- 13 Ağustos 2010
- 1.262
- 73
- 113
kuantum fiziğine bende inanırım.. yalnız bazen evren bana süprizler yapabiliyor biri benim yerime düşünürde getirirse diyede hazır ettim :) şaka bi yana haklısın canım ama annelik güdüsü ve garanticilik birleşince insan kendini tutamıyor.. zaten gözümün önünde değil çanta strese giriyorum görünce..
bu arada olasılıksız'ı okudun sanırım..cidden çok iyi kitap.. okumadıysan da bu konuyla ilgliysen oku derim
beraser ve tubaa cok sağolun kızlar
tubacım aynen dediğin durumdayım..doluya koyuyorum almıyo,boşa koyuyaorum dolmuyo...kafam karmakarışık.şu şoyle olursa bu boyle olur ,bu boyle olursa şu şöyle olur demekden iş güç yaptığım falan yok yani..sürekli neyi nasıl yapsam telaşındayım.beynim bu aralar başka birşey düşünemez oldu.biliyorsunuz bi çok şeyi sonradan yaşadım...cinsiyeti öğrenmem,sağlık sorunlar,testler alışveriş...bi çpk şeyi hep sonran ,arkanızdan gelerek yasadım.sanırım ondan olacak artık herşeyin bi an once bitmesini istiyorum...bide erkenden doğum olursa hiç bişeyim hazır değil paniği yaşıyorum.bir işi yapmadan önc planlamayı severim ama burcumdan dolayı olacak ki sonra ani bir kararlar vageçedebilirim..olan o dönemdeki gel-gitlerimde ruhuma yaşattığım sıkıntılar olur.şimide hamilelikden olacak bu planlama işi ayyuka çıkmış durumda.hiçbişe istediğim gibi gitmiyormuş gibi geliyor ve geriliyorum..sıkıntı sadece bu izin olayıda değil aslında ilk bundan başlamak istedim..:))))
beraser tatlım cok sağol fikirlerin için..aslında bende doğum iznine 37. hafta çıkarım derken sonrasında bana direk çıkış verirler diye dusunuyorudm ama muhasebecinin soylemleri beni bu duruma getirdi ne yazıkki.dediğin seylerin hepsini dusundum.evet dediğin gibi tek artık fazladan bi rmaaş olacak.evlendim istanbuldan buraya geldim..2 ay sonra işe girdim ve o zmandan beri çalışyorum.aynen dediğin gibi...kendimle başbaşa kalacağım son donemleri yaşıyorum ALlah kısmet ederse...evlendiğimden bu yana yapmak istediğim yapamadığım seyler tabiki oldu.en basitinden eş dostumu çağırıp ev sohbeti yapamadım doğru duzgun yada dışarı cıkıp bilmediğim yerleri gormeye fırsatımda olmadı...bunnları yapmak için,yalnız olarak yapmak için tek fırsatım.bunuda gectim...hiç bi rhazırlığım olmadığı için benim için uygun bir donem alsında bu rapor olayı...hem dinlenmek hem de hazırlıklarımı tamamlamak için.dediğin gibi sonrasında dinlenmeye fırsatım olmayacak...bu durumda bile niye kararsız kalıyourm anlamış değilim.
günaydın kızlar rahatsız olanlara sıkıntıları olanlara çoook geçmiş olsun.dikkat edin kendinize yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz endişeler içinde olup da kendinizi yıpratmayın.çünkü olacak olan olur biz sadece istemiyorsak olmasını tedbir alabiliriz takdir Allahtan artık.hakkımızda hayırlısı.
ezo bence çık izne rahat et ama sende çok pimpiriklisin be ya şimdi izne çıkarsın boş kaldığın için kurarsın da kurarsın gibime geliyo.çok takıyosun herşeyi onun içinde istediğin gibi gitmiyo bırak hayatı aksın.
sabah sabah çok felsefik yaklaşımlar yaptım galiba sanırsam ama kuruntu yapmayın herşey olacağına varır zaten.ay hiçde sevmem çok bilmiş gibi konuştum ama yalanmı
Bende bende :kedi:Çok merak ediyorum arkadaşlar... acaba topiğin ilk bebeği kimin olacak..eyvahedigeldismile
canım çok geçmiş olsun ya ....hepimiz diyoruz ama bide ben diyim bol bol dinlen uzat ayaklarını mecbur kalmadığın sürece kalkma...
galiba bize gerçekten nazar değiyolar...
dün akşam saat 10civarı belime bi ağrı girdi anlatamam, büyük ihtimal yorgunluktan ama acayip bi ağrıydı korktum yani,bide oğluş okadar sert tekme atıyoduki canımı çok yakıyodu...eşimde evde zavallım çok korktu ama 1saat kadar yattım dinlenince geçti şimdilikte bişey yok bakalım...
Günaydın kızlar,
Hastane çantasını hazırlayan arkadaşlar bence bu konuda acele etmeseler iyi olur,ben son güne kadar hazırlamayı düşünmüyorum...biraz felsefi olacak ama Kuantum fiziği ile ilgilenenler bilirler; erken doğumu kendiniz çağırıyor olabilirsiniz,o çantayı her gördüğünüzde doğuma odaklanıp daha erken gelmesine sebep olabilirsiniz çünkü evren neye odaklanırsak bize onu getirir...
küçükprens çok geçmiş olsun.diğer arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun Allah hepimize yardım etsin
Saol Nerdil.günaydın kızlar...
tooba gördüm süper bende bayılıyorum.... renkli renkli çok şirin şeyler var ... daha çok kız ağırlıklı ama ...
küçükprens geçmiş olsun canım dinlen bolca ve su iç dediğin gb dikkat et kendine...
Aman kızlar bebişler sıkıldı gelmek istiyolar artık.. Daha dikkatli olmak lazım küçükprens geçmiş olsun cnm.. tooba cım sende dikkat et cnm.. Ben erken doğurucam derken sizler beni geçeceksiniz sanırım...:))
küçükprensim,
bu konuda dolu dolu bir bilgiye sahip değilim ama %60'la doğum sancısı başlıyor diye biliyorum.. ama senin dönemin için %30 bile yüksek bir değer. senin haftanda benim %8-10 civarıydı.. yinede hekimin en iyi şekilde aydınlatacaktır seni sonuçta bu onun uzmanlık alanı..
dün bi aileyle görüşüyorum diğer meslektaş arkadaşta yanımda benden sonra o devralacak işi.. kadınla (çocuğun annesi) konuşurken sıpa ne yaptı anlamadım tekme desen tekme değil ama çok ciddi canımı yaktı.. hani can yakmalarına alıştım, beni boğmaya çalışıyor kaburgalarımı ayırmaya çalışıyor tamam da yazık bu defa kendi canıda yanmıştır kesin.. göğüs kafesimin sağ tarafına popsumu ayağımı artık ayırt edemediğim bir yerini sokmaya çalıştı ama ne hız ve ne inat ilk defa bi zıplayıp çığlıağa benzer bir tepki verdim.. et gibi birşeyin (kendime ait) ama sıkıştığını hissettim. kadın da korktu yazık.. normalde çalışırken çok odaklandığımdan tepki vermem ama dün arkadaşta sonradan çok güldü.. rengin gitti diyo bana.. ama o halim çok komikti zıplayıp oturdum bi.. kadında Allah kurtarsın diyerek çıkıp gitti.. karizmayı resetledim tamamen
küçükprensim,
bu konuda dolu dolu bir bilgiye sahip değilim ama %60'la doğum sancısı başlıyor diye biliyorum.. ama senin dönemin için %30 bile yüksek bir değer. senin haftanda benim %8-10 civarıydı.. yinede hekimin en iyi şekilde aydınlatacaktır seni sonuçta bu onun uzmanlık alanı..
dün bi aileyle görüşüyorum diğer meslektaş arkadaşta yanımda benden sonra o devralacak işi.. kadınla (çocuğun annesi) konuşurken sıpa ne yaptı anlamadım tekme desen tekme değil ama çok ciddi canımı yaktı.. hani can yakmalarına alıştım, beni boğmaya çalışıyor kaburgalarımı ayırmaya çalışıyor tamam da yazık bu defa kendi canıda yanmıştır kesin.. göğüs kafesimin sağ tarafına popsumu ayağımı artık ayırt edemediğim bir yerini sokmaya çalıştı ama ne hız ve ne inat ilk defa bi zıplayıp çığlıağa benzer bir tepki verdim.. et gibi birşeyin (kendime ait) ama sıkıştığını hissettim. kadın da korktu yazık.. normalde çalışırken çok odaklandığımdan tepki vermem ama dün arkadaşta sonradan çok güldü.. rengin gitti diyo bana.. ama o halim çok komikti zıplayıp oturdum bi.. kadında Allah kurtarsın diyerek çıkıp gitti.. karizmayı resetledim tamamen
kidemlisin o zaman ayni zamanda cok sanslisin,ne güzel kiz kardeslerin var ,massallah sizeeeeevet seyahat boyu daha mantikli :lepi:
ah zuzum ablam degil benim kucugum ben en buyukleriyim ama gec olsunda guc olmasin olumunekankayizsmile
kirlilerimi posetleyip hemen esimle eve gonderirim eve cikincada yikanir...
ben o yunlu zibinlar nasil anlamadim alan varsa resmini eklesinde
eger gerekirse neden olmasin sonucta kis bebisleri olacaklar..
ben dusumu aldim uzandim, varmi boyle rahatlik kaydirigubbakcemile2
canim basin neden agridi senin ya,az mi su iciyorsun..bende genelde ya havasiz kaldigimda yada su az icersem migrenden farkli bir agri olusuyor,anliyorum hemen..kusura bakmayın kızlar ya meyve yiyorum derken açık bırakıp dalmışım.
ayyy sen sudamı doğum yapıcaksınnn.
ne gzüellllllllllllll
havuz falan.evet senin ajda pekkandan pek farkın olmıyacak sanırım.
önce maşallah kuzuna tatlım
canım bence küçük adam kıyafeti faaln giyemez yeni doğmuş bebişler
ancak 1.5 2 aylıkken giyebilirler sanki
hep zıbın takımı yada tulum giyiyoalrmış
hatta zıbınalrı giydirmesi faaln kolay diye daha rahat oluyo diyoalr
işte zbın dediğim o hastane çıkışlarındaki alt üzt takımalr.
hadi kolay gelsin.
bende duaş girip yatıcam
biarz hafifledi baş ağrım
karmnımın biyeri sertleşiyo ama sancı gibi değil bebiş kafasını yada poposunu dayıyo şişiyo orası öle bişimi acaba
bak korktum şimdi.
canim cok gecmis olsun..niye böyle olduk biz ya..kim bilir ne kadar korkmussundur..Kıslar hastaneden geliyorum, oğluşun hareketlerini hissetmedim 2 saat falan tatlı yedim yemek yedim banyo yaptım yok kar etmedi, neyse bizde gittik nts ye bağladılar, kalp atışları normal hareketleri normal ama sancım başlamış( Oğlum haftası ile tam uyumlu 1650 gr, daha çok küçük çok erken gelmesi içinsenağlama. Doktor kasıklarında ağrı baskı hissedersen hemen gel dedi, normalde bu sancı ile de yatırabilirim ama bol bol su iç şimdilik yatışına gerek yok dedi.
O katta doğum katı, yeni bi bebek doğmuştu hemşirenin kucağında ağlamaya başladı, bende onunla birlikte ağladım:a015:, aslında bol su içiyorum ama daha çok içeceğim artık:1no2:
canim facedede bakarim birazdan..gecmis olsun..doktorunun korkuttugu kadar korkulacak bi durum yok önce buna inan canim..Selam kızlar.Ben dün 100'lük şeker yüklemesi yaptırdım ve sonuç iç açıcı olmadı.Tablom aynen şu: Bu arada 29+6 oldum bugün.
Glukoz açlık refarans aralığı 110 sonuç 84mg
Glukoz 30 dk 180, sonuç 138 mg
60 dk 190, sonuç 196 mg
...120 dk 165, sonuç 236 mg
180 dk, 145, sonuç 164 mg.
Doktorum beğenmedi değerleri, hmen yatış yapalım kontrolde ol dedi.bende gerek yok evde dikkat ediyorum dedim, tartıda göreceğiz dedi. 73,5 kg'dan 72,2 Kg olmuşum bebiş kilo almış ama kilosu 1639 gr. 40 cm boyu. herşey yolunda bebeğim için. Böyle git kilo alma dedi. şeker ölçme cihazı aldırdı. günde 4 kere ölçecekmişim. yedikten hemen sonra ölç dedi, değeri sormadım ne çıkması
Facede de paylaştım. Bu durumda bana evde kan şekeri ölçüm cihazı ile ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Doktorum sabah 7.00', öğlene doğru 11, akşam üstü 17, gece 21.00'de yedikten sonra ölç dedi, duruma göre inisülün uygulanacakmış...
tugbacim cok gecmis olsun canim..kiyamam yaa ne cok korktun kimbilir..herkeslere günaydınlar efendim..
yawrum ya ne korkmuşsundur.. geçmiş olsun.. dün akşam genel itibariyle çoğumuz aynı şeyleri yaşamışız sanırım.. erken doğum korkusu, hastane çantası telaşı felan.. benimde dün bir kaç kişi karnımın indiğini söyledi..:1shok: annemde dahil. üstelik akşam eve geldiğimde sol göğsümden fena halde süt gelmiş sütyenin süngerinide aşıp elbisemi dahi ıslatmış..birde aşağıda doğru birkaç kasılma yaşadım dün akşam.. sallaştırdığım hastane çantamı toparlayıp hazırlamam can havliyle 15 dakikamı aldı :)) zaten çoğunluğu hazırdıda orda burdaydı.. bugün bi gebe polikliniği yapmayı düşünüyorum bende belki bi nst'ye bağlayın beni derim.
su önemli ama erken doğumu geciktirmiyor ne yazıkki canım.. benim suyum azaldığında bol bol su içeyim değil mi demiştim de hekim arkadaş gülmüştü iç ama önemli olan daha çok dinlenmen demişti. daha çok su içmenin çok bir numarası yokmuş yani.. şu sıralar bizim ilacımız yorulmamak dinlenmek.. yoksa fırlayacak bu sıpalar erkenden :)))
canim cok gecmis olsun..sen bu uyusuklugu bir kez daha söylemistin,doktorun ne demisti o duruma canim?kızlar hepinize günaydın arkadaşlar geçmiş olsun gerçekten zor bi durum yaa bizim kızda durmıcak gibi geliı bana karnımın sağ ve sol tarafını hiç ama hiç elleyemıorum rahimeme çok kötü baskılar yapıo bende doktora gidicem bu hafta yeniden sancılarımda var allahım korusun hepimizi bebeğim zamanında gelsin isitorum canım çok sıkılıo gerçekten bide sol elim hep uyuşuk halde hissetmiorum benim gibi olan varmı kzılar aranızda parmak uçlarımuyuşuk sadece sol elimde var doktora gidicem randevu alıp sizce önemli bi sorunmu kızlar
gecms olsun canim..günaydın kızlar.
küçük prens çok geçmiş olsun canım RABBİM yardımcın olsun.
gerçekten kızlar nazar değdi bize dünde ben mide bulantısından ölecektim nerdeyse. bu gün yine devam ediyo ayy.
ya kızlar bir şey sorucam maşaALLAH benim kızım çok hareketli hiç durmuyo acaba bu bir sorun mu yoksa normal mi.
gecmis olsun canim,dinlenme zamanlarimiz coktan geldi sanirim...vücutlarimiz alarm veriyor bence..canım çok geçmiş olsun ya ....hepimiz diyoruz ama bide ben diyim bol bol dinlen uzat ayaklarını mecbur kalmadığın sürece kalkma...
galiba bize gerçekten nazar değiyolar...
dün akşam saat 10civarı belime bi ağrı girdi anlatamam, büyük ihtimal yorgunluktan ama acayip bi ağrıydı korktum yani,bide oğluş okadar sert tekme atıyoduki canımı çok yakıyodu...eşimde evde zavallım çok korktu ama 1saat kadar yattım dinlenince geçti şimdilikte bişey yok bakalım...
Günaydın kızlar,
Hastane çantasını hazırlayan arkadaşlar bence bu konuda acele etmeseler iyi olur,ben son güne kadar hazırlamayı düşünmüyorum...biraz felsefi olacak ama Kuantum fiziği ile ilgilenenler bilirler; erken doğumu kendiniz çağırıyor olabilirsiniz,o çantayı her gördüğünüzde doğuma odaklanıp daha erken gelmesine sebep olabilirsiniz çünkü evren neye odaklanırsak bize onu getirir...
Çok merak ediyorum arkadaşlar... acaba topiğin ilk bebeği kimin olacak..eyvahedigeldismile
Bende bende :kedi:
günaydin kizlar..hakkaten bize nazar oldu ya..
dün gün icinde oglusum top gibi olup sertlesiyordu karnim,ama ben yine sogukkanli yaklastim..yoruldum,ondan dedim..
dusa girerken öyle bir sanci girdi ki kasiklarimdan baslayip karnima dogru..oldugum yere cöktüm kaldim..bikac dakika derin nefes alip kendimi yataga attim,dinlendim,kontrol ettim süresini..neyseki gecti gitti..
diyetisyenimden geldim simdi eve,11.45 te oglusu görmeye gidicem bakalim ne dicek..
canim cok gecmis olsun..niye böyle olduk biz ya..kim bilir ne kadar korkmussundur..
ama ne güzel bilincli anne oldugun hareketlerini kontrol etmenden belli..
bol bol dinlenmeye calis canim,soluna yatmaya calis canim,sanci girdiginde sol tarafina yatip bol su tüketip derin nefes almam gerektigini söylemisti doktor..rahatlatiyor..
kızlarfazla merak iyi değildir söylemedi demeyin. böyle merak edenler genelde sırayı kimseye kaptırmadı:)
Sana da geçmiş olsun, deminde söyledim biz bundan sonra sürekli birbirimize geçmiş olsun deyip duracağız herhaldeboshayallersmile
Sahiden korktum tabi, hele tatlıdan sonra da oynamayınca iyice korktum, hastaneden gelincede bol bol su içip meyva yedim sabaha kadar tepikledi beni minik sıpa ama bu sefer hiç şikayet etmedim mest oldum o tekmeledikçe
İşin tuhafı nts takılıykende yoga da ki rahatlama nefeslerimi çalıştım buna rağmen sancım olmasına şaşırdım zatenkafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?