2010 Aralık Anneleri Bebişlerine Neler Aldı?

haberokcum ellerine saglik sekerim super olmus kurabiyeler
bende seker hamuru ve kurabiye kaliplari aldim ama
saglam bir kurabiye tarifi ariyodum
sen bu isle bayaa ilgilisin sanirim
bende dogumdan sonra kursuna gidicem insallah
tarifi bende isterim sekerimmm

nerdilim saolasın canım. valla marshmalowu denediysen bununla çok rahat çalışıp seveceksin.Ben onu çok ince açamıyordum mesela.Ama hazırı süper,aynı oyun hamuru gibi,aç açabildiğin kadar,tekrar tekrar yap boz çok zevkli..:) Kurabiye tarifinide yazarım şimdi canım..

haberok canım hayranlıkla baktım kurabiyelere ve örgülere,
gerçekten çok beceriklisin dışarıdaki hazırlardan hiçbir farkı yok
çoğunada bin basar,ellerine sağlıkk
inşallah güzel günlerde kullanırsız canım

Saol canım.Valla kurs fiyatları baya pahalı vede İstanbul'da olunca hiç düşünmedim,kendi çabalarımla vede netteki bilgilerle yapmaya çalıştım bişeyler işte. Kurabiye için nette tarçınlı,zencefilli bir tarif çok öneriliyor,önce onu denedim.Eşim,komşum ve çocuklar çok beğendi ama benim pek hoşuma gitmedi.Sonraki tarifi ise kursa gitmiş bi bayandan aldım.Ondan bi tek ben tattım ve çok hoşuma gitti.Bitmesin diye kimseye yedirmedim bu yüzden dışardan bi yorum yazamıcam

Tarifide buraya yazayım madem,isteyen herkes için bulunsun:

250gr. tereyağı
1 su bard. pudra şekeri
1/2 su bard. mısır nişastası
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı fındık tozu
1 çimdik tuz
4 su bard.un
isteğe göre tarçın

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurdum.Merdaneyle açıp kalıplarla kestim ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar piştiler.Üzerleri çok hafif kızardı yani..

Dip notlar :)

Kurabiye şeker hamuruyla kaplanacağı için şeker oranı düşük.Yani sade sade yerseniz tatsız gelebilir :) Tereyağı yerine margarin kullanmayın çünküm bence asıl lezzeti tereyağı veriyor.Ben tarçın kullanmadım çünkü pek sevmem.Hamuru tezgaha yapışmaması için üzerine azar azar nişasta sürerek açtım.Çok ince açmayın çünkü süslerken kırılabiliyor.Kurabiyelere şeker hamurunu yapıştırmak içinde bal kullandım.Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar.Sizin aklınıza takılan birşey olursa da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

Canım benim çok saol ya,çok sevindim güzel yorumlarınıza..Elimden geldiğince yapmaya çalıştım.Bizim buralarda kimsede görmedik böyle kurabiyeler.Bende bii fark yaratayım,doğumda çikolata yerine kendi ellerimle yaptığım bebek kurabiyeleri ikram edeyim dedim. :) Bakalım çevreden gelen tepkiler nasıl olacak

bayıldım, süperler. ağız tadıyla yemek nasip olsun....

saol haberokcum ilk firsatta deneyecegim canim
sanada bildirirm nasil oldugunu
sen istda ne taraftasin?
ben bahcelievlerde bi bayandan kurs alcam
sadece 1 gun suruyor ve tek ders ucreti oduyorsun
benim kurabiyelerimi yapan bayan derste veriyor
ama bu aralar cok yogunum dogumdan sonra artik

iyi geceler herkese bende kendi çapımda bebek şekeri, kapı süsü, sepetler vs. yapıyorum eğer ihtiyacı olan varsa benimle irtibata geçsin gerçekten çok güzel modllerim var...

Rica ederim canım,dene bakalım yaparsın mutlaka bekliyorum sonucu Ben Kocaeli'deyim canım,onun için düşünmedim zaten kursu.Ama bu işi profesyonel olarak yapacak olsam o zaman giderdim.Youtubeda da güzel videolar var aklında bulunsun..

cok tesekkur ederiz teyzoslari, daha iyileri yegenlerimin olur insallah...
fenerbahcemre, gule gule giyin hepsi cok guzel....

narnisam valla becerekli hatunun hali baska, cok guzel olmuslar ellerine saglik

dilem, fenerbahcemre, narnisan güle güle kullanın cicilerinizi inşallah

sağolun kızlar teşekkür ederim
haberok çok güzel görünüyo kurabiyeler ve örgülerin iyi günlerde olsun inşallah.(bu arada o kurabiyelerin hepsini hunharca yemek istiyorum çooook şirinler)

Haberok maşaallah canım benim ne hamarat hatunsun sen öyle.Eee tabi 3. çocuğu da düşünürsün: )

Çok güzeller, çokkk,Afiyet,bal ,şeker, löp löp yağ olsun emiii :2:

haberok peki yazıları üzerine nasıl yazdın. kurabiye yapımı şeker hamuru tamamda senin kalıpların da farklı , bu şekilleri nasıl verdin. hayran kaldım sanat eseri bunlar yahu.
bende bebek kurabiyelerimi kendim yaptım ama hiç böyle olmadı benimkiler

canım çok sağol hemen yazdımmm... kurabiyeler bayatlıyor mu ne kadar taze kalıyor bide hamur şekerini netten felan mı aldın yoksa bu tür malzeme satan bi yerden bakıpta mı aldınnn.... bende mevlüt için düşündüm.... ikramlık....

annemle kayınvalidemin ortak işleriiii.... el emeği örme... (krem rengi kapşonlu hırka ve süweter)
mothercare mavi hırka ve bej hırka...

kapı süsümüz ben öylesine bağladımmm köşeleri dahada açılacak kapıya bağlarken...

haberok canım kurabiyeler hakikaten super olmus bayatlama ve kalıp meselesine kafam takıldı benimde....Bu konuda bizi aydınlat lutfen....

nerdil canım ciciler harika hangisi hazır hangisi el emegi belli olmuyor.Güle güle giydir.Süslü bir erkek olacak anlasılan.....

vayyy vayyy haberokcum bunalr ne bölleeeeeee
becerikliliğe baks ennn
süper görünüyo kurabiyeelr. çok gzüelelr.
sağlıkla yemek nsip olsun.
şimdi olsaydı bikaçtanesini yuvarlamıştımmmm
bebişin cicilerid eçok gzüellll
gzüel günlerde kullansın kızın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…