2010 Ağustos Anneleri

canım kesinlikle çok haklısın benim de çok yakınımda bir bedensel özürlü spastik üstelik yüzde yüz özürlü yemek bile yiyemiyor,bir lokmayı ondefa aktar dönder yediriyor anacağızı,bir de davn sebdromlu kuzenim var dünya tatlısı.......tabi ki kesinlikle çok zor rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemesin isyan ettirmesin fakat düşünsenize herkes yapsa bunu dinyada engelli insan olmasa ne bileyim deli olmasa sakat olmasa hepsine kıyılsa böyle bi dünya düşünebiliyor musunuz ?

hem kimse neyin cennet kapısı olduğunu bilemez..ben eminim ki o spastik kuzenimle uğraşan yengem normal insalarla aynı hesabı vermeyecek rabbim onu ayrı bi şekilde mükafatlandıracak zira öyle bi çocuğa 14 yıldır bakmak hiç kolay değil........

bence sizlerde iki defa düşünün canlarım içimizdeki allahın var olmasını istediği ol diye emrettiği bi can biz nasıl yok olmasın diyebiliriz ki ??????

bence 2li 3lü 4 lü testlerin amacı sırasıyla zamanında bebeğin durumunu takip etmek riski görmek ki ben 2li test yaptırdım ve bir daha 3lü ve 4lü testi yaptırmayı düşünmüyorum.. çünkü herhangi bir risk çıkmadı.. eğer risk çıkarsa diğer testleri yaptırma gereği duyuyor doktorlar ama bazı doktorlar 3lü testi her ne olursa olsun yapılması gerektiğini savunuyormuş o ayrı ben yaptırmayı düşünmüyorum...

Pınar'a çook ama çok katılıyorum.. tabii ki o can o bitane ona kıyılmaz.. ama bugün sizin kıyamadığınız çocuğa yarın başkaları çok başka gözle bakacak.. size bişey olsa onu kim düşünecek.. bende öyle bişey duyduğumda oturup bikez daha düşünürüm sanırım ama öyle bir bebeğe bakmak ki o da büyüyor koskoca adam oluyor ona bakmak öyle zor ki.. her iki taraf için de böyle bu..

Allah kimseye göstermesin.. kimsenin başına vermesin.. allah hepimizin kucağına sağlıklı bebekler almamızı nasip etsin.. sonuçta sen onu yaşayacaksan yazıldıysa kimse önüne bişey koyamıyor.. bizim bir tanıdığımızın oğlu gayet sağlıklı bir bebekten havale geçirip down sendromlu bir çocuk gibi oldu.. başta bişey yoktu ama yaşayacağı buymuş demekki..

Son düzenleme:
Canım bu herkesin kendi bileceği iş..benim iki defa düşünmeye ihtiyacım yok..ama bu benim fikrim.seninkine de saygı duyarım tabiiki..

Canım bu herkesin kendi bileceği iş..benim iki defa düşünmeye ihtiyacım yok..ama bu benim fikrim.seninkine de saygı duyarım tabiiki..

'lütfen asla aldıramam derken iki defa düşünün..'canım sen bu kelimeyi kulladığın için kullanmış olabilirim.sert konuşmalara bence hiç gerek yok tabiki birbirimizin fikrine saygı duyuyoruz ama benim iki defa düşünmeye ihtiyacım yok diye de bi cümle kurmanı gerektirecek bi durum yok.

kaldı ki allah korusun kimin başına böyle bişi gelse eminimki brak ikiyi bin kere düşünür canım.allah hiç birimizi bunula imtihan etmesin canım.hem sağlıklı doğup sonra başına hiç bişi gelmeyeceiğini kimse garanti edemez.spastik özürlü olan kuzenim doğum esnasında o hale geldi ama yazılan yaşanıyor işte.

lütfen birbirimizi kırmayalım,belki şu an ki hassasiyetimden bu kadar alındım ama bilmiyorum neyse opuyorumnanaktan

neyse kızlar kapatın bu konularııııı... herşey çok güzel çok iyi.. tatlı tatlı bebişler geliyor tam ısırmalıkk .. offf doğsalarda ısıra ısıra bitirsemm :))) dün akşam evimizdeki kuşa bakıyorumda tam bebeğimin ölçülerine uyuyor anaamm dedimm bu küçücük şeyden bir de benim içimde var.. sıksan ölür :))) ama ben nasıl onu öpmeden sıkmadan sevmeden durabileceğim bilmiyorum... korkuyorum canını acıtırım diye de ...

ayy şimdi bir de aklıma şu geldi.... ben bebeğimi alırım kucağıma sevmek için ki eminim kucağımdan indirmek istemeyeceğim ilk günler ordan görümceler kayınvalidem belki de kendi annem "alıştırma bebeği kucağa alıp durma bırak uyusun " diyecekler beni iflit edecek onları ozaman evden kovsam çok gücenirler mi acaba bana kaydirigubbakcemile3

ben o nedenle doktoruma söylüycem ben bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum o nedenle bu testleri yaptırmalı mıyım diye gerçi eşim kıyameti koparıyor sen yaptırmazsan ben yaptırırım o testler yapılacak diye ben de dalga geçiyorum senin karnındaki o yağ tabakasından bebeği hiç kimse göremez sağlamsa da normal çıkmaz senin bebek test yaptırmanın bir faydası yok diye ama bakalım bu benim fikrim ve ne benim ailemde ne de eşimin ailesinde kimse bana destek olmayacak biliyorum

şişştttt Aslı yivruuumm :)) kapatıyorzz bu konularııı :))) herkes sağlıklı bebeklerimiz sağlıklı kimin için tartışıyoruz ki :))) Allah göstermesin.. a.s.

boşver onlarıı tabi ki sevcez ama severken bile kıyamıycaz eminim...ayy doğcaklar güzelleşcekler burda fotolarını da paylaşır severiz bebişlerin hepisini tek tek kaydirigubbakcemile2

walla özlemcim belki biraz anlamışsınızdır ben biraz cadıyım annem dahil takmam kimseyi kucağıma alacaksam alırım karışamaz kimse sonuçta alışacaksa benim kucağıma alışacak bana zorluk Allah biliyor ya 5 gün sonra ben herkesi evine postalamayı düşünüyorum biz kocişle üstesinden geliriz bir futbol antrenörünün lafı var " iyi bir jokey olmak için önceki hayatında at olmana gerek yok" bizim de bu işleri halledebilmemiz için daha öncesinde anne olmaya ihtiyacımız yok ben riskli bir dönem geçirdim ama ne anam gelebildi anneanneme bakıyor ne kayınvalidem gelip bir bardağımı yıkadı o nedenle ben özerkliğimi ilan ettim canım

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

seni canı gönülden tebrik ediyorum canım.. Allah kendi annemden razı olsun.. bazen hiç halim olmuyor ben bırakıyorum bulaşıkları o sabah gelip yıkıyor.. çamaşır desen haftalardır elimi sürmüyorum sepeti falan kaldırmayayım diye hep annem hep annem hakkını ödeyemem.. Anneme serbest ne derse desin hatta ona 2 ded öpücük hakkı tanıyorum.. emme kayınvalidem için bişi diyemeyeceğim.. dediğin gibi bana hiç bir yardımı dokunmuyor.. sadece telefon açıp akıl vermekten başka ben sanki bilmiyorum... ayy arkasındanda konuşmak istemiyor sağolsun iyidir çok düşünür ama gerçeklerde böyle görmezden gelemem anacım...

aynen şekerim telefonda aman iş yapma kalsın yemekle uğraşma kendine dikkat et sakın bir yere uzanmaya çalışma hayır biz fotosentez mi yapalım haftada bir kadın geliyor ama ona kalsa yandık tuvalet lavabo haftada bir temizlenir mi eşim neredeyse her işimi yaptı akşam yorgun argın eve gelip ne yersin diye pır pır etrafımda pervane döndüğünü asla unutamam Allah razı olsun Şeniz ondan başkasına bana karışma hakkı tanımıyorum

haaaaa bir de aman dikkat et kızım deyip yüm sülaleyi çoluk çocuk toplayıp geldiğini evde 9 kişi ağırladığımı akşama da görümceleri ve kayınvalidemi ağırladığımı unutmamak lazım ay bir de sinir oluyorum annem ne zaman gelecek diye sormaları yok mu sanki benim işimi onlar yapıyor
gerçi ben de varya böyle derim ama severim de ama bunları anlatacak kimse yok anneme anlatmam üzülmesin diye başkasına da anlatılmıyor ohhhhhhhh rahatladım

aynıı ben :))) bende başkasına anlatamıyorum şekerim herkes direkt kötü taraftan bakıyor ama böyle iyi herkes nötr :)))

kızlar ben anneme giiyorum gidip bi dolanayım anacığımdan akşam yemeğimi alıp geleyim benimde annem saolsun olmasa ne yaparım bilmiyorum tabi kocişimi de unutmmak lazım ne yersin ne içersim meyve sıkayım mı saolsun canım benim:asigim: dün de diyo benim papucum dama atıldı,atarmıyım ben hiç bi yere sengözlerimebaksanab neyse hoşkalın kendinize ve bebiklere iyi bakın

eşim neredeyse her işimi yaptı akşam yorgun argın eve gelip ne yersin diye pır pır etrafımda pervane döndüğünü asla unutamam Allah razı olsun ondan başkasına bana karışma hakkı tanımıyorum

şu cümleni aynen kopyala yapıştır eşime gönderdim şekercim ssağol umarım biraz utanmıştır

aynıı ben :))) bende başkasına anlatamıyorum şekerim herkes direkt kötü taraftan bakıyor ama böyle iyi herkes nötr :)))

ay şekerim insan zaman zaman kendi annesine bile kızıyor hadi onu bırak insan kendine ne kadar sinir oluyor ben de sevmediğimden anlatmıyorum ama bazen hakkaten zor oluyor anlatsam olmaz anlatmasam doluoyorum oh walla burası iyi oldu içimi döküyorum kusura bakmayın :kedi:

ay çok tatlısın sen güldürdün beni kaydirigubbakcemile5 walla annem olsa ona yaptığım nazı yapamam yazık yaşlı kadın filan diye geçen bir şey izliyoruz yani ben izliyorum o dizimde uyuyor dizide limonata içiyorlar ayyy Aşkım ne güzel limonata içiyolar dedim nasıl yapılıyor internette bakıp yapıp getirmiş şaşırdım ben yatmaya gitti sanmıştım bunu da yollarsın sen şimdi kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…