Seni aradı gözlerim hemen, aman hastayken doğurma ben o kadar aç ve susuz ve yorgun kalmıştım ki gerçekten ıkınmakta zorlandım, epey cebelleştim pırtlatıcam diye. Hadi güzel haberlerini bekliyoruz..
Selam vermeden konulara daldım, başım ağrıyor ve uykusuzum çok yoruldum, sürekli ağlayasım geliyor ve çabuk sinirleniyorumDepresyonun adını anmak istemiyorum. Umarım bu günleri çabuk atlatırımmm aaahh ahhh ana gibi yar olmazmış hakikaten, annelerimizin hakkını ödeyemeyiz
benim gözlerim seni ne zamandır arıyo da küçük prensin hatırın bişey diyemiyorum. nasıl gidiyo oğluşla günlerin. ya hep aklıma takıldı daha annen gelmemişti di mi doğuma gittiğinde. yetişebildi mi ne zaman geldi. görümcenin şevkatli kollarına kalmadın umarım... pırt diye çıkıcak demiştim hatırlarsan. zor oldu diyosun gerçi ama tecrübe ettiğine göre cevap ver bakalım, doğru muymuş???
Allah tan annemin geldiği gün doğurdum, kadın neye uğradığını şaşırdıValla pek pırt diye çıkaramadım ben daha kolay olur sanmıştım ama doktorum sakın millete gidip çok zor doğurdum deme bu kolay bi doğumdu dedi Doğuma gideceklere önerim bol bol yemek yesinler su içsinler vitamin falan içsinler. Ben akşam 5 den sonra bişey yiyemedim, yediklerimi de çıkardım epey güçsüz kaldım ve ıkınmakta zorlandım. Fundal baskı yaptı ebe o da önlüğümü belime sarıp çekti falan değişik şeyler denedi üzerimde O da Allahtan hastanenin başhemşiresiydi ve sonrasında dedikleri gibi çok canım acımadı.
Bu arada Aralık günü çocuğunu sıcaktan isilik yapan eşime ve kendime kocaman bir alkış istiyorumm
Teşekkürler uyarı için, bizde arıyoruz o boncukları Allah korusun hepsini ama bişey sorucam inek sütünü siz mi içtiniz de bebeğe alerji yaptı, yoksa bebeğe mi içirdiniz??
neyseki geçti gitti ve şu anda iyisiniz. önemli olan o... kaç saat sürdü? aslında bütün detayları merak ediyorum. fırsat bulursan doğum hikayeni bekliyorum...
zor oldu mu, nasıl başardınız:)
tabii ki ben içtim, ya da peynir veya yoğurt olarak yedim... hatta daha ötesi yediğim bisküvideki süt tozu, makarna sosundaki krema... süt ve süt ürünü içeren herhangi bir ürün... bebeğim 3-4 aylıktı alerji belirlendiğinde daha 18 aralık'ta yaşını doldurdu ona nasıl vereyim sütü?
Aslında gece 2 de gittik hastaneye 8:11 de doğdu oğluşum ama ben akşam 6:30 dan sonrasını net hatırlamıyorumEn son bana ıkın ıkın diyorlarken kendimi bir şifonyer gibi oğlumuda açılmayan çekmecenin içine girmiş gibi hissediyordum çok değişik anlardı gerçekten
Ne bileyim arkadaşım, neler yapanlar var. Demek senin yediklerine alerjisi çıktı, çok geçmiş olsun. Teşekkür ederiz uyarıların için
benmiki beğenmedi canım emziğini
doyduktan sonra ağzı aranınca boş emiyor o da gaz
yapıyor, ben de o yüzden istedim emziği...
kauçukluyu denemedim daha onu deniyim ben de.
hatta annem bala bandırdı verdi emziği
akıllı balı yalayıp attı emziği..
anneme dedim senden daha akıllı:))
Bu arada Aralık günü çocuğunu sıcaktan isilik yapan eşime ve kendime kocaman bir alkış istiyorumm
meraba kızlar.
sanırım herkes uykusuzlık sorunu çekio
aynen bende.
aslında emzirince gazını alınca uyuyodu mışıl mışıl
ama artık sabaha karşı uyanıyo
emzieiyorum uyuması gerek ama uyumuyo zilli
uykusuz kalıyoruz
sabaha karşı oda uyuyo bzide.
benim kızda keni ayarlıyo uyanmalayrını
2-2.5 saatte bir uyanıyo
emzirilmeye bayılıyo
ama geceelri çok zor oluyo
bazen çok daralıyorum ben
bıkma değilde
içim sıkılıo sanki
bende de depresyon halleri var tabi
herşeey ağlayasm gelio
nezman kurtulucaz bakalım bu hallerden.
göbeğimiz düşmedi daaha.
bugün 1 haftalık tam
bkliyorum dötrt gözle.
biz eve gelince hastaneden yıkamıştık yağmuru
acaba ondanmı beklio
bakalım nezman düşücek
ama 10 günde düşenelrde var.
15. gün bi kontrole götürücem
sanırım viatmine falan başlanıcak
sonunda kararımızı verip nüfus cüzdanı çıktı kızımın.
ocak doğumlu yapmaktan vazgeçtik
çevremzide herkes kendi doğum tarihini ayzdrın dedi.
sizlerden de herkes nerdeyse öle yapmış
bende öle karar evrdim.
hayırlısı artık.
kimliği çıktı kızımın 15 aralık
ama benim hala kafamda soru işaretleri
umarım iyi etmişizdir.
off bu kafamdaki soru işarteleri mahvedicek beni.
ocakmı ayzdırsaydım diye dolanıp duruo kafamda
onun için en iyisini karar vermek
ne zor şeyyy
şimdidedn
denizim hayırlı olsun bebikin, sanırım kızın sabırsız davranıp erken geldi, sanki 20li bi tarihten bahsediyodun sezeryan tarihi olarak. Aman hayırlısıyla gelmiş ya, ne güzel, bu arada biz senle aynı gün doğum yapmışız galibameraba kızlar.
sanırım herkes uykusuzlık sorunu çekio
aynen bende.
aslında emzirince gazını alınca uyuyodu mışıl mışıl
ama artık sabaha karşı uyanıyo
emzieiyorum uyuması gerek ama uyumuyo zilli
uykusuz kalıyoruz
sabaha karşı oda uyuyo bzide.
benim kızda keni ayarlıyo uyanmalayrını
2-2.5 saatte bir uyanıyo
emzirilmeye bayılıyo
ama geceelri çok zor oluyo
bazen çok daralıyorum ben
bıkma değilde
içim sıkılıo sanki
bende de depresyon halleri var tabi
herşeey ağlayasm gelio
nezman kurtulucaz bakalım bu hallerden.
göbeğimiz düşmedi daaha.
bugün 1 haftalık tam
bkliyorum dötrt gözle.
biz eve gelince hastaneden yıkamıştık yağmuru
acaba ondanmı beklio
bakalım nezman düşücek
ama 10 günde düşenelrde var.
15. gün bi kontrole götürücem
sanırım viatmine falan başlanıcak
sonunda kararımızı verip nüfus cüzdanı çıktı kızımın.
ocak doğumlu yapmaktan vazgeçtik
çevremzide herkes kendi doğum tarihini ayzdrın dedi.
sizlerden de herkes nerdeyse öle yapmış
bende öle karar evrdim.
hayırlısı artık.
Selam kızlarGeldik doktordan herşey süper suyumuz bile süper.Oğlumuzun keyfi süper gelen giden yok yani :)) Dokuz ay sonra nihayet net gösterdi oğlumuz yüzünü Cumartesi yine gitcezx bekleyiş devam etmekte
yoklama : 40+5 ve hala oglus karnimda taklalar atiyo, onu coooook seviyorum, doguramadim diye dusundekce hemen hareketleniyo uzuntu yerini mutluluga birakiyo, napalim demekki biraz daha kalmaya ihtiyaci varki kaliyo diye kendimi avutuyorum, eninde sonunda cikacak nasil olsa...
FENERBAHCEMRE sen daha ne kadar bekleyeceksinki? bendende ilerde senin haftan yanlis hatirlamiyosam
DENIZ biz burda tarih hakkinda karar veremiyoruz, dogdugu gunu yazdirmak zorundayiz, hem bi yerde daha iyi bence esiminde dogum tarihi dogru yazilmamis ben kimlikteki tarihi biliyorum gercegini hepyanlis hatirliyorum
KUCUKPRENS, benide depresyon korkutuyo ya hevesle bekledik, simdi gunu geciyo sabirsizlaniyrum, bunu stresi var bide dogunca acaba iyi annelik yapabiliyormuyum diye korkular baslarsa!!!:18:
allh hepimizin yardimcisi olsun bebislere en iyi sekilde annelik yapabilme guce versin...
kizlar aklima gelmisken bi sorayim daha once findik fistik ceviz gibi seylerinde 2yasina kadar cocuklara verilmemesi gerektigini duymustum, ilerde astim gibi hastaliklara sebep olabilirmis bi bilen varmi acep?:44:
bide emzirme hakkinda bilgi icin gittigimde ebe emzirirken gunluk en fazla yarim litre sut icin, ve yer fistigi yemeyin dedi, bebekte alerjiye sebep olur demisti
Selam kızlarGeldik doktordan herşey süper suyumuz bile süper.Oğlumuzun keyfi süper gelen giden yok yani :)) Dokuz ay sonra nihayet net gösterdi oğlumuz yüzünü Cumartesi yine gitcezx bekleyiş devam etmekte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?