2010 Aralık Anneleri

ay canım ilk zamanlar kendim hallediyodum da, şimdi hiiç uğraşamıyorum.
çatı muayenesini ben ilk doğumumda da önceden hiç olmadım işin garibi, kontollerde nstye girdim son zaman o kadar.

banada bu soruyuu kendii teyzemm sorduu
sana alttan bakarlarr bu gittiğinde dedii
neden acaba bakacaklarkii dedimm
ben 2 tane doğurdumm normal dedimm bakarlarmıı kii acaba bende dün merak ettim
amaa 2 ncii kızda bakmadılar diye hatırlıyorumm
direk doğuma gitmiştimm
ilkinde baktılar sadece
satenn belli normall doğurduğumuzz çatır çatır değilmii
sen ne düşünüyorsunnn doğumuun normalmii yine

ay canımm çok sevindimm demek polis kızısınn
bende polis eşi ve polis ablasıyımmm

normal istiyorummm, çok rahat olmuştu ilki çünkü, sezeryan düşüncesi bile korkutuyo beni. herşey yolundaysa normal olacak. yalnız 1 ay önceki kontrolde bebiş dönmemişti, onu merak ediyorum, yarın gidicem bakalım ne durumdayım.

çatı muayenesini ben ilk doğumumda da önceden hiç olmadım işin garibi, kontollerde nstye girdim son zaman o kadar.

dur ilk kızıda anlatayımm
ondadaa yine kan geline hastaneye gittik kocaelii gebzedee
orda baktılarr
yanii randevuda falan yine bakılmadıı

güzeldir hatta harikadır memleketimin yemekleri

elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyordummmm
topalak çorbasına bayılırımm
annemlerinnn karşıı komşusu antepliii
ALLAHIM bekarkenn kadınn yemek yolladımıı delii olurdumm
bizden çokk farklıı yemekleriniz var
dolmanızz helee muhteşemmm
ayy saymıyayımm herkezinn canı çekecekkkk

benim ilk doğumda doktorumla aramda 1 hafta vardı. yani o benden 1 hafta önce hamile kalmış:) inatla sonuna kadar ona devam ettim. aramızda komik diyaloglar geçiyodu ama. tansiyonum düşük diyodum benimki daha düşük diyodu. kanım düşük diyodum benimki daha düşük diyodu. tek bi sözüne güvendim. sezeryan olacağı için onun doğum 2 hafta erken olacaktı ve herşey yolunda giderse seni ben doğurturum diyodu. dolayısıyla son ayımda doğum iznindeydi ve beni başka bi doktora yönlendirmişti. nst kontrollerim yine onun muayenehanesinde oluyodu. hemşireler aracılığı ile sürekli irtibat halinde geçirdik o günleri. sanırım bu yüzden çatı mayenesi yapma fırsatı olmadı. sadece doğum yaptığım günün öğleni hafif kanamam var diye gittiğimde alttan muayene etti (nişanmış o bu arada bilmiyodum) 1 cm açılma var 4-5 güne doğum olur dedi. o arada yapmıştır herhalde çatı muayenesini. neyse akşama kalmadan zaten suyum patladı ve o akşam doğum gerçekleşti:)

şimdii dönmüştür annesii inşallahhh
bende korkmamalıyımm diyee hergünn kendimii tenkinn ediyorummmm
normall doğumunn rahatlığınıı çokk iyi biliyorumm aslındaa
2 günlüktümm ev temizliyordummmm bennnn
sadece o an ne çekiyorsannn
bebek doğunca geçiyooooo
benn o an kii sancıdan korkuyorummm sadeceee
ALLAHIM HERKESEE GÜZEL KOLAYY DOĞUMLARR NESİP EYLE YARABBİMMM

Bugünn hamaratlığımm pek üstümde eşimii 7 de işe yolladımm
o gidince koca tencere yaprak sardımm piştii şimdii
güzelmişş erkenden yemekk yapıpp koymakk o pişerkende geçmişe baktımm
şimdii kalkayım kızlar okula gidecekk hazırlıyayımm cadılarııı

Günaydın kızlarrr :92: :90: Dilaydan haber yok galiba naptı acaba ?

oy oy herkesler uyumuş,Pelin yine ayakta

Canım sende azcık erken gel kız gece kuşu olmuşun iyice sen :82:

Canım kolay gelsin hayılrısıyla buulup yerleşsen bir rahatlarsın çok yorma kendini.

Geçmiş olsun canım.Allah yaşatmasın canım ya doğumdan sonramı rahatlıycan napcan sen bu gidişle.

kızlar inanmıyorumm ya
cetvelime bakarmısınıızz
9ncu aya geçmişizz
ay bir heyecan sardıı şimdii benii

Evet canım bende gördüm son aya gitmişsin valla :81: Benimde dikkatimi çekti.

seninki de ilginçmiş canım, doktor hamile sen hamile.
benim 40. haftayı geçtiği halde gelmedi, öyle sudur, nişandır, ağrıdır yaşamadan hastaneye gittim, suni sancıyla doğurdum anca.

daha neler neler canım dediğin gibi en iyisi saymamak

canlar, hemen çıkacağım... nst'de sancım yoktu çok şükür.. usg'de herşey çok iyiydi suyumda da azalma yoktu. tahmini ölçülerimize göre 50,5 cm boyumuz var kafa çevreside 38 haftalık görünüyor ama 2700 gr'mız. biraz kiloda geri kalmışız ama ciddi bir durum değil. kafa çevresi iyi gidiyor çünkü. son sıralar aynaya bile bakamıyorken çocuğun bu durumuna bile şükrediyorum doğrusu.. servis binasına tuşeye yolladı yinede açıklık var mı diye bakacaklar. belki fırsat bulursam uğrarım ama içim rahatladı ya pek sallamıyorum açıkçası. nst'de sancı neredeyse yoktu çünkü.. akşama görüşürüz, laf yetiştiririm.. sevgiyle kucakladım sizi

ay canımm çok sevindimm demek polis kızısınn
bende polis eşi ve polis ablasıyımmm

evet canım yazmıştın galiba daha önce bi de uçurum var galiba polis eşi. içim cız ediyo siz yazdıkça... babam sayesinde doğum yerim de elazığ ama 2 yaşında ayrılmışız ordan, hiç bilmediğim bi memleket...

canım hissetmiyo musun dönüp dönmediğini. benimki önceki kontrolde tersti o gün değişti bi anda hareketleri. önceleri aşağıya tekmeler savururken şimdi aşağıda sadece baskı hissediyorum. hareketler yukarı çıktı. geçen hafta doktor da onayladı dönmüş olduğunu. ben de sezeryandan korkuyorum ama doğuramayıp suni sancı yemekten de korkuyorum. gerçi sen çok güzel bi örneksin bu konuda ama.... neyse korkuları fazla dillendirmemek lazım. günü gelince yaşıcaz ve geçip gidecek işte. bu kadar kadın yapabiliyosa ve ben de daha önce bi kere yapabilmişsem yine yapabilirim di mi:)

inşallah dönmüştür yarın görücem bakalım canım
hepimizin doğumu kolay olur, bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. inşallah.

oooo canım maşallah, ben bi oğlanla başedemiyorum, üstelik annemdeyim şimdilik, yemek derdim yok, sen 2 kızla bi de yemek hazırla, maşallahhh

Son düzenleme:
ya utanç olmuyormuu canıkmm
ben ilk kuaföre aldıracağımdaa
ay her yerime bakma diyorumm bide kadına telefondaa
yokk bakmamm benn geleyim hemen alırımm dediii anlamazsınn bile dedii
ay onlar her gün kaç kişiye ağda yapıyolar alışmıştır o kız ben ilk yaptırdığımda utanmıştım ama baktım onun hiç umrunda bile değil rahatladım

benim kuzenlerimin okuluydu akyol... bende bahattin kayalı ilk öğretim okulunda okumuştum

yinede hemşerii sayılırızz
ben antep yemeklerinee bayılıyorumm yam banaa göree damak tadlarııı
ay bende bayılıyorum memleketimin yemeklerine
canım sen zaten sezaryan olmayacakmısın sezaryan olacaklara çatı muayenesi yapmıyorlar

güzeldir hatta harikadır memleketimin yemekleri

aynen benim eşim bayılıyo antep yemeklerine özellikle söğürme'ye yaz boyunca bıkmadan yediği bi yemekdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…