu olma riski varmı yok mu ona bakılıyormuş bebeğimizle bi alakası yok bebeğimiz gerçekten öylemi değilmi diye eğer biz risk taşıyorsak amniyosentez yapılarak bebeğimize bakılıyormuş

missgrafikcim gozun aydın, Allah hayırlısı ile kucagına almayı nasip etsincinsiyetine bakmadı mı dr

missgrafikcim gozun aydın, Allah hayırlısı ile kucagına almayı nasip etsincinsiyetine bakmadı mı dr

çok sağol cnm hepimize nasip olur inş... baktı da şuan kesin belli olmaz dedi sonra kız deriz erkek çıkar erkek deriz kız çıkar biz suçlu oluruz dedi... bizde garanti olsun bidahakine öğreniriz dedik :CüvCüv:

canım küçük yerde yaşamanın bu avantajı var işte benim hastanemde normal doğum 3.5 milyardan başlıyor burada noröal doğum için 7 milyar isteyen hastaneler var

aldırıp aldırmamak tamamen kişinin kendisine kalmış birşey....ben sadece bu testlerin çok güvenli olmadığına dikkat çekmek istedim..:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…