2010 Aralık Anneleri

Sonunda girebildimmibizim hatlarda sorun var giremiyorumm
En son fenerbahçe beraser kalmıştı doğurmayanlarr onlarda doğum yapmışş
Bizim oğlanda 40 kı çıkınca kuduranlardan tam kırkımızın çıktığı gün gece acile gittik okadar ağladıki gaz sancısından sabaha kadar uyumadı

çok geçmş lsun canım
bana doktorum şekeli suda ver demişti

kızlar günaydınm hepinize
bayadır giremiodum kızımdan fırsat bulamadım
şimdi uyuttum hemen bi bakım dedim umarım herkes iyidir
ben çok bunladım yarın dışarı çıkıcaz bebeği bi iki saat kayınvalideme bırakcaz
hasret kaldım rüzgara soğuğa

Slm kızlar benim kiziminda gözleri capaklaniyordu fizyolojik serum kullandım 10 gün de gecti maşallah şimdi iyi:))) benim kiz da dün aksam gazından hiç uyumadi aglamaktan bı hal oldu(

düştükten bes gün sonraya kadar kullan cnm..hemen alkolü kesme

Bugün gittik, adımı duyunca kadının yüzü değişti ve müthiş ilgi gördüm yani. Bir hizmet bir hizmet sorma gitsin Kanımızı da verdik geldik

Maşallah maşallah, dilini ıssır totonu kaşı Allah hep iyi etsin inşallaaaahhhhhhh

Geçmiş olsun canım, ben gündüz güneşe yatırıyorum oğlumu, imkanın varsa tavsiye ederim. Sarılığa da iyi geliyormuş

şu gaz problemi bir bitse bir de uyuyabilsem o kadar uykusuzum ki kızlar...gündüz hiç uyumadı o uyusa ben de uyuyacaktım ama hiç uyumadı gaz yüzünden

Gaz sancısı gelince öyle üzülüyorum ki çocuğuma

Güzelim biz de banyo yaptırmamıştık, doktor zaten göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın demişti. Seni emebiliyorsa ve iyiye gidiyorsa çooook sevindim, gözün aydın İnşallah bir an önce çıkarda evinize gidersiniz

Gözünüz aydın, bizim azıcık kanamıştı göbeğimiz o yüzden baticon sürdük iki gün sonra geçti. Bizde doktorumuza kalem aldık hediye, kırkımızda götüreceğiz inşallah

karabiber fenerbahcemre doğurdu yazmışsın ama ben göremedim yazısını
girmedide bayadır muhakkak doğurmuştur ama daha haberimiz yok
inşallah oda almıştır yavrusnu koynuna

bugun annem bi cenazeye gitti
kizimla basbasayiz bi kac saat
düştükten bes gün sonraya kadar kullan cnm..hemen alkolü kesme
heeee tamam canim surelim bari
bende kararsiz kaldim
saol cevabin icin

yok allahtankanama
ama sureyim biras daha
kalemde guzel walla
spiral konusunda napcaksin peki?

Kucukprensbizim burda eve bakici hemsire geliyor gunluk banyo yaptiriyor gobeginin dusmesi icin bize birgun gelebildi sadece oglum evde olmadigi icin

kızlar spiral demişsiniz ya..
ben napcam bilmiyorum.
eşim 2. de gelirse gelsin diyo tabi ona hava hoş.
o korunduğunda da bizim sıkıntılı oluyor biraz...

Daha doğurmadı mı bu hatun yahu ? Kaç haftalık oldu ki ? 11 aylık doğum yapacak valaha : ) İnş.. sağ sağlim doğurmuştur da kurtulmuştur.

Bu arada herkese selamlar, sevgiler : ) sanırım kimse doğru düzgün uğrayamıyor.Bende pek giremiyorum.Gelen ,giden , kızım uyduğunda da kendi işlerim oluyor bir türlü fırsat bulamıyorum valaha.Uykusuzum yorgunum : ) İlk haftalar horul horul uyuyordu ben kaldırıyordum zorla emzirmeye, Şimdi 2,5 saat de 1 kendisi kalkıyor emmeye.Her kalktığında 1 saat, bazen 2 saat uyanık... uğraştırıyor beni.Gece 3 kere kalkıyor,Serseme döndürdü beni.

Birde önceden göğsümde uyuyor ,yatağına koyuyordum uyumaya devam ediyordu.Şimdi yatağına koyar koymaz uyanıyor ,tekrar emmek istiyor karnı tok olsa bile.Uyutmak için uğraşıyorum bu sefer.Daha 17 günlükken böyle ise , yandık ki ne yandık yani : )

Sizin bebişler gece kaç kere kalkıyor kızlar, uykuları nasıl ;?

Son düzenleme:
çok geçmş lsun canım
bana doktorum şekeli suda ver demişti

canım güzel emiyo çok şükür. öyle olunca başka bişeye gerek duymadım ama yine de sağol tavsiyen için...

canım sağlık ocağı işinin çözülmesine sevindim. birileri dürtmüş demek ki arkadaşları:)

güneşe nasıl yatırıyosun canım. soğuk olunca yapamıyorum ben. aslında gelişimi için de çok faydalı. hava güzel olursa yarın ben de arabasına atıp dolaştırcam biraz. yüzü bari güneş görsün azıcık.

bizim göbeğimiz henüz düşmedi ama sanki az bi enfeksiyon var gibi. batticon ile sil dedi ebe. bi de antibiyotik krem adı verdi. doktora bi sorcam kremi ama acaba batticon yeterli olur mu ki... bu arada göbek o kadar sağlam duruyo ki daha bi 10 gün düşmez sanıyorum:) 2 kere yıkadık da şimdiye kadar hatta tuzladık bile:) büyük oğlumu da tuzlamıştık ama malesef terledi mi hemen kokar yavrum. bana kalsa yapmam da işte annemin gönlü olsun...

fenerbahcemreyi ben de merak ediyorum. daha önce de sordum ama kimsede tel nosu yok galiba. gerçi onun internet evde değil dükkandaydı diye hatırlıyorum. bu yüzden giremiyodur diye düşünüyorum ama umarım en kısa zamanda gelir bi haber verir...

krdln 54 naptı acaba, en son o kalmıştı??

canım bizimde bikaç gündür yeni adetlerimiz var şikence ötesi :))) normalde 1.5-2saatte bir 20-30dk emiyordu uyuyordu geceleri şimdi 8-10dk emiyor uyuyor 1saat sonra hoooop bidaha kalkıp 10dk emiyoruz ama tek rahatımız hemen uyuyor gündüzleride çok güzel uyanığız maşallah şimdi mesela sabah 9da uyandı yıkadık falan 12de uyudu 1de kalktı hala uyanık böle olunca geceleri emip uyuyor sadece
şimdi eski emme düzenimize geçmeye çalışıyorum gece için nasıl olcaksa, yarım saat-1saat anca uyuyorum sonra kalk emzirmeye robot gibi oldum valla,
sana yazarken uyudu şimdi kucağımda

evet beraser bende merak ediyorum ikisini
inşallah sorun yokturda yavrularıyla uğraşmaktan yazamıyorlardır

kızlar spiral demişsiniz
benim doktorum doğumdan 2 ay sora gel takalım dedi
adet olmama gerek yokmuş
inşallah şubat ortası gibi taktırcam

merhaba kızzlar nasılsınız bebişleriniz nasıl.. biz yavas yavas birbirimize alıstık sanırım emme sorunumuzuda astık gibi bu arada dun gece capaktan gozumuz kapanmıstı dun 2 3 defa gozune sut damlattım 2 3 defa ılık cayla sildim 2 3 defa da kaynamıs ılımıs suyla sildim bugun gecti capaklanması..

çok sevindim canım. geçmiş olsun. bi daha olmaz inş...

Herkese merhaba.Bebek olunca bilgisayar açmaya bile fırsat kalmıyor.Eskiden nasıl vakit geçiriyomuşum şimdi düşünüyorum da hatırlayamıyorum.Şimdi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum valla.Kızlar sizin bebekleriniz kaç saat uyuyor.benim oğlum ilk zamanlar 3 saat uyur sonra uyandığında 1 ya da en fazla 2 saat uyanık kalır uyurdu.Ama 2-3 gündür en fazla 2 saat uyuyor, uyandığında da 4-5 saat uyanık kalıyor.Tabi bu durum beni çok yoruyor.Hem uyumazsa büyüyemez diye de üzülüyorum.Günde toplam kaç saat uyuması lazım.Herkes 40 ı çıkınca düzelir diyor ama bugün tam 30 günlük oldu oğlum, 40 ı yaklaştıkça daha da yorucu olmaya başladı.İlk zamanlar daha iyiydi.Bizim oğlan ters galiba biraz:44:

bende spiralle ilgili turlu efsaneler duymustum
o yuzden pek yanasmadim dr soyleyince
ama riskede atamam
kuzenim ikizleri yasina girmeden hamile kalmisti
cok zor bi durum
en iyisi pasa pasa gidip taktiralim:112:

Ya benim ki gündüzleri pek uğraştırmıyor beni, daha çabuk ve daha uzun uyuyor.Ama geceleri deli ediyor beni : )İlk hafta hep böyle uyuyacak sandım.Hafta hafta değişecek sanırım böyle.Eminim diğer hafta benimki değişecek, masal gibi 1 saat de 1 kalkacak : ) ben en iyisi senin takip ediyim.Mesala önümüzde ki haftalarda beni neyin bekleyeceğini tahmin edebiliyorum: ) Şu kırkı çıkınca değişir muhabbetlerine de inanır oldum valaha.

Sütün nasıl, sağıyormusun? Ben kendimi milka ineği sanmaya başladım valaha işkence gibi bir taraftan emzir bir taraftan sağ : ) humana stil falan attım onları bir kenara, onları da içsem küvette süt banyosu yaparız valaha Gerçi ilk aylar böyle fazla oluyormuş , daha sonra azalıyormuş.Zaten bebişlerin de midesi büyüdükçe boşaltıyorlarmış memeyi , sağmaya gerek kalmaz o zaman.Birde şu taşıyor ya tilt oluyorum vallaha yapış yapış.Arkadaşım bana emzirmek de zor demişti '' hadi ya neresi zor, çıkartıp tıkıyon ağzına '' demiştim : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…