2010 Aralık Anneleri

Kızlar yaa, ben sivri zeka olarak doktorun verdiği bütün ilaçları bıraktım (demir, vitamin, magnezyum), bir aydan fazla oldu. ohaoldumsmile
Vücuduma sentetik bişey almak istemiyorum, ilk aylar folik asitimi içmiştim. yerimseniben
Bir de bebeğim düzgün besleniyormudur diyorum ama et ve balık yiyorum, sütümü içiyorum, kuru yemişimi, meyvamı sebzemi yiyorum, daha ne olsun dimi?
Bebeğim 28 haftada 1200 gr dı, hafta hafta hamilelik şeysilerine bakıyorum oralara göre fazla bile kilosu, ama sizinkilerin yanında küçük kalmış gibi geliyor.
Bi yandan da içsem mi ilaçları diyorum ama içmiycem sanırım. Kafam karışık anlayacağınızkafamçokkarıştı

kızlarrr naber bugün çok yoğunum pek uğrayamıyorum işallah hepiniz iyisinizdir...

evet cnm doktorun önerirse iç o çaylardan da,bide geçen ay benim doktorum kuru bakliyatlara ağırlık vermem gerektiğini söledi,kuru börülce,fasülye,nohut,mercimek gibi bunlarda sütü arttırıyor,bide dün hemşire süt gelmese bile sürekli emzir o güdüyle gelir dedi,sanırım göğüs masajı diye bişey de varmış ama dün gerek yok artık buna masaj yapıp uyarmayalım dedi,umarım ilk yarım saatte bebişlerimizi emzirme şansımız olur ya en çok bunu istiyorum

Bende son zamanlarda hep içmeyi unutyordum ve bıraktım içmiyorum mesela benimde toobanın bebeğine göre benimki 400 gr küçük ama önemli değil canım sonuçta doktorun ne dediği önemli bence....Tabi bu yinede ilaçları bırakmamızı haklı çıkarmaz :tomato:

dogumdan önce yemek gerekiyormus canim..dogumuda kolaylastiriyor diyorlar ama ne kadar dogru bilemem..eylül yada ekim annelerinde okumustum bilmiyorumkismile
Cemile'cim senin kargon geldi mi canım?

Teşekkür ederim cucummm. Allah'ım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin. Bu akşam Osmannn var unutma tatlım...

oo mendilleri hazirlayalim yani :sinifsinif:

ya benim cadının kafası yukarıda hala ne zaman döncek bu ya dönmezse

benim keratanınkisi de yukarda, böbek deliğimin sağ yanında kafasunı yaslayıp duruyor hiçç te istifi bozmuyor, sağ tarafım bariz daha şişik duruyor,
ama doktor suyun iyi döner dedi, inş. öyle olur. dönmesse sezeryan mı olacağızeyvahedigeldismile

Genelde bebek annenin tenine deyince vücut hemen süt salgılıyormuş, inşallah öyle olur:Saruboceq:

bide kızlar süt gelmese bile sürekli emzirin, emzirme güdüsüylede süt gelirmiş,ayrıca sıcak duşta etkiliymiş,ilk günler sütü gelmeyenler için

Sütün geliyorsa da çok sıcak duş zararlıymış haberin olsun canım, süt gelsin diye de sıcağa sokmamak gerek, birden süt iniyormuş göğüslere o da zararlıymış. Beraser söylemişti.

ya benim cadının kafası yukarıda hala ne zaman döncek bu ya dönmezse

Normal doğum istiyorsun dimi canım, döner yaa zaten çok çok azmış dönmeyen bebekyerimseniben

Güle güle kullanın canım, sağlıkla uyusun inşallah.

Çatı ağrısı için yeni formülüm şu ki gece bacak arasına koyduğum yastığı dizlerimle sıkıp sıkıp bırakıyorum, böyle 8-10 kere falan. İki gecedir (elhamdülillah) rahatım, tavsiye ederim:lepi:

Şimdi tam taze hurma zamanı, ağaçların dalları yıkılıyordur. Getirtebiliyorsanız hacdan getirtin kızlaryerimseniben

Tabi haklı çıkarmaz, zaten siz bana uyun diye söylemiyorum, beni ikna edinde bende içeyim diye söylüyorum
Doktorumun haberi yok zaten duysa döver beni herhalde:kedi:

dogumdan önce yemek gerekiyormus canim..dogumuda kolaylastiriyor diyorlar ama ne kadar dogru bilemem..eylül yada ekim annelerinde okumustum bilmiyorumkismile

oo mendilleri hazirlayalim yani :sinifsinif:

Hurmayı son haftalar yemek lazımmış kızlar, azar azardan başlayıp son hafta hergün yiyelim:lepi:

Ayrıca evet bugün Osman var:gitme::gitme:
Pis yenge, Osmanım annesini elleri kelepçeli gördü onun yüzünden

canim sen bilirsin ama ben olsam birakmazdim..1 tane demir hapinin etkisini günde 1 kilo et yesende karsilayamiyormussun..melegin saglikli cok sükür,kilosuda iyi ama bence doktoruna söyle yinede fistigim...sadece bebis icin degil seninde depolaman gerekenler var..

38.hafta gibi baslarim cayi icmeye..faydasini gören cok duydum,gördüm..humananin cayi katkisizmis..
bakliyat cok önemliymis evet,özellikle bulgur demisti bizim ebe.
stresle falan cok alakaliymis sütün gelmesi..bizim sicak dus yapip,bol bol bebisleri emzirmemiz gerek..
ay yok canim yaa simdiden o masaj uyarir rahmi Allah korusun..dogumdan sonra yapariz ama insallah gerek kalmaz hicbiseye

Hayatım bende demir haricinde hiçbi ilaç kullanmıorum ilk aylarda progestan içmişim düşük tehlikesinden dolayı ama bi kutudan sora içmedm bi daha.çnkü slaklaştırdı beni sersem gibi oldum.. elevit de vermişti onu da bi içip 5unuttum doğru düzgün kullanmadm. doktorum da öle pek ilaç taraftarı deil zaten bende onun gibi düşünüorum walla ilaç kullanmayı pek sevmiorum. bi tek kanım düşük olduğu için demir kullanıorum.. geri kalanını doğal yollardan almayı tercih ediorum dediğin gibi et-balık yiyorum, sebzeme meyveme dikkat ediorum bi sorun olcanı sanmıorum ben hayatım. walla annelermz bize hamileyken elevitmi içmş?

Son düzenleme:

Şu son kelimene katılmamak elde değil canım...
Ama işte annelerimizin zamanı ile de bizimki bir değil onlar hep doğal besleniyorlardı...Bizde şimdi pek o durum yok...

canım bence keşke bırakmasaydın ben 1 gün bile unutunca üzülüyorum,bunlar bebeğe zararı olmayan ilaçlar bizim midemizi zorluyor sadece ben duruma görte doğumdan sonra bırakmayı düşünüyorum ama o da çok kan kaybedeceğimiz için bisüre daha devam yani,sen yol yakınken başla bence,

evet canım genelde doğum olduğu an sütde bebekle bir salgılanıyormuş,şu dönem bence sıcak suyun zararlı olduğunu duydum ama doğumdan sonrası için sanırım sıcak duş ilk günlerde sütün çıkması için iyimiş ama detayını bilmiyordum
çatı için bende bacak arasında yastık tutuyorum valla bazen uykumda onun yere düşmesiyle uyanıyorum zaten bide onu alcam diye uğraşıyorum,senin yaptığında iyimiş mutlaka vardır bi etkisi iç bacak kasları çalışıyor o şekilde

küçükprens bende öyle çok içmiyorum ilaçlarımı birtek kan haplarımı düzenli alıyorum..magnezyum u boyle haftada 1 felan aklıma gelırse alıyorum ...bı de sut ıcemedıgım ıcın kalsıyum hapım var onuda 3-4 gunde bır alıyorum.kaydirigubbakcemile3 zaten düzenli beslenmekten cok sıkıldım...hergun yumurta yemekten öh geldi valla...birde bir şeyi öyle özledim ki ...hiç söylemyim ...

sen böyle değince aklıma ne geldi geçen ben markette süt sağma pompası gördüm 8 tl gibi bişeydi fiyatı ondan hastane çantamıza koysak sütümüz gelmezse onla çekeriz ozaman gelir diye düşünüyorum ben birde sezeryan olacaklarımız var içimizde onları geç geliyomuş sütü ben alıcam o deiğim süt sağma pompasından sizede fikir verim istedim

canım ben de içmiyorum hiçbişey. demir hariç diğerleri şart değil zaten bence. demir için de 10 tane serum yedim pek bi fark olmadı. pazartesi hapa başla demişti doktor bak unutmuşum, sen söyleyince hatırladım şimdi. bi deneyeyim içmeyi. bebeğin kilosunu çok etkilediğini sanmıyorum bu hapların. sen vitaminini doğal yollardan alıyosan sorun yoktur. oğlumda da kullanmadım hiç vitamin falan, daha doğrusu doktorum kullandırmadı. besinlerden al dedi. çok şükür gayet sağlıklı doğdu. 3450 gr...

evet canım ani süt iniyo sıcak duşla ve iltihap yapabiliyo. yalnız süt olayı tamamen psikolojik bence. gelsin diye hırslanıp, inatlaştıkça gelmiyo mübarek. ama düşünce gücüyle göğüslerimden süt fışkırdığını bilirim. sakin olmak şart, benim taktiğim bebeği kucaklayıp biraz sakinleştirdikten sonra memeyi verip 1-2 saniye gözlerimi kapatıp huzur içinde aklımdan süüüt süüüt diye geçirmek. biraz komik ama hakkaten işe yarıyodu...

bende senin gb bi ara rahatsızlandığımda bırakmıştım yani düzgün içemedim.... kontrolde dr sordu içiyosun dimi elevtle demir i dimi dedi düzgün içemedim dedim olmaaaz onalrı ihmal etme mutlaka iç ki şimdiden depolayalım dedi....

ben tiroid için içiyorum, elevit içiyorum , demir şurubu içiyorum.... ayda bir b12 vit iğnesi oluyorum bilmiyorumkismile

Şu son kelimene katılmamak elde değil canım...
Ama işte annelerimizin zamanı ile de bizimki bir değil onlar hep doğal besleniyorlardı...Bizde şimdi pek o durum yok...

bende o noktada sıkıntı yapıorum zaten bi tarafım sen nasıl doğdun annen ilaçlamı besledi dio bi tarafım da şimdikiorganik ürünlerde bile bi yamukluk olduunu ne kadar istesemde sağlıklı beslenemediğimi sölüo.. şu hamileliği bi sağlıcakla atlatsaydık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…