2010 Aralık Anneleri

kizlar ya gecen sene aldigim iki elbisem vardi robodan kesim
hamile elbisesi gibi
hep derdim hamileykende giyerim diye
cikardim simdi bi deniym diye
ikiside dapdar oldu
biri tam yapisti gobegime
digeride gogusten fazla yapisti benneyaptımki

kizlar ya gecen sene aldigim iki elbisem vardi robodan kesim
hamile elbisesi gibi
hep derdim hamileykende giyerim diye
cikardim simdi bi deniym diye
ikiside dapdar oldu
biri tam yapisti gobegime
digeride gogusten fazla yapisti benneyaptımki

ayy aynı benim elbiselerim gb olmuşşş bende bi çok şey almıştım hamileliğim planlı oldu hamikeykende giyerim dedim ama olmuyomuş omuzlar göğüslerde büyüyomuş bel daralıyo bluzlar elbiseler.....

kızlaaarrrr nabersiniz inşallahhh herkes iyidir...
biz iyiyiz bugğn kızım korkuttu azcık bir süre hareket etmedi yalvardım nolur diye şimdi kıpır kıpır maşallah:))
kızlar benim sağ ayağım sol ayağımdan daha çok şişiyor(

ayy aynı benim elbiselerim gb olmuşşş bende bi çok şey almıştım hamileliğim planlı oldu hamikeykende giyerim dedim ama olmuyomuş omuzlar göğüslerde büyüyomuş bel daralıyo bluzlar elbiseler.....

hamile giyim diye bisey var tabide
bi iki parca olsa fena olmazdi be nerdilcim

40'ı geçmemesi gerekiyor diye biliyorum canım.. 60'ın üstü doğum eylemi diye biliyorum ayrıca.. sormak lazım yinede

sen ilaç kullanıyorsun diye aklımızdan geçmiyor canım :))

ah ah neyapcaz bu şiişlikleri bilmem bendede aynı dert varr doktora bi türlü randevu alamadım kalabalıklıktan benimde şağ ayağımdan sol ayağım daha şiş doktora gidioruum gidiorum adam bişi demio tahlilllerde bişi çıkmıo çok garip yaa kafayı yicem artık şişliğimdn dolayı ya insan bi ilaç yazar eder şişliklerimin gitmesi için ama doktor bişi vermıo neyapım kızlar sizce bunaldım iyiceekötükedihüso

baby sling konusunda cucu'ya hak veriyorum.. çocuğun sarılması sıkması anlamına gelmiyorki.. karnımızda şimdiki halleri de daha çok sarmalanmış durumda.. cucu'nun paylaştığı resimdeki baby sling'i ablanın biri evde nasıl yapılacağını anlatmış bir videoda.. çok güzel anlatmış hatta.. dün seyretmiştim bugün paylaşırım diye linkini almıştım ama şimdi açılmıyor.. youtube'a girenler "baby sling demo" diye yazınca açılıyor.. seyredin derim..

galba benim kizim tekmelemekten vazgecti artik cimdik atiyo:uhm:
sag kasigim resmen cimdikleniyo yahu
sizde varmi boole bi durum
disi olsa isiriyo diicem o derece:roflol:

hehe,kiviriyordur arada seni kaydirigubbakcemile3
ay yerim ben onu yaa
bende yok canim öyle bir durum,ama bazen sanki tirnagi varmista ciziyormus gibi geliyor..
esimde hapishanede gibi cizgi atip gün sayiyordur yavrucak diyor sempatiksalakcinni

izlicem hemen tugbacigim opuyorumnanaktan
anne-bebek ilk 2 sene birbirine yapisik gibi olmaliymis,bu baby sling olayi bence bu yüzden büyük avantaj olumunekankayizsmile

cucu seninle aynıyız bakalım kim önce doğurcak

aa evet kaydirigubbakcemile5
sence hangimiz?

benimkinin tüm derdi sağ kaburgamla... ciddi canımı yakıyor.. kasıklarım rahat çok şükür.. dün sabah ayağıyla arıyo kaburgamı böyle sanki, ben iyice dikleştirip kendimi geri atıyorum ulaşamasın kaburgama bakalım ne yapacak diye merak ediyorum, aranıyo gibiydi, belkide öyle, emin olunabilecek bir şey değil bunlar ama çok komikti.. bayaa uğraştı bıraktı :))
bazen diyaframıma yüklenip boğmaya çalıştığı da oluyor evet :)

Son düzenleme:
Tugba acaba bu bebislerin kaburgalarimizdan istedigi ne???
benim bazen gözümden yas geliyor inanki..oglum yapma,annecim nolur yapma diyorum,ayaklarini gidikliyor gibi yapiyorum,cekiyor geri,huylaniyor mu nedir..sonra yine,hemde bu defa siddeti artmis sekilde vuruyor..ya kirt kitirt diye sesler cikiyor artik,o derece..benneyaptımki

evet evet ciziyor gibi cucum
celtik atiyo demekki bunlar yahu
ben zaten dr randevularinda gorus gunu diyorumkaydirigubbakcemile3

seninki simdiden baslamis tuba yaw
anneyle didisiyo galbakaydirigubbakcemile3

:)) çentik atıyor ha :)) yaratıcı :)) böyle lafları bi benim eşim eder sanırdım :))

baby sling ya da kanguru bu açıdan çok önemli.. ben çok çok gerekmedikçe bebek arabası kullanmayıda düşünmüyorum.. bazen çok sinir oluyorum bazı annelere.. tamam bir rahatsızlık olur çok yorulacak bir durum olur kullanırsın ama çocuk daha bebekken onun için en iyi yer onun annesinin kucağıdır yürümeye başlayıncada yürüsün sıpa.. fiziksel gelişimi için şahane.. bakkala gidecekler iki adım yer hemen araba çıkarılıyor

hele pusetin içine koyup valiz gibi ellerinde sallaya sallaya dolaşmıyorlar mıı... çok sinir oluyorum klava:

Son düzenleme:
walla bilemiyorum hayatım.. bazen milletede rezil oluyorum.. düşünüyorumda bizim bu kadar canımızı yakıyorlarsa kendi canlarıda yanmıyo mudur? etimi sıkıştırıyor ısrarla sadist sıpa:)) ama daha çok dik oturmadığım zamanlarda çok hızlı ve güçlü yapıyor bunu.. "kalk kalk kalk sıkıştırdın be!" demeye çalışıyor sanırım:))

galiba öyle pelincim.. bizim elektra kompleksimiz anne karnında başladı sanırım.. bende kızımı kullanıp bu teorinin başlama yaşı ayrıntısını geliştirip Freud'a rakip mi çıksam:)) zaten kim ne teori ürettiyse çocuklarını kullanmış, bende racona uyayım en iyisi:)) malzeme de var :))

hehe,öyleyse demekki yalniz degilmissin tatlim..
bu yaramazlara sanirim dar geliyor artik bizim göbisler..ay aman en az bi 30 gün daha celtik atsinlar..
bu arada aslinda hakli olabiliriz cünkü tirnaklari uzamis artik,parmak bitimine kadar hemde kaydirigubbakcemile3

hapsurugun lafiydi valla tugbacim,ben onun adini getirene kadaaaar kaydirigubbakcemile3
tatlim haklisin...kangurudanda ziyade bu baby sling daha mantikli bence..kanguru kalip gibi oluyormus,bebisler pek sevmeyebiliyormus yerimseniben
bende senin gibi düsünüyorum,yürüyüslerimizde baby slingimi alicam yanima,yürüsün sipa,yorulunca kucaga..
birde ben kucaga alistirmayin lafina sinir oluyorum..hangi gelisim kitabini okursalar okusunlar bebegin gelisimi icin annesinin tenini hissetmesi gerektigini yaziyor..
hatta bazi anne babalarin bebek aglarken onu sevkatle kucaklamak yerine,aglaya aglaya susar mantigini sert bi dille elestirenler bile var..
valla ben hep sarmalamayi düsünüyorum,2 yasina bile gelmeden istemicek kucak zaten..

dogduklarinda minik patilerini yemek farz oldu bize :1rolleyes: massallah güclüler cok sükür..
birde tugbacim benim kücük herkülüm cok fazla hickiriyor,bunu kontrollerdede gördük,sürekli eli agzinda ve su yuttugu cok cok belli sipanin..
o kadar hickiriga zaten uyaniyor,sinir olduguda belli cünkü kipirdaniyor,totosunu bi saga atiyor bir sola yavrum..hayir yani ben bile rahatsiz oluyorum,doguncada böyle olursa cok rahatsiz edici olmaz mi acaba fisfisfis

duygusal bir problemi yoksa yürümeye başlayınca satıyorlar zaten kucağı.. hareket etmenin özgürlüğünü tadınca..

üstelik her ağladığında çocuğu kucağa almak gerekli çocuğun güven duygusunu geliştirir.. yalnız bırakılan çocuklar kucağa alınanlara göre kendine, ailesine ve çevreye güven geliştirmekte daha çok zorlanıyorlar.. üstelik anneleriyle aralarındaki bağa olumsuz etki ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…