2010 Aralık Anneleri

aklınızda bulunsunn canımm
bence biran evvel başlaa
kesinliklee o gün olacak diye birşey yokk
amaa tabikii verilen tarihii geçenn bebeklerde oluyoo

Ben ilk kızım öyle olunca 2ncininde öyle olacağınıı biliyordummm ve öylede olduu
2 hafta önce doğdularrr

Karabiber01 ay yazıklarına çok kötü oldum...
Sonuçta 2 çocuk dünyaya getirdin ve eşin nasıl birşey olduğunu anlayamaz ki...
Bu kararı bence sen vereceksin... Bizim bir arkadaş açılması olmasına rağmen korkudan doğuramadı ve sezeryan oldu...Aklından kötü şeyleri atmaya çalış kötü taraflarını düşünce...
umarım dilediğin kararı verebilirsin Rabbim yardımcın olsun....

insan istiyorki hersey dort dortluk olsun ama olmuyor demekki bid plan yapmamak lazım.bakalım bu hafta mobnily aişini halledicez bide hastane cıkısı alırsam biraz daha rahatlıcam aksi gibi evde de atdilat olacak...aman yaaa ne tarafa baksam bir sorun..istiyourmki eşimde yanımda olsun ama olmuyor malesef
ilk başlarda nefes
sancılar çoğalınaca ıkınma
sağol canım unutmamak lazım once nefes sonra ıkınmaa

günaydın cucu senden naber bakiyim.kv geliyo kesin demi unutma allahümme ya vedud u aklinialirimsmile
aklimda aklimdaaaaa
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 bu neee :))) ne yapıyonuz kadınaa
bisey yapamiyoruz sorunda orda,o bize yapiyor
bizde susturmak icin dua okucaz böyle iste :kedi:

gunaydın tatlım .senin actığın normal doğum kolaylığından bahsediyorduk.hee bugunu rahatlıkla atlatırsın inş.canım...sıkma canını
atlatirim canim,valla ne ev temizledim,ne yemek yaptim..
madem o rahatligi kendinde görüyor,hasta oldugumuda biliyor,oglunun evi,girsin yapsin,elinden bi yemek yiyelim demi kaydirigubbakcemile3

kiz tövbe tövbe ne büyüsü kaydirigubbakcemile3
arkadasla konustum dün,3 ihlas bi fatihada ise yariyormus,özellikle kocisler üzerinde..kina gibi oluyor küssek bile,hemen barisiyor diyor arkadas,onuda yapicam..
Allahin ayeti sonucta

canim sende mii...
bende 3 sene ugrastim..histeroskopi bilmem ne...aylarca igneler,ilaclar..
benle beraber burdan bi arkadasimda tüp bebekle hamile kaldi ama daha gecen gün normal dogum yapti..
herkesin kendi tercihi ama bebis saglikli oldugu sürece bende normal dogurucam,aksini düsünmedim bile..tüp bebiste olsa eger saglikliysa niye normal dogmasin ki...
ahh bilmiyorum,bu konuda ben cok katiyim yaa :1ninca:

evet bacim..kv bana geliyor..ne dediysem püskürtemedim hatunu..hastayim ölüyorum diyorum olsun gelicem diyor hatun
bende onca söyledigi seye ses cikaramiyorum ya,bu hastalikla onun dirdirini cekmeyim diye bu ayeti okuyacagim iste,nasil ama kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 ayy keşke öyle tüpün içinde getirip verseler dimi ... bana da dr. normal için bi engel yok yapabilirsin diyor ama bakalım gerçi bi bakıyomuşum kızım erken gelmeye karar veriyomuş sezeryan derken normal yapıveriyomuşum

karabibercim biliyomusun bu dediğinin aynısını annem bana demişti doğum yaptığım ilk an annem aklıma geldi onu ne kadar çok sevdiğimi düşündüm dedi senağlama

Evet bende öyle olmuştummm,
Hatta annemmm adanada yaşayann şehirde oturan bayannn
evlediğindeee bana hamile kalıncaa doğum yaklaştığında illakii köye gell burda doğuracaksınn demişlerr
annemde cahillik hastaneler dururkenn gitmişş köyde evde doğurmayaaa,
şimdikii aklımm olsa köyemii giderim hastaneye giderimm derr
Neyseee sancıı çekmişş köy ebesi başında uyumuş arada takip edermiş annemii
anneme sorarlarmışşş kız olursa ne kuralım adınıı erkekk olursa ne kuralımm
annemdee ne kurarsanız kurunnnn demişş sancı anındaaa
arka tarafta oturan akrabaları demişkii eda olsunmuu ne olursa olsunnn demişş annemdeee

O an kızımıı doğuruncaaa anneminn yaşadıklarımıı aklımaa geldiisenağlama

kızlaaaar günaydııın

ben geldiiim

dün bütün gün ev baktım.... kocaman bir göbiş ve yürümekten aciz ayaklar, bu arada bana acıyan gözlerle bakan emlakçılaar..... ev bulsam ya da bu konuda kayda değer bir gelişme olmuş olsa gam yemeyeceğim ama sonuç tam bir fiyaskoooo.....

her şeyi bir kenara bırakayım ve azıcık size takılayım dedim.
özlüyorum sizi...
bebişlerini görenler vardır kesin. ne güzel hazırlıklar devam ediyordur.. boshayallersmile
bende şu işlerimi halledip sizlerle eskisi gibi bu tatlı telaşın içinde olmak istiyorum yeniden..boshayallersmile

Babalar bebekler doğana kadar bizle aynıı duyguyuu fazla hissetmezlerrr
doğuncada onlar içinn delii olurlarrr
hele ilk baba derler bu miniklerr varyaaa

hakkımızda hayırlısı canımcım benim tamamen psikolojik mesela ben epiduralle bile düşünmüyorum... ya asıl yapmak istediğim kendimle ilgili bütün faktörleri ortadan kaldırmak sanırım ama hayırlısı nasılsa öyle olsun ben sancıda çekmeye razıyım kesilmeyede sonuçta kızım iyi olsunda ...

kayınvalde de bayaa ısrarcıymış senin nekadar kalcak acaba bence yan gel yat hiç bişii elini sürme biras iş yapsın yorulsunda bi daha gelirmi acaba :jeyyar:

yani..ya birde bu konuda ben cok katiyim maalesef..
diyorum sus burcu sussss,millet nasil dogurursa dogursun sananeee
ama olmiii,illa bisey söylücem :kedi:
cünkü dogumun dogal olmasi gerektigine öyle inanmisim ki,ortada bisey yokken aksini duyunca cildiriyorum,üzülüyorum,nabzim hizlaniyor,ter basiyor..kaydirigubbakcemile3
bazi kadinlar biliyorsun cinsel iliski korkusu bile yasiyorlar,vajinismus yasiyorlar...
o bayanin anlattigi dogum hikayesine sen simdi nasil itimat edipte ay cok zor gecicek diyebilirsinki..misal..
yani dogum olayi tek kisilik..her dogum farkli,her bayan farkli,her bayanin agri esigi farkli,psikolojisi farkli...

Hadi bakalım inşallah alabilirsin istediğin gibi birşeyler canım...
Bana da eltim dedi ki...En son zamanlarda afedersiniz tuvaletini yapacak gibi oluryorsun ve aşağılarında baskı hissediyordun ondan sonra ıkınmaya başla...
Önceki sancılarda kendini tut derin nefes al vurup geçiyor zaten dedi...
Bakalım nasıl olacak...

Vay be illa gelecek yani...
Plan da güzelmiş canım umarım işe yarar :lepi:

e gördünmü bak düşünüp düşünüp kendini hasta etmişsin yazık kendine acı biraz kafanı başka şeylere vermeyi denesen ne bileyim uğraşlar bul kendine tabi böyle akılvermekle olmuyo ama kendini yıpratıyosun canım.illa sezeryan diyosan dr konuş sonuçta o okey verdikten sonra eşin bişey yapamaz ama sen bilirsin.diğer taraftan tarihin başlangıcından beri kadınlar doğum yapmış yani ilk biz olmicaz herkes yaşamış ve kimse bu yüzden kötü olmamış ne bileyim ben yaşamadığım için yorum yapmak kolay geliyo belki ama gerçeklerde böyle.
gözün aydın canım maşallah kuzuna.

hayırlı sağlıklı eli yüzü düzgün olsunda amaaan önemli değil gerisi teferruat.

hoşgeldin canım, valla allah kolaylık versin... bu halinle bide ev taşıcaksın ..

Ayyy büyüdü kuzucuklar yaaa, maşallaaaahhh:lepi:

Mavrulam 50 +- 15 diyelim biz ona yani 15 gün önce yada sonra da gelebilir. Önce gelse 35 gün kalıyor, bence eşleri dinlememek lazım. Gözünün kestiği gereken herşeyi al canım. Bezleri birlikte bir markete gittiğinizde alırsınız, taşıtırsın ama bebek küvetini taşıyamam diyorsan ben netten 10 liraya buldum, bir bak istersen:

bebek küveti

Karabiber, belki senin gibi depresif durumlarda sezeryan yapabilirler yani bu kadar kafana takman hele ki iki doğumdan sonra seni çok zorlar. Böyle stres yaparsan daha zor olur doğumun, ne kadar kendini bırakırsan o kadar kolay olurmuş.

oyle yapıyourm canım başladım ufakdan ama ne bilim soyle rahat rahat olmuyor hafta bir gunum var onuda buna ayırıyorum..yada akşamları iş cıkısı .eşimde bazen kzıyor tek başına dolaşma diye..

Valla kusura bakmasınlar, bende tek başıma çıkıyorum ne yapayım onun vakti yok, beklesem oohooooooo cıscıbıl kalır yavrum doğunca

Çok haklısın canım, sana katılıyorum. Hypnobirthing diye bişey var artık sonuçta. Rahimde aynı kalp gibi kaslardan oluşuyor, kalbiniz her an kasılırken acı hissetmiyorsunuz da rahminiz kasılınca mı acıyacak diyorlar. Bende buna inanıyorum, nefeslerle ve kafamızda canlandıracağımız güzel şeylerle inşallah kolaylıkla doğururuz:Saruboceq:
Ben rahmi bir güle benzetiyorum, şu anda gonca halinde ve biz doğururken o tüm güzelliğiyle açılacak açılacak ve içinden de minik yavrularımız çıkacak oyyy kurban olurummm ben onlaraaaa:lepi:

Mavrulam işe yarıyormuydu sen onu söyle barikaydirigubbakcemile3

Evet canım, bana da hep öyle diyo büyükleri kız bebek erken gelirmiş, zaten korkularımda ondan, bir an önce herşey bitsin, herşey gönlümce olsun istiyorum ama bu gidişle herşey aceleye gelicek, belki ben görmeden alınacak bi sürü şey mafoldumben
36 da doğmasın lütfen, bayrama denk geliyo, ben bayramdan sonra bekleyişe geçicem zaten, ama o kadar erken de olmasın. Dünden beri sürekli konuşuyorum kızımla, kızım sakın erken gelme zamanını bekle diyorumohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile
Aynen valla, adama gıcık oldum, her dediği batıyo artık, bu umursamazlığı. Sanki ben oturup kendim yaptım bu bebeği, töbe töbe... Benimkide seninki gibi bebek bebek dedi yaptık, şimdi umrunda değil. Böyle olacağını bilseydim beklerdim... :1no2::1no2::1no2:
Kocamın başının etini yerim o ayrı ama hiçbişey istediğim gibi olmadıktan sonra ne önemi var :dilcikar::dilcikar::dilcikar:
Ay burcu yaa, sen hiç susma arkadaşım, sürekli konuş, valla terapist gibi geliyosun bana. Ne güzel hazırlamışsın kendini doğum olayına. opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Maşallah annesi kocaman olmuş, benimki ne kadar oldu acaba. Şafak 4 hihoyyyt

hayirlisi canim tabii,yanlis anlamayin lütfen..
dogum yapacaklardada cok suc bulmuyorum,doktorlada cok alakali bisey..
en cok takildigim seyde bu,tepkilerimde o yüzden zaten..
hayirlisi olsun,sag salim gelsinler insallah...

sorma,agzimdan bi gelme yaa gelmeee lafi cikmadi düsün artik :))
yok kalmicak,10-12 saat kadarcik..
sorun kalmasinda falan degil,daha derin mevzulardan dolayi bu stres bu caba :))
stres yapmiyorum yatiyorum hastayim valla :dilcikar:

Evet cucumm çok güzel anlatmışsınn çok güzel bir duyguuu oan anlatılamazz ancak yaşanmasıı lazımmm
Bu benim korkularımmm benim çok zor olmuştuu aklıma getirmek dahi istemiyorummm sancı anınıı
inşallah birgünn bizlerde bebeklerimiiziin resimlerini paylaşacağımızz günler gelir diyorumm çok seviniyorummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…