2010 Aralık Anneleri

bende şey vardır bi olayın en kötüsünü düşünürüm kolay olan zaten kolaydır. e söyleyenlere söliyim kandırmasınlar bizi yarım saati bana sölediler 4 saat bi fikrim var topik olarak doğuma gidelim biz yan yana el ele tutuşuruz bide destek veririz birbizimize hadi kızlar derin nefes alıyoruz der biri aynı anda bütün topik nefes alır sonra doğum yaklaştıkça koro sesleri soloya döner doğum yapan bağırır 1. çinko 2. çinko 3,çinko ve tüm topik doğurana kadar çinkolar sayılır :roflol::roflol::roflol:

30 derecede elde yada makinada diyor..
icim rahat etmedi size danisayim dedim canim...
bebek programimda yok,yorgan programimda yok tatlim..
kendi yattigimiz yorganlarimi küvette kendim yikiyorum benneyaptımki

canım benim her şeyin hayırlısı olsun ... bende de rinit var ...hep önemli zamanlarda bulur zaten : mülakatlarda - toplantılarda ..vereliniortak.. kime söylediysem "o ne yahu" diye tepki verdi bu zamana kadar .... tüm doktorlar bile bu teşhisi koyamıyor ... sadece bi doktor dedi .. ben de ilaçla geçen bişi mi ( yani kronik bişi mi gibisinden ) tedaviden sonra geçer mi diye sormuştum ... o ne dese beğenirsin .. "ben müneccim miyim nereden bileyim" dedi... sanki ben doktora geleceği sordum ... hani ben orada aslında şeker gibi vs .. hastalıklardan mı demek istemiştim ... sana ne denildi canım .. bi tedavi gördün mü ? ev tozu denilen şey var ya : aaahhh ahhh bir önceki evimde ne çektim... insanlar artık bana "çok yaşa" demez olmuştu :2::2::2::2::2::2::2::2:

prensim,burxkan cım hediyem geldi. Detaylar çekiliş topiğinde :))))

Canım girdim topiğe cvp yazdım size

kucukprens;krdln54;burxkan;tooba; bebişim için iyi dileklerinize teşekkür ederim .

Rica ederiz şeker nedemek :1hug:

Muhabbet koyu bu gece. Ohh ohhh. Kızlar bir dergiden bahsetmiştik hani alalım diye. Bebeğim miydi anneyiz miydi. Bayiye gittim ama hatırlayamadım döndüm geri.
Evet şekercim ben bahsetimiştim.
Anneyiz biz ve hamileyiz biz dergileri aynı yayın grubuna bağlı ama asıl önemli olan güzel içerikli editörlerinin yazdığı kitabı bu sayıda dağıtmaları alırsan bence beğenirsin :))

Valla mektup çok akıllıca şekercim. Aferin kız sana odun modun diyoz ama yontmakta bizim elimizde dimi ama sırnaşık şey
Canım geçmiş olsun bende 22 haftalıkken kum döktüm bilirim bu sancıları.
Maaşallah bebekine kilosudaa pek iyiymiş :1hug:

gunaydın kızlar...

pelin87 canım burxkanın dediği anneyiz,ama ben hamileyiz olanı aldım.
burxkan umarım dün akşam doktora gidebilmişsindir ve inanıyorum ki kotu bişey yoktur.

burxkan cnm doktorlar konuşabildin mi yada gidebildin mi doktora

Günaydın canlar ya doktor ile değil ama asistan ile konuşabildim doktor ne zaman arasam muayenedeydi 2 haftaya kadar olan durumların normal olduğunu söylüyor.

Bardak kırılması iyidir derler darlığınız gitmiş derler :1hug:
Bu arada geçmiş olsun cnm şimdi nasılsın ??

Maaşallah bebeke oh ne güzel yemiş yemiş yaramış löp löp et olmuş :))
Canım ben öyle doğum filan izleyip kendimi psikolojik bunalıma itmiyorum bence sende izleme kafan hem karışır hemde korkuların artar bilme daha iyi akışına bırak herşeyin hayırlısı de :teselli:

AP vekilinden bebekli eylem

Başbakan Silvio Berlusconi’nin desteğiyle Avrupa Parlamentosu’na girmeyi başaran İtalyan milletvekili Licia Ronzulli (35), annelere iş yaşamında uygulanan eşitsizlikleri protesto etmek için Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nun dünkü oturumuna bir aylık kızı Vittoria’yla katıldı.

Muhafakazar EPP grubuna dahil olan milletvekili, “Hamilelikte, işte, aile yaşamında hor görülen tüm kadınlar adına kızımla buradayım. AP’nin de annelere özen göstermesini dilerim” dedi.

Helal olsun diyorum kadına, tüm çalışan bayanlar adına yapmışalkisalkisalkis

resmi var mi canim?haklisin öyle corap patik degil ki sevmedim bi daha alayim desen..
magazaya gidip bi daha bak,ölc tart kafanda istersen..
kosullari,yeni siparisin gelis tarihini falanda konusursun,aklina nasil yatiyorsa öyle yaparsin...
cok zor bu isler coookkk :umursamaz:

alemsin heee...1.cinko,2.cinko demek :roflol: :roflol:
sayende dogumda sanci cekerken bunu hatirlayip gülücem kesin :roflol:
sen kanma millete tatliskomm,onca insan nasil dogmuss,hic icinde bebek kalan bi hatun gördün mü...amaaaan korktugun dogum olsun..benim korkularimi dogum sonrasina sakliyorum...
1.korkum KValide sendromu
2.korkum geceleri yüz bin kere uyanmak ve ertesi gün hortlak gibi gezme korkum
nasil ama delikafadulden

ben götürmeyi düşünüyorum canım .. hatta aklıma ne gelirse götürecem ... çünkü mutlaka sonradan unuttuklarımız olacaktır ve kim bilir kaç kişiyi kaç kere eve yollamak zorunda kalacam eksik tamamlamak için .. o yüzden şimdiden aklımda ne varsa çantaya koymak istiyorum ... ama kaynatma konusunu bilemeyeceğim ... zaten biberon her ihtimale karşı yanımızda olacak ama ilk aylar kullanılmayacak (eğer emerse tabi inş. ) şu güzelce temizleyen buharlı makinalardan almayı düşünüyorum ilerde ...

günaydın kızlar.geçmişi okudum ve vereceğim cevapları unuttumbişeyler sorcaktım sankim ben ama ne???neyse düşüneyim biraz hatırlarım.bu arada doğumdan korkmayın arkadaşlar.Allah bizi ona göre yaratmış yapabiliriz yani.
julyet cim çok beğendiysen ne önemi var taşın tuşun al gitsin ama kafanda hep soru işareti olcaksa benzer bişe bak sonra pişman olma.

bide kızlar aldıklarınızın resmini bir bir istiyorum onu aldım bunu aldım diyosunuz merak ediyorum bende.

bide şehri hüzün seninmi kaynanan almıştı bebişine bir hurç dolusu eşya kız ne güzel bize bi çöp alan olmaz neyse zaten bizimki almasında aman Allah korusun.

Names maşallah canım, iyi günlerde kullanın herşeyinizi:Saruboceq:
Çok beceriklisin darısı da bizlere olsun herşeyi tamamlayalım bizlerde inşallah.

Ya bugün tv de doktor teyze dedi ki, bebek emmezse de sütünüzü tamamen boşaltın, nasılsa sonra içirebilirsiniz. Veya hasta olduğunuzda emziremediğinizde o sütleri içirirsinizbilmiyorumkismile

Günaydın millet herkes toplaşmış bakıyorum da sohpette bir güzel ilerliyor...bayanssulusmile

Bak iki haftaya kadar normalmiş işte sevindim, benim kafası büyük bir arkadaşım var çok zekidir:lepi:

Ay keşke bütün bardaklar kırılsa da bütün darlıklarımız gitse bitsekaydirigubbakcemile3 Şimdi iyiyim elhamdülillah, saol canım..

denizim aranızın düzelmesine çok sevindim zaten başka türlü olamazda.sen yinede fazla soğukda davranma fazla samimide olma kandırıldığını hemen belli etme sonra hep tekrarlıyolar hatalarını çünkü:jeyyar:

Ancak yaşayan anlar çalışan hamilelerin ve doğum yapan annelerin halini bu kadında yaşadığı olayı parlamentoda bu şekilde yansıttığı için yürekkliliğinden dolayı kutlarım helal olsun umarım devamı gelirde biz yararlanamazsak bile bizden sonraki hanımlar faydalanırlar inşallah

cucum resmini aradım simdi nette bulamadım ama sana söyle söylim dolabın üst kısmınında bi oyukluk düşün ve orda sıra sıra taşların olduğunu düşün böyle parlak gümüş taşlardan hatta simdi yatak odalarında felanda var komik olur mu sence erkek bebeğine

Cucum aynen bende küvette yıkıyorum yorganımı.Ama çok yorucu bir iş yorgan su aldıkça ağırlaşıyor durlaması falan var.Kaç gündür yıkayayım diyorum ama cesaret edemiyorum valaha bu halimle sen yıkadın mı gız yoksa bilmiyorumkismile

demek ki yanlış hatırlıyomuşum sağol canım düzelttiğin için. ben almadım hiç işsizlik parası, oğlum doğduktan sonra direk istifa ettim. ama o dönemde şirketle anlaşıp, çıkarılmış gibi gösterttirip alanlar olmuştu. bana da söylemişlerdi ama haketmediğimi düşünmüştüm...

bu arada çalışma mevzusunda aklı karışık olan arkadaşlar, bebeğinizi kucağınıza almayı bekleyin derim. karar vermekte acele etmeyin. büyük ihtimalle çok çok zor durumda değilseniz onu bırakmaya kıyamayacaksınız. özellikle de özelde çalışıp, gecesi gündüzü belli olmayanlar. ama öğretmenler rahat bence bu konuda... bi de değer mi yani o yavrucuğun en önemli zamanları ayrı kalmaya. geri gelmiyo o günler. iyiki oğlumda istifa etmişim. huyu suyu gelişimi herşeyi en doğrusunu yaptığımı gösteriyo bana...

yok öyle bacak bağlamak falan. korkutma kendini böyle şeylerle canım. uzun sürdüğü durumlar da olmuş olabilir ama bak ben toplasan 3 saat sancı çektim. doğumhaneye girdikten 10 dakika sonra oğlum doğdu. ondan 10 dakika sonrada odamdaydım ve oğlum kollarımdaydı. rahat ol canım, ne kadar rahat olursan o kadar kolay oluyo bence bu doğum meselesi. kendini kasarsan işte o zaman zor. ama yine de şartlar sezeryan derse yapacak bişey yok.

Saol cnm benim :))
Sevindim cnm iyi olmana :1hug:

Offf kızlar şimdilik kısa süreliğine aranızdan uzaklaşıp rapor hazırlamam lazım ayrıca işler birikti ama ekranım açık aralarda okurum muhabbetinizi

bende bebek programı var canım da hatırladığım kadarı ile 2 saat ( minicik şeyler daha miniminnacık kalır yahu ) ben kısa ve narin programlar seçmeyi düşünüyorum ... biraz deneme yanılma olacak ama napalım ...

teşekkür ederim canım ... ben ilk annelerdenim diye heralde .. ama aklım hep alışverişte kaydirigubbakcemile2 sizinkileri de nasıl merak ediyorum bilemezsin .. bazen kızıyorum size alışveriş topiğinde yeni cici göremeyince falan ... ben de koymayacam diyorum .. sonra bi bakıyorum ki yine kızgınlığım geçmiş ... bir alışveriş - bir fiş amaaannn işlerim de yoğun değil çok şükür kafam da boş bunları düşünüp planlıyorum tabi bütün gün napim kaydirigubbakcemile3

diğer konuda ben de sana katılılyorum .. stok yapmak iyidir.. bunlar için özel poşetler de var .. bi yazı okudum onu paylaşmak isterim sizlerle hatırladığım kadarı ile ;

annenin sütü ; bebek ilk doğduğunda farklı bir vitamin ile tatta olurmuş ... ve zamanla bebeğin büyümesi ile annedeki sütün vitamin değeri de tadı da bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değişirmiş... mesela bir kaç günlük bebek ile 6 aylık bebeğin içtiği anne sütündeki mineraller - vitaminler ve tat tamemen farklıymış ...

bunun dışında anne sütü sabah - öğle - akşam gibi farkllı saatlerde bile değişiklik gösterirmiş ... yani bu da bebeğin o saatteki ihtiyacına hitap edermiş ..

işte kızlar bu sebeple : çalışan bir anne olarak ben, bebeğime stoklayacağım sütü hep aynı saatlerde doldurmamaya çalışacağım .. çünkü rutin saatlerde stoklayacağım anne sütünün hep aynı özelliklerde olacağını biliyorum artık ... farklı saatlerde farklı vitaminleri - mineralleri ve tatları tanısın bebişlerimiz ....

canım eğer sağmazsan zaten göğüslerin gülle gibi oluyo.hem taşımakta zorlanıyosun hem de çok sertleştiği için bebek bi dahaki sefere emmekte zorlanıyo. ayrıca göğüste biriken süt iltihap mı ne yapıyomuş tam hatırlamıyorum şimdi. özellikle ilk zamanlarda sıcak duş almamaya dikkat edin. aniden süt iniyo göğüslerinize. sütünüz gelmezse deneyebilirsiniz ama. bi de benim oğlum ilk zaman sarılık sebebiyle çok emmemişti ve o ilk en faydalı sütü alamamıştı. ben de çok sağdım ama onları versem yine doluyodu göğüslerim ve yine sağmak zorunda kalıyodum. bu şekilde çok süt döktüğüm de oldu. ama hala buzlukta küçük bi kavanozda bi miktar saklıyorum. işe yarayacağından değil ama hatıra gibi bişey, kıyamadım onu atmaya bi türlü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…