- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
günaydııın canım...
ürperek okudum yazdıklarını ... ama çok şükür iyi çıkmış ilk sonucun ben diğerinin de iyi çıkacağını düşünüyor ve inanıyorum... 1/14 risk deyince aklım başımdan gitti... eyvahedigeldismile
oohhh çok sevindimm... çok ama çok geçmiş olsun... bir de biliyorsun bu testlerin aslında çokda tutarlılığı yok...ama insanız işte bişeye bel bağlamadan yaşayamıyoruz...
çoook ama çok sevindim iyi olduğunuza. sonuçların iyi çıkmasına bundan sonra inş. senin de dualarınla 2. testte iyi çıkacaktır kötü düşünme emi?...
herşeyi anladımda tromsy 18 demişsin o nedir onu anlayamadım.. aklım ermedi :uhm:
günaydıın günaydıınn günaydıın kısslaaarrr :)))
ben de tüm arkadaşlarım gibi çok ama çok iyi bir hafta geçirmenizi , çalışan arkadaşlarım içinse pazartesi gününün çabucak geçmesini dilerim :)))
günaydınnn herkese iyi haftalar . bebişler anneler herkes iyidir umarım. ben çok daha iyiyim hafta sonu dağıttım kafamı artık daha az midem bulanıyor yani mutfağa girebilmeye başladım:)
Merhaba arkadaşlar,
Hayatımda geçiridiğim en kötü hafta en sonunda bitti.
Ölüp ölüp dirilmek ne demekmiş geçen hafta öğrendim.
Desteğinize çok ihtiyacım var.
Geçen hafta cuma günü ikili test için randevum vardı.
Bazı olaylar sonucu prof. dr Cihat Şen testimi bizzat yaptı.
Test sonucunu duyduğumda dünyam başıma yıkıldı.
Bebeğimin ense kalınlığı normal bir değerde 1.6mm çıktı. Burun kemiği de oluşmuştu.
Fakat drların anlayamadığı bir nedenle risk 1/14 çıktı. Ayrıca tromsy 18 çok riskli görünüyordu.
Düşünsenize daha 28 yaşındayım ve çok büyük bir riskle karş karşıyayım.
Cihat bey cvs yaptırmak istediğim takdirde operasyonu bizzat yapacağını söyledi.
Kabul ettik. Beş farklı iğneyle karnımdan parça aldı ve derhal incelemeye gönderdi.
Bu parçalarla iki test yapıldı. Kısa olanda 1,13,18,21,vexy kromozomları, uzun olanda ise bütün kromozomlar ayrıntılı incelemeye alındı.
Kısa olanın sonucunu cuma günü aldık. Saydığım 5 kromozomda anormal bir durum yok. Nasıl rahatladım anlatamam. Kısa olanın güvenilirliği %98, uzun olanın%99.99.
Şimdi uzun olanın sonucunu bekliyorum. Ayın 16 sı hiç gelmeyecekmiş gibi.
Kusura bakmayın, bu günesli güzel sabahta böyle bir haberle günaydın demek istemezdim. Ama inanın çok rahatladım.
Yanlış yazmışım trisomy 18 olacaktı. Bu genetikçinin açıklamasına göre 18. kromozomda oluşan bozukluk. Down sendromundan daha ağır bir hastalık. Toplumda yarık damak, yarık dudak hastalığı diye bilinirmiş ve birey hiçbir yaşamsal fonksiyonunu sağlıklı gerçekleştiremezmiş. tabi zeka geriliği de cabası. Ama dediğim gibi ilk testte bu da normal çıktı. Kan testimde trisomy 1/50 .çıktı.Değerlere baksana biri 1/50 diğeri 1/14 bunlar şimdiye kadar duyduğum en yüksek risk değerleriydi. Sakin olmaya çalışıyorum ama işte. Aklıma yine de kötü şeyler geliyor. İşte o zaman bebeğimle konuşuyorum. Beni duyduğunu, hissettiğini tekrarlıyorum kendi kendime ve rahatlamaya çalışıyorum. Umarım aramızdan kimse bir daha böyle sonuçlar almaz.
Bu arada desteğin için çok teşekkürler.
Listeye baktım şimdi ; 6 prensimiz ve 3 prensesimiz geliyor inşallah. İnşallah bütün yavrularımız vatana millete ailesine hayırlı evlatlar olurlar , bizleri hiç üzmezler.
bu arada kızlar bebeğiniz için günlük tutuyormusunuz. ben yazıyorum ama babamız kıskanıyor beni fazla yazmıyorsun diye
Günaydın şekerim.. Nasılsın, iyisindir umarım...
Senin adına çok sevindim. İnşallah daha iyi olacaksın. Benim de bu kadar şiddetliydi, hiç çıkarmadan paso bulanıyordu. Çok şükür şimdi yalnızca tek bir şeyden tiksiniyorum...
Canım sana da günaydın... Nasıl üzüldüm anlatamam. Ancak bilmelisin ki bu test kesin bir sonuç vermiyor, sadece riski gösteriyor. İnternet, riskin yüksek olmasına rağmen gayet sağlıklı bebekler dünyaya getiren annelerin hikayeleriyle dolu. Umudunu kaybetme arkadaşım....
günaydın canım.. sağol iyi olmaya çalışıyorum işte bikaç gündür sürekli başım ağrıyor... ve midem bir garip hiçbişey yemek istemiyorum... herkes düzeliyor ben geri gidiyorum sanki :1no2:
Yavaş yavaş düzeleceksin, dua et ki bazıları 9 ay bulantı çekiyormuş. Allah korusun sen de öyle olma sakın ohaoldumsmile .
Biz de hafta sonu yeni evimize yepisyeni mobilyalar aldık. Kocam olacak esmer bomba (adolf hitlerin reankarne olmuş hali), "başka yerleri gezmeden tek bir yerden almam mobilya" dedi. O sağanakta mobilyacı gezdik 4 kişi, Allah'tan araba var, yoksa kesin hasta olmuştum.
Neyse sonuçta benim istediklerim alındı. Hiçbir şeyi beğenmedi, bir gördü benim beğendiğimi ağzı açık kaldı...
Cumartesi de kitaplarım geldi. Bu aralar çok görünmezsem merak etmeyin, araştırmalarıma devam edeceğim. Ah ah öğren öğren bitmiyor zemuszemus
Soho,angel, ebru, wild wild cat, teşekkür ederim arkadaşlar. Biliyorum iyi olacak. Sağlıkla alacağız bebeklerimizi kollarımıza.
cumartesi gunu 2'li testimiz vardi...ense olcumu 1.6 cikti normal dedi doktorum..kanimizi verdik gelldik...insallah kan sonucumuzda iyi cikar...
bebis hareketlenmisel sallamalar,selam vermeler bizi mest etti...saatlerce bakmak istedimopuyorumnanaktan...ben sormadan doktor teyzemiz kiz ufluyorum...soylemiyorum bak dedi...sadece ufledim ...esti gecti...neymisti hatirliyormusun dedi...kaydirigubbakcemile3 kiz mis dedim...oylemi ...esti gecti unut sen 3 hafta sonra kesin belli olur dedi...
bende ben zaten kizim olcagini biliyordum dedimkaydirigubbakcemile3nerden biliyorsun dedi..o kadar ohss oldum yerlerde,sedyelerde ,hastanelerde surundum....dayansa dayansa bu duruma kizlar dayanir...erkekler hep rahatina duskun hazirci degilmidir dedim...esim bi bakis attibilmiyorumkismiledoktor teyzemizle biz gulmekten yerlerde...sakaydi evet ama haksizda degilim...kizlar daha sabirli,daha guclu oluyor..aklinialirimsmile...kizi erkegi guclusu gucsuzu yok saglikla gelsinler yeter...Allahim tum anneleri,bebislerini korusun...
Soho,angel, ebru, wild wild cat, teşekkür ederim arkadaşlar. Biliyorum iyi olacak. Sağlıkla alacağız bebeklerimizi kollarımıza.
Yavaş yavaş düzeleceksin, dua et ki bazıları 9 ay bulantı çekiyormuş. Allah korusun sen de öyle olma sakın ohaoldumsmile .
Biz de hafta sonu yeni evimize yepisyeni mobilyalar aldık. Kocam olacak esmer bomba (adolf hitlerin reankarne olmuş hali), "başka yerleri gezmeden tek bir yerden almam mobilya" dedi. O sağanakta mobilyacı gezdik 4 kişi, Allah'tan araba var, yoksa kesin hasta olmuştum.
Neyse sonuçta benim istediklerim alındı. Hiçbir şeyi beğenmedi, bir gördü benim beğendiğimi ağzı açık kaldı...
Cumartesi de kitaplarım geldi. Bu aralar çok görünmezsem merak etmeyin, araştırmalarıma devam edeceğim. Ah ah öğren öğren bitmiyor zemuszemus
cumartesi gunu 2'li testimiz vardi...ense olcumu 1.6 cikti normal dedi doktorum..kanimizi verdik gelldik...insallah kan sonucumuzda iyi cikar...
bebis hareketlenmisel sallamalar,selam vermeler bizi mest etti...saatlerce bakmak istedimopuyorumnanaktan...ben sormadan doktor teyzemiz kiz ufluyorum...soylemiyorum bak dedi...sadece ufledim ...esti gecti...neymisti hatirliyormusun dedi...kaydirigubbakcemile3 kiz mis dedim...oylemi ...esti gecti unut sen 3 hafta sonra kesin belli olur dedi...
bende ben zaten kizim olcagini biliyordum dedimkaydirigubbakcemile3nerden biliyorsun dedi..o kadar ohss oldum yerlerde,sedyelerde ,hastanelerde surundum....dayansa dayansa bu duruma kizlar dayanir...erkekler hep rahatina duskun hazirci degilmidir dedim...esim bi bakis attibilmiyorumkismiledoktor teyzemizle biz gulmekten yerlerde...sakaydi evet ama haksizda degilim...kizlar daha sabirli,daha guclu oluyor..aklinialirimsmile...kizi erkegi guclusu gucsuzu yok saglikla gelsinler yeter...Allahim tum anneleri,bebislerini korusun...
Şekerim bak ne diyeyim ben sana: Benim rahmetli annemle aramda 36 yaş var. Bana hamileyken sağlık sorunları varmış ve devlet memuru olarak çalışıyormuş. O zaman 2'li test yoktu malum. Eğer olsaydı kesin acayip yüksek çıkardı riski.
Şimdi gelelim bana. 1984 senesinde doğdum ben. Oldukça güzelim (hani dünya güzeli değilsem de dikkat çeken bir güzelliğim var), ayrıca IQ 130'un üstünde. Gereğinden fazla bile zekiyim (eşim 6 puan üstünde vay anam ohaoldumsmile ).
Anlatabilmişimdir umarım.... boshayallersmile
Şekerim bak ne diyeyim ben sana: Benim rahmetli annemle aramda 36 yaş var. Bana hamileyken sağlık sorunları varmış ve devlet memuru olarak çalışıyormuş. O zaman 2'li test yoktu malum. Eğer olsaydı kesin acayip yüksek çıkardı riski.
Şimdi gelelim bana. 1984 senesinde doğdum ben. Oldukça güzelim (hani dünya güzeli değilsem de dikkat çeken bir güzelliğim var), ayrıca IQ 130'un üstünde. Gereğinden fazla bile zekiyim (eşim 6 puan üstünde vay anam ohaoldumsmile ).
Anlatabilmişimdir umarım.... boshayallersmile
ayyy inş. öyle bişey olmaz...
yeni eşyalarınızı güle güle kullanın şekeriiimm :))
bu arada öle kitaplara mitaplara dalıpta sakın bizi unutmayasın heee olumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?