2010 Aralık Anneleri

Kızlar boşverin faceyi ya burdan devam işte burası rahat dilediğiniz gibi konuşun ....(facem yok ya ) çaktırmayın sempatiksalakcinni

canım ben de face'in buradaki muhabbeti baltalayacağını düşünmüyor değilim ama bi yandan da kendime engel olamıyorum:) hiçbişeyden geri kalmamalıyım gibi hissediyorum... böyle giderse sen de açtırırsın bi hesap:)

aman kızlar bu rapor işine bakım dedim heptan kafam karışrı.ozellikle sonrası için...doğum oncesi ve doğum sonrası alınan raporlar işyeriniin bağlı olduğu sgk veriliyormuş.biz vermiyoruzdur herhalde bizim işyerinin Ankarada cunku.aman anlayamadım.anlayan bir ara anlatsın hayrına

Canım evet benim bu son 2-3 gündür daha az hareketli.Ya naz mı yapıyor nedir, konuşunca falan oynuyor, özel ilgi bekliyor şimdiden galiba : ) Ya da yavrumun Anası hasta hissediyor kaydirigubbakcemile3

sağolun tatlişkolar.
yok kıpırdıyo tabi. de
sanki önceden fıldır fıldırdı.
ama analdım.
büyüyo kuzularrrrrrrr.
zaten elimi koyaylım hemen geliyo tekmeliyo kuzum benim
yerim onu ben.
ısırasım geldi bak şimdi totişinden.
hammmmmmmmmmm

ben geldim kızlarrrr... nasılsınız? daha işten ayrılamadım. ama yerime yeni eleman bulundu. artık yarım gün çalışıorum:) sizlerde ne var ne yok? varmı izne ayrılanlar?

nerelerdesin kuşum.
özlettin tatlım

salla gitsin.
he he de geç istediğini yap
yok ben orda yapıcam kararımı verdim de.
koy seti
bencede onlar parayı düşünüyodur.
sizene ya
sanki onalrın cebinden çıkacak.

sohbeti burdan tanışma faslı ordan oluyo şimdilik zati... ora böylesi sohbetler için pek uygun değil neolur ne olmas konu komşu görür mörürde neme lasım

evet burda sohbet çok güzel...
bende face özürlüsüyüm
pek girmiyorum ama
arasıra baakrım siz varsınzı diye.

ohhhhhhhh dinlendik kızımla boşlukta
yemeğimizi yedik
şimdi gidiyorum
özleyin beni tontişlerrrrrrrrrr
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

İşte bende birşeyden geri kalmayı sevmem kocam engel olmasa çoktan facem vardı sempatiksalakcinni

Benim bildiğim kadarıyla ilk sgy ya götürüyoruz sonra şirkete gönderiliyor...
Ay yine de tam bilmiyorum yani akannehir

salla gitsin.
he he de geç istediğini yap
yok ben orda yapıcam kararımı verdim de.
koy seti
bencede onlar parayı düşünüyodur.
sizene ya
sanki onalrın cebinden çıkacak.
.

Eltimde öyle diyor valla parayı düşünüyorlar kesin..Düşünsünler vericem de parayı...Güya hastane çıkışımı da alacaktı hala alacak nerdeyse doğurcam sempatiksalakcinni
Allahtan ben ona güvenmedim işimi gördüm

Kızlar boşverin faceyi ya burdan devam işte burası rahat dilediğiniz gibi konuşun ....(facem yok ya ) çaktırmayın sempatiksalakcinni

benimde yok olumunekankayizsmile

hoşbuldum canım.. ayy bu habere çok sevindim o zaman 3hafta sora ayrılcam izne yaşasınnnnn.... olumunekankayizsmile

hoşgeldin canım.... bende bende aramızda bi gün var 26 sında doluyo 32. hafta ama ben bayrama kadar çalışıcam bayram tatilinide yapıcam sonra dönmücem işe iş yerim anlayış gösterecek opuyorumnanaktan

nerdil gelmedimi yatak odanız.geldide eklemdin mi resimleri?cumartesi gelcek demişdin

canım geldi geldi gelmez olurmu? ama bir koku anlatamam neler yaptık soğuk su içine soğan koyduk odanın orta yerine koku gitsin die... sonra olmadı ekmek içi bıraktık tabakta oda olmadı , bebe pudrası döktüm şimdi kapaklar açık havalanıyo tekstilimizi felan seremedim o şekildede çekmim dedim resim ama yıkadım birz havalansın serip çekicem dayanamazsam bu haliylede çekerim aklinialirimsmile koyarım...

657'ye tabi memur arkadaşlar,

bi ara birisi sormuştu gibi hatırlıyorum ama tam emin değilim. ben yine de yazayım. alacak olduğumuz doğum yardımı: 148,61 tl. eşlerden her ikisi de memur ise bu yardım erkeğe veriliyo (ne saçma di mi:) doğum belgenizi kurumunuza ibraz etmeniz yeterli. hiçbir vergi ve kesintiye tabi olmaksızın derhal ödenir...

ya 657 li olmayanlar((((

Bizde facesiz takılırız olumunekankayizsmile
Alla alla neden koku var ki , bir an önce geçer inşallah albüme koyda bende görem resimleri be forumda göremiyorum :gitme:

Ezo bak ne buldum herhalde böyle oluyor

4-1/a kapsamındaki (SSK) sigortalı kadının gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan önceki ilk sekiz haftalık (çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık) süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleri analık hali kabul edilmektedir. Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, doğum öncesi kullanılmayan bu süre doğum sonrası istirahat süresine eklenir.

Öncelikle doğuma 3 hafta kalınca, doktor raporuyla doğum izninin başlatılması gereklidir. Buna göre, 4-1/a bendi kapsamındaki (SSK) sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

Doğumla ilgili istirahat parasından yararlanmak için doğumdan bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması yeterlidir. Doğum öncesi ve sonrasındaki çalışılmayan süreler için işverenlerin, İşveren Vizite Kağıdı ve Çalışamazlık Belgesi Girişi yapmaları gereklidir.

İlgili sağlık kuruluşunun düzenlediği raporun SGK müdürlüğüne ulaşmasını müteakip bir hafta içerisinde ödemeler PTT aracılığıyla gönderilecektir. Gecikme olması halinde raporun hastaneden SGK müdürlüğüne gönderilip gönderilmediğini araştırmanızda yarar var. Ayrıca her rapor için ayrı ayrı ödeme yapılacaktır. Analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, 4/ (a) ve 4/(b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan; kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine süt parası denilen emzirme yardımı verilmesi hükme bağlanmıştır.

Sosyal güvenlik reformu ile yaşaması şartıyla her çocuk için doğum tarihinde geçerli olan ve SGK Yönetim Kurulu’nca belirlenip Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verileceği hükme bağlanmıştır. Buna göre SGK tarafından verilmesi gereken emzirme ödeneği 2009 yılı için 70.00 TL olarak belirlenmiştir. Emzirme ödeneği verilebilmesi için, 4-1/a bendi kapsamında olanlar (SSK) için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması şarttır.

Doğum İzni Hesaplama ;
Normalda hamile olan bir kadın işçinin doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra gibi bir süre çalıştırılması yasaktır. Çoklu gebelikte yani ikiz vs. gibi durumlarda bu süreye 2 hafta daha ilave edilmekte. Kadın işçi çalışmak istiyorsa doktordan çalışabilir raporu alarak doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir. Bu şekilde 5 haftalık süre doğumdan sonraki 8 haftalık zaman zarfına eklenerek doğum sonrası 13 haftalık bir izin oluyor. Devlet dairelerinde çalışan memur bayanlar içinde bu durumlar geçerlidir.
Doğum Sonrası Ücretsiz İzin ;
Doğum öncesi ve sonrası hamile kadına verilen izin hakkından sonra, eğer kadın isterse 6 ay gibi bir zaman ücretsiz izin yapabilir. Bu esnada kadına işveren şirket sahibinin takdirine kalmış bir durum olur. Yani izinden sonra çalıştırıp çalıştırmamak işverene kalır. Kadın işçileri istemesi halinde 6 aya kadar izin kullanabilmesi hakkı tanınmıştır.
Doğum Parası Nasıl Alınır ?
Devlet dairesinde veya özel sektörde çalıp doğum yapan kadının doğum parası alması için aranan şart doğumdan önce bir sene içerisinde 120 gün çalışmış olması gerekmektedir.Bu isteği tutanların doğumdan sonra vizite kağıdı ve doğum raporunu alarak Sosyal Güvenlik Kurumuna baş vurması gerekmektedir. Bu şekilde Doğum parasını alabilirler.
Doğum Parası Ne Kadardır Ve Nasıl Hesaplanır ?
Doğum parasının hesaplanması çok basittir. Çalışan kadının günlük kazancının 3 te 2 si kadına analık parası olarak verilmektedir. Mesela Günlük 45 TL’ye çalışan bir kadına 45 TL’nin 3/2 si SSK tarafından verilmektedir. Bu paranın 3/1′i 30 TL

ne çabuk göndermişler güle güle kullan canımcım nasıl ürünler bize biras info ver bende şimdi sitesindeyim alsammı pompadan acep die bakıyorum

Pompa nın içinden biberonda çıktı canım, böyle sıradan gibi duruyor ama heryerde bu tavsiye ediliyordu o yüzden aldım:lepi:. Şu uni baby ıslak mendilden de aldım. nuk emzik aldım birde. Herşey iyi hoş daha ne diyeyim

Itırcım ve denizim benim e-bebek paketi geldi:)) hehehee:))

benimki de şimdi geldi yuppppiiiiii :sm_cool:
şu ana kadar eksiksiz ve güzel görünüyor herşey
(iş yerinde pompa yı açıp bakamadım gerçi ama )
Lansinoh un süt saklama poşetlerinden de numune göndermişler :)
100 TL yi tamamlamak için banyo filesi ve çorap almıştım
keşke bunların yerine şu 9.90 lık emzirme sütyenlerinden de alsaymışım
onlar da çok uygunmuş ya
medela daki indirim i görünce kafam durmuş resmen tüüüühh

ne çabuk göndermişler güle güle kullan canımcım nasıl ürünler bize biras info ver bende şimdi sitesindeyim alsammı pompadan acep die bakıyorum

narnisan cım al bence canım kaçırılacak bir fırsat değil valla. diğer emzirme ürünleri de çok güzel !

Son düzenleme:

Evet Lansinoh un göğüs pedinden de numune yollamışlar. emzirme sütyenini son ay alın diyorlar bedeninize göre, süt gelince daha da büyüyormuş göğüsler. iyi yapmışsın yani boşveryerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…