2010 Aralık Anneleri

selam kıslar nasılsınız herkes iyidir umarım ... ben yine sabah 5 de uyandım 8 e kadar ayaktaydım normalde hiç böyle olmazdım hamile kaldığımdan beri nezaman çok yorulsam uykum düzensizleşiyor 8 de tekrar uyumuşum şimdi de sersem gibiyim havada çok kapalı ve kasvetli ... bütün kaslarım ayrı ağrıyo ya bidahamı eminönü felan :)) üstümden tır geçti sanki (...
küçükprensim geçmiş olsun hayırdır rahatsızlandınmı?
hapşurukcum eğitime gidecekmisin bugün? biras erken olalım orda demiştik ama bugünkü vaziyetleriniz nedir?

hoşbuldum canım. nameste yazmış iş yeri sana yada sigortaya sen raporlu olduğun günlerde ücret ödemiyo sen raporun bittiğinde doğum evrakınla sigortaya başvuruyosun ve raporlu olduğun 16haftalık sürelik paranın 3/2sini alıyon bu da askeri ücretle bile çalışıyo oldan 2000lira gibi bi rakam oluyo sen en iyi bilgiyi ssk dan alırsın orayı bi ara sor benim iş yerinin muhasebecisi araştırdı o şekilde olucak patronda kabul etti.

amin canim aminnnnn :Saruboceq:

2 takim nevresimi yikadim,battaniyeleri attim simdi,2 postada onlar yikanicak..
hastane cikisinida yikayim o zaman,simdilik bunlar yikanmis olsun,acil gerekli olanlar yani..kasim sonuna gelir cünkü bu sipa,hissediyorum..bilmiyorumkismile
erken gelirse yapacak kimsemde yok..
yikanan bu parcalarida hurclayip kaldirayim..kalanlarida dolabina öyle yerlestireyim ortadan kalksin en azindan...
cünkü dediginiz gibi öyle örtü altindan bakmaz benim görümcem..
acar,serer yetmiyor gibi kücük oglunada gösterir,ellettirir süründürür...yasadim biliyorum yani..

ya bak işte o kafamı çok kurcalıyor. termi bizden bir hafta küçük olanlar yaşadı.. 17 hafta izin kullanacaklar.. bi katekulliye getirip bir hafta küçük gösterebilirmiyim diye düşünüyordum böylece 17 hafta kullanırım diye ama bir yandanda son sıralar çok yormaya başladı beni sıpa 37'ye kadar dayanamam boşver diyorum.. bilemiyorum
oynaşıyoruz da dün gece bayaa kötü zaman geçirdik.. cidden fenalaşıyorum çok geceleri.. ve öksürüğüm çok şiddetli.. nefes alamıyorum burnum kötü.. vicdanen hiç rahat değilim.. çocuğa bişey olacak diye çok korktum böyle hem hastalığımla uğraştım hem ruhsal olarak bir çöküntü haliyle cedelleştim gece boyu.. eşimde yok yanımda.. kötü oldu yani..
ama hareketleri iyi çok şükür.. sabaha kadar yarımyamalak uyuyunca sabaha karşı içim geçmiş yarı oturur vaziyette onun zıplamalarıyla uyandım.. oyun oynuyor yaa kuzum.. oyunun anne karnında başlaması ne güzel.. bir öyle laf dinliyor senin ufaklık gibi.. eşimde "lafçı sıpa" diyor.. karnımı gümlettiği sıralarda konuşmaya başlarsam anında duruyor böyle.. susunca bir süre sonra yine başlıyor.. en çok ona gülüyorum..
belin nasıl oldu? dün akşam yine coştu mu?

Tooba kız hep erken doğurcam diyip duruyon sanki senle birim bende erken doğurcam diye düşünüyorum :roflol::roflol:
Gerçekten vakit yaklaştıkça insan acaba ne zaman diye düşünmeden edemiyor boshayallersmile

ya hiç sorma semacım, hiç 40'ı görecekmişim gibi gelmiyor. belli de olmaz ya hani.. bi arkadaşımın 35. hafta suyu gelmişti ha doğdu ha doğacak derken 42 sezeryanla almak zorunda kaldılar çocuğu :))
benim kızda biraz fırlama olacak gibi o yüzden erken olur gibi geliyor bize. bu gidişle hoplaya zıplaya kendi kendini sezeryan yapacak sıpa :))
aslında bende mantar var ve çok sık tekrarlıyor ki bu konuda çok hassas olmama gerek medikal gerek hijyenik herşeyi uygulamama rağmen. yapısal bir durum zaten alerjik bir bünyem var üstelik çok akıntım oluyor ve ıslak ortam mantarı tetikliyor. mantarda erken doğum sebebi biraz ondan dolayıda pay veriyorum açıkçası...
ama sen bana bakma şekerim benim huyumdur hep en olmazına ve en kötüsüne hazırlarım kendimi bu yüzden tetikteyim yani..

ezouygun, iş yeri sadece seni sigortadan çıktı yapmıyo yoksa onlara hiç bi yükün olmamış oluyo hemde o 16 haftada sigortadan da yararlanıyon seni raporun bitince sigortadan çıkartıyorlar ondan sonrada zaten işsizlik sigortası alıyon

bakkın kızlar işinize yaramı bilmiyorum ama eklemek istedim....

Sağlık mevzuatındaki değişiklikler sayesinde Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı anne adaylarına da genellikle ekstra bir ücret ödemeleri koşuluyla özel hastanelerde doğum yapma imkanı sunulmaktadır. 2004 yılının sonunda başlayan ve henüz yeni olan bu uygulama her an değişikliklere uğrayabileceğinden konuyla ilgili güncel bilgileri kurumların internet sitelerinden öğrenmelisiniz.
Özel bir hastanede doğum yapacaksanız beklenmedik bir faturayla karşılaşmamak için bazı noktaları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli olmalısınız:

Doktorunuz hastanenin kadrolu doktoru değilse hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı (KDV dahil fiyatını) öğrenin. Doktorunuz hastanenin kadrosundaysa size verilen fiyat doktor dahil fiyat olacaktır.
Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıyı kesmede oldukça etkili bir alettir), sezaryan esnasında doktorunuza yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.
Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
Hastaneler fiyatlarını TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından açıklanmış fiyat listesine göre belirlerler. TTB fiyatları hastaneler tarafından uygulanacak en düşük fiyatlardır ve bazı hastaneler "TTB uygularken" bazıları TTB'nin katlarını uyguluyor olabilirler. TTB fiyatları ocak ve temmuz aylarında yeniden düzenlenir.
Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması faydalı olabilir) içerir. Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.
Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.

cok gecmis olsun canim,insallah gecer bir an önce..sende rahat rahat uyursun...
öksürdükcede insan tedirgin oluyor bisey olur mu diye..hamilelik sadece bebegi tasimak gibi gibi gelirdi,meger ne cok sorun,hastalik,evham,düsüncede beraberinde getiriyormus :))
saglikli olsunlarda,az kaldi tatlim..biz bi sekilde idare ediyoruz mecburen iste..
cok sagol canim,dün iyiydim,uzun zamandir ilk defa deliksize yakin bir uyku cektim:))
oy yerim ben o cimcimeyi,acayip laf dinliyorlar degil mi?insanin ici kayniyor,yok böyle bir ask opuyorumnanaktan

Sen daha iyi bilirsin canım görümcenin nasıl biri olduğunu ki böyle yapması da garip yani dediğin gibi yap en iyisi

Eee sen kendini bildiğin için ve sorunlarını tahmin edebiliyorsun bazı şeyleri...
Geçen kontrolde bir kadın vardı doğum ne zaman dedim günüm bugün yarın gelir ama tık yok dedi...Sanırım sezeryan olurum diyor...
İçimden dedim ki ne garip bekle bekle gelmiyor kaydirigubbakcemile3
Benimki de çok hareketli ve sanki durmayacak gibi geliyor bana hakkımızda hayırlısı ya iyi olsunlarda erken gelsinler...

öncelikle ben o alerjik rinit yüzünden (tetikleyici etkisi olduğu için) sinüzit ameliyatı+burun kemiği ameliyatı oldum. ama alerjik rinitin kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanmak zorundaymışım doktor 50 yaşından sonra kendiliğinden geçer dedi aşı vs çözümü yok bunun dedi aynı bende senin gibi burnum akar durur en gereksiz yerlerde hep peçete yanımda. burun spreyi kullanıyodum ben rahattım onla ama hamile kalınca bıraktım bu burun yüzünden çok çektim hala çekiyorum.50 yaşını beklicez tatlım ama korkum şu annemde ve kardeşlerimdede var bu durum çocuğuma da geçeçek büyük ihtimalle diye düşünüyorum buda beni üzüyor( benimde ev tozuna alerim var ama maykları yok etmek imkansız çekicez 50 yaşına kadar ben doğum yapsamda burun spreyimi tekrar kullansam diye 4 gözle bekliyorum

e kayın validem bize temelli geliyo ben napam ama allahtan gıcık değil benimki yemeğimi evimin bütün işini yapıverir hatta ben söylemesi ayıp çok dağınığımda onlarıda toplar sağolsun şanslıyım bu konuda galiba:))) geceleri şöyle bi yöntem kullan bebeğini bi yatak vardı karyolaya yapışık kırmızı hatırladın mı yatmadan önce göğüsleri açıkta bırak çocuk ağlayınca dönüver ondan yana ver ağzına dikkat et yalnız uyku sersemi kocana süt vermeye kalkma sağını solunu şaşırıp:roflol::roflol::roflol:

sağolsun ya kendikızından ayırt etmez beni bana alır hep severde hani beni

hatunlar wc yle aranız nasıl ben artık hortum takmayı düşünüyorum bıktım yukarı çık in çık in:bbo:

bende alim ondan bi tane yaw tuvaletten çıkıyorum saniyede hapşuruyorum bi bakıyorum çamaşırım batmış nasıl bi iştir bu ya çocuğun kafası aşağı inmiş bende sanırım ondan doğum moduna girmiş benim ki

şehri hüzün'de yawrusunu görmüş.. maşallah tombik gidiyormuş.. Allah sağlığını daim etsin...
amin cnm hepimizinkini inşş

kızlar ben gidiyorum dua edin benim için herşey yolunda çıksın inşallah öpüyorum hepinizi doktordan geldikten sonra paylaşırım son gelişmeleri sizinle şimdilik hoşçakalın

allah yardımcın olsun cnm inş herşey yolunda çıkar

küçük prens cim geçmiş olsun cnm havalarda değişti üşütüyo olabiliriz

‎**********BABA OLMAK**********

Baba Olmak…

Toplumumuzda
..."baba" kavramına anneye verildiği kadar değer verilmez. Çünkü erkeklik
gururunun ağır bastığı ve sevgi göstermenin bu gururu ayaklar altına
aldığını düşünen bir toplumda yaşıyoruz. Oysa bunları düşünen
erkeklerin, çocuklukta kendi babalarının da onlara sevgi
göstermemesinden şikayetçi oldukları bir gerçek değil mi? Her çocuk baba
sevgisini hissetmek ister. Babanın varlığı çocuğun ruhsal gelişimi için
oldukça önemlidir. Sadece onlarla geçireceğiniz kısa bir sürede bile
onların ne kadar da sizin sevginize muhtaç olduğunu anlayacaksınız; ve
elbette onlar için eve ekmek getiren birinden daha değerli olduğunuzu
da!

Baba olmak sorumluluk gerektiren bir şeydir ve bir erkeğin
sorumluluklarının arttığını bilmesi onlara korkutucu gelmektedir. Modern
dünyamızda baba olmak önemli bir görevdir. Görevdir çünkü kadınlarda ki
içgüdü, erkeğin doğasında yoktur . Bir ebeveyn olmak ve bir çocuk
büyütmek hakkında öğreneceği çok şey vardır. Bu bir iş değildir ki
patronunuza beğendireceğiniz. Veya ucunda terfi olan bir proje! İyi bir
baba-çocuk ilişkisi kurmak bir günde olacak bir iş asla değildir. Bu,
temelleri sağlam ve güvene dayalı bir ilişki olmalıdır ki sağlıklı ve
sonsuz olabilsin. Bunun için gerçekten zaman ve enerji harcamanız
gerekecek. Eğer iyi bir baba olmak istiyorsanız sadece onu sağlıklı
yetiştirmeniz ve onu “maddi varlığınızla” mutlu etmeniz yeterli değil,
aynı zamanda onun hayatını “babasıyla” dolu geçirmesini sağlamalısınız.
Peki
bunu nasıl sağlayacaksınız? Baba kavramının yeni doğanlarda içgüdüsel
olarak gelişmemesi bebeğinizin suçu değil; ama bu kavramı geliştirmek
sizin elinizde. Bir çocuğun annesine olan bağlılığının doğuştan gelmesi
ise doğaldır. Düşünün bir kere, annesi onu dokuz ay karnında taşımış ve
onu kendi kanıyla beslemiştir. İster istemez arada güçlü bir bağ vardır.
Ve doğar doğmaz da bu bağ kopamaz; kopmasını da bekleyemezsiniz zaten.
İşte burada babaya görev düşer. Babanın kendisini çocuğuna göstermesi
gerekir! Çünkü siz ona yabancısınızdır. Annesinin o tek tanıdığı ve
güvendiği varlığın yanında ki bu adam da kimdir? Yoksa annesiyle arasına
giren biri midir? İşin böyle olmadığını ve sizin onun hayatının bir
parçası olduğunuzu, onu çok sevdiğinizi ve bu kutsal ikili ilişkinin
aslında üç kişiden oluşması gerektiğini ona göstermelisiniz. Örneğin,
genelde annesinin yaptığı şeylerden bazılarını siz yaparak ona daha
yakın olabilirsiniz; onu uyutmak, kucağında taşımak gibi.

Çocuğunuzla daha yakın olun ve ona daha fazla ilgi gösterin:

İyi
bir baba-çocuk ilişkisi kurmak için eğlenceli, sevecen ve şefkate
dayalı bir iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Böylece çocuğunuz size
korkarak yaklaşmayacaktır. Mesela, çocuğunuzla onun sevdiği oyunları
oynayabilir; onunla arkadaş olabilirsiniz. Ona öyle bir güven duygusu
verin ki zor anlarında bunu başkalarıyla değil sizinle paylaşabileceğini
öğrensin. Birbirinizle güvene ve saygıya dayanan bir ilişki
kurmalısınız. Sizi korkacağı biri olarak asla görmemeli. Aranıza
duvarlar örmeyin! Mesela asla ona yapamayacağınız şeyler için söz
vermeyin. Çünkü söz verip de yapmadığınız her şey için, size olan güveni
yavaş yavaş azalacaktır.
Çocuğunuz üstünde otorite kurmaya
kalkmayın.Unutmayın ki, çocuğu otorite değil sevgi şekillendirecektir.
Disiplin vermek için sevgiyi yok sayamazsınız. Onun saygısını
kazanmalısınız ki sizin doğrularınızı kabul etsin. Örneğin, ona yapma
dediğiniz şeyleri sizin de yapmamanız gerekir ki gerçekten bunun
yapılmaması gerektiğini anlasın. Yani, sigaranın kötü bir şey olduğunu
söyleyip ardından sigara içerseniz çocuğunuz ikileme düşecektir. Aradaki
dengeyi çok iyi sağlamalısınız. Bunun için onunla konuşun ve onunla
daha çok zaman geçirin. Göreceksiniz ki sizde bundan çok
hoşlanacaksınız. Ona güvendiğinizi, onunla ilgilendiğinizi,ve onu
sevdiğinizi gösterin.

Onun isteklerinize saygı duyun ve onu dinleyin:

Onun
sizden farklı olduğunu ve onunda kendi kararları olabileceğini
unutmayın. Devamlı onun yanlışlarını düzeltmekten vazgeçin ve daha
anlayışlı, destekleyici, cesaretlendirici ve takdir edici olun. Ona “o”
olduğu için saygı duyun. Ve sizin istediğiniz biri değil de kendi
olmasına izin verin. Onu yönlendirin ama onu değiştirmeye çalışmayın;
görüşlerine saygı duyun. Özellikle büyüdükçe ve kendini keşfetmeye
başladıkça sizin isteklerinizle ve kendinize ait doğrularınızla
onunkiler muhakkak çatışacaktır. Ona zorla sizin doğrularınızı empoze
etmeye çalışmayın. Sadece ona gösterin o muhakkak görecektir. Bir şeyi
yapma dedikçe o bunu yapmaktan daha çok hoşlanacaktır. Çocuğunuz kötü
bir sözü öğrenmiş ve devamlı bunu tekrarlıyor olabilir. O bunun kötü
olduğunun farkında bile değildir aslında. Sadece söylediği zaman aldığı
tepki hoşuna gider- genelde insanlar gülerler! Bu da sizi çileden
çıkarabilir. Oysa ona yaptığının doğru olmadığını, bunun kötü ve çirkin
bir davranış olduğunu konuşarak anlatabilirsiniz. Bundan vazgeçecektir.

Yeterince zaman ayırıyor musunuz?

Sahip
olduğunuz ağır iş ortamı ve hayat baskısının sorumlusu çocuklarınız
değil. Aile ve iş arasında ki bağı dengelemelisiniz. Eve geldiğinizde
artık o günü ya da bir sonrakini düşünmeyin. Artık önemli olan
çocuğunuzla geçireceğiniz zaman olmalıdır. Eğer buna vaktiniz olmuyorsa
ona sevginizi belli ettirecek hareketlerde mutlaka bulunmalısınız.
Örneğin iş yoğunluğunuz arasında bulabildiğiniz bir an onu telefonla
aramak gibi.
Unutmayın iyi bir baba çocuğunun sadece maddi
ihtiyaçlarını karşılamakla olmaz. Çocuğunuzun sevgi ve ilgiden daha çok
ihtiyaç duyduğu bir şey yoktur.

Uçurumcum ben geçen konuştum hastane ile....
Doğum fiyatlarını felan valla bana çok uygun geldi...
Ve tüm kapsamları ile anlatıyor neler olduğunu içinde...
Bende açıkçası eksta masraf çıkar mı diye hiç düşünmedim ama...

sağolun kızlar oğrendiğim iyi oldu.işyerimde muhasebeciyle konuşmuşduk o calıaşbildiğin kadar çalış maaşını tam alırsın doktor rapor verse bile ben merkeze bildirmem kolaylık yaparız falan diyodu tam konuşmadık yani.peki sigorta olayı ne oluyor.oda bildiğim kadarıyla sağlıkdan faydalanıyorsun ama sigoratn ayatmamış oluryor.emekli olduğunda rapor aldığımız bu dort ay için dort ay daha fazla calışmamız gerekecek yani diye biliyorum

tooba cnm mantarın için herzamankinden çok su iç ozaman geçeçek birde iç çamaşırının arasını kızgın ütüyle ütüle ve sık sık isterse 6 kere olsun değiş ben öyle geçirirdim hep. hamile olmasan bi tane ilaç önerirdim sana bi daha mantar olmazdın bende sen gibiydim valla allah razı olsun doktora adam gibi ilaç verdiği için

ayyy Allah kolaylik versin tatlimmm,bol sanslarrrr :1ninca:
benimki kalmaz,en fazla bikac gece cünkü annem gelicekkk cok sükür...
kayinvalidem oldugundada odamdan cikmamayi düsünüyorum oglusla,fosur fosur uyuruz beraber,annemde onla ilgilenir napiyim sempatiksalakcinni
heheh,yok zuzum aldim ben besigini,mecbur kalkicam yani..
benim bol bol kapatici,kamufle edici seyler almam gerek yüzüm gözüm icin kaydirigubbakcemile3

bi tane normal kisi göster tatlim..her biri ayri alem..imdaaaaaat:))
dedigim gibi yapayim madem,haklisiniz,yikayipta durdugu yerde yada elleterek kirletmemis olurum olumunekankayizsmile

Ayyy gülmekten karnıma ağrılar girdi :roflol::roflol:

‎**********BABA OLMAK**********

Baba Olmak…
.

Bunu zamanında birinin babama okutmasını iserdim boshayallersmile
Gerçekten çok güzel bir yazıymış

Ayyy tuba canım mantar erken doğumu tetikliomuymuş? bunu bilmiodm hiç. bendede var mantar malesef ve gebeliğimde iice azmış durumda. akıntımda çok.. walla bende 40'ı görcemi düşünmüorum hiç. neden bilmiorm ama kendimi hep 38'e hazırlıorum.. kafamçokkarıştı

canım sen ilacın adını söle de olmadı doğumdan sora kullanrız..

Mailine baksana canımyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…