Selam Kizlaar ..
benim minik farem yüzünden ebeydir bakamadim buraya ..
Benim Problemim var kizlar, gögüslerim yara oldu öyle cok aciyor ki
her emzirmede canimdan can gidiyor son günlerde ..
doktora gittim krem verdi sürüyorum ama yinede cok yaniyor ..
Pompayla sagincada ayni durum napcam bilmiyorum
Sizde böyle oldumu . ve böyle olanlar napti ??
Bilgisi olan varsa nolur yazsin .. mamaya baslamayi katiyen istemiyorum
ama melegim ben öyle kasilinca filan emzirirken yeterince süt ceke biliyormu , doyuyormu
bilmiyorum.. kafam cok karisik .. bi an önce gecsede rahatlasam :18:
bugun annem yok kayinvalideme pasladi beni
sagolsun oda sabah geldi
yikadik kizimi bende 2 saat uyudum cok sukur
insallah gecede uyur
dun gece pek uyutmedi yine
artik saatlere bakmiyorum kacta yatti kacta kalkti die
bu arada emzirme sutyenim kucuk gelioooo
zaten emzirme atleti daha mantikliymis kis gunleri icin
bi ara almak lazim bi tane
slm kızlar, arada da olsa uğrayabiliyorum, yarın sağlık ocağında aşımız var, pazartesi de doktor muayenemiz. Bebeğimiz kafasında kabuklu bi yara var ve hala iyileşmedi, çok korkuyorum, Allahım kötü bişey değildir inşallah, yarın doktora göstericem, pazartesi de tabi, sanki gittikçe büyüyo gibi, normal bi yara olsa şimdiye iyileşirdi, nerden çııktı bu bilemiyorum, 2 haftadan daha fazladır orada öylece duruyo, offf anne olmak ne zormuş... Dua edin korkulacak bişey olmasın,kafasında olması beni daha da korkutuyo..
canım benim kuzenim neler denedi gögüs yarası için onunki kanıyodu üstelik en sonunda ayva çekirdeğini gül suyuyla karıştırıp biraz bekletiyodu 1-2 saat kadar o jelleşiyodu onu sürünce geçti sende bi dene istersen....Selam Kizlaar ..
benim minik farem yüzünden ebeydir bakamadim buraya ..
Benim Problemim var kizlar, gögüslerim yara oldu öyle cok aciyor ki
her emzirmede canimdan can gidiyor son günlerde ..
doktora gittim krem verdi sürüyorum ama yinede cok yaniyor ..
Pompayla sagincada ayni durum napcam bilmiyorum
Sizde böyle oldumu . ve böyle olanlar napti ??
Bilgisi olan varsa nolur yazsin .. mamaya baslamayi katiyen istemiyorum
ama melegim ben öyle kasilinca filan emzirirken yeterince süt ceke biliyormu , doyuyormu
bilmiyorum.. kafam cok karisik .. bi an önce gecsede rahatlasam :18:
Selam çiçeği burnunda anneler :) Maşallah hepimizin sorunları neredeyse aynı.Benim kızın gazı da oluyor ama hallediyor genelde kendi kendine.Halledemediği zamanlarda kulak temizleme çubuğuna saf zeytiyağı sürüyorum azcık dürtüyorum poposunu yapıyor.Bir de karnı çok sertleştiğinde aktardan aldığımız elma yağını karnına sürüyoruz o da işe yarıyor.Hemşire yengem öyle yapıyormuş çocuğuna geçiyormuş.
Bizim sorunumuz bunlar ötesinde kusması .Emiyor sonra kusuyor.Büyüklerim çok emdiği için fazlasını kusuyor diyor ama ben yine de huzursuzum kustuktan sonra tekrar aranmaya başlıyor kısır bir döngü gibi yani. Dili bembeyaz nasıl temizleyebilirim onu bilen var mı.Sürekli kustuğu için ağzı sanki yoğurt yemiş gibi ,toplasak 24 saatlik kusmasını bir büyük kase yoğurt olur yani :) Bu durumda olan var mı aranızda varsa ne yapıyorsunuz ağzını temizlemek için...Kolay gelsin çiçeği burnunda ,eli öpülesi fedakar annelerim :)
Selam kızlar.Sezeryan olan arkadaşlar dikiş yerleriniz ne alemde? Carna ve sanırım Nerdil yazmıştı belli belirsiz diye. Merak ettim bende nasıl yani diye.Benim dikişlerde estetik ama öyle belli belirsiz falan değil yani..Bide böyle üst tarafta kalan kısım hafif bombeli :) Nasıl anlatcağımı bilemedim ama öyle işte
torba gibi dimi?benimki de öyle ve kalacak gibi.spor yapmadan gitmeyecek galiba
bu arada tiny baby 50cm lik yeni doğan tulumlarımız küçüldüüü...eldivenlerimiz sürekli çıkıyor elimizden
kizlar ya ben bi halt ettim napcam bilmiyorum
gogsunu emzirdikten sonra karbonatli suyla sil dediler
bende 1-2 sildim baktim sanki iyi geliyo
bastim karbonati yarim fincan suya
sildim tekrar
ama boyle gogsum karbonatla kaplandi yani
sanki yarama tuz basmislar gibi yandim
bugun 5. gun hala yanma var gogus uclarimda
hergun dus aliyorum dusta ovuyorum nazikce
lansinoh suruyorum bol bol ama
banamisin demedi
napsam yaaa?
kizlar ya ben bi halt ettim napcam bilmiyorum
sildim tekrar
banamisin demedi
napsam yaaa?
Canım benim sezeryan yerimin de sadece sağ ve sol tarafı kızarık şekilde iz var, orta kısmı neredeyse görünmüyo bile, ama dediğin bombelik yaranın bir 3 cm filan üstünde kalan kısmı ise bende de var o, hatta o bölgede his kaybı var, neredeyse hissetmiyorum diyebilirim, sezeryan bölgesinde iç kısımda sinirleri kasları filan kestikleri için his kaybı oluyomuş zaten, daha önce bi arkadaşım demişti...Selam kızlar.Sezeryan olan arkadaşlar dikiş yerleriniz ne alemde? Carna ve sanırım Nerdil yazmıştı belli belirsiz diye. Merak ettim bende nasıl yani diye.Benim dikişlerde estetik ama öyle belli belirsiz falan değil yani..Bide böyle üst tarafta kalan kısım hafif bombeli :) Nasıl anlatcağımı bilemedim ama öyle işte
Bu arada benim küçük cadımında 2 günde bir huyu değişiyor.dün gündüz genelde hep kucakta uyudu ama evde gürültülüydü yani.Akşam çok güzel kendi kendine baya uyudu sadece emmeye kalktı.Gece ise hep mızmızlandı.Ara ara ağladı.Önceki gece baya bi içli içli ağladı.Anlamadım nesi var..Yani neredeyse her bezi kakalı çıkıyor demek ki doyuyor.Gazıda çıkıyor ama yindede gaz sancısı mı çekiyor diye düşünüyorum.Birde kolik olayı var tabi,o nasıl oluyor bilmiyorum.Onu bi araştırmam lazım. Bugün ise abimizi okula zor yetiştirdik.En sonunda hanımefendiyi kanguruyla kucağıma alarak hazırladım oğlumun beslenmesini. İlk bebeği olanlar,bide bizim gibileri düşünüp şükredin halinize.Bakın,beterin beteri var
Bu cuma da mevlütümüz var,Allah yardımcım olsun.Hayırlısıyla bi atlatsam üstümden büyük bir yük kalkacak..
Sağol canım, doktor bi merhem verdi, 1 ay kullanıcaz, geçmezse dermatoloğa gideceğiz. İnşallah geçerGeçmiş olsun canım.Üzme kendini,korktuğun gibi bişey değildir inşallah.Konak değildir di mi,oda öyle kabuk gibi oluyo çünkü.Bİde benim bi arkadaşımın bebeğinin hemen ensesinin üst kısmında vardı öyle anlattığın gibi bişey.Onunki egzemaymış,büyüyünce geçer demiş dr. Kızı 2.5 yaşında ve sanırım geçti şimdi çünkü hiç bahsetmiyor artık..
Canım geçmiş olsun, annemler bebeğin ağzı pamukçuk olursa karbonatla sil ama kendi göğsüne sürme demişlerdi, demek bunun içinmiş, çok yanmıştır, tahmin edebiliyorum. Ben de sana zeytin yağını önericem, doktor bana FİTO adında bi krem vermişti hastaneden çıkmadan, eğer göğüs yaran olursa kullan, bebeğin pişiğine de kullanabilirsin diye, benim de göğüslerim iyice hassaslaşıp acıyınca 1-2 gün sürdüm, ama her emzirme öncesi yıkamak gerektiği için üşendim, sonra zeytin yağına başladım, eşim Edremitli o yüzden saf zeytin yağımız vardı, sende bulabilirsen bu köy yapımlarından al ve onu sür göğsüne derim, emzirme öncesi yıkamaya da gerek kalmıyo hem de baya etkili. Sonra o acı geçti ama her banyo sonrası yine acaip acıyolar, bornozun göğüs ucuna gelen yerlerini tutup öle geçiyorum odama, havlu değdiği an müthiş acıyo.kizlar ya ben bi halt ettim napcam bilmiyorum
sildim tekrar
banamisin demedi
napsam yaaa?
Canım belki de sütün arttı, bebeğin emme şekliyle senin sağman bir olmaz, emin ol sağdığından daha fazla sütün var göğsünde, ben geçen dışarı çıkacaktım, göğsümü sağayım dedim, azıcık bişey çıktı, sonra aynı göğsümden kızımı emzirdim, gort gort sesler çıkararak emdi, vücudumuz çok farklı çalışıyo, bebeğin emerken çok daha rahat olduğun için sütün daha rahat geliyodur emin ol, hem keyfi yerindeyse ve bezi doluyosa doyuyodur...Slm kislar yaa size ne diycem kizim bes haftalik oldu.. 2 gundur mama almiyor.. Once meme veriyorum ardindan mama veriyorum.. Ama 30 gr i zor iciriyorum.. Diyorum emzirdim doymustur belki ama. Gecen gun sutumu sagdim cok azdi( simdide almadi biberonu.. Aldogi 20 gr i da cikardi.. Ama cocuk uslu duruyor televizyona bakiyoruz:))) istahimi kacti diye dusunuyorum?? Ctesi hast olcturcem kilosunu bakalim ama Ben uzuluyorum simdi lama almayinca ac zannediyorum sadece emiyor.. Emmesi guzel ama dedigim Gibi sutum az nasil duruyor anlamadim Boyle olan var mi???yada bilgi sahibi??
canım seninde benim kadar süt miktarın merak ettim sen günde kaç kere ve kac cc mama veriyosun bebeğine ben gün icinde 4 kere gecede 2 kere olmak üzere 24 saat icinde 6 7 ekere mama veriyorum 90 cc sen ne kadar veriyosun acaba tabi sık sıkta emzirmeye calışıyorum bide gögüs yarası icin daha öncede yazmıştım evicap diye bi e vitamini var tablet şeklinde onu sıkıp gögsünüze sürün bana cok iyi geldi cok pahalıda bi şey değil denemenizde fayda var
Slm kislar yaa size ne diycem kizim bes haftalik oldu.. 2 gundur mama almiyor.. Once meme veriyorum ardindan mama veriyorum.. Ama 30 gr i zor iciriyorum.. Diyorum emzirdim doymustur belki ama. Gecen gun sutumu sagdim cok azdi( simdide almadi biberonu.. Aldogi 20 gr i da cikardi.. Ama cocuk uslu duruyor televizyona bakiyoruz:))) istahimi kacti diye dusunuyorum?? Ctesi hast olcturcem kilosunu bakalim ama Ben uzuluyorum simdi lama almayinca ac zannediyorum sadece emiyor.. Emmesi guzel ama dedigim Gibi sutum az nasil duruyor anlamadim Boyle olan var mi???yada bilgi sahibi??
Ben 4 gün öncesine kadar sütümü sağıyordum.Çünkü fazla geliyordu.Toplamda 220 cc falan çıkıyordu.Ama şimdi sağmıyordum kızım 2 saate 1 kalkıp ğöğsüme yapışıyor , fazla da emmiyor 15 dakika falan , sütüm önceki kadar fazla değil sanırım.Acaba doymuyorda mı bu kadar sık uyanıyor? Mama verenler bebişleriniz kaç saat uyuyor geceleri? yani çok sık uyanıyor mu?
Kızlar bir de benim kızım uyurken 1 2 saniye ağlıyor, ama geri yatıyor.Ben uyanıyor herhalde diyip yanına gidiyorum tekrar uyuyor 5 dakika sonra yine ağlıyor.Neden olabilir acaba?
Kızın bence çok güzel doyuyor canımm ,benim oğlanda aynıı senin kızın gibii 2 saatte bil kalkıpp emiyorr
daha fazla uyumazlarr ilk zamanlarr
benimkide öyle sadece 15 dakka emipp uyumaya devam ediyor yada ağlaması kesiliyor
öyle bebekler çok uzun uyumazkii
Evet canım aynen öyle ama arkadaşımın dediğine göre karın kaslarımız şuan gevşek olduğu için öyleymiş,zamanla sıkılaşıp düzelecekmiş o görüntü.Olmazsa birazcıkta egzersiz yaparız artık napalımtorba gibi dimi?benimki de öyle ve kalacak gibi.spor yapmadan gitmeyecek galiba
Canım benim sezeryan yerimin de sadece sağ ve sol tarafı kızarık şekilde iz var, orta kısmı neredeyse görünmüyo bile, ama dediğin bombelik yaranın bir 3 cm filan üstünde kalan kısmı ise bende de var o, hatta o bölgede his kaybı var, neredeyse hissetmiyorum diyebilirim, sezeryan bölgesinde iç kısımda sinirleri kasları filan kestikleri için his kaybı oluyomuş zaten, daha önce bi arkadaşım demişti...
Mevlüdünüz hayırlı olsun, Allah kabul etsin şimdiden..
Saol canım Allah razı olsun. Valla çok merak ediyorum sizin dikiş yerlerini.Benimkinde kızarıklık yok ama bildiğin çizik gibi besbelli bi iz var orda.Sizinki bundan farklı mı diye resmini çekip koycam en sonunda bak :)
Kızın bence çok güzel doyuyor canımm ,benim oğlanda aynıı senin kızın gibii 2 saatte bil kalkıpp emiyorr
daha fazla uyumazlarr ilk zamanlarr
benimkide öyle sadece 15 dakka emipp uyumaya devam ediyor yada ağlaması kesiliyor
öyle bebekler çok uzun uyumazkii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?