Saol bitanem sende güzel haberler ile gel şekerGünaydın kızlar Geçmişe tam bakamadım.Burxkanım bebişini görmüşün gözün aydın canım bende haftaya gidicem.Çatlaklar için bende bebyağı kullanıyorum her banyodan sonra pehlivan gibi yağlanıyorum valla :))
İyiyiz fıstık. Maaşallahhh bebekine aman da aman nazar değmesingünaydın hatunlar..
nasılsınız? dün bebeişimi görmeye gittim,2,500 gr olmuş doktor boyunu söylemedi,artık çanatanı hazırlayabilirsin dedi,doğum içindelikafadulden.yalancı sancı ile gerçek sncı arasındaki farkı anlattı,hemen anlatayım..yalancı sancı da hani bebek böyle toparlanıyor sertleşiyor arkasından hafif sancılar giriyor ya,gerçek sancı da o toparlanlanmalar hemen geçmiyormuş,böyle bebek rahimi sertleştirdikten sonra yukardan yanlardan kasılmalar olacakmış ve rahim bebeği aşagı dogru ittercekmiş,yani kasılcakmışız ve bu kasılmalar düzenli olarak artacakmış ,böyle bir durumda ve rahimden 1bardak kadar su gelirse arkasından bu su olayı deavm ederse hemen beni ara dedi...sevimli doktorum bide böyle gülerek anlattı,anlattıkları bana orda öyle normal geldi ki.. 3 hafta sonrasına randevu verdi.. hımm bu arada bebeğim doğum kanalına çok yaklaşmış,nerdeyse kafası dogum kanalı girmek üzeriydidelikafaduldenartık pozisyonu değişmesi zormuş,normal doğum için iş bebişn kilosuna ve çatıma kaldı.. :lepi:
Saol cnm benim bizler şükür iyiyiz.burxkan, cucu, eysiel, ezouygun, garipkus, illet, mavrulam, nerdil+, qsu, sezen10+, Shiny_, tellinaz, tooba
günaydın kızlar nasılsınız
bende kaç gecedir uyuyamayanlardanım
çok uykum varr
haftaya dr. gidicem belki başlatır raporu ama ben
çalışabilir almayı istiyorum bayram sonra çalışamaz
raporu versin bana diye konuşacan bakalım ne diyecek
31+4 ken başlatır mı acaba doğum raporunu
gerçi usg ye göre önde gidiyo bebiş ama
günaydın kızlarr
2-3dk arayla 4keredir belime bıçak saplanması gibi ağrı giriyor yerlere çömeltiyor kızlar lütfen acil cevap yazın
dr.umu aradım açamadı poliklinikten biriyle konuştum çok yoğunmuş teli hemşiredeymiş ondan açmamıştır diyor
,ne yapayım eşimde benden cevap bekliyor doktora götürcek yoksa,
kasıklarımda falan başka hiçbiyerde hiçbişey yok sadece belimin tam birleşim yerinde,ayaktayken bile yere çömeltti yavaş yavaş kalkayım dedim tekrar çömelme pozisyonu aldım acıdan
hemşire açmadı cnm işte teli,açan kişi operatördü,bekliyorum arıcam yine
evet canım orası ya,ilkinde ayaltaydım kapıyı kapatıyordum sadece birden bıçak battı gibi oldu yere çömeldim,sonra bekledim yavaş yavaş kalkayım dedim daha kötü oldum allahtan eşim evdeydi,ovdu belimi yavaş yavaş,sonra gittim koltuğa otururken girdi yine,kımıldayamıyorum kazık gibi kalıyorum sonra 1-2 kere daha girdi bende hemen yatağa yattım sola öle bekliyorum şuanlık bişey yok hareketsizken
artık burada da öyle canım.. hatta benim çalıştığım hastane devlet hastanesi olmasına rağmen ve testlerini aksatan aileler oluyor bazen.. işitme testlerini yaptırmayan felan arıyoruz onları gelin testinizi yapcaz diye :)) çünkü sağlık bakanlığına bu verilerin düzenli verilmesi gerekiyor.. şimdi sistem sıkı bu konuda.. biotinidaz, hipotroidi felan bile yapılıyor..
hatta bu testlerin takibi sayesinde güneyde çocuğunu öldüren bir kadın yakalanmıştı geçen aylarda..
Bence bir daha ara hiçmi konuşabilceğin kimse yokmuş...
Eğer devam ediyorsa istersen git bir doktora...
daha dun sordum doktoruma,sportstar korkma hemen pozısyonunu degıstırıp dınlenmen gereıyormuş,uzanabılırsen uzanmayı dene, eger çok uzun sure gecmezse o zaman doktorunu bı daha ara..
canım doktoruna ulaşamıyorsan çok kötüysen git doktora bel öyle durma ... yada bi sağlık ocağına felan git...
canimm sakin ol öncelikle..
biz sana burdan ne desek ne senin icin rahat edecek nede acilarin dinecek..
yanlis yönlendirmek istemem sahsen..
kanama,baska bi sanci yada durum olmadigi icin bence sen yeni yeni kilo almaya basliyorsunya bildigim kadariyla,agirlik merkezinle alakali biseydir diye düsünüyorum cünkü yasadigin sikintilari hatirlarsan ben cok cektim zamaninda...
felc gecirmis gibi oluyor her agri saplanisin sonunda..
ama lütfen bence önce sakin ol,sonrada doktorunu israrla ara sen..gel derse gidersin icin rahatlar tatlim..
aradım şimdi hareket halinde oluyorsa uzandığında bişey yoksa böbrekle ilgili bişey olabilir,kum falandır belki dedi,normal bel ağrısıda olabilir dedi,kritik bişey gözükmüyor büyük ihtimalle böbrek dedi,perşembe kontrolüm var dedim ama şimdide gelebilirim dedim,perşembe varsa madem şimdi hiç gelme ogün bütün tetkikleri yaparız dedi,uzan dinlen dedi oda,yine devam ederse giderim artık acile,çok teşekkür ederim kızlarr desteğiniz için,bide doğumda da belden giriyormuş ya sancılar yüzümü görseniz bembeyaz elim ayağım titriyor korkudan,offf umarım kalkınca geçer,
merhaba kızlar...
dün kızımı gördümm ayy ilk kez bize gülümsedi. o kdar tatlıydı ki hiç gözümün önünden gitmio. yüzünü hala gizlio zıpır aama bi ara esnediğini gördük tam o sırada da elini ağzına götürdü.. görgü kurallarını daha şimdiden bilio sıpa:)
doktorum bayramdan sora beklemeye başlarız artık dedi... benim eşim çok aşağıdaymış ve bu da erken doğumu tetikleyebilirmiş. o yüzden bayramdan soraya ayarlıorum saatimi artık..
buarada 1498 gr ve 40cm olmuşuz artık. hala biraz geriden gelio ama gayet sağlıklı dedi doktorum. büyük ihtimal 3kilonun altında doğcak ama bizimiçin önemli olan 2500ü geçmesi, o yüzden de yemek ye kilo al canın ne isterse ye hala zayıfsın dedi:) ayy çok sevindm..
çarşamba kalp atışını dinlemeye gidicez.. tekrar görücem kuzumu.. 15gün sora da tekrar kontrole gidicez :lepi:
p.tesi de raporumu alıcam inşallah iş hayatına bi süre ara vericez kızımla. ohh dünya varmışşş..
o ağrı çok oturmaktan oluyor genelde sinemcim. bendede ara sıra olur ama işini sağlama al istersen.. en azından yakınınızdaki bir hastanenein aciline git.. doğumla alakalı olduğunu sanmıyorum ama her ihtimale karşı bir nst'ye bağlansan iyi olabilir. içimiz rahatlar en azından
.
Canım suyun geliyor mu peki ??
tatlım bende aynı seyi belimden yaşıyourm.biraz dinlen bakalım muhtemelen gecer...ama doktorunla muhakkak konuş ki için rahatlasın
sinem canım bence uzanmayı dene..cucununda dediği gibi kanama.sıvı gelmesi falan yoksa korkma.bence biraz dinlenmeyi dene.ama doktorunuda ara bu arada ..iyi olsanda ara durumu anlat o rahatlatır seni
cok sevindim canim..artık burada da öyle canım.. hatta benim çalıştığım hastane devlet hastanesi olmasına rağmen ve testlerini aksatan aileler oluyor bazen.. işitme testlerini yaptırmayan felan arıyoruz onları gelin testinizi yapcaz diye :)) çünkü sağlık bakanlığına bu verilerin düzenli verilmesi gerekiyor.. şimdi sistem sıkı bu konuda.. biotinidaz, hipotroidi felan bile yapılıyor..
hatta bu testlerin takibi sayesinde güneyde çocuğunu öldüren bir kadın yakalanmıştı geçen aylarda..
canim benim öyle surumlarda sakin olmaya calis sen yinede...aradım şimdi hareket halinde oluyorsa uzandığında bişey yoksa böbrekle ilgili bişey olabilir,kum falandır belki dedi,normal bel ağrısıda olabilir dedi,kritik bişey gözükmüyor büyük ihtimalle böbrek dedi,perşembe kontrolüm var dedim ama şimdide gelebilirim dedim,perşembe varsa madem şimdi hiç gelme ogün bütün tetkikleri yaparız dedi,uzan dinlen dedi oda,yine devam ederse giderim artık acile,çok teşekkür ederim kızlarr desteğiniz için,bide doğumda da belden giriyormuş ya sancılar yüzümü görseniz bembeyaz elim ayağım titriyor korkudan,offf umarım kalkınca geçer,
Ayyy işitme testi hangi ayda yapılıyordu
Bana yapılmadı
Şimdilerde yapılabilir mi ?
merhaba kızlar...
dün kızımı gördümm ayy ilk kez bize gülümsedi. o kdar tatlıydı ki hiç gözümün önünden gitmio. yüzünü hala gizlio zıpır aama bi ara esnediğini gördük tam o sırada da elini ağzına götürdü.. görgü kurallarını daha şimdiden bilio sıpa:)
doktorum bayramdan sora beklemeye başlarız artık dedi... benim eşim çok aşağıdaymış ve bu da erken doğumu tetikleyebilirmiş. o yüzden bayramdan soraya ayarlıorum saatimi artık..
buarada 1498 gr ve 40cm olmuşuz artık. hala biraz geriden gelio ama gayet sağlıklı dedi doktorum. büyük ihtimal 3kilonun altında doğcak ama bizimiçin önemli olan 2500ü geçmesi, o yüzden de yemek ye kilo al canın ne isterse ye hala zayıfsın dedi:) ayy çok sevindm..
çarşamba kalp atışını dinlemeye gidicez.. tekrar görücem kuzumu.. 15gün sora da tekrar kontrole gidicez :lepi:
p.tesi de raporumu alıcam inşallah iş hayatına bi süre ara vericez kızımla. ohh dünya varmışşş..
aradım şimdi hareket halinde oluyorsa uzandığında bişey yoksa böbrekle ilgili bişey olabilir,kum falandır belki dedi,normal bel ağrısıda olabilir dedi,kritik bişey gözükmüyor büyük ihtimalle böbrek dedi,perşembe kontrolüm var dedim ama şimdide gelebilirim dedim,perşembe varsa madem şimdi hiç gelme ogün bütün tetkikleri yaparız dedi,uzan dinlen dedi oda,yine devam ederse giderim artık acile,çok teşekkür ederim kızlarr desteğiniz için,bide doğumda da belden giriyormuş ya sancılar yüzümü görseniz bembeyaz elim ayağım titriyor korkudan,offf umarım kalkınca geçer,
merhaba kızlar...
merhaba kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?