kızlar selam
benim bugun 6+6 fakat kalp atışları alttan bakmasına rağmen gözükmedi.
sonra hcg ye baktı oda 3000e yakın bişeyler çıktı yani 5-6 hafta arası gebelik sonucu gibi.
doktor geç döllenme falan olabilir dedi ama bende geç yumurtlama olmaz.ben zaten hamile olduğumu
3+4te öğrendim. onedenle pek ümitli değilim.
allahım büyük ne diyeyim.sanırım 5-6 düşük yaşamadan bebeğim olmıycak.
hcg değil ama canım bu progesteron hormonu. Benim bir önceki hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı da dr. özellikle bu testi istedi hemen, düşüğü engelleyen bi hormon progesteron... Ama bu sefer de normal değerlerin üstünde işte...
Benim hcg cmt. günü 442ydi ama SAT yanıltıcı benim biraz, 1 hafta geç yumurtlama oldu çünkü ultrasondan söylemişti dr. döllenmeden önce... Yani SAT 12 KAsım gibi oluyo...
Canım şöyle bişey olmuş olabilir. İlk bir yumurtan döllenmiş ama tutunamadan düşmüş ve sonrasında bir yumurtan daha döllenmiş olabilir. Değerin çok düşük bir değer değil panik yapılacak da bir durum yok eğer öyle olsaydı doktorun net konuşurdu canım. Sen içini ferah tut şöyle düşün yiyeceği ekmek alacağı nefes varsa dünyaya gelicek bebeğin eğer düşersede sakat bebekmiş demekki, her işte vardır bir hayır canım. Bak çok yakın bir arkadaşım 7 düşükden sonra anne oldu ve dünya tatlısı çok sağlıklı bir oğlu var şimdi. Herşey Allahdan hiç umudumuzu yitirmemiz lazım bak sen böyle üzülürken belkide bebeğin içinde büyümeye devam ediyordur. Ben mucizelere inanmazdın taki hiç umudum olmadığında hamile kaldığımı öğrenene kadar, inan bu bebeği yıllarca bekledim ve ilk 4 gün kanamam oldu aklım çıktı sonrasında dedimki demekki hamile kalabiliyormuşum. İlk bebeğimi kaybetsem bile en azından tekrar hamile kalma şansım var. Senelerce çocuk için uğraşıp da hiç hamile kalamayanlar ne yapsın unutma düşüğün çaresi var gerekirse 9 ay kalkmadan yatar yine o bebeği dünyaya getirirsin. Allahdan hiçbir zaman ümit kesilmez lütfen üzme kendini.
İyi o zaman canım süper sevindim valla üzüle üzüle yazmıştım sana mesajı. benimde hamile olduğumu öğrendikten sonraki 4 gün kahverengi leke ve kan geldi benden. Arkadaşımın babası doktor ona sormuştum o da bana progestonuna baktırsın demişti ama kendi doktorum istemediği için yaptırmadım ben. Çok şükür 1 haftadır da hiç kanama falan olmadı.
Aylindacıım haklıymışsın yüksek olması iyi birşeymiş. Demin doktorumla konuştum değerin çok iyi dedi. Ohhh rahatladım valla..... hihoyyyt
Cuma kontrole gel dedi, ilk kontrolüm olacak bakalım...
"demek ki hamile kalabiliyormuşum" aynen canım, bende hep aynı şeyi kendime söylüyorum. o kadar çok bekledim ki bugünü.. Rabbim bizim gibi bekleyenlere de bu güzel müjdeyi yaşatsın inşallah:Saruboceq:
arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okudum inşallah hepimiz yavrularımızı sağlıklı,sıhhtli,ömürlü kucaklarımıza alırız. (amin)
bende kendimden bahsedeyim:22 yaşındayım 3 yıllık evliyim ve adet olduğumdan beri düzensizlik var kimi zaman çok sık kimi zaman hiç olmazdım hiç dr. gitmedim o zamanlar ergenlikte olur dediler düzene girer vs.
evlendim bebek istemedik ilk 8-9 ay doğum kontrol hapı kullandım ama huzursuz yapıyordu beni, bırakmaya karar verdim bıraktıktan sonra adet düzeni tamamen gitti en sonunda eşimle dr.gittim doktor polikistikover dedi o zamanlar ne olduğunu bile bilmiyordum pkonun, önemsemedim ve korunmaya devam ettik 2 yıl korunduk.
ben araştırdım internetten pkoyu işin ciddiyetini anladım o zman bıraktık korunmayı 1 yıl olmadı bebiş son iki ay bebek için dr.gitmeye başladım, klomen,dostinex (prolaktinim çok yüksek çıkmıştı) gulukofen kullandım.ve hamile kaldığım ay bir sürü bitkisel kür yaptım ve düşünmeyi bıraktım kendimi zayıflamaya odaklamıştım ki bir anda hamile olduğumu öğrendim.Allaha binlerce şükür.ilaç doktor bunlar vesile yüce yaradan ne zaman tekdir etmişse o zaman geliyor çok şükürrrrrrrrrrrrr.Allah tamamına erdirsin inşallah.
Ayyy canım gözün aydın çok sevindim. Bizim Satlarımız çok yakın bakalım bu cuma bebişin ve kalp atışları görünücekmi? Ben 12 Aralıkda gittim ilk defa doktora sadece kese göründü canım, beni tekrardan 24 Aralıkda çağırdı kalp atışlarını görmek için, bende gün sayıyorum ama geçmiyor zaman :)
Herkese günaydın,
Ben ilk doktor muayeneme geçtiğimiz cumartesi gittim. Sadece ultrason görüntüsüne baktı ve keseyi gördük. 5,5 - 6 haftalık dedi. Kalp atışlarını duyabilmek için ise erken dedi, önümüzdeki cumartesiye randevu verdi. Nasıl beslenmem gerektiğini sordum. Sadece bol su iç ve canın ne isterse ye, beslenme planı için erken dedi. Özellikle süt iç, balık ye, sebze ye v.s. demedi. FOLIC PLUS'ı zaten hamilelik öncesinden beri kullanıyorum, ilave olarak VECTOMEGA adında beslenme desteği verdi. Marin Lesitin - Omega 3 - DHA / EPA içeriyo. Bi de midem için RENNIE DUO verdi ama çok şükür ona ihitiyaç duymadım henüz, inşallah da hiç duymam. Ara ara midem bulancakmış gibi oluyo, özellikle de sabahları ama sonra geçiyo kendiliğinden çok şükür. Çünkü ben yarım saat yol geliyorum her sabah işe gelebilmek için. Bulantılarım olcak diye çok korkuyorum. Doktoruma da söyledim bunu. O da olumlu düşün, hiç aklına getirme bulantıyı falan dedi. Pozitif düşün pozitif yaşa yani. Bu yüzden biraz da rahat olmak lazım. Nasılsa biz naparsak napalım herşey olacağına varmıyo mu? En iyisi biz kendimize iyi bakalım ve gerisini ALLAH'a bırakalım. Herkese mutlu günler...
Canım valla hamile kalmadan öncesinde düşük yapan herkese aynı şeyi söyledim ben, dua edin hamile kalabiliyorsunuz düşüğün çaresi bulunur ama hiç tutmayanın hiç ümidi kalmıyor dedim. Keşke hamile kalsam da kısır olmadığımı bilsem, Allah korusun düşük yapsam bile en azından hamile kalabildiğimi görürüm diyordum. Çok şükür hamileyim ve hala inanamıyorum. Adetime 4 gün kala test yaptım iş yerimde, sırf adetim 1 gün falan geçerse ümitlenmiyim böylece adetim daha çok aksamasın diye sırf ümidimi kırmak ve her zamanki gibi tek çizgiyi görmek için test yaptım ve tek çizgi çıktı kenara koydum ellerimi yıkadım o kadar bekliyordumki hiç üzülmedim diyebilirim. Sonra atmak için dönüp aldığımda çok silik bir ikinci çizgi gördüm ve hemen gidip kan testi yaptırdım sonucu gelene kadar inanamadım ve sonuç hamileydim :) Rüya gibiydi. Eşimide kısır olduğuma öylesine inandırmışımki bir bebek ayakkabısını hediye paketinde arkadaşlarımızın evinde kendine verdim paketi açtı ve ayakkabıları görünce arkadaşımın eşine dönüp baktı onu hamile sanmış :) Benim olduğumu anlayınca inanamadı. Ay allahım bu günleri bana gösterdi ya şükürler olsun.
Canım ben de cumartesiyi iple çekiyorum şimdi. Belki kalp atışı da duyabiliriz 5. haftanın sonu 6. haftanın başı oluyor ne de olsa... Offf öyle bir şey olsa dünyalar benim olur heralde! Dediğin gibi zaman da geçmiyor bitürlü sanki... Çok sabırsızım çoookk :1rolleyes:
Buarada bebek kıyafetlerinden falan bahsetmişsin aman haa canım 7. aya kadar alma derim ben. Geçen sefer 7. haftamda bir düşük yaşadım ben o zaman üstünde bebek resmi olan bir günlük almıştım ve 7. haftama kadar hergün yazmıştım bebeğime mektup yazar gibi. Doktordan kötü haberi aldıktan sonra o günlüğü görünce öyle kötü oldum ki alt tarafı bir deftercik ama o bile çok etkilemişti beni... Yani kötü şeyler anlatıp moral bozmak istemem ama bence doğunca yaşayabileceği zamandan itibaren başlamak lazım hazırlıklara yani 7. ay gibi falan... Aman neyse güzel şeylerden bahsedelim tez zamanda burdan bebişlerimizin kalplerinin pıtpıtlarını konuşuruz İNNŞŞALLAH! opuyorumnanaktan
arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okudum inşallah hepimiz yavrularımızı sağlıklı,sıhhtli,ömürlü kucaklarımıza alırız. (amin)
bende kendimden bahsedeyim:22 yaşındayım 3 yıllık evliyim ve adet olduğumdan beri düzensizlik var kimi zaman çok sık kimi zaman hiç olmazdım hiç dr. gitmedim o zamanlar ergenlikte olur dediler düzene girer vs.
evlendim bebek istemedik ilk 8-9 ay doğum kontrol hapı kullandım ama huzursuz yapıyordu beni, bırakmaya karar verdim bıraktıktan sonra adet düzeni tamamen gitti en sonunda eşimle dr.gittim doktor polikistikover dedi o zamanlar ne olduğunu bile bilmiyordum pkonun, önemsemedim ve korunmaya devam ettik 2 yıl korunduk.
ben araştırdım internetten pkoyu işin ciddiyetini anladım o zman bıraktık korunmayı 1 yıl olmadı bebiş son iki ay bebek için dr.gitmeye başladım, klomen,dostinex (prolaktinim çok yüksek çıkmıştı) gulukofen kullandım.ve hamile kaldığım ay bir sürü bitkisel kür yaptım ve düşünmeyi bıraktım kendimi zayıflamaya odaklamıştım ki bir anda hamile olduğumu öğrendim.Allaha binlerce şükür.ilaç doktor bunlar vesile yüce yaradan ne zaman tekdir etmişse o zaman geliyor çok şükürrrrrrrrrrrrr.Allah tamamına erdirsin inşallah.
Herkese günaydın,
Ben ilk doktor muayeneme geçtiğimiz cumartesi gittim. Sadece ultrason görüntüsüne baktı ve keseyi gördük. 5,5 - 6 haftalık dedi. Kalp atışlarını duyabilmek için ise erken dedi, önümüzdeki cumartesiye randevu verdi. Nasıl beslenmem gerektiğini sordum. Sadece bol su iç ve canın ne isterse ye, beslenme planı için erken dedi. Özellikle süt iç, balık ye, sebze ye v.s. demedi. FOLIC PLUS'ı zaten hamilelik öncesinden beri kullanıyorum, ilave olarak VECTOMEGA adında beslenme desteği verdi. Marin Lesitin - Omega 3 - DHA / EPA içeriyo. Bi de midem için RENNIE DUO verdi ama çok şükür ona ihitiyaç duymadım henüz, inşallah da hiç duymam. Ara ara midem bulancakmış gibi oluyo, özellikle de sabahları ama sonra geçiyo kendiliğinden çok şükür. Çünkü ben yarım saat yol geliyorum her sabah işe gelebilmek için. Bulantılarım olcak diye çok korkuyorum. Doktoruma da söyledim bunu. O da olumlu düşün, hiç aklına getirme bulantıyı falan dedi. Pozitif düşün pozitif yaşa yani. Bu yüzden biraz da rahat olmak lazım. Nasılsa biz naparsak napalım herşey olacağına varmıyo mu? En iyisi biz kendimize iyi bakalım ve gerisini ALLAH'a bırakalım. Herkese mutlu günler...
Canım beslenmede dikkat edilecek şeyler var aslında birsürü yasaklı yiyecek saymıştı bana doktorum: somon balığı, ton balığı, kabuklu deniz hayvanları (midye gibi), şarküteri ürünleri (salam-sosis-sucuk-pastırma gibi), konserve gıdalar, kafeinli içecekler (çay-kahve-kola)...vs. bunlar hep yasak. Mesela bitki çayı da tavsiye etmiyorlar adaçayı düşüğe sebep olabiliyormuş, aman dikkat edin bunlara.
Evet canım herkes öyle diyor 7. aya kadar birşey almayın ama ben o kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum. Şu düşük tehlikesi olan ilk 3 ayı atlattıktan sonra kendimi nasıl zapdederim hiç bilmiyorum :))
Herşey tamam da ben çok açık çay içiyorum sabahları bir kupa ve akşamları iki çay bardağı kadar. Ne yapayım o sıcak çay çok hoşuma gidiyorAçık da olsa içilmezmi ki?
Ben çok mu bencilim nedense hep hamile kıyafetlerine bakıyorumkaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3 çok güldüm eşine!
Ben işimi bırakıp istanbula aşılama yaptırmaya geldim. doktor önce rahim filmi çekelim dedi, regl de sonra gel dedi bende regl olmayı bekliyordum. gece rüyamda pozitif idrar testi gördüm ama benim değil başkasının, rüyamda diyorum ki bu teste bakabilirmiyim daha önce hiç pozitif test görmedim de!! Neyse sabah hemen test yaptım, silik çizgi çıktı bende senin gibi koşa koşa kan testi yaptırdım!
Eşimde o gün spermiyogram testinin sonucunu alacaktı, ona dedim ki sonucu aldın mı yok dedi daha almadım, ben aldım dedim!!İnanamadı, hala da ikimizden başka kimse bilmiyor, inşallah kalp atışlarını falan duyup öyle haber vereceğiz ailelerimize:Saruboceq::Saruboceq:
Dilerim Allah tamamına erdirir hepimizin hamileliğini:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?