SELAM KIZLAR NASILSINIZ
benim bebişimi çok hıçkırık tutuyo neden olabilir acaba
fikri olan varmı
Canım herkes başka bişey kullanıyor, benim doktorum bella b diye bi marka önerdi ben onu kullanıyorum artık. Mustela ve lierac ta çok tavsiye ediliyor. Maşallah benim göbeğimde bi çatlama yok ama kalçama sürmedim hiç orası çatlamış:26:. Umarım daha fazla çatlamaz
merhaba arkadaşlarr nasılsınızzzz,inşallah iyisinizdir hepinizz,bizde bugün kontrolümüze gittik sabah ilk nst ye girdim yine 75 lik 3-4 tane sancım çıktı ve 40larda da 4-5 tane çıktı doktor bişey demedi ama benden 4 hafta fazla olan bi arkadaşla karşılaştık benim 32. haftadan beri hiç sancım çıkmadı hala da yok dedi ya bakalım hayırlısı :))) neyse ultrasonada girdik 2 hafta önce bebişim 1.700 gr.dı yani kafa ve bacak uzunluğu 1 hafta önde ama karın çevresi 11 gün geri,deydi bu hafta bebişim 2100gr.ı geçmiş karın çevresi tam gününde çıktı yani kafa ve bacak yine öndeydi doktor çok güzel kilo almış dedi böyle giderse erken doğumda olmazsa 3.300 falan olur dedi bu ayarda git dedi tabi yediklerimi anlatmıştım tamam çok güzel dedi,bu 2 haftadsa hergün sölemesi ayıp etli yemek yaptım yedim ve diyelim 1 çay bardağına yakın pekmez içtim birde sola yattım genelde gün içinde okdara çok yatmasamda yatmaya çalıştım yani sanırım bunların hepsinin birarada olması işe yaradı diye düşünüyorum,yani şuanki durum toparlamış durumdayım kızlar çoook mutluyum inşallah allah hepimize sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder
teşekkürler cnm,evet ya,mutlaka yatmanında faydası var bana çünkü normalde de metabolimam çok hızlı çalışıyo yakıyorum yediğimi hemen açıkcası sancılarda artmaması için yatarım hep işimde yok zatengözün aydınsportstar aynen böyle devam artık kendini de yorma hiçbirşeye,yat dinlen iyice gelişsin bebiş..
CANIM çok geçmiş olsun içini ferah tut sen olmadı dediğin gb izne ayrıl dinlen....
lierac en iyisi diye biliyorum onu kullanıyorum mustela da iyi sanırım kullanan arkadaşlar var...
oy oy maşallah canım kocaman olmuş bak pekmeze devam... gözün aydınnn...
bu arada üzüm armut elma pekmezi farketmez heralde dimi...
teşekkürler cnm,evet ya,mutlaka yatmanında faydası var bana çünkü normalde de metabolimam çok hızlı çalışıyo yakıyorum yediğimi hemen açıkcası sancılarda artmaması için yatarım hep işimde yok zaten
teşekkür ederim canım yok ben keçiboynuzu pekmezi aldım o çok etkiliymiş direk kan yapıyormuş ve bebeğede kilo yapıyormuş mutlaka sende hergün ye canım şeker problemin yoksa
teşekkür ederiz teyzesiiOhh maşallah gözün aydın canım, çok sevindim:13: Dur aklıma gelmişken bende içeyim pekmezimi
teşekkür ederim canım ya evet ceviz badem fındıkta yiyorum hep ya sorma bütün yemekleri birbiriyle yan yana yiyorum hep etli yemek varsa balıkta yiyorum yanında valla ne yapcağımı şaşırdım neyse 1 ay daha devam böle az kaldı :)) büyüsünlerde sağlıklabak ben ne dedim sana annesi.
ne gzüel kilo almış kızın.
böle devam et.
şurda ne kaldıkiii.
cevizini bademini de ye.
etli yemek tabi ye
ama hergün yemene gerek yok
balık tavuk ihmal etme
sebzeni de ye
bol meyve
pekmezini de
sabahalrı birer kaşıkkkkk
tamamam
daha ne yicez dimi kuşummmmm
alırlar onalr merak etme
son haftaalrda daha da hızlarnır diyoalr kilo alımı du bakalım
ne olucakalr.
Boyu uzuyordur canım
Ben Bellayı kullandım Lieraca göre çok farklı daha kremsi Bella kremim bitince Lierac aldım şimdi onu kullanıyorum İnşallah çatlağımız olmaz ama benim göbek etrafımda beyaz beyaz açılmalar oldu
Canım Maşallah bebeğine ne güzel iyi beslemişsin aynen devam et
sweethome canım İnşallah suyun gelmemiştir doktorada gittin zaten sancı falan yok demekki dikkat et kendine
kızlar herkeze günaydın güzel sabahlar. dün doktora gittik ellerimin şişmesini ayklarımın şişmesini söyledim idrar testiyle hemn çıktı neolduğu çok az miktarda protein bulundu albüm tehlikesi olabilir dedi tuz 0 olcak artık dedi tuzu kestim kızlar hergün tansiyonumu ölçuoruz artık evde ve yazıcam çocuğumun hareketlerinde yavaşlılık çok fark edilirse hemen doktoruma başvurucakmışım canım sıkılıdı kızlar kızımın başı hala aşşağıda hiç yer değiştirmemeiş doktorum dedki bide kızının yeri çok dar annesi dedi karnım çok sivri benim yeri yok dio ve sürekli yatıp dinlenmem lazımmış sizce anormal bişilermi var canım çok sıkkın kızlar bebeğimi sağ salim kucağımıza alalım hepbreaber eşimin benden bişileri sakladığını hissediorum erken doğum gibi bana dio akşam gece ben işe gitttikten sonra telf yanında olsun hep dio sizce anlattıklarım bebeğimin tehlikde olduğunumu gösterioo
Gebeliğin son 3 ayında yüksek kan basıncı (Hipertansiyon),idrarda protein ve ödem görülmesi gebelik zehirlenmesinin belirtileridir. Küçük tansiyon 8,5,büyük tansiyon 16-18 olanlarda yüz, göz, el, ayak, parmak ve karında şişme, vulvada şişme olan gebelerde toksemi başlamış demektir. Hemen hastanede kontrol altına alınmalıdır. Vücudunda fazla şişlikler görülen, tansiyonu yüksek bulunan ve idrarında albümin
cinsi protein bulunan gebelere pre eklemsi teşhisi konulur. Pre eklemsi krizi sonucu anne ve bebek ölümleri olabilir. Hastanede gerekli tıbbi tedavi uygulanır. Gebelik zehirlenmesinden korunmak için gebelere tuzsuz yemeleri istirahat etmeleri ve bol sıvı almaları önerilir. Doktor kontrolünde tansiyon düşürücü ilaçlar almalıdırlar.(Kaynak : MEGEP)
kızlar bunlar hep beni anlatıo çok cnım sıkkın dualrınıızı esirgemyin benden korkyurum çokkk allahtan tansiyonum düşük ne zor anne olmak allahım
Google amca da bunu buldum:
Alıntıdır:
Bebekler neden hıçkırır?
Hıçkırık akciğerlerin altındaki diyafram kasının aniden ve tekrar tekrar daralmasının kişinin hızlı, kısa nefesler almasına yol açması sonucunda çıkan “hık” sesine verilen addır.
Bebeklerde ve özellikle de anne rahminde hıçkıran bebeklerde hıçkırık sıklıkla görülür. Hıçkırığın tam nedeni bilinmemekle birlikte, sinir sisteminin olgunlaşmamasından kaynaklanabilen normal bir refleks olarak değerlendirilmektedir.
Fetusun (anne rahmindeki ) hıçkırmasının diyafram kasının güçlenmesine ve fetusun nefes alıp vermek için hazırlanmasını sağlayabileceği düşünülmektedir.
slm kızarrrrr,
benimde cok oluyo gunde 4-5 kez merak etme doktor normal olabılır dedi...
ggecmiş olsun canım,dikkatt et kendine...
Fazla gazdan olabilir mi acaba ? Ama hıçkırması iyidir ,sorun etme bence :)
Kızlar selam;
Geçmişi okumadan hemen daldım
Dün oğlumu gördük. Maşaallah boyu 48 cm olmuş.
Kilosu 2.182 olmuş. Suyum iyiymiş.
Kum dökmeye devam ediyormuşum.
Birazcık iltihapım varmış. Miyomlarımın ölçüsünü artık alamıyoruz oğlum onları kapatmış durumda :)
Kısaca herşey yolunda sezeryan olmayabilirim. Şuanki şartlar normal doğumu gösteriyor gibiymiş doktorum yinede konuşmak için erken dedi.
aşağı doğru bıçak batmalarının fazla olduğunu söyledim. Bunu kum dökmemin tetiklemiş olma olasığının yüksek olduğunu söyledi. batmalar için ilaç yazdı.
Kısadan hisse herşey yolunda Allah'ıma şükür oğlumun sağlığı iyi ve yine koca kafalı :))
Kızlar selam;
Birazcık iltihapım varmış. Miyomlarımın ölçüsünü artık alamıyoruz oğlum onları kapatmış durumda :)
Kısaca herşey yolunda sezeryan olmayabilirim. Şuanki şartlar normal doğumu gösteriyor gibiymiş doktorum yinede konuşmak için erken dedi.
aşağı doğru bıçak batmalarının fazla olduğunu söyledim. Bunu kum dökmemin tetiklemiş olma olasığının yüksek olduğunu söyledi. batmalar için ilaç yazdı.
Kısadan hisse herşey yolunda Allah'ıma şükür oğlumun sağlığı iyi ve yine koca kafalı :))
kızlar hepinize teşekkür ederim ayrı ayrı gerçekten büyük morel oldu. denizim 33 hafatlık olduk kızımla doktorum sağolsu herşeyi ayrı ayrı analtıı şükür olsun tansiyonum 13 8 üstüne çıkmadı şükür olsun hiçç her hafta gidicem doktora artık doktoum dedi zaten akşam eşimi aradı her hafta kontrollerimiz yapalım kendimizi garantiye alalım dedii çok iligli doktorumu değiştiridm zaten gerizakalı doktora gittğimde şişliklerim için adam bana normal dedi ya herşeyi şaşaırmıştım yani bu şişlikelr birden oldu normal olabilrimi dedim doktorumu değiştridm tuzu 0 artık kullanmıorum ve şu 1 hafta tuzu kestim ayaklarımda baya bi farklılık gördüm yanii doktorum çok duyarlı allah razı olsun içim rahatdlı ama tedirginim iştee yinee allahtan bişi kalmadı dişimi sıkıcam yawrum için 33 hafta 36 oldumu içim rahat eder inşş kızlar erken doğumdan çok korkuorum işte dualrınız eksik etmeyin benden kızımla
Kızlar selam;
burxkan Maşallah bebeğine bende yarın yeni doktorumla tanışacağım bakalım ne diyecek ultrasona bakarmı bilmiyorum belki sezeryan için gün verebilir
Kızlar sizdede oluyormu ben yürürken filan hep aşağıya doğrı baskı hissi oluyor çok rahat yürüyemiyorum bebekmi sıkıştırıyor anlamıyorum
Kızlar selam;
Kızlar selam;
kızlar hepinize teşekkür ederim ayrı ayrı gerçekten büyük morel oldu. denizim 33 hafatlık olduk kızımla doktorum sağolsu herşeyi ayrı ayrı analtıı şükür olsun tansiyonum 13 8 üstüne çıkmadı şükür olsun hiçç her hafta gidicem doktora artık doktoum dedi zaten akşam eşimi aradı her hafta kontrollerimiz yapalım kendimizi garantiye alalım dedii çok iligli doktorumu değiştiridm zaten gerizakalı doktora gittğimde şişliklerim için adam bana normal dedi ya herşeyi şaşaırmıştım yani bu şişlikelr birden oldu normal olabilrimi dedim doktorumu değiştridm tuzu 0 artık kullanmıorum ve şu 1 hafta tuzu kestim ayaklarımda baya bi farklılık gördüm yanii doktorum çok duyarlı allah razı olsun içim rahatdlı ama tedirginim iştee yinee allahtan bişi kalmadı dişimi sıkıcam yawrum için 33 hafta 36 oldumu içim rahat eder inşş kızlar erken doğumdan çok korkuorum işte dualrınız eksik etmeyin benden kızımla
cibedemiroğlu,seyracım inşallah herşey yolunda gider dualrım sizinle
burxkancım maşallah miniğine bende bugün doğumu konuştum birazcık normal doğum engelin yok boyun kilon ve kemik yapın müsait bi aksilik çıkmazsa norml yaparız dedi,2 hafta sonraki kontrolümde gerekirse çatı muayenenide yaparız dedi,bugün okdar mutlu mutlu çıktımki odasından inşallah hep sonuna kadar böyle gider,benim bebişmde 46cm çıktı buarada :))
cibedemiroğlu,seyracım inşallah herşey yolunda gider dualrım sizinle
burxkancım maşallah miniğine bende bugün doğumu konuştum birazcık normal doğum engelin yok boyun kilon ve kemik yapın müsait bi aksilik çıkmazsa norml yaparız dedi,2 hafta sonraki kontrolümde gerekirse çatı muayenenide yaparız dedi,bugün okdar mutlu mutlu çıktımki odasından inşallah hep sonuna kadar böyle gider,benim bebişmde 46cm çıktı buarada :))
ay ne güzel ya doğumu oturup konuşmuşsunuz tabi değelernin de iyi olması süper. umarım aksilik falanda çıkmaz.aklına hep iyisini getir sen. bende doğum şeklimi oturup nörolog ile konuşcam doğum dr ile değil o ne derse ol olcakmış dr öle dedi. pazartesi benim için büyük gün anlıcanız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?