2010 Aralık Anneleri

aynen canım bir maaş almış olurum diyorum.işten cıkartılınca tazmınatta alıyorsun işsizlik kağıdıda veriyolar işsizlik parasıda alabiliryorsun.o konuda bır sıkıntı olacağını sanmıyourm..ama tazmınatı hemen alamam gibi geliyor..beklemem gerekebilir.
canım işsizlik ve tazminatı alırım diyorum.ama bir ay tam maaş alım diye kasımda calışım diyorum.belki bi kıyak yaparlarda iş bitene kadar doğum izni verirler sonrada cıkıs bu durumda da benim parasız kalma durumum daha aza iner.yaklaşık 8 ay kadar alırım diye dusunuyorum işsizlik parasını. bir kaç ayda işyeri doğum izni verse .bebişimde kocamn olur yeni bir iş bakabilirim....zaten az vakit kaldı birazda evde hamilellik geçirim istiyorum .hemde hazırlı falan...aman işte boyle don dolaş aynı yere geliyorum aynen canım karar verince haber ver belki banada cesaret vermiş olursun
iyi barı babannesi almış ne guzel.ben dun akşam hiç bişey almadım diyroum onlarda onlar kolay iş diyo bana gorcem ben almaya gelince kolaymı zormu
canım nerelere bakdın bilmiyourm ama sanayiye bakabildin mi bide 56larda var bi yer tam içini gormedim ama guzel seyler vardı sanki.oda takımı mı alıcaksın?beşiş dolap ayrı mı?bu arada işleerinide hafifletmişsin ne guzel.

cucum canım benimde aynen bide ben sureklioturduğum için oluyor sanrıım.hani derlerya oturmakdan popom taş oldu diye aynen ben onu popom değilde başka yerim için soyluyorum anla yani oyle benimki.gece yatakda donerken ayağımıkaldırınca bile acıyor.
burxkan canım senin için rahatsa cokda kurcalama zaten.bence hiç bişeyi yok gercekden onemli bişey olsa doktor bunu soylemeye mecbur.soylemeyince başına gelecekleri biliyordur herhalde.koca bir ordu var karşısında yolarız alimALlah

günaydın kızlar.
biraz geç kalkıyorum.
kahvaltı yapıyorum yeemği koydum derken geç kalıyorum sohbete ya.
birazdan da okul için hazırlanam gerek.
ya kalıyım sohbet edelim.
ekim sonu çabuk gelsin deçıkayım izne.

maşallah bebişe canım benim.
büyümüş kocccaamnnn olmuş annesi. ne güzel

canım geçmiş olsun.
baş ağrısı da fena oluyo hamiellikte.
ama nazarlara geldiniz heralde.
neyse kırılan kırılmış çıkmış nazar.

ohhhhh maşallah seninki de kocccamn olmuş annesi. 1.5 kilo olmuş nerdeyse.
düşünme bence sen öle şeyleri.
hep gzüel şeyleri dinle çevrenden de
herkesin hikayesi başka.
boşuna stres yapma şimdiden.

bende dün bi topikte okudum oda yazmış elimi ayağımı bağladılar diye video seyretmedim hep ama resim gördüğüm topiklerde de eller bağlıydı hatta dur bullim resmi

canım doğumda sezeryan d abile bildiğim kadarıyla eller bağlanıyo.
geeçn arakdaşımla da konuşmuştm epidural sezeryan o da öle dedi.

ohhhh başlıyosun işlere. hadi hayırlısı
mis mis kokucak herşeyi minişin.
canım sağol barıştık ama sürtcem kafasını yok öle heemn yelkenelri suya indirmek.
fırst bulmuşken az kullanalım dimi.
onlarda akıllansın.
sizde barışırsınız.
zaten ben çok uzun süre küs kalamayan biriyim.
aynı evde olmuyo. sevgili olsak olurdu da.
naaplım evliliğin cilveelri.

bence ayrı ayrı makine de hassas programda yıka.
bend eöle yapıcam
en de yıkıcam uyku setini faaln.
yıkanmadık hiçbişi koymıcam
izne çıkınca zaten 1 gün yıka as
bi gün ütü
tek işim bu olucak sanırım.

canım bence taşlı alma .gerçi adece bebek odasıysa olabilir
ama büyüyen karyola falansa aklı erince asla onu istemicek.
komşumun bi kzızı var daah ancak 2.5 yaşında
her kıyafetini kendi seçiyo
öyle bilmiş oluyolarki
annesinin aldıkalrını giymiyo zilli.
şimdiki çocukalr bi alem.

benim bebek daha 31 ağustosta gittim 800 gr m dı.ne kadar hızlı kilo almış 21 günde 600gr almış maaşallah bu gidişle benim bebek 4 kg doğar.kaydirigubbakcemile3

maşallah de annesi. nazar değmesin kuzuna.

Valla mektup çok akıllıca şekercim. Aferin kız sana odun modun diyoz ama yontmakta bizim elimizde dimi ama sırnaşık şey

evet bence d eaklıllıcaydı
hem içimdekileri döktüm
hemde ağzımı yorup kendimi üzmedim.

evet bencede biraz akılansın. korksun üzmekten.
diyo zaten yapıyoruz odunlk napalım
ben düzelticem dedi. haklısın dedi.

ya benim arkadaşım da demişti. mutlaka sağmak gerekiyo diye.
eeee ozman bebeğimizn yanında olsak da almalımıyız süt sağma makinesi.
yoksa iltihap oluyo demişti
onun ilk bebeğinde olmuş
emzirememiş.
sonrada bebk soğumuş sütten
şimdi iyi diyo.

hatunlar wc yle aranız nasıl ben artık hortum takmayı düşünüyorum bıktım yukarı çık in çık in:bbo:

tatlimm taslar,pullar artik erkek bebek icinde kullaniliyor aslinda..ben sahsen aldiklarimi degistirmedim(kiz diye aldiklarim vardi biliyorsun)
kapi süsümüzde bile tüyler,tüller,taslar,simler:))
ikincisi kiz olursa o odayi ona verirsin,oglusunada zaten genc odasi alirsin..
ay bilemedim ne desem bilmiyorumkismile

ah sorma,essek ölüsü gibi oluyor aynen valla..
yok kiz nasil yikayim,aman ha sende yikama,cok agirlasiyor..Allah korusun bisey olur..
ben en son 3.ayda yikamistim bilmiyorumkismile
yazin zaten pikeyle yattik..hala mis gibi kokuyor..annem gelince beraber yikariz belki..
ama suan yalniz hayatta yapmam..

evet 2 saat cok uzunmus..
annemin dedigi aklima yatti ben öyle yapicam canim..
ilk giysileri kirli oldugundan degil,el degdiginden yikayacaksin,hepsini 30da kisada yika dedi..bebek dogunca beyazlari falan yine 60ta yikarsin dedi..simdi atarsan agzi yüzü egilir yeni esyalarin,üzülürsün dedi..
hakli kadin..30da 40ta kisa programlarda yikayacagim tatlim ben yerimseniben

oturmaktan baska yerimiz tas oldu bizimde tövbe tövbe kaydirigubbakcemile3
bende yatarken degilde her adim attigimda oluyor bilmiyorumkismile

hayırlı olsun.. maşallah kızına..
yawrum geçmiş olsun ya. dün gece bende ayaklardaydım.. ne oldu bize.. güya tatilde çılgınlar gibi uyuyacaktım çalıştığım zamandan daha az uyuyorum ( tansiyonunu düzenli ölçtürüyorsun değil mi? ha birde dinlenememek çok bulantıyı artırıyor.. naza çekecen artık kendini..
walla süpersin nalan.. bitirdiğine sevindim.. seni gördükçe kendime kızıyorum.. bende aldım tek tük birşey ama çoğu acil değil yani..
30 derecede elde yada makinada diyor..
icim rahat etmedi size danisayim dedim canim...
bebek programimda yok,yorgan programimda yok tatlim..
kendi yattigimiz yorganlarimi küvette kendim yikiyorum benneyaptımki
kız helal olsun sana.. ankara'da senin gibilere ne diyolardıııı "cevval"! cevval hatunsun walla.. ıslak yorganı bile asacak güç yok bende yaw..

mastit.. göğüste kalan süt , süt kanallarını tıkayıp iltihaba neden olabiliyor.. annenin ateşi felan çıkıyor.. antibiyotik tedavisi gerektiriyor.. halk arasında "süt düğümlenmesi" deniliyor.. çok korktuğum durumlardan biri.. karşılaşmamak için hekimimle görüşmeyi düşünüyorum doğumdan sonra.. aslında topluca araştırma yapalım da ayrıntı bilgi edinelim daha etkili olur bence..

şehri hüzün'de yawrusunu görmüş.. maşallah tombik gidiyormuş.. Allah sağlığını daim etsin...

evet teyzesi,ilk posta yikandi,misler gibi oldu opuyorumnanaktan
koku cok yok bu deterjanda,öyle dalin gibi heryeri bebek kokusu sarmicak yani maalesef
az kalmis tatlim,az daha sabret sonra keyifle yaparsin tüm islerini insallah..
evet haklisin valla,azcik sürtsün burunlari,ama keske sonrasinda anlasalar ve bi daha yapmasalar ama nerdeeeee,ayni...

hatunlar wc yle aranız nasıl ben artık hortum takmayı düşünüyorum bıktım yukarı çık in çık in:bbo:

en iyisi sonda takmak kaydirigubbakcemile3
benim eger baski yaparsa cizzzz diye yaniyor ve öyle gidiyorum ama gecti artik o eskisi kadar yogun dönemim..seninde gecer insallah..

offffffffff kızlar sizi terketmek durumundayım
yaaaaaaa çok yazıyosunuz okuyamıyorumda.
byyyyyyyyymafoldumbenmafoldumben

tuvalet hakkında da yazıyım
her tenefüs tuvalete gitmekten bıktım artık ya
kabızlığa da sanki kyısı iyi geldi. denicem bakalım

[/B]
heheh sorma sorma ammada cevval hatunum,tam osmanli hee kaydirigubbakcemile3
mecburluktan tugbacim..annem burda degil,yardim edecek kimsem yok,burda öyle yikatma falan olaylarida yok..
kayinvalideme muhtac olmak istemiyorum,hamile kaldigimdada bunun icin dua ettim hep,Allahim sen muhtac etme diye..cok sükür...3 ay yattim ama yinede kendime yettim..
hala kendi isimi kendim yapiyorum,alistim yani... benneyaptımki

h
walla süpersin nalan.. bitirdiğine sevindim.. seni gördükçe kendime kızıyorum.. bende aldım tek tük birşey ama çoğu acil değil yani..

ben bilerek aldıklarımı söylüyorum ki siz de biraz hız verin diye kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile ... bi de insanın içi çok rahat oluyor .. dün akşam baktım da eşim dolaplardan çıkarıp çıkarıp sarılıyor cicilere kaydirigubbakcemile3

tuvalet hakkında da yazıyım
her tenefüs tuvalete gitmekten bıktım artık ya
kabızlığa da sanki kyısı iyi geldi. denicem bakalım

al benden de o kadar ... 11:30 ta yemeğe gidiorum ... mesafe 300 metre ( zaten yapışmışım koltuğa kalkışımı göreceksiniz ; babaannem 85 inde öyle kalkmıyordu) ayağa kalkınca 10 adım sonra açılıyor veee uçuşa geçiyorum .. o an koşabilirim de ... yemekten sonra kendimi alana zor atıyorum .. ve sonraaa yarım saat aralıklarla aynı yolu yürüyerek 3 kez wc ... ... ve uyuşncaya kadar da kalkmıyorum yorgunluktan ... her günüm aynı geçiyor .. ben de gece dönerken uyuşanlarım zonkluyor kaydirigubbakcemile3

ayy inşallah yaa.giriyorum bitirdim diye kalkıyorum bi bakıyorum kapıdan çıkmadan sıkışmış hissediyorum bi iki damla tekrar sonra çıkıyorum eee yine arka arkaya 3 defa giriyorum.sistit falanmı oldum dicem ama bu aralar böyle

mrb arkadaşlar bende aralık annesi olucam inşallah sizi hamile kaldığımdan bu yana takip ediyorum ama hiç muhabbetinize katılmamıştı.
ezouygunun yazdıklarını görünce yazmak istedim şu iş konusu ile ilgili bende işten çıkıcam ama sigortadan çıkışımı vermicekler doğum yapıp doğum paramı alıyım o zaman çıkışımı vericekler sende iş yerinle konuşsan sana o şekilde bi tölerans tanımazlarmı zaten 4ay (16hafta) raporlu olduğundan iş yerine bi maddi yükün yok raporun bitince çıkışını verirler işsizlik paranıda alırsın ondan sonra bence böyle daha iyi bana düşmez ama ben sadece fikir vermek istedim.

ne güzel eşinin öyle davranması ayrı bi duygu demi.benimki çok istiyodu bebiş oda şimdiden yazın havuza gideriz denize sokarım kızımı banyo yaptırırım şunu yaparız .......bir sürü planlar yapıyo.Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerimizede bizede olmayan herkese de tez zamanda nasip etsin inşallaaaaahhhhh. bu arada bizim arka sokakta yakışıklı bi bebek var ondan bile kıskanıyo kociş ya bizim kıza asılırsa ya bizim kız ona aşık olursakaydirigubbakcemile3

Denizim Burxkan teşekkür ederim hanımlar geçmiş olsun dilekleriniz içinkaydirigubbakcemile5

Teşekkürler güzelim, evet tansiyonumda problem yok çok şükür ama arada bir böyle ağrım oluyor. Doktor kan şekerim aniden düşünce olabilir demiştiboshayallersmile

Bu arada araştırmaya başladım:
http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/285026-sut-sagma-makinasi-manuel-elektrikli-olmali-2.html

Önerilen markanın en ucuz olduğu sayfa da bu, gerçi yine de çok pahalı:umursamaz::
Ameda Lactaline Elektrikli Pilli St Pompas ( iftli )

hadi yaa yıkatma işinin olmaması kötüymüş canım.. ben artık perdeleri tülleri felan bile yıkatmaya vermeyi düşünüyorum.. takığım biraz ütülü olacak onlar.. yıka ütüle yoruyo diye.. ama yinede maşaAllah sana.. kaynanaya malzemede vermemek lazım zaten.. minnet insanın özgürlüğünü kısıtlar..
maşallah ne güzel.. benimki dengesiz biraz o konuda.. bi pek hevesli bi oralı değil.. birde ilk bebek algılayamadı diyorum... ama bugün yurtdışından geliyo oralarda bayaa bişeyler bakınmış şaşırttı beni..
bende çantamı hazırlayayım en azından diyorum ekim çıktığı an heran bekleyeceğim çünkü.. ama bu öksürükte beni erkenden doğumlara götürebilir korkmuyorum değil hani..

ay çok güldüm bi de o var di mi ... kız babası olmakta böyle bişi işte ... o ayrı bişi ya ... inşallah benim eşime de kız babası olmak nasip olur ilerde ... hala aklına geldikçe "Allah babana kolaylık kuvvet versin" der ... düğünümüzde bile gözleri dolmuş ayrılık sahnesine .. hoş nereye ayrıldıkta işte ... ben çok babacıyımdır ... şu an 2 sokak arkada oturuyorlar ama işte .. kız olmak ve kız babası olmak gerçekten kolay değil...

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 demek yakışıklı bebekten kıskanıyor, eyvah eyvahkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…