alkisalkisalkis süpersin canim...Ayyy büyüdü kuzucuklar yaaa, maşallaaaahhh:lepi:
Mavrulam 50 +- 15 diyelim biz ona yani 15 gün önce yada sonra da gelebilir. Önce gelse 35 gün kalıyor, bence eşleri dinlememek lazım. Gözünün kestiği gereken herşeyi al canım. Bezleri birlikte bir markete gittiğinizde alırsınız, taşıtırsın ama bebek küvetini taşıyamam diyorsan ben netten 10 liraya buldum, bir bak istersen:
bebek küveti
Karabiber, belki senin gibi depresif durumlarda sezeryan yapabilirler yani bu kadar kafana takman hele ki iki doğumdan sonra seni çok zorlar. Böyle stres yaparsan daha zor olur doğumun, ne kadar kendini bırakırsan o kadar kolay olurmuş.
Valla kusura bakmasınlar, bende tek başıma çıkıyorum ne yapayım onun vakti yok, beklesem oohooooooo cıscıbıl kalır yavrum doğunca
Çok haklısın canım, sana katılıyorum. Hypnobirthing diye bişey var artık sonuçta. Rahimde aynı kalp gibi kaslardan oluşuyor, kalbiniz her an kasılırken acı hissetmiyorsunuz da rahminiz kasılınca mı acıyacak diyorlar. Bende buna inanıyorum, nefeslerle ve kafamızda canlandıracağımız güzel şeylerle inşallah kolaylıkla doğururuz:Saruboceq:
Ben rahmi bir güle benzetiyorum, şu anda gonca halinde ve biz doğururken o tüm güzelliğiyle açılacak açılacak ve içinden de minik yavrularımız çıkacak oyyy kurban olurummm ben onlaraaaa:lepi:
Mavrulam işe yarıyormuydu sen onu söyle barikaydirigubbakcemile3
Allahin duasi iste,bizde en büyük plan bu olur olsa olsa...Hadi bakalım inşallah alabilirsin istediğin gibi birşeyler canım...
Bana da eltim dedi ki...En son zamanlarda afedersiniz tuvaletini yapacak gibi oluryorsun ve aşağılarında baskı hissediyordun ondan sonra ıkınmaya başla...
Önceki sancılarda kendini tut derin nefes al vurup geçiyor zaten dedi...
Bakalım nasıl olacak...
Vay be illa gelecek yani...
Plan da güzelmiş canım umarım işe yarar :lepi:
Evet canım, bana da hep öyle diyo büyükleri kız bebek erken gelirmiş, zaten korkularımda ondan, bir an önce herşey bitsin, herşey gönlümce olsun istiyorum ama bu gidişle herşey aceleye gelicek, belki ben görmeden alınacak bi sürü şey mafoldumben
36 da doğmasın lütfen, bayrama denk geliyo, ben bayramdan sonra bekleyişe geçicem zaten, ama o kadar erken de olmasın. Dünden beri sürekli konuşuyorum kızımla, kızım sakın erken gelme zamanını bekle diyorumohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile
Aynen valla, adama gıcık oldum, her dediği batıyo artık, bu umursamazlığı. Sanki ben oturup kendim yaptım bu bebeği, töbe töbe... Benimkide seninki gibi bebek bebek dedi yaptık, şimdi umrunda değil. Böyle olacağını bilseydim beklerdim... :1no2::1no2::1no2:
Kocamın başının etini yerim o ayrı ama hiçbişey istediğim gibi olmadıktan sonra ne önemi var :dilcikar::dilcikar::dilcikar:
Ay burcu yaa, sen hiç susma arkadaşım, sürekli konuş, valla terapist gibi geliyosun bana. Ne güzel hazırlamışsın kendini doğum olayına. opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
Maşallah annesi kocaman olmuş, benimki ne kadar oldu acaba. Şafak 4 hihoyyyt
Mavrulam 50 +- 15 diyelim biz ona yani 15 gün önce yada sonra da gelebilir. Önce gelse 35 gün kalıyor, bence eşleri dinlememek lazım. Gözünün kestiği gereken herşeyi al canım. Bezleri birlikte bir markete gittiğinizde alırsınız, taşıtırsın ama bebek küvetini taşıyamam diyorsan ben netten 10 liraya buldum, bir bak istersen:
bebek küveti
Mavrulam işe yarıyormuydu sen onu söyle barikaydirigubbakcemile3
Kocamın başının etini yerim o ayrı ama hiçbişey istediğim gibi olmadıktan sonra ne önemi var :dilcikar::dilcikar::dilcikar:
hayirlisi canim tabii,yanlis anlamayin lütfen..
dogum yapacaklardada cok suc bulmuyorum,doktorlada cok alakali bisey..
en cok takildigim seyde bu,tepkilerimde o yüzden zaten..
hayirlisi olsun,sag salim gelsinler insallah...
sorma,agzimdan bi gelme yaa gelmeee lafi cikmadi düsün artik :))
yok kalmicak,10-12 saat kadarcik..
sorun kalmasinda falan degil,daha derin mevzulardan dolayi bu stres bu caba :))
stres yapmiyorum yatiyorum hastayim valla :dilcikar:
Karabiber01 ay yazıklarına çok kötü oldum...
Sonuçta 2 çocuk dünyaya getirdin ve eşin nasıl birşey olduğunu anlayamaz ki...
Bu kararı bence sen vereceksin... Bizim bir arkadaş açılması olmasına rağmen korkudan doğuramadı ve sezeryan oldu...Aklından kötü şeyleri atmaya çalış kötü taraflarını düşünce...
umarım dilediğin kararı verebilirsin Rabbim yardımcın olsun....
yakin kiz,yoksa kalir..ama dogumda annem burda olcak sansima..bakalim illa kalicam der mi..yada sabahtan gelir aksama kadar kalir..ay düsünmek istemiyorum..kacasim geliyor bazen bilmiyorumkismileaman gene iyi kalmıyo ben babanemlerden biliyorum geldilermi en az 3 ay kalırlardı bizde .. evlenmeden eşime ilk şartım dedim gelsinler ailendir sonuçta ama öyle uzun süre yatılı olarak ben katiyyen kabul etmem die... zaten eşimin ailesine ısrar kıyamet yapsan en fazla 1 sa. çaya gelirler oda herşeyini hazırlar öyle gelir kv. sağolsun çayımıda görümcem demler ben bi servis yaparım okadar öyle iyi insanlar şansıma ..
Evet cucumm çok güzel anlatmışsınn çok güzel bir duyguuu oan anlatılamazz ancak yaşanmasıı lazımmm
Bu benim korkularımmm benim çok zor olmuştuu aklıma getirmek dahi istemiyorummm sancı anınıı
inşallah birgünn bizlerde bebeklerimiiziin resimlerini paylaşacağımızz günler gelir diyorumm çok seviniyorummmm
kizlar bebisler erken geliyor diyince dün ögrendim ki esimin kuzenide 1,5 ay erken dogum yapmis...
arkadasinin eside 1 ay erken yapmisti gecenlerde..
ay yaa niye böyle sabiriz bu yaramazlar anlamiyorum ki...
kalsinlar icerde azcik,kaldiklari her gün kar..
kızlaaaar günaydııın
ben geldiiim
dün bütün gün ev baktım.... kocaman bir göbiş ve yürümekten aciz ayaklar, bu arada bana acıyan gözlerle bakan emlakçılaar..... ev bulsam ya da bu konuda kayda değer bir gelişme olmuş olsa gam yemeyeceğim ama sonuç tam bir fiyaskoooo.....
her şeyi bir kenara bırakayım ve azıcık size takılayım dedim.
özlüyorum sizi...
bebişlerini görenler vardır kesin. ne güzel hazırlıklar devam ediyordur.. boshayallersmile
bende şu işlerimi halledip sizlerle eskisi gibi bu tatlı telaşın içinde olmak istiyorum yeniden..boshayallersmile
alkisalkisalkis süpersin canim...
Allahim her kadina o özelligi vermis,o gücü vermis...
daha ötesi yok valla kaydirigubbakcemile5
su agustos,eylül annelerinin listesine bakinca icim acimisti resmen,görmüsmüydün sen?
burcu canım deme yaa..ayyy sağlıcakla doğsunlar ve inş zamanında doğsunlar..
yani..ya birde bu konuda ben cok katiyim maalesef..
diyorum sus burcu sussss,millet nasil dogurursa dogursun sananeee
ama olmiii,illa bisey söylücem :kedi:
cünkü dogumun dogal olmasi gerektigine öyle inanmisim ki,ortada bisey yokken aksini duyunca cildiriyorum,üzülüyorum,nabzim hizlaniyor,ter basiyor..kaydirigubbakcemile3
bazi kadinlar biliyorsun cinsel iliski korkusu bile yasiyorlar,vajinismus yasiyorlar...
o bayanin anlattigi dogum hikayesine sen simdi nasil itimat edipte ay cok zor gecicek diyebilirsinki..misal..
yani dogum olayi tek kisilik..her dogum farkli,her bayan farkli,her bayanin agri esigi farkli,psikolojisi farkli...
kızlar ne olur burdakii arkadaşlarımm benii yanlış anlamasınn normall doğumuu kesinlikle karalamıyorumm ve amacımm kesinliklee kimseyii kırmakk değildirr,o duygunun çok güzel olduğunuda yazdımmm
bu bendekiii korkuu sadecee
Allah kolaylık versin, dilerim şöyle gönlünüze göre çoook güzel bir ev bulursunuz hemencecik ve rahatlıkla yerleşirsiniz:Saruboceq:
Gördüm gördüm, ama bu tamamen doktorlarla ilgili bence. Şimdi Hakan Çoker in kitabını okuyorum, öne sürülen hiçbir bahane sezeryan sebebi değilmiş.
Ben doktorumla doğum konusunu konuşmadım ama kendisinin 3 çocuğu var, normal doğum yapmış.
Bir kere bebek iri olabilir falan demişti, bende gülüp keşke küçük olsaydı kolay doğardı deyince merak etme iri bebekler daha kolay doğar dedi.
Birde ben son ana kadar hastaneye gitmeyi düşünmüyorum, zaten yakın hastane sancılar sıklaşana kadar evde kalacağım inşallah.
Gerçi o sırada annem babam evde olacak, o nasıl olacak bilemiyorum hem gelmelerini istiyorum hemde sırf bu sebepten istemiyorumm, annem neysede babamı napcam. Utanırım gibi geliyor adamdan ama hastaneye gidince de suni sancı vermelerinden korkuyorum.
Bari gece sancılansamda yatağımda kendi kendime çeksem sancıları, sabah sıklaşınca doğurmaya gitsemmm falaaan neyse o anları düşünmüyorumm artıkboshayallersmile
En kötü gündüz suyum falan gelirse hasta bezimi takarım evde öyle gezerim diyorum
nötrledik sayende canım :) epidural doğumu düşünsen.. sonraki yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm.. korkunu anlıyorum çok zor bir dönem geçiriyorsun.. bunu yaşayan olarak en iyi sen bilirsin sen yaşamışsın çünkü. aynı şeyleri yaşamayacağımız daha azını ya da daha fazlasını yaşamayacağımızı kim bilebilir.. umarım nasıl doğumun olursa olsun senin için ve bebeğin için de en stressiz en sağlıklı doğum olsun..Bencede çok basite indirmişsinn cucuuuuuuuuuuuuuuuu
ben 2 tane normal doğurdumm bukadar basit olmamıştıı kızzz
bak bunu sezeryan istiyorumm korkudann
7cmden sonra 10 cm açılmasınıı beklemekk zorr
sonra sancı aralarıı 15 dakkada 1 değill,1 dakkada bir gelecekk yanii okadar zaman kısalacakkkk ,en zor yeride burasııı
ve sanaa 10cm açılana kadar bu sancılarıı çek diceklerr sen tamm uykuya dalmakk isterkenn hop yine sancıı gelecekkkkk ,bu sancıdakii hiss sankii tuvalete gitmeee büyükk abdest yapmakk isteğii gibii olacakkkkk amaa oraa bebekk anne ben geliyorumm diyorrr o hissettiğimizz aslında bebek oluyoo canımmmm
Ordaa 1 saat dahaa sancıı çekeceksinn dediklerindeeee sanaaaaaaaaa dakikalar geçmek bilmeyecekk
hanii elimee kocayıı verselerr gebertmekk isterimm o annn
amaaa sonra neysee çataldaaaa 2hadi 3 ıkınma sonrabebek doğacakkk vee sebb bütünn çektiğinn acılarıı unutacaksınnn mucizeye inanamayacaksınn ve gözyaşlarınaa boğulacaksınn bu benimmiiiii ,aşkımızınn meyvesii doğdu diceksinnnn
Çatal anındadaa sancılar geldiğinde ıkınabiliyorsunn eğer sancı kesilirseee bekliyorsunn öylece sancıı gelmesiniii satennn
yaşamışş birii olarakk normall doğumuu anlatmakk istedimmm
benim eltim haziran ayında kız bebek dünyaya getirdi canım tam günü gününe.. erken döllenmede yoktu takibi iyiydi. erken döllenme düzenli takiplerde ilk 8 haftada belirnebiliyor çünkü.. belli olmayabiliyor tabii.. belkide gerçekten kızlar erken geliyordur bunun istatistiğine bakmak lazım..günaydın kızlarrrr
konuya direk daliyorum ama benimde etrafımdaki bütün kız bebekleri 36 ve 38lerde doğdu bir tane 39 ya da 40ta doğan yok haberiniz olsun,2si 36da 4ü 38de doğdu hep tanıdıklarımın,yalnız istisnai bir durum olarak geçen kontrolümde bi bayanla konuştum kızı 40+5te doğmuş,detayına girmedim ama geç döllenme falan olmuştur belki,ona göre hazırlıklı olalımmm
bende de tam tersi bir durum var burcum.. en kötüsüne hazırlamasam baş edemiyorum.. bi operasyon geçireceğim zaman karabulutları yolluyorum yüreğime.. acı eşiğimi böyle yükseltiyorum çünkü.. çok sorun olmayacak iyi olacak dediğim zamanlarda canım daha tatlı oluyor nedense :))valla canim dogrudur zor gecirmissindir ama dogum tamamen kisiden kisiye farklilik gösteren bisey..
ve doguma girerken sahip olunan psikolojiyle birebir baglantili...
bi sinava girerken bile ne kadar hazirsan,ne kadar rahat davranirsan,o sinavda o kadar iyi gecer..
dogumu ben böyle düsünüyorum..
aciyacak,aman sanci nasil olcak,zor dogum olcak diye düsünürsen vücudun ister istemez kendini buna adapte ediyor..yasamayacagin varsada o stresten aci cekiyorsun...
dogumada girdim,yüzbin tane hikayede okudum dinledim...
ama sonradan anlatim dilinde olayin cok fazla degistirildigini düsünüyorum..
en son 1 ay önce kk dan bi arkadasim esi eve gelipte onu hastaneye götürene kadar ani anina sancilarini benimle msnde paylasti,aksama kadar konustuk,yazistik...
esi geldi,hastaneye gittiklerinde acilmasi 8 cm olmustu :))
isterse 24 saat sürmüs olsun..dogum sonucta...dünyada yasanan en dogal olay,en dogal sürec..
ve dedigin gibi sonunda en büyük mucizeni kucagina aliyorsun..ötesi var mi...ve o catalda yasadigin acilar sanki bi rüya gibi unutulup gidiyor...:1rolleyes:
Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin ama demek istedigim bu birazda annenin elinde...
oh maşallah yawruna da sanada.. Allah bozmasın..arkadaşlar yeni doktordan geldim bebeğim gayet sağlıklıymış
tosunum 2 kilo olmuş ama doktor yanlış çıkabilir 1800 de olabilir dediizemuszemus
1 hafta önden gidiomuş meleğim 33 haftalık görünüo dedi
çalışabilir raporumu da yazdı 32 haftalık olmuşsun dedi
çok şükür herşey yolunda yani
Canım bunları bana karşımıı yazdınn
kesinlikle amacım seni kırmakk değill kendimii anlatmaktıı
ha kırdıysamm özür dilerimmm
Tabikii herkes aynıı olacak diye birşeyy yokkk
o bayan diye yazdığınn cümleler banaysaa çok kırıldımm
Canım bunları bana karşımıı yazdınn
kesinlikle amacım seni kırmakk değill kendimii anlatmaktıı
ha kırdıysamm özür dilerimmm
Tabikii herkes aynıı olacak diye birşeyy yokkk
o bayan diye yazdığınn cümleler banaysaa çok kırıldımm
benide duyunca telas sardi canim yaa..o kadarda erken gelmesinler...
rüyamada girdi bugün..massallah zaten kapali gise oynatiyorum bu ara filmleri kaydirigubbakcemile3
egehan dogmus,giydirecek tulum bulamiyordum,yikamadim ben daha diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?