2010 Aralık Anneleri

freud halt etmiskaydirigubbakcemile3
sen avantajli durumdasin sekerim gebelikle
kaydirigubbakcemile3

kucak cok onemli tabi yaa
alissin bebisim kucagima nolcakki??
annesinin kucagi yabanci degilkaydirigubbakcemile3
arada babasininda kucagina gider
isimiz ne???

ay evet yaa,alissinlar :asigim:

aynen canim..güven duygusu...
ben bebegim aglarken ona sarilip destek olmayacaksam,burdayim annecigim demeyeceksem o bebek benden daha baska ne bekleyebilir ki olumunekankayizsmile

bu arada tugbacim aklima gelmisken sana sormak istedigim bisey var..doktorum gecen hafta beni bir asi konusunda uyardi,türkcesi streptokok sanirim..
dogum aninda vajinadan bebege gecen bir enfeksiyonmus,ölümcül tehlikesi varmis..
bu konu hakkinda hic bi yerde yeterince bilgi bulamadim..biliyor musun canim sen bunu?
doktorun verdigi kitapcigida bulamiyorum..kafama takildi kac gündür rahat edemiyorum illaki ögrenmem gerek bilmiyorumkismile

Son düzenleme:

hamilelikte yalnizca tetenoz asisi vuruluyo diye biliyorum cucu
acaba ne asisi bu dedigin merak ettm simdibilmiyorumkismile

asi yazmisim cok pardon ya..aklim bi taraftanda asidaydi..
kültür alip bakiyorlarmis,ona göre antibiyotik tedavisi uyguluyorlarmis dogumdan önce..

enfeksiyon varmi diye bakiyolar demekki
bazi enfeksiyon normal dogumda anneden bebege bulasiyo
mesela genital sigil bebegin ses tellerine hasar veriyomus
belki oyle bi tedbirdir:uhm:

enfeksiyon varmi diye bakiyolar demekki
bazi enfeksiyon normal dogumda anneden bebege bulasiyo
mesela genital sigil bebegin ses tellerine hasar veriyomus
belki oyle bi tedbirdir:uhm:

evet canim,onun gibi bisey demekki CADIARZU
ama bu epey tehlikeliymis iste...düsün antibiyotik kullandirdiklarina göre..
ben bunun detaylarini haftaya iyice bir ögreneyim en iyisi benneyaptımki

Şu 1milyon verilen yarışmayı izliyorum, ana kız kaybedecek çok yazık oldu hatunlara

Tooba çok iyiymiş de böyle esnek kumaşı nereden bulacağız acababilmiyorumkismile
YouTube - Baby Sling Demo

galba benim kizim tekmelemekten vazgecti artik cimdik atiyo:uhm:
sag kasigim resmen cimdikleniyo yahu
sizde varmi boole bi durum
disi olsa isiriyo diicem o derece:roflol:

Ay neyse çok gülmeyeyim

tugbaya yetisemedim ama görünce ben ögrenmeden cevaplar büyük ihtimalle.
neler duyucaz daha kimbilir boshayallersmile

Allah Allah neymiş acababilmiyorumkismile

streptokok canim..du bakalim ögreniriz yakinda fisfisfis

streptokok canim..du bakalim ögreniriz yakinda fisfisfis

Teşekkürler Cucum, doktoruma bir sorayım bakalım ne diyecek. Buyrun hatunlar:

ALINTIDIR:

Esasında yetişkinlerde B Grubu streptokok bakterisi genellikle zararsızdır, ancak doğum sırasında anneden bebeğe geçirilmesi halinde bazı sorunlara neden olmaktadır. Hamile kadınların yaklaşık dörtte biri vajinal ya da rektal bölgede B grubu streptokok taşıdığının farkında olmaz ve antibiyotik tedavisi uygulanmaması durumunda doğum sırasında bunu bebeğe geçirebilirler. Tedavi uygulanmaması durumunda bu bakteriyi taşıyan her 200 kadından birinde bakteri bebeğe bulaşacak ve çok ciddi sonuçlara yol açabilecektir. B grubu streptokok yenidoğanlarda zatürree, menenjit, ve sepsise (kanın mikroplanması) neden olabilmektedir. Özellikle menenjit işitme ve görme kaybı ya da öğrenme güçlükleri gibi önemli sorunlara yol açabilmektedir. Çok nadir hallerde ise Grup streptokok rahimdeki bebeğe bulaşarak ölü doğuma yol açabilmektedir. Ancak 35-37. haftalarda tarama yapılması ve taşıyıcı olduğunuzun belirlenmesi durumunda doğum sırasında size uygulanacak antibiyotik tedavisi bebeğe bulaşma riskini önemli ölçüde düşürecektir.

Test nasıl yapılır?
Vajina ve rektumdan alınan hücre laboratuarda incelenir. Test herhangi bir ağrı vermez ve sonuçlar bir-iki gün içerisinde çıkar. Doğum sırasında bakterininolup olmayacağını tam olarak tahmin edebilmek için testin 35-37. haftalar arasında yapılması gerekir.

Testin pozitif çıkması halinde bebeğinizde enfeksiyon gelişme riski sadece 200’de 1 olmakla birlikte, doktorunuz doğum sırasında size damar içi antibiyotik uygulayarak bu bakterinin bebeğinize bulaşma riskini 4000’de 1’e düşürmeyi önerebilir. Sezaryen doğum planlamanız halinde antibiyotik tedavisi gerekli olmaz.

Günümüzde bu test tüm hamile kadınlara önerilmektedir. Doktorunuz size bu testten bahsetmediyse dahi, testin yapılmasını talep ediniz.

kızlar gunaydın.....
dun gece itibariyle kocam gece vardiyasında çalışmaya başladı 2 hafta sureli(uzamazzabenim ptırcığım hareketi maşallah iyi idi ama dun akşamdan beri hareketleri azaldı.ee malum beninde canım sıkıldı...biliyourm tatlı,bol su,sola yatmavss ama dun akşamdan beri yapıyorum tek tuk hareket var...ay içim sıkıldı...
cucum rüyamda seni doğuma giderken gordum.....gayet iyi idin maşallah...
bende eşime dedimki normal doğum ollursa gelirmisin benle dedim olabilir dedi hiç bu tepkiyi beklemiyordum...
ay ben azcık bebişimle konuşımde belki oynasır zilli...

günaydın kızlar a.s. ay hiç uyumadım sanırım defne su beni ısırıyor

Günaydın kızlar...
Ezo arada hareketleri azalıyor bebeklerin... Ve benim eşimde gelirim dedi... Hiç zannetmiyorum gelebileceğini ki zaten doktorumuz da almıyormuş eşleri doğuma...

Tellinaz ay o ısırmak nasıl oluyor be

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…