aman gene iyi kalmıyo ben babanemlerden biliyorum geldilermi en az 3 ay kalırlardı bizde .. evlenmeden eşime ilk şartım dedim gelsinler ailendir sonuçta ama öyle uzun süre yatılı olarak ben katiyyen kabul etmem die... zaten eşimin ailesine ısrar kıyamet yapsan en fazla 1 sa. çaya gelirler oda herşeyini hazırlar öyle gelir kv. sağolsun çayımıda görümcem demler ben bi servis yaparım okadar öyle iyi insanlar şansıma ..
kizlar bebisler erken geliyor diyince dün ögrendim ki esimin kuzenide 1,5 ay erken dogum yapmis...
arkadasinin eside 1 ay erken yapmisti gecenlerde..
ay yaa niye böyle sabiriz bu yaramazlar anlamiyorum ki...
kalsinlar icerde azcik,kaldiklari her gün kar..
kızlar ne olur burdakii arkadaşlarımm benii yanlış anlamasınn normall doğumuu kesinlikle karalamıyorumm ve amacımm kesinliklee kimseyii kırmakk değildirr,o duygunun çok güzel olduğunuda yazdımmm
bu bendekiii korkuu sadecee
yakin kiz,yoksa kalir..ama dogumda annem burda olcak sansima..bakalim illa kalicam der mi..yada sabahtan gelir aksama kadar kalir..ay düsünmek istemiyorum..kacasim geliyor bazen bilmiyorumkismile
sen massallah cok sanslisin coookk yerimseniben
ay hadi insallah bizde o güzel duygulari yasariz insallah...
hep dogumda bebisi gögsüme verdikleri anin hayalini kuruyorum...:asigim:
Bencede çok basite indirmişsinn cucuuuuuuuuuuuuuuuu
ben 2 tane normal doğurdumm bukadar basit olmamıştıı kızzz
bak bunu sezeryan istiyorumm korkudann
7cmden sonra 10 cm açılmasınıı beklemekk zorr
sonra sancı aralarıı 15 dakkada 1 değill,1 dakkada bir gelecekk yanii okadar zaman kısalacakkkk ,en zor yeride burasııı
ve sanaa 10cm açılana kadar bu sancılarıı çek diceklerr sen tamm uykuya dalmakk isterkenn hop yine sancıı gelecekkkkk ,bu sancıdakii hiss sankii tuvalete gitmeee büyükk abdest yapmakk isteğii gibii olacakkkkk amaa oraa bebekk anne ben geliyorumm diyorrr o hissettiğimizz aslında bebek oluyoo canımmmm
Ordaa 1 saat dahaa sancıı çekeceksinn dediklerindeeee sanaaaaaaaaa dakikalar geçmek bilmeyecekk
hanii elimee kocayıı verselerr gebertmekk isterimm o annn
amaaa sonra neysee çataldaaaa 2hadi 3 ıkınma sonrabebek doğacakkk vee sebb bütünn çektiğinn acılarıı unutacaksınnn mucizeye inanamayacaksınn ve gözyaşlarınaa boğulacaksınn bu benimmiiiii ,aşkımızınn meyvesii doğdu diceksinnnn
Çatal anındadaa sancılar geldiğinde ıkınabiliyorsunn eğer sancı kesilirseee bekliyorsunn öylece sancıı gelmesiniii satennn
yaşamışş birii olarakk normall doğumuu anlatmakk istedimmm
Canımm ya kimseyii korkutmak istemiyorummm ,doğum konusuu açılınca yaşadıklarımıı yazmakk istedimmmm
Amaaa 2ncii kızımdaa çok sancıı çektimm aynıı anlattığımm gibii olduu,o an yalvarıyordumm sezeryanee alınn kurtarınn benii bu sancılardann diyeee
amaa kesinlikle sezeryanlık değilsen ve normal doğuma gittiysen almıyorlar seniii
daha önceden sezeryaneee karar verirsenn alıyorlarr
Neyseee bende doğum korkusundann dolayıııı ,çocukk istemiyordumm böyle yazıncadaa çokk üzülüyorummmm aslındaa suçlulukk duygusuu benii mahvediyoo
eşiminn çokk ısrarlarııı sonucuu karar verdimmm bebişimeee
ama hamile kaldığımmm gündennn berii gözyaşlarımm kurumadııı ,banyoo yapsamm aklıma gelse ağladımm uykudan uyandımm ağladımm
gezerkenn ağladımmm bunlarınn tek sebebeii doğumm korkusu
heee herkeste aynı olacakk diyeee birşeyy yokk buuu benimm korkularımm
İnanmazsınız kızlarr burda pek yazmıyorumm amaa psikolojimm bozuk şekildee geziyorummm ,sizler bebeklerinizz hakkındaaa okadar güzel şeylerr yazıyorsunuzz mest oluyorummmmm,
Ve benim sıkıntıdann dolayıı kendimii üzmemdenn dolayıı birgünn baktımm saçımınn öntarafında para büyüklüğündeee dökülme varr cildiyeyee gittimmm ve saç kıran olmuşumm
yanii okadarr bilinç altımıı etkilemişş benimmmm
ve psikatrise yolladılarrr,doktorlar konuştular benimleeee ,neden korkuyorsunn bu kadar gez dolaşşş sancılarınn sonra biteceğinii düşün dedilerrr,ve bir bebeğinn dahaa dünyaya gelecekk senden olann birr varlıkk olacakk bunlar senii mutluu etsinn dedilerr
elimde olmıyann birşeyy hemenn gözyaşlarınaa boğuldumm ordadaaa ve sakinleştirdiler beniii
Aklımaa sancılar geliyoooo ve ben o anı yaşamak istemediğim içinn sezeryan istiyorummm
İşinn öbür tarafııda ne biliyormusunuzzzzz
Eşimee bu isteğimiii hamile kaldığım günden berii dedimm ne olur bunda banaa destekk ol sezeryann olayımm dedimm ,banaa yok olmazz buda normall olacakk benn seninn iyiliğinii istiyorumm dedii amaa ben iyii değiliimm hazır değilimm dedimmm,
ne var birgünde benlee bu konuyuu konuşsaydııı
benii birkez olsunn dinleseydiiisenağlama
dinlemedii hiç birzamannsenağlama
o dinlemediğimii içindee içime attım heppp, herşey gözümde büyüdü büyüdüü kocamann olduu,evimle ilgilenemez hale gledimmm sadecee korkuuu vardı aklımdaaaa
Doktorlar kesinliklee korkuyuu atmamm gerektiğinii herkesinn doğurduğunuu söylüyoo bunlarıı biliyorummmm kendimee anlatamıyorumm sadeceee
doğum yapsamm bütün korkularım gidecek hissediyorummm
halen eşim diyokiii ,
normal yapppp
bizim kavgamız burda kopuyoo işteeee
seeryanii belkii uyanınca bebek yanımda olacakk herşeyy bitecekk gibii görmeye başladımm biliyorumm kii oda ameliyattt
oda acı verecekkk
alkisalkisalkisalkisalkisalkis ay çok sevindim perşembeleri rahat rahat tatlı keyfimize devam edebileceğiz:lepi: Tombiş bebekler daha kolay doğarmış dedi benim doktorum, sen hiç kafana takma. Beraserimin dediği gibi pırt diye çıkacak inşallah:lepi:
Oyy sizin kızlar iri olacak maşallah, evinde çoğunu halletmişsin.
Güle güle kullansın inşallah minik kızın cicileriniopuyorumnanaktan
Çok mu kokuyor bu mobilyalar yaaa, pudrayı nasıl döktün böylee mobilyaların üstüne üstüne mi, etraf batmadı mısempatiksalakcinni
Ben söyledim bugün getirmeyecekler cuma veya p.tesi getirecekler, biz haber veririr dedi İmdat amcayerimseniben Eşimide meşgul etmek istemedim haftasonu. Ama hafta içi o kadar geç saatte getirirlerse de ne yapalım gelsin artık
Ben alıştım artık kocama, o yüzden küsmedim ama kızdım ulen insan bi çorap alır bari didim yani ayıp değil mi dedim. O da şımardı alırız oğluşuma daha neler neler felan dedi kapattık konuyu, sende uzatma bence boşver strese sokma boşuna kendini de bebeğine de. İçindekini hemen orda söyle, konuyu kapat gitsinyerimseniben
Ay bu kocaların biri değil hepsi böyle hepsiklava:
Yok beceremiyorlar, ben o yokken böylee uzuuunnn güzel bi liste hazırladım, akşam gelirken getirsin. Çok kötü planlarım var bu haftasonu içinaklinialirimsmile
yani..ya birde bu konuda ben cok katiyim maalesef..
diyorum sus burcu sussss,millet nasil dogurursa dogursun sananeee
ama olmiii,illa bisey söylücem :kedi:
cünkü dogumun dogal olmasi gerektigine öyle inanmisim ki,ortada bisey yokken aksini duyunca cildiriyorum,üzülüyorum,nabzim hizlaniyor,ter basiyor..kaydirigubbakcemile3
bazi kadinlar biliyorsun cinsel iliski korkusu bile yasiyorlar,vajinismus yasiyorlar...
o bayanin anlattigi dogum hikayesine sen simdi nasil itimat edipte ay cok zor gecicek diyebilirsinki..misal..
yani dogum olayi tek kisilik..her dogum farkli,her bayan farkli,her bayanin agri esigi farkli,psikolojisi farkli...
Sezeeeeeen maşallaaaaaaahhh bebeğineee4 hafta mı önden gidiyorakannehir Tahmini doğum tarihi olarak ne verdi peki doktorum, 40 haftaysa yani hayırlısıyla önümüzdeki bir ay içinde doğum mu yapacaksınbilmiyorumkismile
mavrulam canım ben de yaşadım o cinsel ilişki korkusunu 40 gün kadr
ama olduğunda ne kadr kolay ve korkulmucak bişe olduğunu anladım
şimdi doğum korkusu yaşamıorum çünkü biliorum ki Rabbim bizim bedenimizi doğumu gerçekleştircek düzeyde yaratmış
Ben yaşadım o tür korkuları hemde birkaç ay...
Yıllarca sevdiğim kişi ile evlenmeme rağmen canım...
Sanırım biraz da canım kıymetli acıya gelemiyorum...
Bakalım doğumum nasıl olacak neler yaşayacağım...
Bence de herşey her kişi için farklıdır...
Ama hiç doğum yapmayan biri ile doğum yapmış onu yaşamış kişi arasında da fark vardır canım...yerimseniben
herkese selam kızlar pazartesi yıllık iznim bitti işe başladım 4 gündür full yoğundum okuyorum yazdıklarınızı ama hic yazamadım ancak fırsat buldum bizimde bebek odamız hazırmış aradılar dün ama calıştığım icin cumartesiye kaldı cumartesi artık bebişin eşyalarını yıkar dolabı siler eder yerleştirrirm sonra resimlerini cekip sizlere göstermek icin sabırsızlanıyorum benimde haftaya 32.haftam doluyo normalde doğum iznine ayrılabilirim ama 3 hafta daha calışıp bayramda ayrılmayı düşünüyorum 36 haftalık oluyorum bayram haftası en azından 4 haftamı atarım doğum sonrasına 3 hafta daha ölmem herhalde tabi artık ağırlaştığımı hissediyorum bide kilolu hamile kaldım zaten pek iyi değilim mide yanmaları felan yaşıyorum ama böyle hafif yediğim zaman olmuyo ağır yediğim zaman yaşıyorum o sorunu kendimi abur cuburdan alıkoyamıyorum benden böyle işte
Oyy sizin kızlar iri olacak maşallah, evinde çoğunu halletmişsin.
Güle güle kullansın inşallah minik kızın cicileriniopuyorumnanaktan
Çok mu kokuyor bu mobilyalar yaaa, pudrayı nasıl döktün böylee mobilyaların üstüne üstüne mi, etraf batmadı mısempatiksalakcinni
Ben söyledim bugün getirmeyecekler cuma veya p.tesi getirecekler, biz haber veririr dedi İmdat amcayerimseniben Eşimide meşgul etmek istemedim haftasonu. Ama hafta içi o kadar geç saatte getirirlerse de ne yapalım gelsin artık
Bende yaşadıktan sonra dedim ki bunun için mi bu kadar korkmuşum :roflol:
Bu arada benim doktorum 32 den sonra 20 gün sonra gel dedi...
Sanırım 30 dan sonra felan daha sık oluyor...
neyse kizlar,
kimseyi düsüncelerinden ötürü yargilamakta,yadirgamakta bana düsmez..
ben konu acilinca fikirlerimi söyledim sadece..
yoksa önemli olan bebeklerimizi sag salim kucaklamak sadece..
Allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin,herkes icin dilegim bu..
yanlis anlasildiysam özür dilerim a.s.
kızlar bişe sorcam doktorum beni bi ay sora çağırdı normal mi ya buu?
artık daha sık görüşümemiz gerekmez mi?
ya ben şu izin olayını bi türlü anlamadım şimdi ben iznimi alsammı almasammı.sonuçta bizim kendi işimiz onun için izin falan önemli değil.32. haftada alırsam devletten paramı hemen alabiliyomuyum yoksa 4 ay mecbur beklicekmiyim eğer bekliceksem 32. değil 37.hafta izin alırım.bide kpss ye gircem ya ben belki daha sonra izin lazım olur falan ne bileyim kafam karışık inşallah kpssye girebilirim sınav 28 kasıma ertelendi yanlış bilmiyorsam ve benim tahmini doğum 13 aralık arada fazla bişey yok ya erken doğum olursa yandım valla ben sınava girmek istiyorum 2 sene daha bekleyemem:sinifsinif:
şekerimbenim doktor nie bi ay sora dedi acepguclubacismile
ya ben şu izin olayını bi türlü anlamadım şimdi ben iznimi alsammı almasammı.sonuçta bizim kendi işimiz onun için izin falan önemli değil.32. haftada alırsam devletten paramı hemen alabiliyomuyum yoksa 4 ay mecbur beklicekmiyim eğer bekliceksem 32. değil 37.hafta izin alırım.bide kpss ye gircem ya ben belki daha sonra izin lazım olur falan ne bileyim kafam karışık inşallah kpssye girebilirim sınav 28 kasıma ertelendi yanlış bilmiyorsam ve benim tahmini doğum 13 aralık arada fazla bişey yok ya erken doğum olursa yandım valla ben sınava girmek istiyorum 2 sene daha bekleyemem:sinifsinif:
oh gozunaydın ccanım guzel gunlerde kullanın inş...sende hafiflettin işlerini ne guzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?