2010 Aralık Anneleri

ay ben korktum sema yaa.benimkidemi dondu acaba o banada oluyor bazen..ya aniden sancılanırsam..hep ruyalarıma giriyor hiç bişey hazır değil ben aniden doğuruyorum..çocuğumu istediğim gibi giydiremiyorum evim perişan ben boyle hayal etmedim dıyourm....ayyyyy yaaa....izin olayınıda bi daha dusunmem gerekecek..

O kadar güzel anlatmışsın ki...
Boşuna değil annelerin hakkı ödenemez..

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 bu neee :))) ne yapıyonuz kadınaa

büyü yapıyoruz bir çeşit dil bağlama büyüsü bide kadın öyle kalıyomuşsempatiksalakcinni ayyy ne kötü olur.burcu denicek bakalım başarılı olursa istediğimiz herkesin üstünde denicez bizdekaydirigubbakcemile3

canım ben sezeryan düşünüyorum normal doğumun sancısından hiç korkmuyorum aslında ama allah kısmet ederse kızıma bayaa uğraşarak kavuşmuş olucam tüp tedavisi gördüm daha öncede düşük yaşamıştım tedavi süresince çekilen filmler histereskopi opr. falan baya badire atlattım... ben sezeryanı kendi çabamla doğurmaya çalışmaktan daha güvenli görüyorum bebek için yani normal doğum esnasında yapmam gerekenleri yapamam falan kızıma bişi olur korkum var açıkcası ... tabi bu tamamen benimle psikolojimle ilgili bişey tıbbı bir dayanağım yok

Yahu korkma ne zaman kontrole gideceksin ?Kötü şeyler düşünmemeye çalış canım ...Herşey olacağına varır..Biimki erkek ama bakarsın erken gelir hiç belli olmaz...Bak benimde evim perişan ve aldıklarım evde ama hazır değil hala da eksiğim var eğer doğurursam da eksiklerim olursa kocamın başının etini yedim.. sempatiksalakcinniSende öyle yap..Güzel şeyler düşünelim güzel olsun...Artık daha hızlı halletmeye çalış yeter...

bende semaya katılıyorum.az az al kenarda olsun en azından kötüleşirsen çıkamazsan içine sinmicek hiç bişey.erken doğum diye bişey var Allah göstermesin ama yinede ihtimalleri düşünmek lazım hastane çantanı hazırla yani hazırlamak için gerekenleri alarak başla bence öncelikli ihtiyaçlarını.belli olmaz bu işler belki sezeryan olup doğum sonrası rahat çıkamazsın ona göre düşün taşın al ucundan bucundan.

Yahu cucu ne oldu ben birşey mi kaçırdım...
Kayınvalde ile ilgili bir durum mu var?
Bu arada fenerbahcemre nin dediği şeyi biz babamdan izin almak için kullanırdık sempatiksalakcinni
Dili tutulurmuş hayır diyemezmiş mi ne kötükedihüso

tüp bebkmi canım senin..benimde aşılama..ben doktoruma sordum normalmı sezeryanmı diye farketmez ama buyuk ihtimal sezeryan dedi.aynı seyleri bende dusunuyourm senin gibi.bir zarar verirsem eğer diye...Allahım herşey,n hayırlısını verir inş bizlere

31 yada 32. hafta gidicem..dun akşam napcaz etcez dedim daha 2 ay var diyo.eğer dediğin gibi hazırlıksız yakalanırsam butun hayyalrım mahvolur ve bende o kocamı başının etini yerim artık.ay inş oyle bışey olmaz ya..

valla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
ve doguma girerken sahip olunan psikolojiyle birebir baglantili...
bi sinava girerken bile ne kadar hazirsan,ne kadar rahat davranirsan,o sinavda o kadar iyi gecer..
dogumu ben böyle düsünüyorum..
aciyacak,aman sanci nasil olcak,zor dogum olcak diye düsünürsen vücudun ister istemez kendini buna adapte ediyor..yasamayacagin varsada o stresten aci cekiyorsun...
dogumada girdim,yüzbin tane hikayede okudum dinledim...
ama sonradan anlatim dilinde olayin cok fazla degistirildigini düsünüyorum..
en son 1 ay önce kk dan bi arkadasim esi eve gelipte onu hastaneye götürene kadar ani anina sancilarini benimle msnde paylasti,aksama kadar konustuk,yazistik...
esi geldi,hastaneye gittiklerinde acilmasi 8 cm olmustu :))
isterse 24 saat sürmüs olsun..dogum sonucta...dünyada yasanan en dogal olay,en dogal sürec..
ve dedigin gibi sonunda en büyük mucizeni kucagina aliyorsun..ötesi var mi...ve o catalda yasadigin acilar sanki bi rüya gibi unutulup gidiyor...:1rolleyes:
Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin ama demek istedigim bu birazda annenin elinde...

oyle yapıyourm canım başladım ufakdan ama ne bilim soyle rahat rahat olmuyor hafta bir gunum var onuda buna ayırıyorum..yada akşamları iş cıkısı .eşimde bazen kzıyor tek başına dolaşma diye..

Canımm ya kimseyii korkutmak istemiyorummm ,doğum konusuu açılınca yaşadıklarımıı yazmakk istedimmmm
Amaaa 2ncii kızımdaa çok sancıı çektimm aynıı anlattığımm gibii olduu,o an yalvarıyordumm sezeryanee alınn kurtarınn benii bu sancılardann diyeee
amaa kesinlikle sezeryanlık değilsen ve normal doğuma gittiysen almıyorlar seniii
daha önceden sezeryaneee karar verirsenn alıyorlarr
Neyseee bende doğum korkusundann dolayıııı ,çocukk istemiyordumm böyle yazıncadaa çokk üzülüyorummmm aslındaa suçlulukk duygusuu benii mahvediyoo
eşiminn çokk ısrarlarııı sonucuu karar verdimmm bebişimeee
ama hamile kaldığımmm gündennn berii gözyaşlarımm kurumadııı ,banyoo yapsamm aklıma gelse ağladımm uykudan uyandımm ağladımm
gezerkenn ağladımmm bunlarınn tek sebebeii doğumm korkusu
heee herkeste aynı olacakk diyeee birşeyy yokk buuu benimm korkularımm
İnanmazsınız kızlarr burda pek yazmıyorumm amaa psikolojimm bozuk şekildee geziyorummm ,sizler bebeklerinizz hakkındaaa okadar güzel şeylerr yazıyorsunuzz mest oluyorummmmm,
Ve benim sıkıntıdann dolayıı kendimii üzmemdenn dolayıı birgünn baktımm saçımınn öntarafında para büyüklüğündeee dökülme varr cildiyeyee gittimmm ve saç kıran olmuşumm
yanii okadarr bilinç altımıı etkilemişş benimmmm
ve psikatrise yolladılarrr,doktorlar konuştular benimleeee ,neden korkuyorsunn bu kadar gez dolaşşş sancılarınn sonra biteceğinii düşün dedilerrr,ve bir bebeğinn dahaa dünyaya gelecekk senden olann birr varlıkk olacakk bunlar senii mutluu etsinn dedilerr
elimde olmıyann birşeyy hemenn gözyaşlarınaa boğuldumm ordadaaa ve sakinleştirdiler beniii
Aklımaa sancılar geliyoooo ve ben o anı yaşamak istemediğim içinn sezeryan istiyorummm

İşinn öbür tarafııda ne biliyormusunuzzzzz

Eşimee bu isteğimiii hamile kaldığım günden berii dedimm ne olur bunda banaa destekk ol sezeryann olayımm dedimm ,banaa yok olmazz buda normall olacakk benn seninn iyiliğinii istiyorumm dedii amaa ben iyii değiliimm hazır değilimm dedimmm,
ne var birgünde benlee bu konuyuu konuşsaydııı
benii birkez olsunn dinleseydiiisenağlama
dinlemedii hiç birzamannsenağlama
o dinlemediğimii içindee içime attım heppp, herşey gözümde büyüdü büyüdüü kocamann olduu,evimle ilgilenemez hale gledimmm sadecee korkuuu vardı aklımdaaaa
Doktorlar kesinliklee korkuyuu atmamm gerektiğinii herkesinn doğurduğunuu söylüyoo bunlarıı biliyorummmm kendimee anlatamıyorumm sadeceee
doğum yapsamm bütün korkularım gidecek hissediyorummm
halen eşim diyokiii ,
normal yapppp
bizim kavgamız burda kopuyoo işteeee
seeryanii belkii uyanınca bebek yanımda olacakk herşeyy bitecekk gibii görmeye başladımm biliyorumm kii oda ameliyattt
oda acı verecekkk

Canım bende kaç aydır konuşuyorum erken erken diyip durdu bana da...
Bak 50 günüm kaldı ona kalsa hala daha var...Anlamıyorlar geçen diyor ki yahu ne az kalmış...Ben ona sormadan aldım birçok şeyi gördü şaşırdı ama birşey demedi...Düşünsene istediğin gibi olmayınca üzüleceksin zaten hassasız ki o zaman daha da kötü olacağız...
Şidi ekdiklerimi yanlız taşıyamam bebek bezi, hasta , bezi küveti felan onunla almam lazım...Onları düşünüyorum kara kara akannehir

arkadaşlar yeni doktordan geldim bebeğim gayet sağlıklıymış
tosunum 2 kilo olmuş ama doktor yanlış çıkabilir 1800 de olabilir dediizemuszemus
1 hafta önden gidiomuş meleğim 33 haftalık görünüo dedi
çalışabilir raporumu da yazdı 32 haftalık olmuşsun dedi
çok şükür herşey yolunda yani

ay havadis cok canim ya
yeni dra gittim ya ben dun
gayet seker bi kadin sanirim ona devam edicem
seker sonucum sorunsuz cok sukur
ama bebis biraz tambis dedi
1430 gr olmus tosuncuk
2 hafta once 970 grdi yahu
boyle giderse 4u bulur dedi kadin
alkisalkisalkisalkisalkisalkis ay çok sevindim perşembeleri rahat rahat tatlı keyfimize devam edebileceğiz:lepi: Tombiş bebekler daha kolay doğarmış dedi benim doktorum, sen hiç kafana takma. Beraserimin dediği gibi pırt diye çıkacak inşallah:lepi:

Oyy sizin kızlar iri olacak maşallah, evinde çoğunu halletmişsin.
Güle güle kullansın inşallah minik kızın cicileriniopuyorumnanaktan
Çok mu kokuyor bu mobilyalar yaaa, pudrayı nasıl döktün böylee mobilyaların üstüne üstüne mi, etraf batmadı mısempatiksalakcinni
Ben söyledim bugün getirmeyecekler cuma veya p.tesi getirecekler, biz haber veririr dedi İmdat amcayerimseniben Eşimide meşgul etmek istemedim haftasonu. Ama hafta içi o kadar geç saatte getirirlerse de ne yapalım gelsin artık

Ben alıştım artık kocama, o yüzden küsmedim ama kızdım ulen insan bi çorap alır bari didim yani ayıp değil mi dedim. O da şımardı alırız oğluşuma daha neler neler felan dedi kapattık konuyu, sende uzatma bence boşver strese sokma boşuna kendini de bebeğine de. İçindekini hemen orda söyle, konuyu kapat gitsinyerimseniben

esra aynılarını bızde yaşıyouruz tatlım.acleye ne gerek var daha 2 ay var..herşeye bır kulbu var.bende sinir oluyourm sadece seninki oyle değil tatlım

Ay bu kocaların biri değil hepsi böyle hepsiklava:

ben de varım ben de... hem de ikinizin tam ortasındayım...:)

kıyamam ben sana...:) erkek milleti işte beceremiyolar boşver...

Yok beceremiyorlar, ben o yokken böylee uzuuunnn güzel bi liste hazırladım, akşam gelirken getirsin. Çok kötü planlarım var bu haftasonu içinaklinialirimsmile

Ana gibi yar olmaz diye boşuna dememişler, gerçi keşke babalarda bu duygunun azıcık ucundan bilselerdi iyi olurdu. Bizi anlarlardı birascık

hımmm bu durum evet zor biraz ama bence iyi düşünmelisin eminim bir çok tüp bebek normal doğmuştur sonuçta artık kocaman oluyolar aksilik başlarda olur diye düşünüyorum ama tabi hiç bi bilgim yok bu konuda.zaten tüp bebeği ilk duyduğumda aklıma normal tüpün içinde bi bebek geliyodukaydirigubbakcemile3

kesinlikle katılıyorum burcu bende öyle düşünüyorum.mesela hamile kalmadan önce anlatıyolardı ben şöyle kötü oldum böyle zayıfladım kan kustum falan diyolardı ben hep düşünüyodum kesin benim hamileliğim iyi geçer hiç bi değişiklik yaşamam diye Allaha şükür şimdiye kadar öyle valla.şimdi doğum için diyorum kolay olcak diye bakalım bekleyip görcem ama kesinlikle çok zorlanmicam diye düşünüyorum nedense.

evet canım demekki bunları hissetmem normalmiş :) bende kendimi çok evhamlı bulurum hep ama napiim böyleyim , inş. bebişlerimizi sağlıkla sıhhatle alırıs kucağımıza hepimiz ... buarada bencede sen ufak ufak başla kendin alışverişe sonra yine sen zorlanıcaksın ben de kendim yapıyorum listeyi bi kısmını kv. deme (sağolsun iyi insandır) bi kısmını anneme (hakkını ödeyemem) veriyorum eksik kalan bişi olursa en son kendim çıkıcam yoksa benim eşimin evde biten ekmekten sudan haberi yoktur kaldıki bebişe bişi alsın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…