Gebeliğin son 3 ayında yüksek kan basıncı (Hipertansiyon),idrarda protein ve ödem görülmesi gebelik zehirlenmesinin belirtileridir. Küçük tansiyon 8,5,büyük tansiyon 16-18 olanlarda yüz, göz, el, ayak, parmak ve karında şişme, vulvada şişme olan gebelerde toksemi başlamış demektir. Hemen hastanede kontrol altına alınmalıdır. Vücudunda fazla şişlikler görülen, tansiyonu yüksek bulunan ve idrarında albümin
cinsi protein bulunan gebelere pre eklemsi teşhisi konulur. Pre eklemsi krizi sonucu anne ve bebek ölümleri olabilir. Hastanede gerekli tıbbi tedavi uygulanır. Gebelik zehirlenmesinden korunmak için gebelere tuzsuz yemeleri istirahat etmeleri ve bol sıvı almaları önerilir. Doktor kontrolünde tansiyon düşürücü ilaçlar almalıdırlar.(Kaynak : MEGEP)
kızlar bunlar hep beni anlatıo çok cnım sıkkın dualrınıızı esirgemyin benden korkyurum çokkk allahtan tansiyonum düşük ne zor anne olmak allahım
günaydın kılzlarrr herkes iyidir inşallah....
kızlar herkeze günaydın güzel sabahlar. dün doktora gittik ellerimin şişmesini ayklarımın şişmesini söyledim idrar testiyle hemn çıktı neolduğu çok az miktarda protein bulundu albüm tehlikesi olabilir dedi tuz 0 olcak artık dedi tuzu kestim kızlar hergün tansiyonumu ölçuoruz artık evde ve yazıcam çocuğumun hareketlerinde yavaşlılık çok fark edilirse hemen doktoruma başvurucakmışım canım sıkılıdı kızlar kızımın başı hala aşşağıda hiç yer değiştirmemeiş doktorum dedki bide kızının yeri çok dar annesi dedi karnım çok sivri benim yeri yok dio ve sürekli yatıp dinlenmem lazımmış sizce anormal bişilermi var canım çok sıkkın kızlar bebeğimi sağ salim kucağımıza alalım hepbreaber eşimin benden bişileri sakladığını hissediorum erken doğum gibi bana dio akşam gece ben işe gitttikten sonra telf yanında olsun hep dio sizce anlattıklarım bebeğimin tehlikde olduğunumu gösterioo
kızlar herkeze günaydın güzel sabahlar. dün doktora gittik ellerimin şişmesini ayklarımın şişmesini söyledim idrar testiyle hemn çıktı neolduğu çok az miktarda protein bulundu albüm tehlikesi olabilir dedi tuz 0 olcak artık dedi tuzu kestim kızlar hergün tansiyonumu ölçuoruz artık evde ve yazıcam çocuğumun hareketlerinde yavaşlılık çok fark edilirse hemen doktoruma başvurucakmışım canım sıkılıdı kızlar kızımın başı hala aşşağıda hiç yer değiştirmemeiş doktorum dedki bide kızının yeri çok dar annesi dedi karnım çok sivri benim yeri yok dio ve sürekli yatıp dinlenmem lazımmış sizce anormal bişilermi var canım çok sıkkın kızlar bebeğimi sağ salim kucağımıza alalım hepbreaber eşimin benden bişileri sakladığını hissediorum erken doğum gibi bana dio akşam gece ben işe gitttikten sonra telf yanında olsun hep dio sizce anlattıklarım bebeğimin tehlikde olduğunumu gösterioo
günaydınn , gerçektenmi , hiç duymadık şiddeti neymiş acaba , Allah korusun Cümlemizi inşallah felaketlerden....
günaydın kızlarr nasılsınız
hıçkırdığını nasıl anlıyor sunuz kızlar?
kızlarr nasılsınız ay bu gün o kadar yoğunumkiartık izinden önce çoğu hesabı kapatmam gerek bu arada dün akşamki dizinin öyle bi etkisinde kalmışımki rüyamda kocam Caroline'i bize getirip benle defne su'yu evden atıyodu totom açık kalmış galiba
kızlarr nasılsınız ay bu gün o kadar yoğunumkiartık izinden önce çoğu hesabı kapatmam gerek bu arada dün akşamki dizinin öyle bi etkisinde kalmışımki rüyamda kocam Caroline'i bize getirip benle defne su'yu evden atıyodu totom açık kalmış galiba
izne ayrılmıştı sanırım ondan...
süpermiş valla!!!
Cucum kolay gelsin... ne güzel bizim beslenme uzmanımız bile yok kendi kendimizin uzmanı olduk....
tellinaz alemsin kız
ay kızlar bide benim kocada kaptan olunca nasıl izliyorum diziyi gömeniz gerek sinirden tırnaklarımı yiyodum dün akşamayy sorma bende her hafta izliyorum gecesine rüyamda onlarla uğraşıyorum zeten üç kuruşluk uykum var oda kaçıyoo .. izlemiyim diyorum meraktan duramıyorum bu seferde
kızlar bu arada aselcik hiç girmiyo mu ben mi görmedim yoksa?
ay kızlar bide benim kocada kaptan olunca nasıl izliyorum diziyi gömeniz gerek sinirden tırnaklarımı yiyodum dün akşameşim yasakladı izlemiycen diyo ama ben zorla izliyom sonrada böyle acayip rüyalar görüyom işte
canım aynur izne ayrıldı evindede internet yokmuş anneme gittikçe girerim dedi ama pek giremiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?