2010 Aralık Anneleri

bugun annem yok kayinvalideme pasladi beni
sagolsun oda sabah geldi
yikadik kizimi bende 2 saat uyudum cok sukur
insallah gecede uyur
dun gece pek uyutmedi yine
artik saatlere bakmiyorum kacta yatti kacta kalkti die
bu arada emzirme sutyenim kucuk gelioooo
zaten emzirme atleti daha mantikliymis kis gunleri icin
bi ara almak lazim bi tane

benim kanamam cogalmis ya
acaba normalmi?
pembe ve az geliyodu kac gundur
simdi bayaa yogunlasmis
bisi olurmu yaa?
:18:

acaba normalmi?
simdi bayaa yogunlasmis
bisi olurmu yaa?

Cnm doğumun ne zamandi 14.-15. Gün tekrar baslar kırmızı kan bu normaldir. Sonra pembe ardından kahverengiye doner tekrardan Dr um öyle söylemişti.. İkinci haftanda normal korkma

evet canım ben de sadece südyen ile üşüyorum atlet en güzeli

saol canım ben sadece arabasını almayı düşünüyorum pusetimizi almıştık arabanın portbebe şeklinde kullanması cazip geldi siz o şekilde kullandınız mı?

valla bız daha araba kısmını hıc kullanmadık zaten ole coktadısarı cıkmadık. sanrım bu konuda sana yardımcı olamıcam ama bence ıse yarıcak... (ben yaptım oldu gıbı oldu )

evet canım ben de atletten memnun kaldım anneme
aldırdım 1 tane daha
daha da alıcam
sütyen kullanışlı gelmedi bana

aldırdım 1 tane daha
daha da alıcam

Evet ya evde hele hiç kullanışlı değil direk çıkartıyoeum ben :)) Bende aldırcam atlet biyere gidince o daha rahat olur.TAbi birde koçişe önden açılabilen bir iki kıyafet aldırmam lazım :86: Benim bütün kıyafetler önleri kapalı sıyırmak zor olucak :)) Hiç aklıma gelmedi hamileyken almak :))

Selam Kizlaar ..
benim minik farem yüzünden ebeydir bakamadim buraya ..

Benim Problemim var kizlar, gögüslerim yara oldu öyle cok aciyor ki
her emzirmede canimdan can gidiyor son günlerde ..
doktora gittim krem verdi sürüyorum ama yinede cok yaniyor ..
Pompayla sagincada ayni durum napcam bilmiyorum

Sizde böyle oldumu . ve böyle olanlar napti ??
Bilgisi olan varsa nolur yazsin .. mamaya baslamayi katiyen istemiyorum
ama melegim ben öyle kasilinca filan emzirirken yeterince süt ceke biliyormu , doyuyormu
bilmiyorum.. kafam cok karisik .. bi an önce gecsede rahatlasam :18:

Canım geçmiş olsun çok zor gögüs yarası.Benimde var azaldı ama.Ben lanolish ve zeytinyağı kullandım.Birde emzirme kalkanı kullandım. Seninde bir an önce geçer umarım.

canım sağıyorum 60cc ancak çıkıyor ve bbeğim emdikten sonra uyumuyor çok çabuk uyanıyor ağlıyor ve parmağımı verince cokur cokur çekiyorrr... doktorumuzda fazla kilo almayınca ilk hafta kontyrolunde mama verin dedi bu çocuk deli gb aç dediii napim veriyorum bende...

Aynı paranoyayı bende yaptım şimdi. Normal emip uyuyor oğlum ama bende ölçsem mi acaba?

emip uyuyorsa bir problem yoktur sanırım benimki uyumuyokiii....

doymasalar ağlamazlar ya da huysuzlanmazlar mı
ben mama vermedim hiç
emiyor uyuyor
gazı olunca uyanıyor
ölçmedim de ne kadar sütüm die
ama taşıyor sütüm zaman zaman ıslanıyorum:)

hiç ıslanmadım ben doymayınca huysuzlanıyor gazı varmış gb ağlıyor mamayı veriyorum hooop uyuyor.... meme emince saat başı kalkıyor mama ile 2-2,5 saat uyuyor...

çok doğruu aynen...

oyyy maşallah 60cc bizim fasülye aç geziyor desene süt annemiz olur musun ? uyanıp uyanmalar gaz sancısından diye biliyorum nöbetleeşe gelip gidiyolar yavruları huzursuz ediyolar....

aynen bende bıktımmm ... al benden de 60cc göğüs pedi yok ıslanmadım :84:

acaba normalmi?
simdi bayaa yogunlasmis
bisi olurmu yaa?

normal bitmiş gb olup tekrar başlıyor ara ara çoğalıyor sonra kahveye dönüyoor benim yeni yeni kahverengine döndüüü bitmedi daha 40 ına kadar böle ara ara sürermiş doktorum öyle dedi...

benim feci bi ara geçeer gb oldu sonra yine başladı kıpkırmızı et rengi uçları canım çok yanıyor avent krem kullanıyorum çok işe yaramıyo sadece rahatlatıyo karbonat denedim oda uğuşturuyo ama can yakıyooo iyileştirmedi varsa çözümü olan bende yardımlarınızı bekliyorum zeytinyağı denimmm...

bu arada tiny baby 50cm lik yeni doğan tulumlarımız küçüldüüü... eldivenlerimiz sürekli çıkıyor elimizden

Cnm doğumun ne zamandi 14.-15. Gün tekrar baslar kırmızı kan bu normaldir. Sonra pembe ardından kahverengiye doner tekrardan Dr um öyle söylemişti.. İkinci haftanda normal korkma
ay saol canim ya
kafama takildi benimde
aynen dedigin gibi 2. haftamdayim
demekki normal
iyiki var bu topik
ne yasasak birbirimizi bilgilendirebiliyoruz
cok faydasi oluyo

evet canım ben de sadece südyen ile üşüyorum atlet en güzeli

aldırdım 1 tane daha
daha da alıcam

evimiin dibinde satiliyo ama
bi hayirseverin beni goturmesi lazim
pzt dra giderken ugrarim artik

Selam çiçeği burnunda anneler :) Maşallah hepimizin sorunları neredeyse aynı.Benim kızın gazı da oluyor ama hallediyor genelde kendi kendine.Halledemediği zamanlarda kulak temizleme çubuğuna saf zeytiyağı sürüyorum azcık dürtüyorum poposunu yapıyor.Bir de karnı çok sertleştiğinde aktardan aldığımız elma yağını karnına sürüyoruz o da işe yarıyor.Hemşire yengem öyle yapıyormuş çocuğuna geçiyormuş.

Bizim sorunumuz bunlar ötesinde kusması .Emiyor sonra kusuyor.Büyüklerim çok emdiği için fazlasını kusuyor diyor ama ben yine de huzursuzum kustuktan sonra tekrar aranmaya başlıyor kısır bir döngü gibi yani. Dili bembeyaz nasıl temizleyebilirim onu bilen var mı.Sürekli kustuğu için ağzı sanki yoğurt yemiş gibi ,toplasak 24 saatlik kusmasını bir büyük kase yoğurt olur yani :) Bu durumda olan var mı aranızda varsa ne yapıyorsunuz ağzını temizlemek için...Kolay gelsin çiçeği burnunda ,eli öpülesi fedakar annelerim :)

Selam Güzel annelerrr

umarım tüm bebişler ve tüm annişler iyidir..

geçmiş olsun canım....
ahhhh ahhh bilirim o ağrıları ben de çok çektim hem de öyle böyle değil
lanolish kullandım ama fayda etmedi.. o göğüs ucunu nemli tutuyor ve benim ki iyleşmedi.
dr. fito diye bir merhem verdi ama her emzirmeden önce yıkamam gerekiyor... buna rağmen faydasını çok gördüm..
benim sana önerim ilk önce her emzirdiğinde sütünle göğüs ucunu ıslat...
ve emzirdikten sonra mutlaka sütünü sür ve kurumasını bekle tüm kremlerden daha etkili bu yöntem.. krem sürdüğüm için göğüs pedi kullandım...
ayrıca benim çok kötü olunca 2 gün boyunca ara ara sağdım.. ve her ikisini emzirdim 10-15 dk. birini sonra diğerini ve günde 2 öğün mama verdim... böylece düzeldi...
henüz tam iyileşti diyemem ama eskiye göre çook çoook daha iyi en azındanbaşta acısa da rahat rahat emziriyorum....

sanki bizden bahsetmişsin bizim de aynı probnlemimiz var.. gazı kendisi hallediyor ama ilk günden beri kusma ile başımız dertee... son bir kaç gündür iyice arttıı.. emerken bile kusuyor yawrum.. emdikten sonra 6-7-8 kere daha kusuyor.. sonra sil baştan
dediğn gibi kısır döngü resmen göğüslerimde süt birikmesine zaman kalmıyor...
dili de aynı bembeyaz
yarın kontrolümüz var hem kusmayı hem dilini soracamama
çevredekşler her ne kadar normaldir deseler de kusmalar beni de tedirgin ediyor...

Biraz araştırdım nette bunlara ulaştım sanırım sorunumuz bu...

kızlar bende doktorun soledıgı bıseyı paylascam portakal ve mandalına ıcın kadın gunde sadece 1 ını 1 tane yıyın dedı ya mandalına 1 adet yada 3 4 dılım portakal asıtlı olduu ıcın pısık olurmus bebıslerde. hele sıkma mandalına ve portakal ıcmeyın cunku 2-3 adetınden cıkar dedı...aklınızda olsun

Cok sagolun kizlaaar dediklerinizi uygulicam

insallah bi an önce yaram gecer .. canim tatli degildir aslinda
ama gögüs yarasi cidden bi baskamis ya

kızlar genelde bakıyorum da sorunlarımız hep aynı merak etmeyın duzene gırecek bebısler dunyaya uyum saglamaya calısıyolar ben sanslılardanım kolıgımız 2bucuk aylıkken gectıı ve gece uykularınada 2 aylıktan basladık :)

slm kızlar, arada da olsa uğrayabiliyorum, yarın sağlık ocağında aşımız var, pazartesi de doktor muayenemiz. Bebeğimiz kafasında kabuklu bi yara var ve hala iyileşmedi, çok korkuyorum, Allahım kötü bişey değildir inşallah, yarın doktora göstericem, pazartesi de tabi, sanki gittikçe büyüyo gibi, normal bi yara olsa şimdiye iyileşirdi, nerden çııktı bu bilemiyorum, 2 haftadan daha fazladır orada öylece duruyo, offf anne olmak ne zormuş... Dua edin korkulacak bişey olmasın,kafasında olması beni daha da korkutuyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…