2010 Aralık Anneleri

Kızlar Selam Bizde bugün gittik doktora duyma testimiz vardı çok şükür iyi :) Azck sarılığımız çıktı ama çok önemli değil dedi doktor. Benimde dikişler alındı oturabiliyorum artık :))))

slm kizlar guzel dilekleriniz ve tebrikleriniz icin hepinize cok tsk ederim...

simdilik oglus bi duzen tutturdu gidiyo 3saatte bir uyanip emiyo sonra yine uyuyo, insallah hep boyle gider....

goguslerimden cok cekiyorum felaket yara oldu ama yinede emziriyorum, sutum birden geldi ve cok geldi, goguslerim tas gibi oldu dun aksamdan beri biraz rahatladim, sicak su torbasina sarilip uyudum cok iyi geldi..

bu arada bu isitme testini bende merak ediyorum, biz hastanede hemen yaptiramadik, ogluma verilen antibiyotiklerden dolayi daha detayli bi testten gececekmisiz, insallah bi sorun cikmaz, antibiyotikler isitme bozukluguna sebep olabiliyomus....
gerci bizim oglan ufacik sese irkiliyo buda bi yerde beni rahatlatiyo

Sağlık Bakanlığına topuk kanı için bilgi edinme maili attım:
BENİM MAİLİM:
Sayın Yetkili,

19 Aralık 2010 günü normal doğum ile sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdim.
Bebeğimin topuk kanını hastanede aldılar ve sağlık ocağına götürmemi orada da topuk kanı alınacağını söylediler.

Geçen hafta bağlı bulunduğum ....... Sağlık ocağına gittiğimde antibiyotik kullandığım için (doktorum vermişti) bebekten kan alamayacaklarını söylediler.

Bu hafta da öğleden sonra (15:30 da) gittiğim için bebeğin kanını alamayacaklarını söylediler. Kanın dışarda 4 saat beklemesi gerekmiş, o yüzden öğleden önce gitmeliymişim.

Öğrenmek istediklerim:
1. Topuk kanı kaç kere verilmeli?
2. Gerçekten antibiyotik içildiği için kan alınamıyor mu?
3. Bu kanın öğleden önce mi alınması gerekiyor?

GELEN CEVAP:
1-İlk 48 saat içinde bebek yeterince beslenmemiş olabileceğinden, 1. basamak sağlık kuruluşunda (sağlık ocağı, aile hekimliği vb) 48 saatten sonra tekrar topuk kanı alınması gerekmektedir.
2-Daha önce kullanılan test yöntemi antibiyotik kullanımından etkilenebilmekte olduğundan antibiyotik alımı esnasında kan alınmıyor.
3- Belirtilen sağlık ocağında konu ile ilgili gerekli araştırma gerçekleştirilecektir.

Son düzenleme:
küçükprenscim canım
ben 2.cevabı alamadım bir türlü yaw uykusuzluktan olsa gerek:)

anladım da anlamamazlıktan geliyorum sanırım..
biz verdik kan çünkü bişey demediler.

Veee oglusum annesinin ustune sictiAma olsun gazi da cikti
aynı seyi bugun bende yasadım tam ayaklarını kaldırıp altını silerken tam gogsume puskurttu yatak ust bas hep battı

kızlar bebeğinin gözünde çapaklanma olan var mı tek sağ gözünde çok üzülüyorum canım oğlum
bende sadece benim oglusda mı war die merak edip arastırıyodum aynıı sey bizde de war sol gozunde capaklanma war gece kaldırdıgımda kurumustu bile sonra oglen sutumden damlattım sanki daha iyice gbi bide az once banyo yaptırdım kaynamıs ılımıs suya pamuk batırım guzelce sildim gozlerini insallah iyi gelirde gecer.. bu arada kafasını usuttugu iiçin oldugunu ilk defa duydum olabilir walla ben hic sapka takmıyorum

herkese selamlar,

uzun süredir burayı bu kadar kalabalık görmemiştim. nasılsınız arkadaşlar, bebişleriniz nasıl? gurbet gelini geçmiş olsun canım, nasıl oldu yavru?

biz de bugün nihayet yalnız kaldık çekirdek ailemle. oğlumun sarılığı 11,9'a düşmüştü fototerapi sonucu. bugün 14,4 çıktı. güzel emiyo ve kakasını yapıyo. bu yüzden endişe etmiyorum. cts veya pts tekrar bakalım dedi doktor ama bakalım gözüme çok sarı gelmezse ve uyku eğilimi çok artmazsa hiç deldirmeyi düşünmüyorum oğlumu. ilkinde çok çekmiştim sarılıktan, çok da paniktim o zaman. bunda bi rahatım nedense. sanırım tecrübe faktörü:)

slm kızlar nasılsınız uzun süredir giremedim kızımla birbirimize alışmaya çalışıyoruz sanırım mamaya alıştı yada sadece sütüm yetmiyor zaten çok zor emiyor ondada ne kadar emzirsemde yine ağız açık meme arıyor bu arada bizde kayınvalideye taşındık valla normalde kanlı bıçaklıydık bide bi kaç arkadaşın yaşadıklarından sonra iyice bunalıma girmiştim ama allahtan korktuğum gibi olmadı allah razı olsun bize çok iyi bakıyo rahatımız çok yerinde babamız ay sonu gidiyo bizde 6 ay burdayız..sağolsunlar seferber oldular görümcemde k.v.de işallah hep böyle devam eder...

Son düzenleme:
anladım küçükprensim.gene gittin mi peki sağlık ocağına?alıdı mı kan?

tellinazım hadi gözün aydın canım huzurunun olmasına çok sevindim.
ben de hani annem ne zamn giderki yalnız kalıp
ne yapacağımı görsem falan diyodum ya
kadının ne zararı varki dedim sonra kendi kendime..
torun die die canı çıkmıştı..
şimdi bencillik ediyorum galiba..
elbet gidecek bari şimdi doya doya sevsin baksın:)

beraser seni örenk almaya çalışıyorum kendime..
ben de şimdiden sakin rahat olmak istiyorum
tez geçer inş sarılığınız, geçmiş olsun.

beraser seni örenk almaya çalışıyorum kendime..
ben de şimdiden sakin rahat olmak istiyorum
tez geçer inş sarılığınız, geçmiş olsun.

canım benim insan ilk çocukta çok farklı oluyo. herşeyi kafasına takıp panik yapıyo. bebek gık dese oturup ağlıyo. çok iyi biliyorum bunları ilk oğlumdan. ama ikinci de daha bi rahatım. herşeyin normal olduğunu biliyorum artık. sağlıklı ya her ağlamasına bozulmuyorum. kan verirken bile çok üzülmüyorum artık. anladım ki ilkinde gereksiz yere çok yıpratmışım kendimi. sarılık diye çok üzülmüşüm. ama geçip gitti işte. üzülmekle bişey elde edilmiyo. üzerimize düşeni yaptıktan sonra...sen de alışacaksın. her kadının içinde var annelik...

o da var tabi ama insan da bi yalnız kalmak istiyo ya. ben 1 hafta bile zor dayandım. neyseki bugün annemler de gitti. kaldık başbaşa. oğlum da okuldan geldi, güzel bi yemek yiyelim bari hepberaber. gerçi herkes kvden şikayetçi ama benim annem 10 kvye bedel:) damadına yapamadığı kvliği bana yapıyo galiba. ailesi ile veya kv yanında kalabilen herkesi tebrik ediyorum. hiç bana göre değil... tellinazcım umarım hep böyle devam eder senin için de. değilse 6 ay geçmez yahu...

Son düzenleme:
şu gaz problemi bir bitse bir de uyuyabilsem o kadar uykusuzum ki kızlar...gündüz hiç uyumadı o uyusa ben de uyuyacaktım ama hiç uyumadı gaz yüzünden

Gurbet gelini, nasılsın arkadaşım? Yavrun nasıl?

sagol arkadasim ben iyiyim sadece dikislerimin agrisi var
kendimi hic dusunmuyorum bi sabah bi aksam hastanedeyim
yavrumun durumu iyiye gidiyor ama daha ne zaman cikar belli degil
nefes almasi daha rahat artik gogsumdende emebiliyor yorulmadan
bir kere banyo yaptigi icin gobegide daha dusmedi duruyor
bunada sukur napalim allahim versin sifasini insallah

bugun doktora gittim dikislerimi aldi
35. gunde gel spiral takalim dedi
giderken cikolata yaptirdim doktorcuuuma
tesekkur ettim boyle guzel bir dogum yasattigi icin
sarildim boynuna optum
ordanda kizimin babanesine ugradik
altini acti babanesi bide baktikki gobegi dusmus
ben hic altini acamiyodum gobekten dolayi
artik acabilirim
acaba yine alkol surmek gerekirmi gobegine?
siz surdunuzmu kizlar ya?

bizde olmadı cnm ama o süt damlatma olayını bende duymuştum

hapşurukcum ben o ucunu takmadan kren olarak kullandım cnm dışına sadece,sende bi dene öle olmazsa

biraz once kullandim canim
ucunuda taktim oyle zor diilmis
bi deniym dedim yaptim walla
bakalim yarinda bi suriymde
iyi gelcek galba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…