öncelikle hoşgeldin canım.ben bu konulardan pek anlamam ,işyerim ben rapor alınca bana belli miktar maaş odemiyormu bu onlara fazladan kulfet gelir diye dusunuyourm zaten cıkısımı verecekken.işten cıktıkdan sonra sigorta devam ediyormu peki.işsizlik parası aldığın surece devam ediyor dedi bir arkadaş..ama bilemiyourm
amin canim aminnnnn :Saruboceq:inşallah burcucum geçer çok sıkıcı ikide bir git gel.
bu arada benimde prensibimdir yeterince gücüm sağlığım varsa kimsenin işime yardım etmesini istemem sonradan laf falan ederler ne bileyim Allah kimseye muhtaç etmesin güç kuvvet versin.ben sevmiyorum başkasına iş yaptırmayı...guclubacismile
Mesela ben kendimden örnek vereyim...
Ekimin 20 sinde felan herşeyi yıkayıp koyacağım yerlerine...
Çekmecelerde de temiz bir örtü ile örteceğim gelenlere örtüyü kaldır göster dokunmasınlar canım :dilcikar:
Bence biraz daha zaman geçsin cucum...
Sanmıyorum canım yediğimden olduğunu, evde gündelik şeyler yedim kahvaltı meyva falan. Ama şimdi iyiyim, eğitime de gelicem inşallah.
Bu arada mailine bi baksana, Narnisan'la anlaştık bir saat önce buluşalım diyoruz, sende gelseneeyerimseniben
1. Bence biraz erken, sadece bavula koyacaklarını yıka bavula koy, gerisini en fazla bir ay kala yıkarsın. Durduğu yerde kirlenmesinler.
2. Bu durumda görümce KV derdinden de kurtulmuş olursun, hem yıkadıklarını hurç gibi şeylere koyarsan erkende yıkayabilirsin, yine KV ve G derdinden kurtulmuş olursun. Ortada büyük parçaları yani daha sonra giyeceklerini bırakırsın, onlara baksın herkesyerimseniben
kendini iyi hissediyoken yap çıkar istersen aradan gelenlerede fazla bahsetme yani hatırlatma konu açılırsa değiştir falan elinden geleni yap.bilmiyorum art niyetli bi insan değilim ama yapmaya kimse yanaşmaz yıkmaya can atarlar.klava:
ya bak işte o kafamı çok kurcalıyor. termi bizden bir hafta küçük olanlar yaşadı.. 17 hafta izin kullanacaklar.. bi katekulliye getirip bir hafta küçük gösterebilirmiyim diye düşünüyordum böylece 17 hafta kullanırım diye ama bir yandanda son sıralar çok yormaya başladı beni sıpa 37'ye kadar dayanamam boşver diyorum.. bilemiyorumdelikafaduldendelikafadulden ay koptummm yaaa... bayram ile arefe kaydirigubbakcemile5 amma da komik olur ... annem doğumu sorduklarında herkese bayramda diyormuş zaten ....ben "Aziz Kaan" koyacaktım ya "Aziz Bayram" koyarım artık ... bu gidişle haklı çıkacaksın galiba canım .. ama ben 37. haftaya kadar çalışmakta istiyorum .. eşim de bi yandan bayramda olmaz diyor ( yasal doğum tatili yanıyormuş kaydirigubbakcemile3 ) herkes kendi derdinde ... anket yapalım da ona göre olsunlar bari :teselli:
oynaşıyoruz da dün gece bayaa kötü zaman geçirdik.. cidden fenalaşıyorum çok geceleri.. ve öksürüğüm çok şiddetli.. nefes alamıyorum burnum kötü.. vicdanen hiç rahat değilim.. çocuğa bişey olacak diye çok korktum böyle hem hastalığımla uğraştım hem ruhsal olarak bir çöküntü haliyle cedelleştim gece boyu.. eşimde yok yanımda.. kötü oldu yani..bebisin durusuyla ilgili sanirim canim bu..idrar yaparken yanma coksa sorun yok diyorlar ama sor yinede doktoruna icin rahat degilse..
ama azalir bence yakinda merak etme
aynen canim...simdiye kadar arayip sormadi,kendim mi cagiricam bosversene...cagirincada bi sürü.yaptimda gittimde ben kosturdumda olucak,en iyisi böyle..
yikamaci yok heryerde ütücü var bizdede..artik kendi giysilerimizi ütücüye vericem bende..bebek olunca bebisin esyalarini yika-ütüle zaten bi sürü zaman alicak..
sen nasil oldun canim?meleginle nasil gidiyor?oynasiyor musunuz bol bol?opuyorumnanaktan
Tooba kız hep erken doğurcam diyip duruyon sanki senle birim bende erken doğurcam diye düşünüyorum :roflol::roflol:
Gerçekten vakit yaklaştıkça insan acaba ne zaman diye düşünmeden edemiyor boshayallersmile
ya bak işte o kafamı çok kurcalıyor. termi bizden bir hafta küçük olanlar yaşadı.. 17 hafta izin kullanacaklar.. bi katekulliye getirip bir hafta küçük gösterebilirmiyim diye düşünüyordum böylece 17 hafta kullanırım diye ama bir yandanda son sıralar çok yormaya başladı beni sıpa 37'ye kadar dayanamam boşver diyorum.. bilemiyorum
oynaşıyoruz da dün gece bayaa kötü zaman geçirdik.. cidden fenalaşıyorum çok geceleri.. ve öksürüğüm çok şiddetli.. nefes alamıyorum burnum kötü.. vicdanen hiç rahat değilim.. çocuğa bişey olacak diye çok korktum böyle hem hastalığımla uğraştım hem ruhsal olarak bir çöküntü haliyle cedelleştim gece boyu.. eşimde yok yanımda.. kötü oldu yani..
ama hareketleri iyi çok şükür.. sabaha kadar yarımyamalak uyuyunca sabaha karşı içim geçmiş yarı oturur vaziyette onun zıplamalarıyla uyandım.. oyun oynuyor yaa kuzum.. oyunun anne karnında başlaması ne güzel.. bir öyle laf dinliyor senin ufaklık gibi.. eşimde "lafçı sıpa" diyor.. karnımı gümlettiği sıralarda konuşmaya başlarsam anında duruyor böyle.. susunca bir süre sonra yine başlıyor.. en çok ona gülüyorum..
belin nasıl oldu? dün akşam yine coştu mu?
ya hiç sorma semacım, hiç 40'ı görecekmişim gibi gelmiyor. belli de olmaz ya hani.. bi arkadaşımın 35. hafta suyu gelmişti ha doğdu ha doğacak derken 42 sezeryanla almak zorunda kaldılar çocuğu :))
benim kızda biraz fırlama olacak gibi o yüzden erken olur gibi geliyor bize. bu gidişle hoplaya zıplaya kendi kendini sezeryan yapacak sıpa :))
aslında bende mantar var ve çok sık tekrarlıyor ki bu konuda çok hassas olmama gerek medikal gerek hijyenik herşeyi uygulamama rağmen. yapısal bir durum zaten alerjik bir bünyem var üstelik çok akıntım oluyor ve ıslak ortam mantarı tetikliyor. mantarda erken doğum sebebi biraz ondan dolayıda pay veriyorum açıkçası...
ama sen bana bakma şekerim benim huyumdur hep en olmazına ve en kötüsüne hazırlarım kendimi bu yüzden tetikteyim yani..
2 takim nevresimi yikadim,battaniyeleri attim simdi,2 postada onlar yikanicak..
hastane cikisinida yikayim o zaman,simdilik bunlar yikanmis olsun,acil gerekli olanlar yani..kasim sonuna gelir cünkü bu sipa,hissediyorum..bilmiyorumkismile
erken gelirse yapacak kimsemde yok..
yikanan bu parcalarida hurclayip kaldirayim..kalanlarida dolabina öyle yerlestireyim ortadan kalksin en azindan...
cünkü dediginiz gibi öyle örtü altindan bakmaz benim görümcem..
acar,serer yetmiyor gibi kücük oglunada gösterir,ellettirir süründürür...yasadim biliyorum yani..
ya hiç sorma semacım, hiç 40'ı görecekmişim gibi gelmiyor. belli de olmaz ya hani.. bi arkadaşımın 35. hafta suyu gelmişti ha doğdu ha doğacak derken 42 sezeryanla almak zorunda kaldılar çocuğu :))
benim kızda biraz fırlama olacak gibi o yüzden erken olur gibi geliyor bize. bu gidişle hoplaya zıplaya kendi kendini sezeryan yapacak sıpa :))
aslında bende mantar var ve çok sık tekrarlıyor ki bu konuda çok hassas olmama gerek medikal gerek hijyenik herşeyi uygulamama rağmen. yapısal bir durum zaten alerjik bir bünyem var üstelik çok akıntım oluyor ve ıslak ortam mantarı tetikliyor. mantarda erken doğum sebebi biraz ondan dolayıda pay veriyorum açıkçası...
ama sen bana bakma şekerim benim huyumdur hep en olmazına ve en kötüsüne hazırlarım kendimi bu yüzden tetikteyim yani..
öncelikle ben o alerjik rinit yüzünden (tetikleyici etkisi olduğu için) sinüzit ameliyatı+burun kemiği ameliyatı oldum. ama alerjik rinitin kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanmak zorundaymışım doktor 50 yaşından sonra kendiliğinden geçer dedi aşı vs çözümü yok bunun dedi aynı bende senin gibi burnum akar durur en gereksiz yerlerde hep peçete yanımda. burun spreyi kullanıyodum ben rahattım onla ama hamile kalınca bıraktım bu burun yüzünden çok çektim hala çekiyorum.50 yaşını beklicez tatlım ama korkum şu annemde ve kardeşlerimdede var bu durum çocuğuma da geçeçek büyük ihtimalle diye düşünüyorum buda beni üzüyorcanım benim her şeyin hayırlısı olsun ... bende de rinit var ...hep önemli zamanlarda bulur zaten : mülakatlarda - toplantılarda ..vereliniortak.. kime söylediysem "o ne yahu" diye tepki verdi bu zamana kadar .... tüm doktorlar bile bu teşhisi koyamıyor ... sadece bi doktor dedi .. ben de ilaçla geçen bişi mi ( yani kronik bişi mi gibisinden ) tedaviden sonra geçer mi diye sormuştum ... o ne dese beğenirsin .. "ben müneccim miyim nereden bileyim" dedi... sanki ben doktora geleceği sordum ... hani ben orada aslında şeker gibi vs .. hastalıklardan mı demek istemiştim ... sana ne denildi canım .. bi tedavi gördün mü ? ev tozu denilen şey var ya : aaahhh ahhh bir önceki evimde ne çektim... insanlar artık bana "çok yaşa" demez olmuştu :2::2::2::2::2::2::2::2:
resmi var mi canim?haklisin öyle corap patik degil ki sevmedim bi daha alayim desen..
magazaya gidip bi daha bak,ölc tart kafanda istersen..
kosullari,yeni siparisin gelis tarihini falanda konusursun,aklina nasil yatiyorsa öyle yaparsin...
cok zor bu isler coookkk :umursamaz:
alemsin heee...1.cinko,2.cinko demek :roflol: :roflol:
sayende dogumda sanci cekerken bunu hatirlayip gülücem kesin :roflol:
sen kanma millete tatliskomm,onca insan nasil dogmuss,hic icinde bebek kalan bi hatun gördün mü...amaaaan korktugun dogum olsun..benim korkularimi dogum sonrasina sakliyorum...
1.korkum KValide sendromu
2.korkum geceleri yüz bin kere uyanmak ve ertesi gün hortlak gibi gezme korkum
nasil ama delikafadulden
sağolsun ya kendikızından ayırt etmez beni bana alır hep severde hani benigünaydın kızlar.geçmişi okudum ve vereceğim cevapları unuttumbişeyler sorcaktım sankim ben ama ne???neyse düşüneyim biraz hatırlarım.bu arada doğumdan korkmayın arkadaşlar.Allah bizi ona göre yaratmış yapabiliriz yani.
julyet cim çok beğendiysen ne önemi var taşın tuşun al gitsin ama kafanda hep soru işareti olcaksa benzer bişe bak sonra pişman olma.
bide kızlar aldıklarınızın resmini bir bir istiyorum onu aldım bunu aldım diyosunuz merak ediyorum bende.
bide şehri hüzün seninmi kaynanan almıştı bebişine bir hurç dolusu eşyakız ne güzel bize bi çöp alan olmaz neyse zaten bizimki almasında aman Allah korusun.
hatunlar wc yle aranız nasıl ben artık hortum takmayı düşünüyorum bıktım yukarı çık in çık in:bbo:
amin cnm hepimizinkini inşşşehri hüzün'de yawrusunu görmüş.. maşallah tombik gidiyormuş.. Allah sağlığını daim etsin...
kızlar ben gidiyorum dua edin benim için herşey yolunda çıksın inşallah öpüyorum hepinizi doktordan geldikten sonra paylaşırım son gelişmeleri sizinle şimdilik hoşçakalın
canım doğum raporu alınca iş yerin hiçbir şey ödemiyor : garipkuş çok haklı ... önce doğum izninden sigortadan 16 haftalık maaşının yaklaşık 2/3 ünü alırsın ...izninden sonra da çıkarırlarsa tazminatını alırsın ..
bi de devlet hamilelerin çıkarılmasına izin vermiyorki .. iş yerinin kötü niyetten izni yok böyle bir şeye ... çıkarırsa da kötü niyet tazminatı var Hamile çalışanı işten atan tazminat ödeyecek - Milliyet.com.tr
sağolun kızlar oğrendiğim iyi oldu.işyerimde muhasebeciyle konuşmuşduk o calıaşbildiğin kadar çalış maaşını tam alırsın doktor rapor verse bile ben merkeze bildirmem kolaylık yaparız falan diyodu tam konuşmadık yani.peki sigorta olayı ne oluyor.oda bildiğim kadarıyla sağlıkdan faydalanıyorsun ama sigoratn ayatmamış oluryor.emekli olduğunda rapor aldığımız bu dort ay için dort ay daha fazla calışmamız gerekecek yani diye biliyorumhoşbuldum canım. nameste yazmış iş yeri sana yada sigortaya sen raporlu olduğun günlerde ücret ödemiyo sen raporun bittiğinde doğum evrakınla sigortaya başvuruyosun ve raporlu olduğun 16haftalık sürelik paranın 3/2sini alıyon bu da askeri ücretle bile çalışıyo oldan 2000lira gibi bi rakam oluyo sen en iyi bilgiyi ssk dan alırsın orayı bi ara sor benim iş yerinin muhasebecisi araştırdı o şekilde olucak patronda kabul etti.
ayyy Allah kolaylik versin tatlimmm,bol sanslarrrr :1ninca:öncelikle ben o alerjik rinit yüzünden (tetikleyici etkisi olduğu için) sinüzit ameliyatı+burun kemiği ameliyatı oldum. ama alerjik rinitin kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanmak zorundaymışım doktor 50 yaşından sonra kendiliğinden geçer dedi aşı vs çözümü yok bunun dedi aynı bende senin gibi burnum akar durur en gereksiz yerlerde hep peçete yanımda. burun spreyi kullanıyodum ben rahattım onla ama hamile kalınca bıraktım bu burun yüzünden çok çektim hala çekiyorum.50 yaşını beklicez tatlım ama korkum şu annemde ve kardeşlerimdede var bu durum çocuğuma da geçeçek büyük ihtimalle diye düşünüyorum buda beni üzüyor( benimde ev tozuna alerim var ama maykları yok etmek imkansız çekicez 50 yaşına kadar ben doğum yapsamda burun spreyimi tekrar kullansam diye 4 gözle bekliyorum
e kayın validem bize temelli geliyo ben napam ama allahtan gıcık değil benimki yemeğimi evimin bütün işini yapıverir hatta ben söylemesi ayıp çok dağınığımda onlarıda toplar sağolsun şanslıyım bu konuda galiba:))) geceleri şöyle bi yöntem kullan bebeğini bi yatak vardı karyolaya yapışık kırmızı hatırladın mı yatmadan önce göğüsleri açıkta bırak çocuk ağlayınca dönüver ondan yana ver ağzına dikkat et yalnız uyku sersemi kocana süt vermeye kalkma sağını solunu şaşırıp:roflol::roflol::roflol:
sağolsun ya kendikızından ayırt etmez beni bana alır hep severde hani beni
bende alim ondan bi tane yaw tuvaletten çıkıyorum saniyede hapşuruyorum bi bakıyorum çamaşırım batmış nasıl bi iştir bu ya çocuğun kafası aşağı inmiş bende sanırım ondan doğum moduna girmiş benim ki
amin cnm hepimizinkini inşş
allah yardımcın olsun cnm inş herşey yolunda çıkar
küçük prens cim geçmiş olsun cnm havalarda değişti üşütüyo olabiliriz
Sen daha iyi bilirsin canım görümcenin nasıl biri olduğunu ki böyle yapması da garip yani dediğin gibi yap en iyisi
Eee sen kendini bildiğin için ve sorunlarını tahmin edebiliyorsun bazı şeyleri...
Geçen kontrolde bir kadın vardı doğum ne zaman dedim günüm bugün yarın gelir ama tık yok dedi...Sanırım sezeryan olurum diyor...
İçimden dedim ki ne garip bekle bekle gelmiyor kaydirigubbakcemile3
Benimki de çok hareketli ve sanki durmayacak gibi geliyor bana hakkımızda hayırlısı ya iyi olsunlarda erken gelsinler...
e kayın validem bize temelli geliyo ben napam ama allahtan gıcık değil benimki yemeğimi evimin bütün işini yapıverir hatta ben söylemesi ayıp çok dağınığımda onlarıda toplar sağolsun şanslıyım bu konuda galiba:))) geceleri şöyle bi yöntem kullan bebeğini bi yatak vardı karyolaya yapışık kırmızı hatırladın mı yatmadan önce göğüsleri açıkta bırak çocuk ağlayınca dönüver ondan yana ver ağzına dikkat et yalnız uyku sersemi kocana süt vermeye kalkma sağını solunu şaşırıp:roflol::roflol::roflol:
‎**********BABA OLMAK**********
Baba Olmak…
.
tooba cnm mantarın için herzamankinden çok su iç ozaman geçeçek birde iç çamaşırının arasını kızgın ütüyle ütüle ve sık sık isterse 6 kere olsun değiş ben öyle geçirirdim hep. hamile olmasan bi tane ilaç önerirdim sana bi daha mantar olmazdın bende sen gibiydim valla allah razı olsun doktora adam gibi ilaç verdiği için
Ayyy gülmekten karnıma ağrılar girdi :roflol::roflol:
sorma ya yazarken benimde gülmekten gözümden yaşlar geldi ya aslında beni doğum koçunuz yapın siz ben sizi gülmekten doğurturum:roflol: anlamazsınız nasıl doğum yaptığınızı
selam kıslar nasılsınız herkes iyidir umarım ... ben yine sabah 5 de uyandım 8 e kadar ayaktaydım normalde hiç böyle olmazdım hamile kaldığımdan beri nezaman çok yorulsam uykum düzensizleşiyor 8 de tekrar uyumuşum şimdi de sersem gibiyim havada çok kapalı ve kasvetli ... bütün kaslarım ayrı ağrıyo ya bidahamı eminönü felan :)) üstümden tır geçti sanki(...
küçükprensim geçmiş olsun hayırdır rahatsızlandınmı?
hapşurukcum eğitime gidecekmisin bugün? biras erken olalım orda demiştik ama bugünkü vaziyetleriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?