2010 Aralık Anneleri

Böyle ritmik bi şekilde karnında zıplıyor o zaman anlıyorsun

Evet yaaa, valla ciğerim parça parça oluyor bu diziyi izledikçe, eşime sarıyorum üzüntümden zavallı adam

ayyy bende de oluyo.
ritmik bişekilde minik minik pıt pıtlar oluyo
eşime diyorum hıçkırıyo diye
olurmu hiç anlaşılmaz diyo.
hatta bazen uzun sürüyo dimi
kaç kez arka arkaya yapıyo
demek miniğim hıçkırıyomuşşş
yerim ben onun minik ağzını dudaklarınıı.

dizi olayında da özellikle osmanlı sahnelerde
annesine ziyarete giderkenki heyecanı
başlıyorum ağlamaya.
eşim diyo sen bu dizide iyice piskopata bağlıyosun diyo
valla öleee

Bencede kısa programda yıka, hem renklerini de ayırmak zorunda kalmazsın. Sonuçta leke yok bişey yok yepyeni kıyafetler.

Ayyy çok geçmiş olsun, çok yorma kendini dinlen. iyi geceler..

sağol canım ya
iyileşiyomuyum yoksa daha betermi hasta oluyorum anlamadım.
salya sümük dolanıyoruz ortalıkalrda.

slm hanımlar.Neyle yıkıyosunuz bebişm çamaşırlarını

ben hacışakirin granül sabunu ve dalin yumuşatıcıyla yıkıyorum tatlımmm.
misler gibi kokuyolarrrrrrrr.

merhaba fıstıkLar..Bir çoğunuz çoktan yıkadı,ütüLedi,yerLeştirdi bebişin kıyafetLerini .ben de haLa tık yok.Odanın geLmesini bekLiyorummmm

ayyyy nerde sadece atıım makineey kurudu 5te biri
daha nerde hiçbişeyim hazır değil
çantamı da hazırlaayamdım
bide hastalık girdi araaya.

kıslar hafif bi sallandık .. çanakkalede olmuş deprem ..

aaaaaaaaa şimdi duydum.
inşallah şiddeti yüksek değildir.
Allah yardım etsinn.

canım benim geçmiş olsunnn.
tam olarak kaç haftalıksınnn.
böle şeyeelr duyunca ben çok irkiliyorum
seni de tedirgin etmek kesinlikle istemem
ama hatırlıyosan hep şişliklerim var diyince ben diyodum sana idrarda proteine bakılsın die
ben ilk hamileliğimde yaşadım bunalrıııı
elelrim ayakalrım nerdeyse 26. haftadan itibaren şişti
hatta ben farketmiodum ama gören arkadaşalrım yüzün şiş diyoalrdı
32. haftada 15 kilo almıştımm
ve idrarda protein çıkmıştı
aam tansiyon ölçümlerim normaldi hep doktora gittiğimde
ama benim doktorum malesef beni bukonuda hiç bilgilendirmedi.
evde tansiyon ölçümü falan yap demedi.,
preeklempsi konusunda bilgilendirmedi.
herkes öle olucak diye bişi yokkkk
ama ben bebeğimi kaybettim biliyosun ama
benim bebeğimde tek neden bu değildi.
plesantasından erken ayrılmıştı
herşey bianda oluverdi.
ama preeeklempsi ve tansiyonun aniden bianda yükselmesi inmesi bile neden olmuş olabilird edielr,yani nedeni haal tam belli değil
ama ben beslenmeye hiç dikkat etmiodum,
canım ne isterse yiyodum tuzluda yiyodummm
kilonun etkisi çok oluyo malesef.
tuz alımının.
en azından senin doktorun seni bilgilendirmiş
durum böle olabşlir demiş
amann dikkat et kendine.
bu durumun engelllenebilme şansı yok malesef.
sık kontrople gidiceksin
eğer bebek sıkıntıda görülürse erken doğum yaptırıyolar
kendini sakın ama sakın strese sokma
kontrollerini sakın akstama
beslenemne dikkat et.
şanslısınki
30lu haftaalr geçildi
biraz daha vakit geçince doğum yapabilirsin.
daha erken haftaalrda yaşanınca zor oluyo
benim dualrım seninle ve miniğinle ttalımmm.

kız Allah seni beni çok güldürdün.
deliiiiiiii. poponu iyi ört haaaaa

kızlar bii sorucammmmm
şimdi ben bi posta ıkadım ya çamaşırlarımızı
kurudular
bugün ütüicektimmm
ama hastayım ya
mikrop bulaştırırmıyım kızımın ciclerine.
sonuçta biçoğunu doğardoğmaz giyick
hastane çantamıza koyucakalrımdı.
yoksa iyileşmeyimi bekliyeyim.

Veririz bence de zaten yüzümdeki kilom kalsın istiyorum :) Güzel oldu böyle ,ilk defa toplu toplu yüzüm ,çok değil ama hoşuma gidiyor :) Kilo falan dert değil de dün sağlık ocağına gidecem diye göbeğime aynadan bi bakayım dedim amanın bi baktım çatlamış mor mor çizgilerim olmuş :) daha yeni yeni farkettim ama hiç önlem almadım.şimdi sürmeye başlasam çatlak kremi bir faydası olur mu ki :44:

kızlar merhaba gecmısı okumadan dalıyormmm.. dun yın bır korku yasadımkı anlatamam. ogleden sonra ısyerındeyken boyle ıcımden bısıler aktı sankı allah dedım nluoz wc ye gıttım camasırım ıslanmıstı. sonra aradan zaman gectı 2. kez oldu gen wc ye gıttım bu sefr kotum da ıslnmıs doktrmu aradım oda amelıyataymıs. sonra ulastı hemen gel dedı. gıttım ultrasondan baktı suyun fena degıl dedı. vagınal baktı. test yaptı. bu arada sanıım catı muayenesıde yaptı. elını sokt resmennn.... nts ye gırdım gene . sonuca geleyım testte 2. cızgı cok sılık cıktı . yanı bu suyun amnıyo sıvısı olup olmadıgına bakıolar. net cıksaydı 2. cızgı hastnye yatıcakmısım vebegım ıcın akcıgr glıstırıcı ıgne kımbılır dogum bekıde sonrada dogurtutrlardı. ayy allah korusun...gecen kontrolde bende enfeksıyon cıkmıstı ve fıtıl vermıstı bunun yanına bıde ılac yazdı sımdı antıbıyotık. enfeksıyon tetıkleyebılıomus .sıd evde yatıyorum 2. gun once calısabılır raporumu vermıtım sanırım ıne ayrlcam bende bu gıdsle heppınıı opuyorummm..duaedınnn

Bende eşime diyordum hıçkırıyo diye, dalga geçiyordu benimle, sonra tam ultrasonda iken hıçkırdı eşimde gördü öyle komik oluyor ki, zıplıyor sonra gözlerini açıyor bi irkiliyor çok gülmüştük yavrukuşuma yaaa

Ben ilk defa bu hafta ağlamadım, yiter artık daha ağlatmasalar iyi olacak. Yaprak dökümüyle dalga geçerdim ona benzedi gitgide

Bence iyileşmeyi bekle, bu mikropların nerede ne kadar yaşayacağını bilemeyiz. Bakteri olsa ölürde bildiğim kadarıyla virüsler dışarda ölü gibi bekleyip insan vücuduna girince yeniden canlanıyorlar. İyileşte öyle ütülersin hem yorma kendini hasta hasta

Yaa bende onu soracaktım çatlak kremi kullanmıyordun demek, sür belki faydası olur. Hiç olmazsa artmasını engelleyebilir.

Aynı sorunlar ben de de var.Yüzümde ellerimde ve ayaklarımda şişme 26. haftadan itibaren olmaya başlamıştı.Ama kontrollerimde hiç bir sorun yok dedi doktorum ve sağlık ocağındaki ebem.ayaklar eller ve yüzdeki normalmiş zatenEğer bacaklar da olursa ve tansiyon 12 nin üstüne çıkarsa mide bulanması ve gözlerin önünde sinek uçuşması olursa mutlaka gel dedi.Hatta öyle olmasa bile sen eğer öyle hissediyorsan hemen atla gel dedi.Çünkü bebek strese giriyormuş kendini doğuma hazırlıyormuş.Ben de 30.haftaya kadar çok hızlı kilo aldım daha doğrusu 12 . hafta ile 30.hafta arasında toplam kilomu almışım onun için doktor sürekli kontrol etti.Çok tuzlu yeme dedi .Dün ilk defa büyük tansiyonum 12 ye çıktı sağlık ocağındaki ebe korkulacak bi şey yok dedi ama tuzlu yeme dedi.Tuzlu yeme dediği de turşu babındaki tuzlular :) Ben de günde 10 zeytin fazlamı diye sordum yok dedi turşu gibi yiyeceklerden bahsediyorum dedi ,rahatladım çünkü zeytinden vazgecemem

Bence bunu sorun etmeyin kendinize çünkü bebek strese girer .Diyorum ya burayı okuyunca rahatlıyorum diye çünkü genelde hepimizde yanı sorunlar var

Yaa bende onu soracaktım çatlak kremi kullanmıyordun demek, sür belki faydası olur. Hiç olmazsa artmasını engelleyebilir.

Peki bu çatlak kremini doktor mu öneriyor biz kendimiz mi alacağız.Şu ana kadar doktorum bana hiç öyle bir şey demedi.En iyisi hangisi bilen varsa yazsın lütfen :)

Enfeksiyon ben de de olmuştu hem antibiyotik hem de fitil kullandım bir de kremini çok kısa sürede geçirdi.Sonrasında akıntı yoğunlaşması oldu.Sanırım antibiyotikten kaynaklı bir durum prospektusunde öyle yazıyordu .İnşallah bir sorun olmaz sıkmayın canınızı bence bebek strese girer sonra :)

Son düzenleme:
Peki bu çatlak kremini doktor mu öneriyor biz kendimiz mi alacağız.Şu ana kadar doktorum bana hiç öyle bir şey demedi.En iyisi hangisi bilen varsa yazsın lütfen :)

Canım herkes başka bişey kullanıyor, benim doktorum bella b diye bi marka önerdi ben onu kullanıyorum artık. Mustela ve lierac ta çok tavsiye ediliyor. Maşallah benim göbeğimde bi çatlama yok ama kalçama sürmedim hiç orası çatlamış:26:. Umarım daha fazla çatlamaz

SELAM KIZLAR NASILSINIZ
benim bebişimi çok hıçkırık tutuyo neden olabilir acaba
fikri olan varmı

Google amca da bunu buldum:

Alıntıdır:
Bebekler neden hıçkırır?

Hıçkırık akciğerlerin altındaki diyafram kasının aniden ve tekrar tekrar daralmasının kişinin hızlı, kısa nefesler almasına yol açması sonucunda çıkan “hık” sesine verilen addır.

Bebeklerde ve özellikle de anne rahminde hıçkıran bebeklerde hıçkırık sıklıkla görülür. Hıçkırığın tam nedeni bilinmemekle birlikte, sinir sisteminin olgunlaşmamasından kaynaklanabilen normal bir refleks olarak değerlendirilmektedir.

Fetusun (anne rahmindeki ) hıçkırmasının diyafram kasının güçlenmesine ve fetusun nefes alıp vermek için hazırlanmasını sağlayabileceği düşünülmektedir.

slm kızarrrrr,

SELAM KIZLAR NASILSINIZ
benim bebişimi çok hıçkırık tutuyo neden olabilir acaba
fikri olan varmı
benimde cok oluyo gunde 4-5 kez merak etme doktor normal olabılır dedi...

ggecmiş olsun canım,dikkatt et kendine...

merhaba arkadaşlarr nasılsınızzzz,inşallah iyisinizdir hepinizz,bizde bugün kontrolümüze gittik sabah ilk nst ye girdim yine 75 lik 3-4 tane sancım çıktı ve 40larda da 4-5 tane çıktı doktor bişey demedi ama benden 4 hafta fazla olan bi arkadaşla karşılaştık benim 32. haftadan beri hiç sancım çıkmadı hala da yok dedi ya bakalım hayırlısı :))) neyse ultrasonada girdik 2 hafta önce bebişim 1.700 gr.dı yani kafa ve bacak uzunluğu 1 hafta önde ama karın çevresi 11 gün geri,deydi bu hafta bebişim 2100gr.ı geçmiş karın çevresi tam gününde çıktı yani kafa ve bacak yine öndeydi doktor çok güzel kilo almış dedi böyle giderse erken doğumda olmazsa 3.300 falan olur dedi bu ayarda git dedi tabi yediklerimi anlatmıştım tamam çok güzel dedi,bu 2 haftadsa hergün sölemesi ayıp etli yemek yaptım yedim ve diyelim 1 çay bardağına yakın pekmez içtim birde sola yattım genelde gün içinde okdara çok yatmasamda yatmaya çalıştım yani sanırım bunların hepsinin birarada olması işe yaradı diye düşünüyorum,yani şuanki durum toparlamış durumdayım kızlar çoook mutluyum inşallah allah hepimize sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder
denizimmm çok saolasın cnm benim çok mutluyum gerçekten bugün gittik geldik yukarda anlattığım gibi oldu işte canım,sen kilo alsanda çok almazsın artık cnm çok güzel gidiyosun maşallah

cucum evet genetik doğru hiç o açıdan düşünmemiştim,zaten sende vücut olarak çok kilo almadınki normal yediklerin gitmiştir hep bebişine maşallah egehana,hiç abur cubur yemiyorum ya artık tek yediğim tatlı pekmez oluyo oda hergün 1 çay bardağına yakın diyebilirim,ama en çok onun faydası oldu sanırım

gözün aydınsportstar aynen böyle devam artık kendini de yorma hiçbirşeye,yat dinlen iyice gelişsin bebiş..

canım geçmiş olsunnn.
dikkat et kendine.
enfeksiyon akıntıyı tetiklemiş olabilir
bence izne ayrıl eğer doktorun Ayrıl diyosa
dinlenmek iyidir
bolca sıvıda tüket.
dualrımız seninle ttalımmm.

öyle yapmaya karar verdim.
ütülemicem.
iyileşeyim öle yaaprım artık
amnn okadar uğraşıyoruz.
mikrop bulştırmıyayım yavrumun cicilerine.

canım ben geçen yıl kaybettim bebeğimi.
bu konud okadar araştırma yaptımkkiii.
her tansiyon yüksekliği preeklempsi demekk değil
her şişme yine preeklepsi değil
özellikle elde ve ki özellikle ayakalrda şişme nerdeyse biçok gebede görülüyoo
ondan bazen doktorlar önemsemiyooo
ayakta. sonra elde ve özellikle vücudun dieğr bölegelerinde ve yüzdeki şişlikler
özellikle idrarda protein çıkması gerekiyo
ve aynı zamanda tansiyon yüksekliği
preeeklepsi belirtielridir
gebe sıkı takibe alınmalıdır
özellikle bebeğe giden kan akışı nasıl doppler cihazıyla bakılmalı falannnn
ama engellenem şansı yokkk
eğer kan akışı çok proeblemliyse genelde doğurtuyolaarrr
bebkte bazen bu kan akışı yavaşladıysa ve cidid boyutlardaysa gelişim egriliğide gözleniyooooo
bence mutlaka işin uzmanı bi dktora görünülmeli
ben bukonuda her doktora güvenmeme.
benimki beni hiç bilgilendirmemişti mesela.
benim sonum çok üzücü olduuuu
bu hamileliğimde yaşama riskim vardı tabiki
ama ben çok dikkate ttim tuzlu hiç yemedim
çok sağlıklı beslendim
spor yaptımmmm
fazla kilo almamaya çalıştımmm
şuan hiçbi şikayetim yok
tabi profa gitme nedenim de böle bi kayıp yaşamamdı
sürekli testelrim yapılıyo
herşey çok gzüel gidiyo
inşallah sonu da gzüel olur canım.
herkeste aynı şey olucak diye bişi yokkkk
ama bunalrı sölemezsem sanki kendimi suçlu hiisedicemmm

CANIM çok geçmiş olsun içini ferah tut sen olmadı dediğin gb izne ayrıl dinlen....

lierac en iyisi diye biliyorum onu kullanıyorum mustela da iyi sanırım kullanan arkadaşlar var...

oy oy maşallah canım kocaman olmuş bak pekmeze devam... gözün aydınnn...
bu arada üzüm armut elma pekmezi farketmez heralde dimi...

Ohh maşallah gözün aydın canım, çok sevindim:13: Dur aklıma gelmişken bende içeyim pekmezimi

bak ben ne dedim sana annesi.
ne gzüel kilo almış kızın.
böle devam et.
şurda ne kaldıkiii.
cevizini bademini de ye.
etli yemek tabi ye
ama hergün yemene gerek yok
balık tavuk ihmal etme
sebzeni de ye
bol meyve
pekmezini de
sabahalrı birer kaşıkkkkk
tamamam
daha ne yicez dimi kuşummmmm
alırlar onalr merak etme
son haftaalrda daha da hızlarnır diyoalr kilo alımı du bakalım
ne olucakalr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…