kizlar takma diye yine bana kizacaksiniz ama söylemem gerek..tutamiyorum..
oturdum iyice bi agladim sinirden az önce..
kv aradi,sabahtan bana geliyormus..müsaitmisin falan yok,geliyormus hanimefendi..
babam söyledi diye gelmeleri cogalticak,keske demeseydi,kendi bilmedikten sonra napiyim ben o sahte ilgiyi...sonra da millete ben gittim yaptim ettim diyecek..
hastayim cok kötüyüm yatiyorum diyorum olsun ben geliyorum diyor ya..
az falanda degil,kayinpeder ise giderken birakicak,dönüste oda gelicek..
gelmesi 10 saati buluyor...
lafcidir ev piril piril olcak,kahvaltida dahil 3 ögün yemek olcak mecburen...
ne yapicam ben bu halde ya(
o degil birde sen islerini erkenden hallettin diye bana cikisti telefonda..
ben bi kez söylemistim,pesinizde mi kosacaktim isime yardim edin diye dedim..
böyle icten kahirlanmama gerek yokmus,tabii söyleyecekmisim...sanki öyle samimi bi ortam yarattilarda bana...
haberleri oldugu halde gelmedikleri gibi,onu gectim 1 senedir evime gelmedikleri gibi,simdi suclu yine ben oldum...
sinirimden catlicam suan,oglumda kasildi iyice karnimda,sert yumru oldu yavrum..
yemin ederim erken dogurursam tek sebebi bu kadin olcak...
görmek istemiyorum artik,biktirdi yemin ederim...(
Sabir ya Rab,sabir...
kızlar hastane çıkışlarını hangi marka aldınız kaçlı takım oneriyorsunuz?
çok haklısın bak o konuda.. ama bu sektör öyle.. el kadar 3 ay giyilecek kıyafet bile yetişkin kıyafeti fiyatına.. sömürüden başka birşey değil.. üstelik yawrumaza herşey kaliteli olsun, süslü olsun diye dayanamayıp birine vermesek diğerine bayılıyoruz o kadar parayı.. zaruri almamız gerek gereçler de dahil.. annelik duygusunu sömürüyorlarTubacım haklısın canım yıkamaktan kat kat iidir. ama insanların bunu almalarının mecburi olduunu bilip de fiyatları bu kadar yüksek tutmaları beni delirtio...
Tooba benimde çantam hazır değil yıkamasını bile bu hafta sonu yapacağım :tomato:
Ve birşey aklıma takıldı bunu sormak için erken de merak ettim...
Çocuğa tuvalet alışkanlığını alıştırmaya ne zaman başlanmalı sence ?
Tooba benimde çantam hazır değil yıkamasını bile bu hafta sonu yapacağım :tomato:
Ve birşey aklıma takıldı bunu sormak için erken de merak ettim...
Çocuğa tuvalet alışkanlığını alıştırmaya ne zaman başlanmalı sence ?
canım biz idil baby ve bebetto aldık ama ben inşallah acıbademde doğum yapacağım için yanıma bebeğe dair hiç birşey almayacağım herşeyi onlar veriyor çünkü hatta çıkarken bile yeni giydiriyorlarkızlar hastane çıkışlarını hangi marka aldınız kaçlı takım oneriyorsunuz?
Canım benim elitmin oğlu şimdi 5 yaşında o da aralık doğumlu iki yaşına girmeden yaz başlangıcı kv sağolsun o alıştırdı çabukta alıştı velet çişe 2 olmadan bırakmıştı bezi.
kızlar ben kaç gündür ii deilim el ayak yüüzm burnum şiş içinde çok korkuyorum sizce nedn olabilir:gitme:eyvahedigeldismile doktora haftaya randevum var söylicem gidince canım çok sıkkın kızlar hamur işi ekmek yemiıorum tuzlu yememeye dikkat ediorum kafayı yicem ayağımı yüzümü gördükçeee
elde yüzde şişme olabiliyor ama fazlası tansiyon işareti bence tansiyonunu düzenli ölçtürmelisin sibel..
bu arada çalışabilir kağıdı işini hallettim.. ama geçen hafta rapor almam iyi olmadı cidden bir hafta zarardayım(
canim büyük bi bebek magazasindan almistim ama vallahi adini bilmiyorum..kızlar hastane çıkışlarını hangi marka aldınız kaçlı takım oneriyorsunuz?
nerdeeeeeee boshayallersmileohh iyi kaynatmısınız kızlar kv sıkıntısı cekenlere Allah kolaylık wersin bendede war bi tane.. kötükedihüso kv ile iyi geciinenlere de Allah bozmasın diyorum ahh keske bizimkilerde insafa gelsede sole guzel bi kv gelin tablosu cizebilsek
10-12 saat bende olcak yarin,yatamicam kalkamicam,yüzüm düsse laf olcak..Canım ya sakın yorma kendini uysunlar sana hamilesin ne konuşursa konuşsun
off insallah kazanir gidersin..vallahi fırsatım şöyle olur kpss ye gircem inşallah olursa uzak bi belediye falan yazcam böylelikle dükkanı satıp taşınırım.laftanda anlamıyo bizimki surattanda anlamıyo yaşlı kadın diyorum kırmayayım bende öbür gelinleri gibi yapcam binaya gelince merhaba deyip üst katlara kaçıcam.inşallah şu kpss olur bebeğimi de anneme emanet etcem o benden iyi bakar eminim.neyse ya konuşupta günahlarını almayalım Allah iyilik versin içlerine.ya bi tane laf vardı kim demişti dua yani söyleyince karşındaki insan susar diye unuttum ben onu neydi o ya deneyemeden gitti bak aklımdan
kızlar ben kaç gündür ii deilim el ayak yüüzm burnum şiş içinde çok korkuyorum sizce nedn olabilir:gitme:eyvahedigeldismile doktora haftaya randevum var söylicem gidince canım çok sıkkın kızlar hamur işi ekmek yemiıorum tuzlu yememeye dikkat ediorum kafayı yicem ayağımı yüzümü gördükçeee
Hoşgeldin canım nerdesin bakim sen :))
Oh ne güzel bunu bu günlerde merak eder oldum...
Sanırım biraz da çocuğun konuşmasına bağlı...
Bu kayınvalde konularını hiç açmayın bak kafanızı şişiririm sempatiksalakcinni
Çok dertliyim çokkkk Çok üzgünüm çoook
Ayy benim kayınvalidemin maşallahı var. çok ii bi insan allah bozmasın çok da ii anlaşıoruz. kayınvalide derdi çekenler allah yardımcınız olsun kızlar..
yok yoook cok ince ruhlu olcak benim oglum:))
midene vurmasida zordur..ay doguma kadar sen midenden bende kaburgalarimdan olucam :))
bende kasim sonuna gelsin diyorum..ekim cikinca herseyimiz hazir olsun tatlim..bu yaramazlarin sagi solu simdiden belli degil cünkü:)
kv konusunda iyi güzel diyorsunda o gelinligide ben yapamiyorum canim iste,sorun orda..
kirmayim diye,aman yanlis anlamasinlar diye diyemiyorum üzüldügüm seyleri..
ah cemilecim,bi ben degilmisim..anlatmayi istemiyorum ama dayanamiyorumda cünkü icime atinca kendime zarar veriyorum,anlatacakta kimsem yok..
bende 1 yil kaldim yanlarinda,kabus dolu bir yildi..ama hic agzimi acmadim inanki..
sabah 7lerde okula gitmeden kahvaltilarini bile hazirladim ciktim..bir kere yüzümü asmadim..
ama hayattaki en büyük pismanligim 1 yil onlarla kaldigimdir..o yüzden seni cok iyi anliyorum bende...
eger imkanin varsa hic cekmeye degmez inanki,kim ne derse desin bosver..
zaten el alem ne der diye susa susa bu hale gelmedik mi...
ben bi kez icimden gecenleri söyleyebilsem dügüm cözülecek,bi daha giklari cikmayacak ama onuda ben yapamiyorum iste..sorunumda bu zaten..
cazgir gelinler hep bas taci,susanlar hep yerde..
1,5-2 yas gibi egitim veriliyor canim
çok haklısın bak o konuda.. ama bu sektör öyle.. el kadar 3 ay giyilecek kıyafet bile yetişkin kıyafeti fiyatına.. sömürüden başka birşey değil.. üstelik yawrumaza herşey kaliteli olsun, süslü olsun diye dayanamayıp birine vermesek diğerine bayılıyoruz o kadar parayı.. zaruri almamız gerek gereçler de dahil.. annelik duygusunu sömürüyorlar
yoo iyi yapmışsın canım.. öncelikle çocuğun verdiği mesajları takip etmek lazım.. bezine yaparken bir köşeye gidip yapmaya başladıysa ya da bez kullandığı halde tuvaletinin geldiğini ima ediyor ya da söylüyorsa, yaptıktan sonra tuvaletini yaptığını söylüyorsa bu artık tuvalet yapma fiilinin ayrıma varmış ve "anne ben artık tuvalet alışkanlığını kazanmaya hazırım" demektir. bu göstergeleri takip etmeli..
bundan sonra ne zamanlar tuvaletini yapıyor bu dönemleri tespit edip ya da geldiği zaman verdiği işaretler varsa (yerinde sallanma gibi) o zamanlar elinden tutup tuvalete götürmek gerekiyor.. tabii artık tuvaleti tuvalette yapmanın ne demek olduğunuda biliyordur bu zamana gelmiş çocuk.. olmazsa sizin tuvalete gittiğinizi gözlemlemesine fırsat verin. tuvaletini tuvalete yaptığında pekiştireç dediğimiz ödül yöntemi devreye giriyor ki doğru yaptığını ve bunun güzel bir durum olduğunu hissedebilsin çocuk.. sosyal pekiştireç (alkış, övgü) mi yoksa maddi pekiştireç(çikolata, parka gitmek) mi kullanacağınız oranını sıklığını çocuğunuzun karakterine göre göre siz belirlemelisiniz.. yoksa çikolata almadan işetemeyebilirsiniz çocuğu.. bu konuda çocuğu görmeden şu zamanlarda şunu bu zamanlarda bunu kullanın diyemiyorum.. her çocuk farklı çünkü..
eğer çok takıntılı davranır hayat memat meselesi yaparsanız ipleri çocuğun eline verirsiniz çünkü çok güzel kullanırlar tuvalet mevzuunu.. bir de yemek mevzuunu.. bunu doğal bir süreç gibi hissettirmelisiniz ki öyle de zaten.. bu konuda aklınızda bulunmasını önereceğim bir iki nokta var;
1. sakın çişini kakasını iğrenç bir şeymiş gibi ifadede bulunmayın çünkü onlar onun bir parçası ve saygısızlığa uğradığını hissedecektir.
2. tuvaletini yapacağı zamanlar haricinde geceniz gündüzünüz bu konu olmasın.. annelikte oran ve sıklık dengesini ayarlamak önemli bir yetenektir.
3. kızlarda erkek çocuklarına oranla biraz daha erken tuvalet alışkanlığı kazanmasını bekleriz. 2,5 yaşına kadar kızlar 3 yaşına kadar erkekler artık kazanmış olmalı.. kazanmamışsa bile artık eğitime başlanmış olmalı.
4. genelde kakaya tepki geliştirebilirler çocuklar bunun temelinde organik sebeplerde olabilir. anüsün darlığı ve bundan dolayı canı yandığı için tuvalete oturmama gibi.. bundan emin olun. ya da kabızlık..
5. sadece bu konuda değil, her konuda başarılarını övün, başarısızlıklarını görmezden gelin, yol gösterici olun.. hayata sıfırdan başlamak ve büyümek çok zordur bu konuda çocuğunuza empati kurun..
6. son olarak 3 yaş civarı tam özerkliğin ilanı dönemidir tuvalet alışkanlığını kazanmasıyla beraber kendi işini kendi halleden bir birey olacaktır.. bundan dolayı aksilik inatçılık, sinirlilik hatta saldırganlık davranışlarını sergileyeceği bir dönem gelecektir kiii buna hazır olun.. :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?