anaaa ben bunu hiç hesaba katmamışdım benimde hiç bir hazırlığım yok..37. haftaya kadarda çalışırım diyorudm.senin dediğin gibi onceden gelirse izne ayrılınca 1 hafta sonra bebişim doğar.ee ben nasıl hazırlancam.bak şimdi eteklerim tutuşdu.eşime de bunu izah ediyorum ama anlamıyorkii...
günaydın kızlarrrr
konuya direk daliyorum ama benimde etrafımdaki bütün kız bebekleri 36 ve 38lerde doğdu bir tane 39 ya da 40ta doğan yok haberiniz olsun,2si 36da 4ü 38de doğdu hep tanıdıklarımın,yalnız istisnai bir durum olarak geçen kontrolümde bi bayanla konuştum kızı 40+5te doğmuş,detayına girmedim ama geç döllenme falan olmuştur belki,ona göre hazırlıklı olalımmm
ağladım şimdi bennn:gitme::gitme:
Canım bende kaç aydır konuşuyorum erken erken diyip durdu bana da...
Bak 50 günüm kaldı ona kalsa hala daha var...Anlamıyorlar geçen diyor ki yahu ne az kalmış...Ben ona sormadan aldım birçok şeyi gördü şaşırdı ama birşey demedi...Düşünsene istediğin gibi olmayınca üzüleceksin zaten hassasız ki o zaman daha da kötü olacağız...
Şidi ekdiklerimi yanlız taşıyamam bebek bezi, hasta , bezi küveti felan onunla almam lazım...Onları düşünüyorum kara kara akannehir
sağol canım unutmamak lazım once nefes sonra ıkınmaailk başlarda nefes
sancılar çoğalınaca ıkınma
aklimda aklimdaaaaagünaydın cucu senden naber bakiyim.kv geliyo kesin demi unutma allahümme ya vedud u aklinialirimsmile
bisey yapamiyoruz sorunda orda,o bize yapiyorkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 bu neee :))) ne yapıyonuz kadınaa
atlatirim canim,valla ne ev temizledim,ne yemek yaptim..gunaydın tatlım .senin actığın normal doğum kolaylığından bahsediyorduk.hee bugunu rahatlıkla atlatırsın inş.canım...sıkma canını
kiz tövbe tövbe ne büyüsü kaydirigubbakcemile3büyü yapıyoruz bir çeşit dil bağlama büyüsübide kadın öyle kalıyomuşsempatiksalakcinni ayyy ne kötü olur.burcu denicek bakalım başarılı olursa istediğimiz herkesin üstünde denicez bizdekaydirigubbakcemile3
canim sende mii...canım ben sezeryan düşünüyorum normal doğumun sancısından hiç korkmuyorum aslında ama allah kısmet ederse kızıma bayaa uğraşarak kavuşmuş olucam tüp tedavisi gördüm daha öncede düşük yaşamıştım tedavi süresince çekilen filmler histereskopi opr. falan baya badire atlattım... ben sezeryanı kendi çabamla doğurmaya çalışmaktan daha güvenli görüyorum bebek için yani normal doğum esnasında yapmam gerekenleri yapamam falan kızıma bişi olur korkum var açıkcası ... tabi bu tamamen benimle psikolojimle ilgili bişey tıbbı bir dayanağım yok
Yahu cucu ne oldu ben birşey mi kaçırdım...
Kayınvalde ile ilgili bir durum mu var?
Bu arada fenerbahcemre nin dediği şeyi biz babamdan izin almak için kullanırdık sempatiksalakcinni
Dili tutulurmuş hayır diyemezmiş mi ne kötükedihüso
hımmm bu durum evet zor biraz ama bence iyi düşünmelisin eminim bir çok tüp bebek normal doğmuştur sonuçta artık kocaman oluyolar aksilik başlarda olur diye düşünüyorum ama tabi hiç bi bilgim yok bu konuda.zaten tüp bebeği ilk duyduğumda aklıma normal tüpün içinde bi bebek geliyodukaydirigubbakcemile3
karabibercim biliyomusun bu dediğinin aynısını annem bana demişti doğum yaptığım ilk an annem aklıma geldi onu ne kadar çok sevdiğimi düşündüm dedi senağlama
evet ben şimdi bile düşünüyorum hareket ettikçe annemde beni böyle hissetmiş oda bunu yaşamış benim için diye düşünüyorum ve hemen gözlerim doluyo tuhaf bi duygu.ayrıca erkekler odun benimki en azından gıcık hiç bişe hissetmiyomuş doğunca hissetcekmiş.madem öyle ne gece gündüz bebek bebek diyip duruyodun demi.gerçi normal onunki de ben ona gıcık oldum biraz ondan batıyo bana bi kaç gündür.alsanaalsanasmile
canim sende mii...
bende 3 sene ugrastim..histeroskopi bilmem ne...aylarca igneler,ilaclar..
benle beraber burdan bi arkadasimda tüp bebekle hamile kaldi ama daha gecen gün normal dogum yapti..
herkesin kendi tercihi ama bebis saglikli oldugu sürece bende normal dogurucam,aksini düsünmedim bile..tüp bebiste olsa eger saglikliysa niye normal dogmasin ki...
ahh bilmiyorum,bu konuda ben cok katiyim yaa :1ninca:
evet bacim..kv bana geliyor..ne dediysem püskürtemedim hatunu..hastayim ölüyorum diyorum olsun gelicem diyor hatun
bende onca söyledigi seye ses cikaramiyorum ya,bu hastalikla onun dirdirini cekmeyim diye bu ayeti okuyacagim iste,nasil ama kaydirigubbakcemile3
hımmm bu durum evet zor biraz ama bence iyi düşünmelisin eminim bir çok tüp bebek normal doğmuştur sonuçta artık kocaman oluyolar aksilik başlarda olur diye düşünüyorum ama tabi hiç bi bilgim yok bu konuda.zaten tüp bebeği ilk duyduğumda aklıma normal tüpün içinde bi bebek geliyodukaydirigubbakcemile3
kesinlikle katılıyorum burcu bende öyle düşünüyorum.mesela hamile kalmadan önce anlatıyolardı ben şöyle kötü oldum böyle zayıfladım kan kustum falan diyolardı ben hep düşünüyodum kesin benim hamileliğim iyi geçer hiç bi değişiklik yaşamam diye Allaha şükür şimdiye kadar öyle valla.şimdi doğum için diyorum kolay olcak diye bakalım bekleyip görcem ama kesinlikle çok zorlanmicam diye düşünüyorum nedense.
O kadar güzel anlatmışsın ki...
Boşuna değil annelerin hakkı ödenemez..
insan istiyorki hersey dort dortluk olsun ama olmuyor demekki bid plan yapmamak lazım.bakalım bu hafta mobnily aişini halledicez bide hastane cıkısı alırsam biraz daha rahatlıcam aksi gibi evde de atdilat olacak...aman yaaa ne tarafa baksam bir sorun..istiyourmki eşimde yanımda olsun ama olmuyor malesef
sağol canım unutmamak lazım once nefes sonra ıkınmaa
evet bacim..kv bana geliyor..ne dediysem püskürtemedim hatunu..hastayim ölüyorum diyorum olsun gelicem diyor hatun
bende onca söyledigi seye ses cikaramiyorum ya,bu hastalikla onun dirdirini cekmeyim diye bu ayeti okuyacagim iste,nasil ama kaydirigubbakcemile3
Canımm ya kimseyii korkutmak istemiyorummm ,doğum konusuu açılınca yaşadıklarımıı yazmakk istedimmmm
Amaaa 2ncii kızımdaa çok sancıı çektimm aynıı anlattığımm gibii olduu,o an yalvarıyordumm sezeryanee alınn kurtarınn benii bu sancılardann diyeee
amaa kesinlikle sezeryanlık değilsen ve normal doğuma gittiysen almıyorlar seniii
daha önceden sezeryaneee karar verirsenn alıyorlarr
Neyseee bende doğum korkusundann dolayıııı ,çocukk istemiyordumm böyle yazıncadaa çokk üzülüyorummmm aslındaa suçlulukk duygusuu benii mahvediyoo
eşiminn çokk ısrarlarııı sonucuu karar verdimmm bebişimeee
ama hamile kaldığımmm gündennn berii gözyaşlarımm kurumadııı ,banyoo yapsamm aklıma gelse ağladımm uykudan uyandımm ağladımm
gezerkenn ağladımmm bunlarınn tek sebebeii doğumm korkusu
heee herkeste aynı olacakk diyeee birşeyy yokk buuu benimm korkularımm
İnanmazsınız kızlarr burda pek yazmıyorumm amaa psikolojimm bozuk şekildee geziyorummm ,sizler bebeklerinizz hakkındaaa okadar güzel şeylerr yazıyorsunuzz mest oluyorummmmm,
Ve benim sıkıntıdann dolayıı kendimii üzmemdenn dolayıı birgünn baktımm saçımınn öntarafında para büyüklüğündeee dökülme varr cildiyeyee gittimmm ve saç kıran olmuşumm
yanii okadarr bilinç altımıı etkilemişş benimmmm
ve psikatrise yolladılarrr,doktorlar konuştular benimleeee ,neden korkuyorsunn bu kadar gez dolaşşş sancılarınn sonra biteceğinii düşün dedilerrr,ve bir bebeğinn dahaa dünyaya gelecekk senden olann birr varlıkk olacakk bunlar senii mutluu etsinn dedilerr
elimde olmıyann birşeyy hemenn gözyaşlarınaa boğuldumm ordadaaa ve sakinleştirdiler beniii
Aklımaa sancılar geliyoooo ve ben o anı yaşamak istemediğim içinn sezeryan istiyorummm
İşinn öbür tarafııda ne biliyormusunuzzzzz
Eşimee bu isteğimiii hamile kaldığım günden berii dedimm ne olur bunda banaa destekk ol sezeryann olayımm dedimm ,banaa yok olmazz buda normall olacakk benn seninn iyiliğinii istiyorumm dedii amaa ben iyii değiliimm hazır değilimm dedimmm,
ne var birgünde benlee bu konuyuu konuşsaydııı
benii birkez olsunn dinleseydiiisenağlama
dinlemedii hiç birzamannsenağlama
o dinlemediğimii içindee içime attım heppp, herşey gözümde büyüdü büyüdüü kocamann olduu,evimle ilgilenemez hale gledimmm sadecee korkuuu vardı aklımdaaaa
Doktorlar kesinliklee korkuyuu atmamm gerektiğinii herkesinn doğurduğunuu söylüyoo bunlarıı biliyorummmm kendimee anlatamıyorumm sadeceee
doğum yapsamm bütün korkularım gidecek hissediyorummm
halen eşim diyokiii ,
normal yapppp
bizim kavgamız burda kopuyoo işteeee
seeryanii belkii uyanınca bebek yanımda olacakk herşeyy bitecekk gibii görmeye başladımm biliyorumm kii oda ameliyattt
oda acı verecekkk
gözün aydın canım maşallah kuzuna.arkadaşlar yeni doktordan geldim bebeğim gayet sağlıklıymış
tosunum 2 kilo olmuş ama doktor yanlış çıkabilir 1800 de olabilir dediizemuszemus
1 hafta önden gidiomuş meleğim 33 haftalık görünüo dedi
çalışabilir raporumu da yazdı 32 haftalık olmuşsun dedi
çok şükür herşey yolunda yani
kaydirigubbakcemile3 ayy keşke öyle tüpün içinde getirip verseler dimi ... bana da dr. normal için bi engel yok yapabilirsin diyor ama bakalım gerçi bi bakıyomuşum kızım erken gelmeye karar veriyomuş sezeryan derken normal yapıveriyomuşum
kızlaaaar günaydııın
ben geldiiim
dün bütün gün ev baktım.... kocaman bir göbiş ve yürümekten aciz ayaklar, bu arada bana acıyan gözlerle bakan emlakçılaar..... ev bulsam ya da bu konuda kayda değer bir gelişme olmuş olsa gam yemeyeceğim ama sonuç tam bir fiyaskoooo.....
her şeyi bir kenara bırakayım ve azıcık size takılayım dedim.
özlüyorum sizi...
bebişlerini görenler vardır kesin. ne güzel hazırlıklar devam ediyordur.. boshayallersmile
bende şu işlerimi halledip sizlerle eskisi gibi bu tatlı telaşın içinde olmak istiyorum yeniden..boshayallersmile
arkadaşlar yeni doktordan geldim bebeğim gayet sağlıklıymış
tosunum 2 kilo olmuş ama doktor yanlış çıkabilir 1800 de olabilir dediizemuszemus
Canım bende kaç aydır konuşuyorum erken erken diyip durdu bana da...
Bak 50 günüm kaldı ona kalsa hala daha var...Anlamıyorlar geçen diyor ki yahu ne az kalmış...Ben ona sormadan aldım birçok şeyi gördü şaşırdı ama birşey demedi...Düşünsene istediğin gibi olmayınca üzüleceksin zaten hassasız ki o zaman daha da kötü olacağız...
Şidi ekdiklerimi yanlız taşıyamam bebek bezi, hasta , bezi küveti felan onunla almam lazım...Onları düşünüyorum kara kara akannehir
Canımm ya kimseyii korkutmak istemiyorummm ,doğum konusuu açılınca yaşadıklarımıı yazmakk istedimmmm
Amaaa 2ncii kızımdaa çok sancıı çektimm aynıı anlattığımm gibii olduu,o an yalvarıyordumm sezeryanee alınn kurtarınn benii bu sancılardann diyeee
amaa kesinlikle sezeryanlık değilsen ve normal doğuma gittiysen almıyorlar seniii
daha önceden sezeryaneee karar verirsenn alıyorlarr
Neyseee bende doğum korkusundann dolayıııı ,çocukk istemiyordumm böyle yazıncadaa çokk üzülüyorummmm aslındaa suçlulukk duygusuu benii mahvediyoo
eşiminn çokk ısrarlarııı sonucuu karar verdimmm bebişimeee
ama hamile kaldığımmm gündennn berii gözyaşlarımm kurumadııı ,banyoo yapsamm aklıma gelse ağladımm uykudan uyandımm ağladımm
gezerkenn ağladımmm bunlarınn tek sebebeii doğumm korkusu
heee herkeste aynı olacakk diyeee birşeyy yokk buuu benimm korkularımm
İnanmazsınız kızlarr burda pek yazmıyorumm amaa psikolojimm bozuk şekildee geziyorummm ,sizler bebeklerinizz hakkındaaa okadar güzel şeylerr yazıyorsunuzz mest oluyorummmmm,
Ve benim sıkıntıdann dolayıı kendimii üzmemdenn dolayıı birgünn baktımm saçımınn öntarafında para büyüklüğündeee dökülme varr cildiyeyee gittimmm ve saç kıran olmuşumm
yanii okadarr bilinç altımıı etkilemişş benimmmm
ve psikatrise yolladılarrr,doktorlar konuştular benimleeee ,neden korkuyorsunn bu kadar gez dolaşşş sancılarınn sonra biteceğinii düşün dedilerrr,ve bir bebeğinn dahaa dünyaya gelecekk senden olann birr varlıkk olacakk bunlar senii mutluu etsinn dedilerr
elimde olmıyann birşeyy hemenn gözyaşlarınaa boğuldumm ordadaaa ve sakinleştirdiler beniii
Aklımaa sancılar geliyoooo ve ben o anı yaşamak istemediğim içinn sezeryan istiyorummm
İşinn öbür tarafııda ne biliyormusunuzzzzz
Eşimee bu isteğimiii hamile kaldığım günden berii dedimm ne olur bunda banaa destekk ol sezeryann olayımm dedimm ,banaa yok olmazz buda normall olacakk benn seninn iyiliğinii istiyorumm dedii amaa ben iyii değiliimm hazır değilimm dedimmm,
ne var birgünde benlee bu konuyuu konuşsaydııı
benii birkez olsunn dinleseydiiisenağlama
dinlemedii hiç birzamannsenağlama
o dinlemediğimii içindee içime attım heppp, herşey gözümde büyüdü büyüdüü kocamann olduu,evimle ilgilenemez hale gledimmm sadecee korkuuu vardı aklımdaaaa
Doktorlar kesinliklee korkuyuu atmamm gerektiğinii herkesinn doğurduğunuu söylüyoo bunlarıı biliyorummmm kendimee anlatamıyorumm sadeceee
doğum yapsamm bütün korkularım gidecek hissediyorummm
halen eşim diyokiii ,
normal yapppp
bizim kavgamız burda kopuyoo işteeee
seeryanii belkii uyanınca bebek yanımda olacakk herşeyy bitecekk gibii görmeye başladımm biliyorumm kii oda ameliyattt
oda acı verecekkk
oyle yapıyourm canım başladım ufakdan ama ne bilim soyle rahat rahat olmuyor hafta bir gunum var onuda buna ayırıyorum..yada akşamları iş cıkısı .eşimde bazen kzıyor tek başına dolaşma diye..
valla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
ve doguma girerken sahip olunan psikolojiyle birebir baglantili...
bi sinava girerken bile ne kadar hazirsan,ne kadar rahat davranirsan,o sinavda o kadar iyi gecer..
dogumu ben böyle düsünüyorum..
aciyacak,aman sanci nasil olcak,zor dogum olcak diye düsünürsen vücudun ister istemez kendini buna adapte ediyor..yasamayacagin varsada o stresten aci cekiyorsun...
dogumada girdim,yüzbin tane hikayede okudum dinledim...
ama sonradan anlatim dilinde olayin cok fazla degistirildigini düsünüyorum..
en son 1 ay önce kk dan bi arkadasim esi eve gelipte onu hastaneye götürene kadar ani anina sancilarini benimle msnde paylasti,aksama kadar konustuk,yazistik...
esi geldi,hastaneye gittiklerinde acilmasi 8 cm olmustu :))
isterse 24 saat sürmüs olsun..dogum sonucta...dünyada yasanan en dogal olay,en dogal sürec..
ve dedigin gibi sonunda en büyük mucizeni kucagina aliyorsun..ötesi var mi...ve o catalda yasadigin acilar sanki bi rüya gibi unutulup gidiyor...:1rolleyes:
Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin ama demek istedigim bu birazda annenin elinde...
Yahu cucu ne oldu ben birşey mi kaçırdım...
Kayınvalde ile ilgili bir durum mu var?
Bu arada fenerbahcemre nin dediği şeyi biz babamdan izin almak için kullanırdık sempatiksalakcinni
Dili tutulurmuş hayır diyemezmiş mi ne kötükedihüso
Evet canım, bana da hep öyle diyo büyükleri kız bebek erken gelirmiş, zaten korkularımda ondan, bir an önce herşey bitsin, herşey gönlümce olsun istiyorum ama bu gidişle herşey aceleye gelicek, belki ben görmeden alınacak bi sürü şey mafoldumbenesracım kız bebeklerii genelliklee doktorunn dediğiii gündenn 2 hafta öncee gelirlerr canımm
benim 2 kızmda öyle olduu
yanii sezaryen değilsee bileeee normal doğumlaaaaa 2 hafataaa öncesinii beklee sennnn
sana en son verilen tarihh ne zaman
kesinliklee o günüü beklemiyoo bazıı kızz bebeklerrrr
banaaa 2 ncii kızımda ocak 5 son gün dedilerr maa kızımm 22 aralıktaa normall doğumlaa dünyayaaa geldiii
sen alışveriş konusunda iyii yapıyorsunn eşinii kesinliklee dinlemeeeee
boşver aldıklarınıı göstermeee bileee
birgünde bitecek işler değil bunlar
36 da doğmasın lütfen, bayrama denk geliyo, ben bayramdan sonra bekleyişe geçicem zaten, ama o kadar erken de olmasın. Dünden beri sürekli konuşuyorum kızımla, kızım sakın erken gelme zamanını bekle diyorumohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmilegünaydın kızlarrrr
konuya direk daliyorum ama benimde etrafımdaki bütün kız bebekleri 36 ve 38lerde doğdu bir tane 39 ya da 40ta doğan yok haberiniz olsun,2si 36da 4ü 38de doğdu hep tanıdıklarımın,yalnız istisnai bir durum olarak geçen kontrolümde bi bayanla konuştum kızı 40+5te doğmuş,detayına girmedim ama geç döllenme falan olmuştur belki,ona göre hazırlıklı olalımmm
Aynen valla, adama gıcık oldum, her dediği batıyo artık, bu umursamazlığı. Sanki ben oturup kendim yaptım bu bebeği, töbe töbe... Benimkide seninki gibi bebek bebek dedi yaptık, şimdi umrunda değil. Böyle olacağını bilseydim beklerdim... :1no2::1no2::1no2:evet ben şimdi bile düşünüyorum hareket ettikçe annemde beni böyle hissetmiş oda bunu yaşamış benim için diye düşünüyorum ve hemen gözlerim doluyo tuhaf bi duygu.ayrıca erkekler odun benimki en azından gıcık hiç bişe hissetmiyomuş doğunca hissetcekmiş.madem öyle ne gece gündüz bebek bebek diyip duruyodun demi.gerçi normal onunki de ben ona gıcık oldum biraz ondan batıyo bana bi kaç gündür.alsanaalsanasmile
Kocamın başının etini yerim o ayrı ama hiçbişey istediğim gibi olmadıktan sonra ne önemi var :dilcikar::dilcikar::dilcikar:Yahu korkma ne zaman kontrole gideceksin ?Kötü şeyler düşünmemeye çalış canım ...Herşey olacağına varır..Biimki erkek ama bakarsın erken gelir hiç belli olmaz...Bak benimde evim perişan ve aldıklarım evde ama hazır değil hala da eksiğim var eğer doğurursam da eksiklerim olursa kocamın başının etini yedim.. sempatiksalakcinniSende öyle yap..Güzel şeyler düşünelim güzel olsun...Artık daha hızlı halletmeye çalış yeter...
Ay burcu yaa, sen hiç susma arkadaşım, sürekli konuş, valla terapist gibi geliyosun bana. Ne güzel hazırlamışsın kendini doğum olayına. opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanvalla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
bi sinava girerken bile ne kadar hazirsan,ne kadar rahat davranirsan,o sinavda o kadar iyi gecer..
aciyacak,aman sanci nasil olcak,zor dogum olcak diye düsünürsen vücudun ister istemez kendini buna adapte ediyor..yasamayacagin varsada o stresten aci cekiyorsun...
en son 1 ay önce kk dan bi arkadasim esi eve gelipte onu hastaneye götürene kadar ani anina sancilarini benimle msnde paylasti,aksama kadar konustuk,yazistik...
isterse 24 saat sürmüs olsun..dogum sonucta...dünyada yasanan en dogal olay,en dogal sürec..
ve dedigin gibi sonunda en büyük mucizeni kucagina aliyorsun..ötesi var mi...ve o catalda yasadigin acilar sanki bi rüya gibi unutulup gidiyor...:1rolleyes:
Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin ama demek istedigim bu birazda annenin elinde...
arkadaşlar yeni doktordan geldim bebeğim gayet sağlıklıymış
hakkımızda hayırlısı canımcım benim tamamen psikolojik mesela ben epiduralle bile düşünmüyorum... ya asıl yapmak istediğim kendimle ilgili bütün faktörleri ortadan kaldırmak sanırım ama hayırlısı nasılsa öyle olsun ben sancıda çekmeye razıyım kesilmeyede sonuçta kızım iyi olsunda ...
kayınvalde de bayaa ısrarcıymış senin nekadar kalcak acaba bence yan gel yat hiç bişii elini sürme biras iş yapsın yorulsunda bi daha gelirmi acaba :jeyyar:
valla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?