- 13 Ağustos 2010
- 1.262
- 73
- 113
günaydin kizlar nasilsiniz?
ayy 5 sayfa birikmis,dönemem sanmiyorum(
herkes iyidir insallah
Ezo bence hazırlıklarını tamamla bak ben bütün gün gezebiliyrdum ama çocuk baş aşağı döndükten sonra zorluyor seni...Biraz yürüdüm mü karnım kaskatı oluyor...Eşin anlamıyorsa onsuz yap bence ....Yani korkutmak istemem ama gerçekten haftalar ilerledikçe daha zor oluyor...
günaydın cucu senden naber bakiyim.kv geliyo kesin demi unutma allahümme ya vedud u aklinialirimsmile
Ben ilk kızımıı dünyaya getirdiğimdee gözyaşlarınaa boğuldummmmm,
gözlerimm hemenn onuu aramıştııı,okadar güzell duygukii anlatmasııı imkansızz herkesinn yaşamasıı lazımm bunuuu
Ve o an aklımaa ilk gelenn amann ALLAHIMMMM benn nasıll dünyayaa geldimmm,annemdee benimm içinn bu acılarımıı çektiii ,yaa benn annemii evlenmeden önce nasıll üzdümm annem diyee ağladımmmm
ERKEKLERR YANİİ BABALAR BU DUYGUYUU HİÇ BİRZAMANN BİLEMEYECEKLERRRR
günaydin kizlar nasilsiniz?
ayy 5 sayfa birikmis,dönemem sanmiyorum(
herkes iyidir insallah
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 bu neee :))) ne yapıyonuz kadınaa
karabiber bişi sorcam neden sezeryan istiyosun ki boşuna kestirip diktirceksin ya da diğer sezeryan isteyenler neden istiyolar ben anlamıyorum gerekçesi ne bunun ?hani mecburiyet olur tamam ama yoksa çok mu acı oluyo o yüzdenmi?
ay ben korktum sema yaa.benimkidemi dondu acaba o banada oluyor bazen..ya aniden sancılanırsam..hep ruyalarıma giriyor hiç bişey hazır değil ben aniden doğuruyorum..çocuğumu istediğim gibi giydiremiyorum evim perişan ben boyle hayal etmedim dıyourm....ayyyyy yaaa....izin olayınıda bi daha dusunmem gerekecek..
ay ben korktum sema yaa.benimkidemi dondu acaba o banada oluyor bazen..ya aniden sancılanırsam..hep ruyalarıma giriyor hiç bişey hazır değil ben aniden doğuruyorum..çocuğumu istediğim gibi giydiremiyorum evim perişan ben boyle hayal etmedim dıyourm....ayyyyy yaaa....izin olayınıda bi daha dusunmem gerekecek..
canım ben sezeryan düşünüyorum normal doğumun sancısından hiç korkmuyorum aslında ama allah kısmet ederse kızıma bayaa uğraşarak kavuşmuş olucam tüp tedavisi gördüm daha öncede düşük yaşamıştım tedavi süresince çekilen filmler histereskopi opr. falan baya badire atlattım... ben sezeryanı kendi çabamla doğurmaya çalışmaktan daha güvenli görüyorum bebek için yani normal doğum esnasında yapmam gerekenleri yapamam falan kızıma bişi olur korkum var açıkcası ... tabi bu tamamen benimle psikolojimle ilgili bişey tıbbı bir dayanağım yok
Yahu korkma ne zaman kontrole gideceksin ?Kötü şeyler düşünmemeye çalış canım ...Herşey olacağına varır..Biimki erkek ama bakarsın erken gelir hiç belli olmaz...Bak benimde evim perişan ve aldıklarım evde ama hazır değil hala da eksiğim var eğer doğurursam da eksiklerim olursa kocamın başının etini yedim.. sempatiksalakcinniSende öyle yap..Güzel şeyler düşünelim güzel olsun...Artık daha hızlı halletmeye çalış yeter...
Bencede çok basite indirmişsinn cucuuuuuuuuuuuuuuuu
ben 2 tane normal doğurdumm bukadar basit olmamıştıı kızzz
bak bunu sezeryan istiyorumm korkudann
7cmden sonra 10 cm açılmasınıı beklemekk zorr
sonra sancı aralarıı 15 dakkada 1 değill,1 dakkada bir gelecekk yanii okadar zaman kısalacakkkk ,en zor yeride burasııı
ve sanaa 10cm açılana kadar bu sancılarıı çek diceklerr sen tamm uykuya dalmakk isterkenn hop yine sancıı gelecekkkkk ,bu sancıdakii hiss sankii tuvalete gitmeee büyükk abdest yapmakk isteğii gibii olacakkkkk amaa oraa bebekk anne ben geliyorumm diyorrr o hissettiğimizz aslında bebek oluyoo canımmmm
Ordaa 1 saat dahaa sancıı çekeceksinn dediklerindeeee sanaaaaaaaaa dakikalar geçmek bilmeyecekk
hanii elimee kocayıı verselerr gebertmekk isterimm o annn
amaaa sonra neysee çataldaaaa 2hadi 3 ıkınma sonrabebek doğacakkk vee sebb bütünn çektiğinn acılarıı unutacaksınnn mucizeye inanamayacaksınn ve gözyaşlarınaa boğulacaksınn bu benimmiiiii ,aşkımızınn meyvesii doğdu diceksinnnn
Çatal anındadaa sancılar geldiğinde ıkınabiliyorsunn eğer sancı kesilirseee bekliyorsunn öylece sancıı gelmesiniii satennn
yaşamışş birii olarakk normall doğumuu anlatmakk istedimmm
bende semaya katılıyorum.az az al kenarda olsun en azından kötüleşirsen çıkamazsan içine sinmicek hiç bişey.erken doğum diye bişey var Allah göstermesin ama yinede ihtimalleri düşünmek lazım hastane çantanı hazırla yani hazırlamak için gerekenleri alarak başla bence öncelikli ihtiyaçlarını.belli olmaz bu işler belki sezeryan olup doğum sonrası rahat çıkamazsın ona göre düşün taşın al ucundan bucundan.
karabiber bişi sorcam neden sezeryan istiyosun ki boşuna kestirip diktirceksin ya da diğer sezeryan isteyenler neden istiyolar ben anlamıyorum gerekçesi ne bunun ?hani mecburiyet olur tamam ama yoksa çok mu acı oluyo o yüzdenmi?
31 yada 32. hafta gidicem..dun akşam napcaz etcez dedim daha 2 ay var diyo.eğer dediğin gibi hazırlıksız yakalanırsam butun hayyalrım mahvolur ve bende o kocamı başının etini yerim artık.ay inş oyle bışey olmaz ya..
ay kızlar sabahda servisde gelirken normal doğumu dusundum.ne kadar zor olbiliki diye ben nefes alamam gibi geliyor.o anda nefesmi alsam ıkınsammı ay içim daraldı yaa
alkisalkisalkisalkisalkisalkis ay çok sevindim perşembeleri rahat rahat tatlı keyfimize devam edebileceğiz:lepi: Tombiş bebekler daha kolay doğarmış dedi benim doktorum, sen hiç kafana takma. Beraserimin dediği gibi pırt diye çıkacak inşallah:lepi:ay havadis cok canim ya
yeni dra gittim ya ben dun
gayet seker bi kadin sanirim ona devam edicem
seker sonucum sorunsuz cok sukur
ama bebis biraz tambis dedi
1430 gr olmus tosuncuk
2 hafta once 970 grdi yahu
boyle giderse 4u bulur dedi kadin
Günaydın güzel anneler,
Bikaç gündür hep evdeki işlerimle uğraştım bide sağlık ocağına gittim tetenoz aşısını oldum ... dün perdeciye gittik yerleride epey uzaktı araçla götürdüler getirdiler ama beğenemedim hiçbi modeli sadece evdeki perdelerimi yıkayıp taktırdım bide şu düşen korniş ve perde yığını ortadan kalktı tamiratını yaptırabildim okadar .. hergün elimde kağıt kalem yapılması gerekenler listesi ve planlama yapıyorum ama çoğu iş aksıyo tutmuyo program bi türlü ... :bbo:
bebek odamız geldi daha öncede yazmıştım o odayı havalandırıyorum cam hep açık ev buz gibi oldu benneyaptımki , kokusu biran önce geçer inş. bebe pudrası döktüm biras koku hafifledi ... hlılarımı yıkamaya verdim cuma demişlerdi ama bugünde getirme ihtimalleri varmış ha buarada bide duşakabinci gelicek bugün o da değişecek .. Küçükprensim bugün eğitime gelmem zor görünüyor sizin bugün için bebek odası teslimatınız vardı die hatırlıyorum o konudaki gelişmeler nasıl? bize konuştuğumuz gün 21.00 de geldiler 23.00 de gittiler bütün gün onları bekledik ama sorunsuz bi şekilde kuruldu çok şükür tam istediğimiz gibi geldi mobilya ...
Bendeki gelişmeler böyle ha bide minik kızım 1600 gr olmuş cumartesi dr. gitmiştik yazamamıştım size .. bu cumarteside gidicem kısmet olursa bakalım neler yapıyor ...
Mide yanması olan kıslar ben dün biras patlamış mısır yedim yanmayı azalttı midenin suyunu çekiyo sanırım .. nacizane önerim ..
Ayy hiç bukadar uzun yazmamıştım kaydirigubbakcemile3
Canım sorma, ben de dün bu yüzden eşime çok kızdım, adamın hiçbişeyde hevesi yok, aldıklarıma bile gözünün ucuyla bakıyo. Bu kadar erken almaya ne gerek varmış :gitme: Sanki ben son haftamda çıkıp alışveriş yapabilicem, bi de bu bir iki hafta erken gelme olayını hiç düşünmüyo, sanki randevu verdi kızı ona, illa doktorun dediği gün gelecekmiş gibi davranıyo mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben İlgisizliğine sinir olup oturdum ağladım, hiç konuşmadanda yattım, bugün de konuşmayı düşünmüyorum :1closedeyes:
esra aynılarını bızde yaşıyouruz tatlım.acleye ne gerek var daha 2 ay var..herşeye bır kulbu var.bende sinir oluyourm sadece seninki oyle değil tatlım
ben de varım ben de... hem de ikinizin tam ortasındayım...:)
kıyamam ben sana...:) erkek milleti işte beceremiyolar boşver...
Ben ilk kızımıı dünyaya getirdiğimdee gözyaşlarınaa boğuldummmmm,
gözlerimm hemenn onuu aramıştııı,okadar güzell duygukii anlatmasııı imkansızz herkesinn yaşamasıı lazımm bunuuu
Ve o an aklımaa ilk gelenn amann ALLAHIMMMM benn nasıll dünyayaa geldimmm,annemdee benimm içinn bu acılarımıı çektiii ,yaa benn annemii evlenmeden önce nasıll üzdümm annem diyee ağladımmmm
ERKEKLERR YANİİ BABALAR BU DUYGUYUU HİÇ BİRZAMANN BİLEMEYECEKLERRRR
canım ben sezeryan düşünüyorum normal doğumun sancısından hiç korkmuyorum aslında ama allah kısmet ederse kızıma bayaa uğraşarak kavuşmuş olucam tüp tedavisi gördüm daha öncede düşük yaşamıştım tedavi süresince çekilen filmler histereskopi opr. falan baya badire atlattım... ben sezeryanı kendi çabamla doğurmaya çalışmaktan daha güvenli görüyorum bebek için yani normal doğum esnasında yapmam gerekenleri yapamam falan kızıma bişi olur korkum var açıkcası ... tabi bu tamamen benimle psikolojimle ilgili bişey tıbbı bir dayanağım yok
valla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
ve doguma girerken sahip olunan psikolojiyle birebir baglantili...
bi sinava girerken bile ne kadar hazirsan,ne kadar rahat davranirsan,o sinavda o kadar iyi gecer..
dogumu ben böyle düsünüyorum..
aciyacak,aman sanci nasil olcak,zor dogum olcak diye düsünürsen vücudun ister istemez kendini buna adapte ediyor..yasamayacagin varsada o stresten aci cekiyorsun...
dogumada girdim,yüzbin tane hikayede okudum dinledim...
ama sonradan anlatim dilinde olayin cok fazla degistirildigini düsünüyorum..
en son 1 ay önce kk dan bi arkadasim esi eve gelipte onu hastaneye götürene kadar ani anina sancilarini benimle msnde paylasti,aksama kadar konustuk,yazistik...
esi geldi,hastaneye gittiklerinde acilmasi 8 cm olmustu :))
isterse 24 saat sürmüs olsun..dogum sonucta...dünyada yasanan en dogal olay,en dogal sürec..
ve dedigin gibi sonunda en büyük mucizeni kucagina aliyorsun..ötesi var mi...ve o catalda yasadigin acilar sanki bi rüya gibi unutulup gidiyor...:1rolleyes:
Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin ama demek istedigim bu birazda annenin elinde...
tüp bebkmi canım senin..benimde aşılama..ben doktoruma sordum normalmı sezeryanmı diye farketmez ama buyuk ihtimal sezeryan dedi.aynı seyleri bende dusunuyourm senin gibi.bir zarar verirsem eğer diye...Allahım herşey,n hayırlısını verir inş bizlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?